Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Yolculuk
4.1k 789 550.5k 685

• @bkio biz bu işlemi yapalı 2.5 sene oldu onun için limitler konusunda bir şey demem doğru olmaz. Masraf olarakta yanlış hatırlamıyorsam totalde 100$ yakın bir şey ödedik türkiyedeki banka, aracı banka, bofa masrafları dahil şekilde. Tam net rakamları geçmiş mesajlarımdan bulabilirsiniz deneyim olarak foruma aktarmıştım diye hatırlıyorum

• @Emre-Kurtulmuş Çok teşekkürler, bakacağım.

• @bkio merhaba. Biz uzaktan swift yapmaya calistik. Paramiz turkiyedeyken biz amerikadaydik ve internet bankaciligindan swift yaptik. Ogrendigimiz su ki 49.990 usd ye kadar online yapilabiliyor ama daha fazla swift yapmak gerekiyorsa bankadan kendiniz yapmaniz gerekiyor. Kendini yaparsaniz cok cok yuksek bir tutar degilse sorun cikmiyor.

• @Manushaqe Çok teşekkürler.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@bkio

https://yesilkartforum.com/forum/post/469536

Enpara’da günlük maksimum limit olan TL 999.999 karşılığına denk gelen USD swift transferi için herhangi bir kanıt veya ilave belge istenmiyor.

• @ATS16 Çok teşekkürler.

• @bkio Tekrar merhaba, Maliye Bakanliginin ve BDDK'nin yeni mevzuatlari uyarinca yurtdisina Swift ile doviz yollamak istediginizde aciklama yazmak durumundasiniz.
    Aciklamanin icerigine gore ilave bilgi veya belge ibraz etmek durumunda kalabilirsiniz.

• ⭐⭐⭐

Selamlar...Amerika bankalarına yapacağınız swift işlemlerinde 1 milyon TL karşılığı doları geçmemenizi tavsiye ederim. Bunun üstündeki tutarlarda açıklama yazışmaları yapmak zorunda kalabilirsiniz ve işlemleriniz uzayabilir. Saat farkını da düşündüğünüzde paranın transfer işlemi can sıkıcı bir hal alabilir. Türkiye'de çalıştığım iki banka olan QNB ve Akbank ile Bank Of America'ya yaptığım transferlerde Türk bankaları transfer turtarına bakmaksızın 30-35 dolar işlem ücreti almaktadır. Erken valör tercihinizde bu ücrete 2-3 dolar daha eklenir. BofA da yine transfer miktarından bağımsız olarak 15 dolar ücret almaktadır.

• Merhabalar başka konu başlığında bahsettim ama belki okumayanlar vardir. Temmuz ayından bu yana aralikli teb > bofa para transferi yapiyorum. 10K dolara kadar teb 254 tl, bofa 15$ dolar kesinti yapiyor. Bir defa 30K yaptim onda Türkiye teb bankası belge talep etti. El yazisi ile bir dilekce yazip teb internet bankaciligi talepler bölümünden gönderdim swift gerçekleşti. 30K icin teb yine 254 tl aldi fakat bofa 35 $ kesinti uyguladi. Turkiye'den gelmeden tüm birikimi teb aktarip yildiz bankaciliga geçiş yaptım (30-40 bin dolar para yatirinca yaptilar anladigim). Birde bir yil muafiyet başvurusunu teb telefon bankaciligi ile yaptim ki her gün nakit çekme ihtiyaci olur ise güvenlik nedeniyle bloke konulmasin. Bir yil sonra tekrar telefon ile yeniletmek gerekiyormus. (Nakit para ilk bir iki aydan sonra kullanmiyorsunuz fazla nakit para detayina takılmayın, buraya gelip banka hesabi açılınca nakitten yavaş yavaş kopuyorsunuz)

• @zeynepebe 27.11.2025 tarihinde Usa ilk giriş için Tr den çıkarken yurtdışı çıkış harcı ödemem gerektiğini söyledi görevli memur bende bunun oturum olduğunu ve çoğu kişinin ödemediğini belirttim, yeni bir yönetmelik geldiğini ve bazılarının bunu okumadan işlem yaptığını söyledi. Yani o harcı istemeyerek de olsa ödedim. Umarım diğer çıkacaklar son kazığı yemeden çıkmış olurlar.

• Herkese merhaba, buraya bir kac hafta once sosyal guvenlik kartimin mailde kaybolduguyla ilgili bir post atmistim. Kartimi ne USPS subesinde bulabildiler, ne de SSA de ilgilendiler. Posta kutusunda adim zaten yaziyor ve daha once hicbir sorun yasamamistim. Maalesef ki baska bir SSA'den randevu aldim ve tekrar replacement basvurusu yaptim. Thanksgiving girdigi icin yine bir korku vardi ustumde ama bu sefer sosyal guvenlik kartim elime ulasti. Daha once mailde mi kayboldu, yoksa baska bir mail kutusuna mi attilar ya da geri mi yolladilar bilmiyorum ama bu sefer bir sorun olmadan elime gecti neyse ki. Daha once ilgilenen ve sorularimi yanitlayan herkese cok tesekkur ederim.

• @levent07 anlıyorum görevliden görevliye değişiyordur muhtemelen biraz şans işi

• @beste-imamoglu ben burumu 3 kez esim ise 4 kez yasadi. Her seferinde yeni basvuru yaptik. Kaybolmaktan ziyade her basvuruyu isleme koymuyorlar gibi sanki.

• @levent07 daha önce paylaşmıştık dedik eğer yurtdışına green kart ile çıkıyorsanız bu resmi yazıyı yanınızda götürün diye sizler atlamışsınız şimdi çıkacak kişiler bu resmi yazının çıktısını alsınlar

491f9cc3-0ec4-4ea0-a66e-8a0245145e0f-image.png

• @zeynepebe görevliden görevliye değişmez bu resmi yazıyı götürün kimse bir şey diyemez

• 25.11.2025 tarihinde ABD ilk girişimizi JFK havalimanından yaptık. İST havalimanından e pasaport kısmından geçerken görevli neden harç pulu almadığımızı sordu pasaportta basılı olan vizeyi gösterdim iyi yolculuklar diyip geçişi sağladık açıklama gereksiniminde bulunmadık. Cok basit oldu. Zaten ben bu vize varken yunanistan seyahatim vardı sınır kapısından araçla geçerkende gösterip harç pulunu almamıştım. İndiğimizde sarı zarflarımızı teslim ettik adresi değiştirmedik. Kart ücretlerimizi gitmeden ödedik kontrol ettiğimde güncel olarak Immigrant fee payment received yazıyor. An itibari ile Türkiyedeyiz. Kartlarımız sorun olmadan verdiğimiz adrese gelirse kargo ile gönderimini isteyeceğiz veya tanıdığımızda kalacak. Şu anlık gelişmeler böyle. Merak edilenler varsa yardımcı olabilirim.

• @ayvalik10 6.11.2025 tarihinde çıktım ve kimse ile bu konuda muhatap olmadan geçtim.

• Merhaba üyeler
    Güncelleme geçmek istedim. Bugün ülkeye gidişimiz üzerinden 14 gün geçti. Henüz kartlarımız gelmedi. Sistem üzerinden de hala ödeme yaptığımız tarih görünüyor. Ev tutmak ve araba almak konusunda henüz bir yol katedemedik. Kartlarımız gelmediği için ehliyet için de adım atamadık.

• Herkese merhaba, 19 Kasımda İstanbul- Frankfurt-Tampa aktarması şeklinde ülkeye ailecek giriş yaptık. İstanbul havalimanında pasaport geçişinde polis oturma izniniz mi var sizin dedi, green card vizesini gösterdik ve geçtik. Ekstra harç pulu ile ilgili soru sorulmadı. Sıkıntı çıkmadı. Tampaya giriş yaptığımızda pasaportumuzu kontrol eden polis memuru ilk girişiniz mi dedi evet dedik ve sarı zarfları verdik o da bizi başka bir bölüme götürdü. Oturup bekledik. Daha sonra çağırıp kartlarımızın gideceği adresi sordu, ben de arkadaşımın adresini verdiğimi söyledim. Arkadaşımın adını sordu.Kendisi Texasda. Başka da herhangi bir soru sorulmadı. Üzerimizdeki para da sorulmadı. Ordan çıktığımızda valizlerimizin banttan indirilip bir kenara konduğunu gördük. Herhangi bir eşyamız çıkarılmamıştı. Onları aldık ve havalimanına uber çağırarak airbnbden kiraladığımız eve geçtik. Gelmeden önce bir arkadaşımızın çıkacağı eve geçeceğimize dair anlaşma yapmıştık. Gelince ev sahibiyle tanıştık ve 6 aylık kira sözleşmesi yaptık. Banka hesabını Bank of Americadan açtık. Ssn olmadığı için şuan kredi kartı almadık. Sadece para transferleri için hesabımız var. Araba aldık ve Türk ehliyeti ile hem arabanın devrini hem de sigortasını yaptık. Ssn gelince Florida ehliyetine başvuracağız. İki hafta oldu henüz ssn veya green card gelmedi. Ssn ofisine uğrayacağız. Bugün 5 yaşındaki kızımız okul başladı. Onun kaydı yapılırken adres kanıtı olarak araba sigortası ve kira sözleşmesini verdik. Söyledikleri sağlık birimine gidip sağlık muayenesi yaptırıp form aldık. Şimdilik çok büyük bir sorun yaşamadık. Herkesin sorunsuz olarak girişini yapmasını dilerim. Florida ehliyeti konusunda yardımcı olabilecek bir kişi varsa bana ulaşırsa çok sevinirim. Bu konuda yardıma ihtiyacımız var gibi görünüyor.

Güncelleme: Bugün öğleden sonra itibariyle Ssnlerimiz ailecek Texasdaki arkadaşımıza ulaşmış. Tam 2 hafta sonra gelmiş oldu.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Kübra-Kırmacı

Florida eyaleti özelinde driving license sınavında çıkması muhtemel soruların deneme testlerine aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

https://permittestpractice.com/florida/

Florida eyaleti özelinde driving license başvurusu kapsamında başvuru için ihtiyaç olan evrak listesine aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

https://www.flhsmv.gov/driver-licenses-id-cards/what-to-bring/immigrant/

Şimdiye kadar güzel adımlar atmışsınız, geri kalanında da bol şans. Kızınız içinde tebrikler 🍀

Benzer Başlıklar

• ABD’den Türkiye’ye eşya kargolamak

Yolculuk
    2
    0 Oy
    2 İleti
    378 Bakış
    ?
    oncelikle gecmis olsun. Turkiye'ye kargolatmaniz durumunda, esyalariniz diger butun yurt disindan gelen kargolarla ayni maumeleyi gorecek. yani gumruge girip orada kontrol edilecekler. belki ucret cikar cikmaz onu ilgili birimden ogrenebilirsiniz. Size tavsiyem bavullarinizi, Turkiye'ye giden es-dost araciligiyla getirtmeniz. bavul hakki yoksa bile odeyeceginiz bavul basina meblagi hava yolu sirketlerinin internet sayfalarindan bulabilirsiniz. Diger bir alternatif de, ismini hatirlayamadigim bir uygulama var. oraya uye olup ilaninizi ve butcenizi yaziyorsunuz. Uygulamayi kullanan ve Turkiye'ye gelen birisi ilaninizi gorurse ve butceniz ona uygun gelirse, sizin icin Turkiye'ye getirebiliyor. detayli bilgi icin uygulamanin internet sitesine bakabilirsiniz.
  • Boşanılan Eş ile Beraber ABD'ye Turistik Ziyaret

Taşındı Yolculuk
    3
    0 Oy
    3 İleti
    258 Bakış
    gucarslanG
    @muratti resmi boşanma süreciniz eğer bu hafta sonuçlanacak ve seyahatiniz sonraki bir tarihte ise burada devreye çocuğun velayeti girecektir. çocuğun velayeti hanginizdeyse ilgili seyahat için diğer taraftan alınmış bir muvaffafakname hazır bulundurmasını tavsiye ederim. evet, sizin evli / boşanmış olduğunuzu sormayacaklar ve birlikte seyahat edeceksiniz ancak; herhangi bir durumda bu evrağın yanınızda olması daha sağlıklı olur.
  • GC Vizesi ile ilk ABD girişi

Yolculuk
    10
    0 Oy
    10 İleti
    3k Bakış
    Tayfun YildirimT
    GC ile Türkiye'ye seyahat ederken hangi belgelerin olması gerekir. Yada sadece gc yeterlimi detaylı bilgi verirseniz sevinirim Teşekkürler.
  • ABD'ye Gitmeden Önce ve Gittikten Sonra Yapılacaklar

Sabitlendi Yolculuk
    286
    117 Oy
    286 İleti
    68k Bakış
    akaraA
    @akara ilave yapayim fafsanin kabul ettigi asagiya linkini biraktigim adresdeki firmalara once mail attim. Durumu anlattim uluslararasi kisi ve ogrenciler ile daha cok calisan firmalar zaten türk lise diplomasını biliyor. Bu firmalar orjinali gondermek şartı ile yapariz dediler. Burada translate ve noter yaptira bilirsiniz. Benim buldugum firma apostille bilgimiz var kabul ederiz dedi. Baska bir firma ile isleme baslamistik fakat firma benden bir suru bilgi isteyince iptal ettim. Ucretide sorgusuz sualsiz geri iade ettiler. https://naces.org/members/
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

44

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k