Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Ömer-Gürsan @Cipet ben de ayni sekilde posta yoluyla basvurdum, red oldu.
    Gelen kagitta normal randevu alin kismi isaretli.

Randevu almak icin sisteme girdigimde mevcut basvurum hala acik gorunuyor, ve randevu alma secenegi cikmiyor.

Bu durumda acilmasi icin beklemeli miyim? yoksa mevcut basvuruyu kapatik tekrar yeni bir basvuru mu yapmaliyim?

Siz nasil yapmistiniz @Ömer-Gürsan Bey

Tesekkurler

• @fafaynk mailinize randevu almanızla ilgili bir mail gelmiş olması gerekiyor. Sonrasında randevuyu planla diye bir sekme oluşacak oradan randevu tarihi alıyorsunuz.

• Arkadaslar selamlar, ankaradaki vize gorusmesi icin adres nedir.

• ⭐⭐⭐⭐

@demir4564

Çukurambar Mahallesi
    1480 Sokak No: 1
    06530 Çankaya
    Ankara / Türkiye

• Merhaba;

Mayıs 2025 tarihinde Amerika vizem dolmuştu.Ekim ayında tekrar başvuru yaptım.Vize yenileme başvurum kabul edildi. Aralık başına randevu aldım.İkametgah İzmir. İstanbul konsolosluğu üzerinden başvurmuştum.

Evrakları VFS İstanbul'a gönderirken UPS için önceden ödeme yaparal VFS ye bilgi verecekmiyiz, yoksa UPS İzmir'e teslim ederken UPS ye ödeme yapsak oluyor mu?

Ayrıca pasaport iadesi için yine ücret ödenecek mi?

Çoğu şeyi hallettim ama şu pasaport gönderme ve alma biraz sıkıntı çıkardı

Bilgi veren olursa sevinirim

• @dedekaan Ben UPS e teslim ederken odeme yaptim. Daha sonra vize onaylaninda bir email geldi. Ondaki link ile de geri iade icin secimi yapip odememi yaptim. Sonra passport pickup oldu ve UPS ile geldi.

• @mrme12 Bilgilendirme için çok teşekkürler

UPS'te ödeme oluyor o zaman.Randevu günü gidip teslim etmek yeterli herhalde

Fakat anlamadığım randevu günü teslim ettiğimizi Amerikan Konsolosluğu nasıl anlıyor.Zaten arada VFS var. VFS, gelen kargoyu UPS den alıp Konsolosluğa gönderiyor

• @Cipet mail gelmedi fakat ekrandaki menude takip planlamasi cikti.
    Buraya tikladigimda randevu sayfasi aciliyor fakat asagidaki sekilde bir uyari penceresi aciliyor ve tekrar ana ekrana yonlendiriyor. 3 gundur deniyorum hep bu sekilde, randevu alamiyorum.

Uyari mesaji;
    Başvurunun mevcut durumu ve mevcut randevular nedeniyle, şu anda planlamak mümkün değildir. Oturumu kapatın, 1 veya daha fazla saat bekleyin, ardından oturum açın ve yeniden deneyin. Vize Başvurusu Ana sayfasından başladığınızdan ve sayfalarda normal şekilde ilerlediğinizden emin olun.

• @dedekaan hayir bu sekilde ups'le kendiniz gonderim yaparsaniz vfs nin kabul etmeme durumu olabilir. vfs.gtspremium.com adresinden odeme yapip orada verilecek olan barkod'u ups'e vermeniz lazim. Benim bunu ogrenmem baya aci bir sekilde olmustu maalesef

• @tbuluttekin yeni basvurunuzu yaparken vize onceligini ne sectiniz acaba, previously refused mi yoksa regular mi? Ben de sizinle ayni durumdayim, basvurumu kapattim ve yeni basvuru olusturacagim. Bu secenekte takildim. Tesekkurler

• @fafaynk Bilgilendirme için teşekkürler.

VFS ile ilgili çok şikayet var zaten.Elden pasaport bile teslim etmemeye başlamışlar.İlla kargo ile çalışılacakmış.

• @Cipet 11 Aralık tarihine çektiğim görüşmemi bugün gerçekleştirmiş bulunuyorum.

İstanbul'daki konsolosluk 10:30 randevusuydu, girişte aşağıda herhangi bir sıra bulunmuyordu. Rahat bir şekilde giriş yapıp asansör ile yukarı çıktım. Daha önce parmak izi verdiğim için tekrar vermeme gerek olmadığını bu yüzden görüşme sırasına girmemi söylediler. Mulakatı yaptığım görevli gözlüklü genç bir memurdu.

Sorduğu sorular: Amerikaya seyahat amacınız nedir? Herhangi bir aile ferdi Amerika'da yaşıyor mu? Herhangi bir arkadaşın amerikada mı?
    Sonrasında pasaportumdaki eylül ayında amerikaya gittiğim giriş damgasını gördü. Neden gittin diye sordu. Eşimle beraber seyahat gerçekleştirdim New York ve Maimi'de bulundum dedim.

Asıl takıldığı kısım burada başladı bence. Ne iş yaptığımı sordu; mesleğimi söyledim ama şuanda ara verdim dedim. Eşimin ne iş yaptığını ve ne kadar kazandığını sordu. bunlarıda açıkladım. Ama yüzünde herhangi bir tepki göremedim. 20 saniye boyunca ekrana birşeyler yazdı ve pasaportumun arasına beyaz bir kağıt koyup 2sini bana uzattı. bu sefer olmadı gibisinden birşeyler söyledi.

Kendim ingilizcem mükemmel olmadığı halde yinede mülakata ingilizce girmek istedim. Aslında bu bir hata olabilir. Birde işsiz başvurulara orada kalacak gözüyle bakıyorlar diye düşünüyorum.

Hazırladığım hiç bir evraka yine bakılmadı. Herhangi bir maddi durumum sorulmadı. Belkide siz atlayıp kendinizi anlatmanız mı gerekiyor kim bilir.

Umarım başka arkadaşlar rahat vize alabilir. Bol şanslar

• @Cipet merhaba benim mülakatsız vize yenileme ile ilgili bir sorum vardı, aldığım bilgiye göre 2025 başlarında mülakatsız vize yenileme için başvuru yapıldıktan sonra 5-6 hafta sonra gelen mail ile evrakları, pasaportu konsolosluğa gönderiyorduk. şimdi bu sürede bir değişiklik oldu mu?

• @SCARLETT merhaba, bahsettiğiniz şekilde bir uygulama olmadı benim sürecimde. Eğer ds160 formu doldurduktan sonra sistem üzerinden tarih seçimi açılıyor. O tarihte belgelerinizi teslim ediyorsunuz. bana bu şekilde oldu.

• @dedekaan VFS ile sıkıntının boyutu büyük olabilir. Dün görüşme sırası beklerken görevlinin biri anons yaptı " Eğer onay belgesi olan beyaz kağıdı aldıysanız ve teslim şekli olarak ups seçilmediyse, pasaportunuz almak için 1 hafta sonra 15:30'da konsolosluk alt kapısına gelip teslim alabilirsiniz" dedi.

UPS teslimatlar aynı devam ediyor ama vfs üstünden teslim alma işlemi kaldırılmış olabilir.

• waivercalender.png

Arkadaşım için vize yenileme için başvurusu yaptık, VFS'e pasaport teslim etmek için en erken tarih 26 Ocak. Bu nasıl iş böyle, bi teslim için 40 gün beklenir mi? Vize randevusu alsak o tarihten önceye çekebiliriz

• @Cipet daha önceki mesajlarda "Vizesiz yenileme hakkım ile evraklarımı 17.10.2025 tarihinde VFS Global İstanbul'a teslim ettim." diye yazdığınızı gördümde, ds160 formunu doldurduktan sonra evrak gönderimi için de tarih mi seçiyoruz?

• @SCARLETT Evet ds160 formu dolduruluyor, yanlış hatırlamıyorsam sonra 5-6 tane soru soruyor. "Daha önce aldığınız abd vizeniz var mı? - Hiç pasaportunu kaybettin mi?" gibi sorular. Onlarıda tamamladıktan sonra tarih seçimine yönlendirdi. Orada seçilen tarihte evrakları teslim ediyorsun.

İlk başta tarih seçimi görünce bu ne ya mülakatsız yenileme hakkım vardı niye tarih seçiyorum ki dedim. Tarih seçtikten sonra oluşan randevu onayının alt metnini okuyunca sadece o tarihte evrakları teslim etmem gerektiğini anlamıştım.

Bu aralar biraz ileri tarih veriyor anladığım kadarıyla

• @Cipet 15 ağustos 2025 tarihinde sisteme güncelleme gelmişti. Mülakat muafiyet uygunluk şartları değişti ve soruların içerikleride değiştirildi. Randevu verme tarihleri genelde yakın zaman oluyordu ama son zamanlarda çok ileri tarihlere randevu veriyor olabilir. Birde mülakatsız başvuruya uygunluk olsa bile daha sonradan mülakat şartı getirilenlerde oluyor.

• UStraveldocs sayfasındaki kimliğime giremiyorum.Kullanıcı adı ve parolamı giriyorum ama sistem girişi olmuyor.Bugün böyle birşey başına gelen var mı?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

150

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |