Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Cipet selamlar aynı durumu bende yaşadım.1 hafta 10 gün sonra yüzyüze randevu bulmuştum. ara ara kontrol etmenizde yarar var. umarım benim yaşadığım durumu yaşamaz direk vizeniz onaylanır. çünkü bana red verdiler 🙂

• @Fatih-Çelik-1 Fatih bey sizin yaşadıklarınızı okudum, çok teşekkür ederim destekleriniz için. Bende ara ara randevu tarihlerine bakıyorum ve hayırlısı diyorum 🙂

• Selamlar herkese, bir ay önce 10 yıllık b2 vizemizin süresi bitti. Yenilemeye karar verdik. Youtubeden videolara baktığımda, ds160 formunu doldurduktan sonra sistemde kayıt oluştururken, resimdeki 9 numaralı seçenekte bulunan "appointments to submit the interwiev waiver application" seçeneğini seçmem gerektiği söyleniyordu. ben kayıt oluşturuyorum ama bendeki seçeneklerde bu yazdığım çıkmıyor. Bendekinin ekran görüntüsünü de attım. Bende tek mantıklı seçenek "visitor visas" olarak görünüyor. Şimdi bunu seçerim ve ilerlerim, yanlışsa, sonra geri dönüpte düzeltemem diye korktum. Kayıt sisteminde yeniden bir değişikliğe mi gidildi acaba?

alt metni

alt metni

• Bu ileti silindi!

• 15 agustos 2025 tarihinde sisteme güncelleme geldi. Mülakatsız başvuru uygunluk şartları değişti. Ayrıca randevu alınırken sorulan soruların içeriğide değişti.
    Doğum için seyahat kısıtlama gibi birçok aksiyon planı yapılmış olabilir. Interview waiver uygunluk otomatık çıksa bile sonradan mülakat şartı getirilenlerde oluyor.
    Geçmişte eski vize ile yapılan statü değişikliği, sonradan isim değişikliği, vize kalış ihlali gibi bir çok neden mülakat şartı getirilmesine sebep olabilir diyorlar.
    Vize sorunsuz yenilenirse tekrar 10 yıl geçerli yeni vize veriliyor. İyi yanı eğer mülakatsız başvuru için uygunluğunuz varsa mülakata görüşmeye girmeden yeni vizeyi alıyorsunuz.

• Bu ileti silindi!

• 4 Kasım tarihinde pasaportlarımı teslim aldım, eski vizemde herhangi bir iptal damgası bulunmuyordu. 221G sarı kağıt pasaportun arasındaydı ve görüşme tarihi almamı söylüyordu. Güncel olarak 11 Aralık tarihine vize görüşmemi çekebildim.

• Merhaba, 10 yıllık vizem geçtiğimiz mayıs ayında bitiyordu ve mülakatsız yenileme için başvuruda bulunmuştum. Ardından görüşme istendi. 10 gün sonra görüşmeye gideceğim. Hangi belgeleri hazırlamam gerekiyor. Yeni bir ds formu doldurmama gerek var mıdır? Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

• Merhabalar,
    Mulakatsiz B1/B2 turistik vizesi icin gerekli sorulara cevap verdim ve randevu aldim. Pasaportlarimi ve evrakları gönderdim. Birkaç gun sonra pasaportlarim ve randevu almam gerektigi işaretlenmiş bir kağıt ile geri döndü.
    Ustraveldocs.com adresinde

• Başvuruyu kapat ve yeni başlat
      Başvuruları yonet
      Seçenekleri var. Başvuruları yonet seçeneğinde seçilecek birsey yok.
      Nasil ilerleyeceğim konusunda yardımcı olabilecek biri var mi?

• @Fatih-Çelik-1 merhaba, randevuyu nasil aldınız? Başvuruyu iptal edip yeni Başvuruyu mu başlattınız? Yeni sorular var miydi?

• @Ömer-Gürsan Merhaba, yeni bir ds formu doldurmanıza gerek yok. Doldurmuş olduğunuz form ile değerlendireleceksiniz. Vizenizi destekleyici evrakları muhtemelen sorarlar. İş durumunuzu ve mal varlığı durumunuzu belgelemeniz iyi olacaktır. Benimde başıma aynısı geldi randevu tarihimi bekliyorum suanda.

• @tbuluttekin Başvuruyu kapatıp yeni başvuru sürecine başladım. Sorular aynı. Başvuru türünüz nedir diye bir soru var. Seçenekler "Regular" ve "Refused". İkisini de ayrı ayrı seçerek devam ettim fakat sonuçta hep ücret istedi.
    Call center'ı aradım. "Cuma gününe kadar bekleyin, Büyükelçilik bir işlem yapacak, o işlemden sonra ücret talep etmeyecek" bilgisini verdi. Cuma gününü bekliyorum. Başvuru başlat ekranında bekliyorum.

• @tbuluttekin Normalde randevunu planlaman için bir seçenek olması lazım. ondan sonra tarih sayfası açılıyor. Cuma günü yardımcı olurlar muhtemelen

• tbuluttekin keşke yeni başvuru yapmasaydınız,bildiğim kadarıyla 2 gün içinde yeni randevu planla aktif olacaktı, ama cuma çözerler herhalde. Yeni başvuru yu umarım hiç vizesi olmayan kategorisine sokup size 2027 ye tarih vermez umarım o yüzden söylüyorum

• @Cipet Gerekli evraklara ulaşabileceğim bir sayfa var mıdır acaba?

• @Ömer-Gürsan açıkcası bende gerekli evrak olarak herhangi bir bilgi bilmiyorum. Çalışıyorsanız işveren yazısı, üzerinize herhangi bir mal varlığı varsa o ve banka hesap dökümleri olması iyi olur diye düşünüyorum. Daha deneyimli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim bende.

• @tbuluttekin GÜNCELLEME
    Perşembe günü kontrol ettim. Randevu alınabilir duruma getirilmiş. Randevular Aralık ayı başı itibarı ile açık. Sabah erken saatlerde, sanıyorum benzer statüde olanlar için ayrı randevular tanımlanıyor.

• @Cipet Haklısınız. Tanımlandı. Randevu alabilir durumdayım. Teşekkür ederim yanıtınıza

• Yakın zamanda görüşmeye giden var ise tecrübelerini paylaşabilir mi?

• Merhaba, bu aralar İstanbul'dan mülakatsiz vize yenileyen varsa bir takım sorularım olacaktı:

1- DS 160 formunu doldurup, parayı ödedikten sonra, ne kadar zamana belgeleri teslim etmek için randevu verdi? Ocak ortası Japonya'ya gideceğim, o zamana tüm işlemler tamamlanıp, pasaportumu almış olur muyum, kestiremiyorum. Mülakatli olsa, şu anda 1 ay civarına randevu veriyor, yetişecek, ama mülakatsiz için süreci hiç kestiremiyorum.

2- Ben DS 160'ı doldurdum, randevu platformunda da ödeme kısmına kadar geldim. Visa Interview waiver ile ilgili sorulara da cevap verdim, ancak halen normal mülakatli ile aynı şekilde ilerliyor para ödemeye kadar. Mülakatsiz olduğunu, mülakatsiz için evrak teslim randevusu alacağımı vs. ne zaman ne şekilde anlayıp, ona göre ilerleyeceğim?

Yardımcı olabilecek kişi varsa, şimdiden teşekkür ederim.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

135

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |