Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @levent07 anlıyorum görevliden görevliye değişiyordur muhtemelen biraz şans işi

• @beste-imamoglu ben burumu 3 kez esim ise 4 kez yasadi. Her seferinde yeni basvuru yaptik. Kaybolmaktan ziyade her basvuruyu isleme koymuyorlar gibi sanki.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@levent07 daha önce paylaşmıştık dedik eğer yurtdışına green kart ile çıkıyorsanız bu resmi yazıyı yanınızda götürün diye sizler atlamışsınız şimdi çıkacak kişiler bu resmi yazının çıktısını alsınlar

491f9cc3-0ec4-4ea0-a66e-8a0245145e0f-image.png

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@zeynepebe görevliden görevliye değişmez bu resmi yazıyı götürün kimse bir şey diyemez

• 25.11.2025 tarihinde ABD ilk girişimizi JFK havalimanından yaptık. İST havalimanından e pasaport kısmından geçerken görevli neden harç pulu almadığımızı sordu pasaportta basılı olan vizeyi gösterdim iyi yolculuklar diyip geçişi sağladık açıklama gereksiniminde bulunmadık. Cok basit oldu. Zaten ben bu vize varken yunanistan seyahatim vardı sınır kapısından araçla geçerkende gösterip harç pulunu almamıştım. İndiğimizde sarı zarflarımızı teslim ettik adresi değiştirmedik. Kart ücretlerimizi gitmeden ödedik kontrol ettiğimde güncel olarak Immigrant fee payment received yazıyor. An itibari ile Türkiyedeyiz. Kartlarımız sorun olmadan verdiğimiz adrese gelirse kargo ile gönderimini isteyeceğiz veya tanıdığımızda kalacak. Şu anlık gelişmeler böyle. Merak edilenler varsa yardımcı olabilirim.

• @ayvalik10 6.11.2025 tarihinde çıktım ve kimse ile bu konuda muhatap olmadan geçtim.

• Merhaba üyeler
    Güncelleme geçmek istedim. Bugün ülkeye gidişimiz üzerinden 14 gün geçti. Henüz kartlarımız gelmedi. Sistem üzerinden de hala ödeme yaptığımız tarih görünüyor. Ev tutmak ve araba almak konusunda henüz bir yol katedemedik. Kartlarımız gelmediği için ehliyet için de adım atamadık.

• Herkese merhaba, 19 Kasımda İstanbul- Frankfurt-Tampa aktarması şeklinde ülkeye ailecek giriş yaptık. İstanbul havalimanında pasaport geçişinde polis oturma izniniz mi var sizin dedi, green card vizesini gösterdik ve geçtik. Ekstra harç pulu ile ilgili soru sorulmadı. Sıkıntı çıkmadı. Tampaya giriş yaptığımızda pasaportumuzu kontrol eden polis memuru ilk girişiniz mi dedi evet dedik ve sarı zarfları verdik o da bizi başka bir bölüme götürdü. Oturup bekledik. Daha sonra çağırıp kartlarımızın gideceği adresi sordu, ben de arkadaşımın adresini verdiğimi söyledim. Arkadaşımın adını sordu.Kendisi Texasda. Başka da herhangi bir soru sorulmadı. Üzerimizdeki para da sorulmadı. Ordan çıktığımızda valizlerimizin banttan indirilip bir kenara konduğunu gördük. Herhangi bir eşyamız çıkarılmamıştı. Onları aldık ve havalimanına uber çağırarak airbnbden kiraladığımız eve geçtik. Gelmeden önce bir arkadaşımızın çıkacağı eve geçeceğimize dair anlaşma yapmıştık. Gelince ev sahibiyle tanıştık ve 6 aylık kira sözleşmesi yaptık. Banka hesabını Bank of Americadan açtık. Ssn olmadığı için şuan kredi kartı almadık. Sadece para transferleri için hesabımız var. Araba aldık ve Türk ehliyeti ile hem arabanın devrini hem de sigortasını yaptık. Ssn gelince Florida ehliyetine başvuracağız. İki hafta oldu henüz ssn veya green card gelmedi. Ssn ofisine uğrayacağız. Bugün 5 yaşındaki kızımız okul başladı. Onun kaydı yapılırken adres kanıtı olarak araba sigortası ve kira sözleşmesini verdik. Söyledikleri sağlık birimine gidip sağlık muayenesi yaptırıp form aldık. Şimdilik çok büyük bir sorun yaşamadık. Herkesin sorunsuz olarak girişini yapmasını dilerim. Florida ehliyeti konusunda yardımcı olabilecek bir kişi varsa bana ulaşırsa çok sevinirim. Bu konuda yardıma ihtiyacımız var gibi görünüyor.

Güncelleme: Bugün öğleden sonra itibariyle Ssnlerimiz ailecek Texasdaki arkadaşımıza ulaşmış. Tam 2 hafta sonra gelmiş oldu.

• ⭐⭐⭐⭐

@Kübra-Kırmacı

Florida eyaleti özelinde driving license sınavında çıkması muhtemel soruların deneme testlerine aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Florida eyaleti özelinde driving license başvurusu kapsamında başvuru için ihtiyaç olan evrak listesine aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Şimdiye kadar güzel adımlar atmışsınız, geri kalanında da bol şans. Kızınız içinde tebrikler 🍀

• @ATS16 çok teşekkür ederim siz ve forumda tecrübesini paylaşan her arkadaş sayesinde işlerimiz daha da kolaylaşıyor, size ve herkese teşekkür ediyorum 🙏

• Merhaba; bizde de aynı durum geçerli şu an Türkiye’deyiz fakat usciste hala ödeme yaptığımız tarih ve ödeme alındı şeklinde gözüküyor. İlerleme yok şu an için. 11 days ago.
    @zeynepebe

• @Kübra-Kırmacı Tampa'ya hosgeldiniz! Asagidaki linkten ehliyet icin yazili test sorularina calisabilirsiniz.

• @Kübra-Kırmacı Bu arada Tampa'nin neresindesiniz?

• @MySea çok teşekkür ederim

• @MySea merhaba, westshore tarafındayız

• @Kübra-Kırmacı Havaalanina yakinsiniz o zaman. Biz de 5 aydir Tampa'dayiz. Sorulariniz olursa, cevaplamaya calisirim.

• merhabalar ben greencard vizem onaylandı. 27 mayıs 2026 tarihine kadar giriş yapmam gerekiyor fakat, eşim öğretmen olduğundan temmuzun ilk haftası okullar kapanınca gitmek istiyoruz bu sebeple mart yada mayıs ayında tatilde 2 haftalık bir giriş çıkış yapmayı planlıyoruz . bu bir sorun yaratırmı. 2 hafta kalıp greencard basım sürecini başlatıp geri dönüp 1 ay v sonra tekrar giriş yapmak istesek girişte çok sorun olurmu.

• ⭐⭐⭐⭐

@Berat-İlbaş Hiç sorun olmaz, nitekim bu başlıkta da onlarca örneği vardır. Biz de çocukların okulları bölünmesin sebebiyle aynı yönteme başvuracağız. Martta 2 haftalık giriş çıkış yapacağız, temmuz başı yerleşeceğiz. Yalnız kurban bayramı da mayıs sonu diye hatırlıyorum, son günlere bırakmak riskli olabilir, armudun sapı üzümün çöpü diye uçuşları iptal ederler, girişleri kapatırlar bilmem ne olur Allah korusun. Marttaki ara tatili kullanabilirseniz daha iyi olabilir sanki, sadece bir tavsiye 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@Berat-İlbaş, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

merhabalar ben greencard vizem onaylandı. 27 mayıs 2026 tarihine kadar giriş yapmam gerekiyor fakat, eşim öğretmen olduğundan temmuzun ilk haftası okullar kapanınca gitmek istiyoruz bu sebeple mart yada mayıs ayında tatilde 2 haftalık bir giriş çıkış yapmayı planlıyoruz . bu bir sorun yaratırmı. 2 hafta kalıp greencard basım sürecini başlatıp geri dönüp 1 ay v sonra tekrar giriş yapmak istesek girişte çok sorun olurmu.

Sorun olmaz hatta gayet iyi olur. Çoğu talihli böyle yapıyor zaten. Pasaportlarınıza 1 yıl geçerli greencard yerine geçen damga basılacak. Tekrar gittiğinizde rahatlıkla giriş yapabilirsiniz.
    Sömestrde güzel bir tatil yapar dönersiniz. Gitmişken banka hesabınızı da açın. Şimdiden hayırlı olsun.

• @aysegul çok teşekkür ederim sizide tebrik ederim yeni yaşamınızda başarılar.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

117

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |