Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhaba sevgili forum üyeleri
    İstanbul havalimanından geçerken harç pulu için bir süre konuşmak zorunda kaldık. Artık vizeleri kabul etmediklerini soylediler. Bunun normal vize olmadığını (iş vizesi gibi) anlattık ve harç pulunu almadan geçtik.
    19 Kasım itibarıyla Washington Seattle tacoma havaalanından giriş yaptık.Turist vize ile giriş yapılan alandan alındık. Parmak izi alındı, fotoğraf çekildi. Sonra başka bir bölüme alındık valizlerle beraber. Orada minimum 20 dakika kadar bekletildik. Sonra başka bir görevli gelip bilgiler sordu. Daha sonra başka bir bölüme geçirildik x ray cihazları vardı ama sadece sorular soruldu ve cihazlardan geçirilmeden çıktık. Turodan kiraladığımız aracı alıp vancouvera airbnb de kısa süreli tuttugumuz eve geldik. Toplam 5 büyük 3 küçük 8 valiz ile geldik. Bilmeyenler için Tacoma havaalanında K-9 köpekleri ile valizleri koklatıyorlar. Köpekler havlarsa başka bir alana gönderiliyorsun. Bizim şansımıza valizlerimizi alıp geçtiğimizde orada yoktu. Biz gıda salça vb şeyler getirdik ama yasak olmayan .Hiçbir elektronik alet getirmedik.Şimdilik bu kadar ☺

• @zeynepebe Merhaba deneyim için teşekkür ederim şu Harç pulu konusunda yok ya ben Havalimanı polisi ile muhattap olmayacağım ileride gidersem öder geçerim... Benden alıcakları son vergi o olsun hesabı...

Vizeleri kabul etmiyoruz nasıl bir cevap ya sanki Turist vizesi ile çıkıyorsunuz... Hayırlı olsun tekrardan ^^

• @aakin Selamlar, çok faydalı ve düzgün bir yazı olmuş teşekkür ederim. bu yazılanlar uzunca bir süre başka bir çok insanın işini kolaylaştırıyor. biz de 3 kasım'da miami'den giriş yaptık. hükümet kapalı olduğu için ancak 19 kasıma randevu bulabildik ssa'dan. ay sonu çıkış yapmayı planlıyoruz. greencard'ın teslimini beklemek çok mantıklı değil küçük çocuğum var okula devam etmesi gerekiyor. Haziran'da temelli giriş yapmayı planlıyoruz. güvenilir bir adrese teslim olacak bir aksilik çıkmaz diye ümit ediyorum. Banka hesabı, telefon ve ssn işini halletmiş olarak dönmek bile çok büyük işti bizim için. genel olarak süreçler sorunsuza yakın gidiyor. bir tek greencard basımı teslimi sanırım standardın üzerinde sürecek tek sorun şuan için bu. onda da acelemiz yok. Bol şans ve başarılar diliyorum.

• @bkio Amerika'ya yaninizda yuksek miktarda nakit ile girmek hakkindaki sorularinizi ve gelen cevaplari okudum.
    Sunu da eklemek istedim, Turkiye'den de yuksek miktarda nakit ile cikamazsiniz. Kisi basi 10.000 EUR diye bir kanun var ancak aile olarak da en fazla 10.000 EUR oldugunu savunan memurlar olabilir.
    Her ne kadar ilgili kanun'da yurtdisina cikarilmasi yasak olan gerekceler ifade edilmisse de bunu nasil ibraz edeceginiz ve nasil savunacaginiz muallak, gumruk memurunu ikna etmek zorunda kalabilirsiniz. Ozellikle su maddelere dikkatiniz cekerim "Göçmenlerin varlıkları", "Ev satisi ile elde edilen gelir", vb bir suru gerekce yasak imis. Kisaca, 10.000 EUR uzeri cikartmayi isterseniz ve memura yakalanirsaniz durum riskli olabilir.
    Ek bilgi: Ozellikle gumruklerde kullanilan X-Ray cihazlarinin deste kagit tespit edebildigini belirteyim.

• @meke merhaba, açıkçası benim sorum sanırım yanlış anlaşıldı. Ben zaten çok düşük meblağda bir nakitle çıkmayı düşünüyorum. Ancak pek çok kişinin nakit para götürmeyi tercih ettiğini görünce, acaba banka aracılığıyla para transferi ( Türkiye’deki mevcut banka hesabından Amerika’da açılacak olan banka hesabına ) benim bilmediğim/farkında olmadığım bir zorluk mu arz ediyor diye merak ettiğim için sordum. Yine de paylaştığınız faydalı bilgiler için teşekkürler. Ben o karmaşada nakit taşımaktan yana değilim hiç 😊

• @bkio TEB'de hesap acarsan BoA atmlerini kullanabilirsin abla.

• @Hasan-Sevinç Teşekkür ederim gitmeden muhakkak TEB’de hesap açacağım.

• ⭐⭐⭐⭐

@bkio bizde gelmeden önce sırf bu yüzden tebden hesap açmıştık eşimle birlikte ancak eğer ki çekeceğiniz miktar fazlaysa çok zaman alıyor. Yanlış olmasın ama bizim dönemimizde günlük 300$ gibi birşeydi galiba limitimiz ilk 3-4 gün düzenli saatleri bile takip edip çektik ama kalan miktar için böyle uğraşılmaz diyip garanti bankası hesabımızdan direk swift işlemi yaptık. Eğer ki birikiminiz çok fazla bir şey değilse 10 günde atmden çekerek paramı taşımış olucam diyorsanız değer ama onun dışında boşa hesap açmayın bence direk swiftle tek seferde transferi bitirin derim

• @Emre-Kurtulmuş Merhaba, peki swiftte herhangi bir sınırlama var mı? Örneğin 20.000 USD'yi tek seferde swift yapmak istediğinizde herhangi bir belge/beyan gerekiyor mu hatırlıyor musunuz? Bir de maliyet nasıldı aşağı yukarı?

• ⭐⭐⭐⭐

@bkio biz bu işlemi yapalı 2.5 sene oldu onun için limitler konusunda bir şey demem doğru olmaz. Masraf olarakta yanlış hatırlamıyorsam totalde 100$ yakın bir şey ödedik türkiyedeki banka, aracı banka, bofa masrafları dahil şekilde. Tam net rakamları geçmiş mesajlarımdan bulabilirsiniz deneyim olarak foruma aktarmıştım diye hatırlıyorum

• @Emre-Kurtulmuş Çok teşekkürler, bakacağım.

• @bkio merhaba. Biz uzaktan swift yapmaya calistik. Paramiz turkiyedeyken biz amerikadaydik ve internet bankaciligindan swift yaptik. Ogrendigimiz su ki 49.990 usd ye kadar online yapilabiliyor ama daha fazla swift yapmak gerekiyorsa bankadan kendiniz yapmaniz gerekiyor. Kendini yaparsaniz cok cok yuksek bir tutar degilse sorun cikmiyor.

• @Manushaqe Çok teşekkürler.

• ⭐⭐⭐⭐

@bkio

https://yesilkartforum.com/forum/post/469536

Enpara’da günlük maksimum limit olan TL 999.999 karşılığına denk gelen USD swift transferi için herhangi bir kanıt veya ilave belge istenmiyor.

• @ATS16 Çok teşekkürler.

• @bkio Tekrar merhaba, Maliye Bakanliginin ve BDDK'nin yeni mevzuatlari uyarinca yurtdisina Swift ile doviz yollamak istediginizde aciklama yazmak durumundasiniz.
    Aciklamanin icerigine gore ilave bilgi veya belge ibraz etmek durumunda kalabilirsiniz.

• ⭐⭐⭐

Selamlar...Amerika bankalarına yapacağınız swift işlemlerinde 1 milyon TL karşılığı doları geçmemenizi tavsiye ederim. Bunun üstündeki tutarlarda açıklama yazışmaları yapmak zorunda kalabilirsiniz ve işlemleriniz uzayabilir. Saat farkını da düşündüğünüzde paranın transfer işlemi can sıkıcı bir hal alabilir. Türkiye'de çalıştığım iki banka olan QNB ve Akbank ile Bank Of America'ya yaptığım transferlerde Türk bankaları transfer turtarına bakmaksızın 30-35 dolar işlem ücreti almaktadır. Erken valör tercihinizde bu ücrete 2-3 dolar daha eklenir. BofA da yine transfer miktarından bağımsız olarak 15 dolar ücret almaktadır.

• Merhabalar başka konu başlığında bahsettim ama belki okumayanlar vardir. Temmuz ayından bu yana aralikli teb > bofa para transferi yapiyorum. 10K dolara kadar teb 254 tl, bofa 15$ dolar kesinti yapiyor. Bir defa 30K yaptim onda Türkiye teb bankası belge talep etti. El yazisi ile bir dilekce yazip teb internet bankaciligi talepler bölümünden gönderdim swift gerçekleşti. 30K icin teb yine 254 tl aldi fakat bofa 35 $ kesinti uyguladi. Turkiye'den gelmeden tüm birikimi teb aktarip yildiz bankaciliga geçiş yaptım (30-40 bin dolar para yatirinca yaptilar anladigim). Birde bir yil muafiyet başvurusunu teb telefon bankaciligi ile yaptim ki her gün nakit çekme ihtiyaci olur ise güvenlik nedeniyle bloke konulmasin. Bir yil sonra tekrar telefon ile yeniletmek gerekiyormus. (Nakit para ilk bir iki aydan sonra kullanmiyorsunuz fazla nakit para detayina takılmayın, buraya gelip banka hesabi açılınca nakitten yavaş yavaş kopuyorsunuz)

• @zeynepebe 27.11.2025 tarihinde Usa ilk giriş için Tr den çıkarken yurtdışı çıkış harcı ödemem gerektiğini söyledi görevli memur bende bunun oturum olduğunu ve çoğu kişinin ödemediğini belirttim, yeni bir yönetmelik geldiğini ve bazılarının bunu okumadan işlem yaptığını söyledi. Yani o harcı istemeyerek de olsa ödedim. Umarım diğer çıkacaklar son kazığı yemeden çıkmış olurlar.

• Herkese merhaba, buraya bir kac hafta once sosyal guvenlik kartimin mailde kaybolduguyla ilgili bir post atmistim. Kartimi ne USPS subesinde bulabildiler, ne de SSA de ilgilendiler. Posta kutusunda adim zaten yaziyor ve daha once hicbir sorun yasamamistim. Maalesef ki baska bir SSA'den randevu aldim ve tekrar replacement basvurusu yaptim. Thanksgiving girdigi icin yine bir korku vardi ustumde ama bu sefer sosyal guvenlik kartim elime ulasti. Daha once mailde mi kayboldu, yoksa baska bir mail kutusuna mi attilar ya da geri mi yolladilar bilmiyorum ama bu sefer bir sorun olmadan elime gecti neyse ki. Daha once ilgilenen ve sorularimi yanitlayan herkese cok tesekkur ederim.

Benzer Başlıklar

• 249
  • 21
  • 5
  • 160
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

170

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |