Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @Seyduna işten ayrılma gibi bir durumu bildirmek gerekiyor mu acaba bilginiz var mı?

• @Refiks Esinizin maasi degismis olsa da, son yil tax returnu sizin mulakatiniza kadar degismis olmayacak. Genelde tax return'u baz aliyorlar. Sponsor belgeleriyle alakali bir degisiklik yapmaniza gerek oldugunu dusunmuyorum. Esinizin guncel paystub'larini mulakatta yaninizda goturebilirsiniz.

• @gokcesak bugün bize de il emaili gelir diye düşünüyordum ama olmadi

• @Refiks Bence gorusmenize olduğunuz gibi gidin. Amerika'ya girdiğinizde kartınızın gelmesi ortalama 1 ay sürüyor. Bu süre zarfında yeni adresinizi göçmenlik bürosuna bildirebilirsiniz. Başvuru esnasında bulunduğunuz tüm belgeleri yanınızda götürün ve ek olarak eşinizin tax dökümünü goturursunuz. Talep olması halinde belgeleri gösterir ve is değiştirme sürecinden bahseder fakat değişikliğin yeni olduğu için sistemsel bir ilerleme izlemediginizi ifade edersiniz. Talep olmamasi halinde konusunu acmamanizin size faydasi olur. Resmi basvuru evraklarinda yapacağınız değişiklikler gorusmenizde önünüze farklı şekilde çıkabilir veya hatta yetismeyip hiç cikamayabilir. Bu yüzden risk almak yerine olduğu gibi gitmenizde fayda var. Zaten pasaportunuz belirteceginiz adrese gelecek bu yuzden siz Amerika'ya taşıyacağız icin buradaki adresinizi değişmesi onları çok etkileyecek bir durum olacağını sanmıyorum. Bunu sorarlarsa da güncel kira durumlarini sebep olarak gösterirsiniz olur biter.

• @kasım-doğan bence 2 hafta içinde bizde alacağız diye düşünüyorum umudumuzu kaybetmeyelim 🙂

• @gokcesak bencede alacağız ya da Christmas sonrasında alacağız Ocak ilk hafta

• @Zeyno-0 adres ve iş değişikliklerinden şu aşamada bahsetmemek bizede çok mantıklı geldi sanırım öyle yapacağız… vizeyi aldıktan sonra değişikliği hızlıca yapacağız… ama yinede kafama şöyle bir soru işareti takıldı, süresi dolmuş evrakları yenilememiz gerekiyorsa eğer, ve bu ikamet olayıda bu süreli evraklardan biriyse ortada bir çelişki olmayacak mı? Benim güncelleceğim evrakta yeni adresim olacak.

• @Refiks Adresinizi değiştirmeniz konusunun çok etkileyeceğini sanmıyorum çünkü nvc başlangıç sürecinde zaten en basta ds 260 formunu dolduruyordunuz ve randevu tarihine yakın bir tasinma işlemi için formu tekrardan actirmanin geregi yok. Siz güncel evrakları yanınızda götürün ama soracaklarini sanmıyorum. Diyelim ki sordular, o zamanda yeni tasindiginizi ve avukatinizin gerekli bildirimleri sizin adınıza yaptığını ama neden sisteme hala düşmediği bilmediginizi söylersiniz. Bol sanslar.

• @gokcesak Yani iş değiştirdiyse sponsor, geliri çok değişmediyse buna gerek yok bence, ancak uzun süredir işsizde bunu çok dillendirmemek gerekiyor, çünkü bunu söylerseniz başka sponsor bulmanızı isteyebilirler, yani bu durumu çok takarlar mı onu da bilmiyorum çünkü zaten yeni bir işten ayrılma ise, vergi beyanı verilmemiş olacak ve kayıtlar olgunlaşmamış olacak, yani şahsi düşüncem ben olsam sponsor işten ayrıldıysa şuan ki durumunu soru sorulmadığı sürece belirtmezdim. En nihayetinde hepimiz oraya gidip çalışacağız

• @Seyduna teşekkür ederim ben kendim için sormuştum aslında eşim sponsorum ve o sabit :).Ama ben Ds-260'tan sonra ayrıldım işimden zaten mülakata gidecek çoğu kişi ayrılmış olacak extra bir beyana gerek yok sanırım

• @gokcesak Heee şimdi anladım, bence hiç gerek yok ve takılacaklarını da düşünmüyorum 🙂 Eski deneyimleri okuduğumda da hiç böyle bir soru alanı görmedim, onlar için de önemli olduğunu düşünmüyorum açıkçası

• @Seyduna teşekkür ederim 🙂

• Sağlık için randevu yaptım ama bana onay maili gelmedi 2 gündür, unganların sitesine girdiğimde randevu onaylanmıştır diyor Bi sıkıntı olur mu. Birde oraya biyometrik fotoğraf götürmemiz gerekiyor mu? Dolar ile ödeme yapabiliyo muyuz yoksa kart veya tl mi kabül ediyorlar. Yakın zamanda tecrübesi olanlar bilgilendirme yapabilir mi acaba

• @burak2344 you can pay in both currencies but just know that if you pay in dollars and you need to get change they will pay you back in lira. I paid in liras. Maybe you should reach out to the medical center to confirm your email

• @burak2344 Benim henüz tecrübem yok bu konuda ama bana aynı gün içerisinde unganlardan randevu onayı gelmişti. Onay mailinde aslında bilmeniz gereken her şey yazıyor. Nezaketen fotoğraf çekebiliyorlarmış, gerek yoktur diyor ancak ben yine de götüreceğim 🙂 Kart ile ödeme yapabiliyorsunuz diye biliyorum 🙂

Bana da UStraveldocs'dan onay maili gelmedi, neden bilmiyorum, onay maili gelen varsa kaç günde geldiğini söyleyebilir mi?

• @uniquenessO thank you

• @Seyduna benim randevu 16 sında gidince ne yaşadıysam buraya yazcam

• Doktorun sitesine baktım bunlar yazıyormuş zaten bilginize:

Yanınızda Ne Getirmelisiniz?
    Geçerli pasaport.
    DS260 formunun konfirmasyon sayfası (K-visa için DS160 formunun), çıktısı
    Konsolosluktan gelen davet epostasının çıktısı.
    COVID-19 aşı belgeniz, lütfen çıktısını alıp getirin (detaylar için tıklayınız).
    Varsa, orjinal aşı belgeleriniz (Türkçe veya İngilizce).
    Geçmişinizde hastalık varsa, kronik bir hastalığınız varsa veya önemli bir ameliyat geçirdiyseniz, tıbbi begeleriniz (epikriz raporu vb.) veya tedavi planlarınız.
    Düzenli kullandığınız ilaçlarınızı veya isim ve doz bilgilerini.
    Psikiyatrik hastalığınız varsa, psikiyatrik tedavi için ilaç kullanıyorsanız, sakinleştirici veya rahatlatıcı ilaç kullanıyorsanız tedavi planınız.
    Gözlük kullanıyorsanız yanınızda gözlüklerinizide getiriniz.
    Eğer anne iseniz, çocuklarınızın doğum tarihlerini.
    Web sayfamızdan randevunuzu aldıktan en az 4 gün sonra size ulaşacak onay mektubunuzu yanınızda getirebilirsiniz, size yardımı olabilir.
    Getireceğiniz belgelerini Türkçe veya İngilizce değilse, lütfen İngilizce tercümelerini getiriniz.
    Randevu almadan önce lütfen DS-260 formunu tüm aile bireyleriniz için tamamlayınız. (Eğer vize kategoriniz gerektiriyorsa.)

Muayeneye gelirken fotoğraf getirmenize gerek yoktur, fotoğrafınız geldiğinizde merkezimizde çekilecektir.

Muayeneye gelirken aç veya tok olmanız muayene sürecini etkilememektedir.

• Ya arkadaşlar ilerleyemiyorum yada aklımda sorular var şu süreçte en zor yerleri geçtik atlattık ama şu aptalca pasaport teslim yeri yapma işini beceremedimmi desem bilmiyorum YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ?
    Ben bir tek sağlık mülakatını tarihini aldım sonra sizin dediğiniz gibi pasaport teslim yeri yani PTT ya da benim kendi adresimi yazma muhabbetine geldik ve konsolosluğun sayfasından ustraveldocs sitesinden pasaport teslim yeri seçin dedi girdim , ben 3 yıl önce vize almıştım amerika için yani eski portalda hesabım vardı olması lazım , mavi ekranlı bir yere atıyor sonra burda doğum tarihi pasaport numarası geçerli bireysel e-posta adresi bunları yazıyorum ve sonra kırmızı olaraktan eski hesap güncellemiyor lütfen doğum tarihi pasaport numarasına eski hesaba kaydedildiği şekilde girin diyor zaten aynı hiçbir değişiklik yok e-posta adresim de aynı öncekini giriyorum sonra neyse buradan ben bir yeni bir hesap açtım farklı bir email adres ile farklı hesap açtım benden bilgilerimi istedi sonra vize seçenekleri bölümüne geldik orada Immigrant tıkladım vize sonrası kategori bölümü çıktı ordan ANK2 Registration of document delivery information buna tıkladım sonra vize sınıf etiketi diye bir yer geldi B 11 ve bunun gibi bir sürü sayfa geldi bunların içerisinde CR1 ır 1 de vardı benim daha 2 yıl olmadığı için cr1 tıkladım sonra (Bu Vize Kategorisi Mülakat Feragatlerini desteklememektedir.) çıktı sonra böyle kaldım yani bundan sonra ne yapmam gerekiyor bana bir yardımcı olursanız çok sevinirim yani siz böyle 1000 TL gibi bir para verip premium
    Teslimat seçmişsiniz ama ben öyle bir bölüme dahi gelemedim yani ben yanlış yerlere mi girdim acaba yardım ederseniz on numara olur

• @lastvect inan bana benim de beynim yandı ve hiç olmadığım kadar stres yaşıyorum bir kaç gündür. mülakatta bir sorun yaşayacağım sürecim daha da fazla uzayacak gibi korkunç bir his var içim de.

Benzer Başlıklar

• 3116
  • 1589
  • 2
  • 77
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

133

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |