Eger icinde korku yoksa kendinin ya da baskalarinin bir kahramani olamazsin..Eger sadece icindeki korkuya degil de amaclarina ve hayallerine odaklanirsan geriye endiselenecek bir sey kalmiyor.. Neredeyse 9 yildir USA yasiyorum ilk 1-2-3 yili yasadigim bolgede hic bir tanidik olmayarak gecirdim..Sonra zamanla tanidiklarimi kendim olusturdum.Herseyden once sen bu dunyanin insanisin bu dunya senin evin ,her nerede olursan ol evdesin zaten bunu hatirlayarak yasarsan bu konudaki endiselerinden uzaklasirsin cunku dogal olarak gercekte olan bu ...Asla endiselerinizin sizi vazgecirmesine izin vermeyin dogru adimlar atip saglam kararlar aldiginiz surece varilan nokta hep guzel olacak..
-
-
İşten eve sabahleyin değilde, akşam olduğunda gelmeyi hayal ediyorum. Olur da bir gün temelli gidebilirsek, gece mesaisi olmayan, her geceyi evimde, çocuklarıma kitap okuyup, onları yatırdıktan sonra, kendi kitaplarımın arasında çayımı, kahvemi yudumlayıp, kısa bir makale okuyup, okuduğumu düşünüp hazmetmeye çalışırken uyuya kalmayı hayal ediyorum.
Hayatında resmi yazı dışında bir şey okumayan (bu resmi yazılarda basma kalıp cümlelerden ibarettir, çoğunlukla bir şey öğrenmeniz mümkün değildir.) kitap sayfası açmayan, iş konuşmaya gelince (konu farketmeksizin - her konuda) görüş beyan eden insanlardan bıktım.
İş yerinde amirliği, müdürlüğü elinden alınsa, geride kocaman bir hiç kalacak insanların; alçak dağları kendileri yaratmış gibi bir kanıya sahip olmaları bıktırdı beni. Bu adamların/ kadınların kendi üstlerine şirin görünmek için taklacı güvercine dönüştüklerini, astlarına ise şahine, pantere, aslana, kaplana, malkoçoğluna dönüştüklerini görüyorum. Bu bıktırdı beni.
Yirmi yıl önce, sıradan/vasat bir düz liseden mezun oldum. Yirmi yıl sonra ÖSYM 'nin sitesine girip kendi mezuniyet bilgilerime baktığımda imam hatip lisesinden mezun olduğumu gördüm. Sonradan İmam Hatip lisesine dönüştürlen, mezun olduğum lisenin eski öğrencilerinin tamamını imam hatip lisesi mezunu yapmışlar. Bu iki yüzlü zihniyetten bıktım.
Çocuklarımın da bu saçmalıklara maruz kalmadığı, çalıştığımda karşılığını alacağıma inandığım, kendi işime gücüme baktığım bir Amerika hayal ediyorum.
İyi geceler, iyi günler. Ümitleriniz gönlünüzce olsun.
-
Bugün ilginç bir çağrı aldım +1 27o-785-13oo,
Araştırdım, Kentucky çıktı
2019'den beri greencart lotosuna katılıyorum, böyle bir umudu olan biri için Kentucky güzel bir yer...Şöyle bir analiz yaptı chatgpt:
Amerika Birleşik Devletleri’ne (ABD) ait bir telefon numarasıdır. 270 alan kodu Kentucky eyaletinin batı kesiminde kullanılır ve Bowling Green, Owensboro gibi şehirleri kapsar. Yani bu numara muhtemelen Owensboro bölgesinde kayıtlı bir sabit hatta aittir. Ancak yaptığımız araştırmada, bu numarayla ilişkili herhangi bir resmi kurum, büyük şirket veya tanınmış kuruluş bulunamamıştır.
Acaba kazanan biri istenen CV tarzı bilgiler için ismimi numaramı falan mı verdi ya da diye düşünmüyor değilim...
-
@Ekto-Oktan Cok hakli ve gecerli bir sebep umarim ABD vatandasligini alabilen Turkish/Amerikan'lardan olursunuz!
-
Hemen tıklayıp inceliyorum Serap Hanım. Hem tavsiyeniz hem de iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.
-
....yurt disina Calismaya veya temelli yerlesmeye gidenler icin ayaklari uzerlerinde duracak hale gelene kadar mutluluk cok azdir,,,, aile genc ise bir cok problem olur, cocuk yapmak cocuk buyutmek gibi,daha sonra borcsuz harcsiz bir eviniz olur ayaklarinizi yerden kesecek arabaniz olur iste o zaman mutluluk baslar. yurt disinin ayri bir mutlulugu,turkiyedeki gibi bir parti takip etmek veya taraftari olmak, olaylari izlemek, medyanin doldurusuna gelmemek durumlari olmayinca olur.
..hayat bir yarisdir ve her gunu degisik olabilir,insanlarin baslarina herseyler gelebilir,yani bir yerde mutlulugu tarif etmek cok zordur.kendimin hic bir SIKINTIM yok ama bir gun torunumun veya oglumun,kizimin hasta oldugunu isitince tum mutlulugum bir anda kaciverir.
..yaz aylarinda avrupadaki vatandaslarimiz turkiyeye gelirler hepsinin yuzlerinde mutluluk ifadeleri gozukur,iste 4 kisilik bir aileyele turkiyede bir ay nasil tatil yaptiklarini birde onlara sormak lazimdir.
-
....yukarda mysea arkadasimin yazdiklarina katiliyorum,evet o ulkede dogmadiktan sonra o toplumun paRCASI OLMak zordur,orda dogan gocmen coccuklari icinde zordur,cun ku gizli irkcilik vardir,bu dunyanin her ulkesinda aynidir,mesela turkiyeye gelmis suriyeliler hemen hemen 10 yil oldu toplumun bir parcasi olabiliyorlarmi,,,,diyelimki etrafta 5 amerikali ve iki gocmen var, adamlar gocmen olani ignor edip kendi aralarinda konusurlar ve gocmenin anlatacaklarina pek rahbet etmezler..bazi is yerlerinde gercek amerikali ve gocmen is icabi mecburen konusurlar........
..amerika cok kulturlu bir ulkedir,dunyanin her yerinden gelmis insanlar vardir,gocmen olanlar kendi gettolarini kurarlar,,,,baska bir sehirde yalniz basina yasiyan bir turk amerikaliyi evine yemege davet edemez amerikalida turku evine yemege davet etmez,gurbetciler icin o ulkede yapilacak en iyi sey salla basin i al maasini,tabiki iyibir meslek ve kultur varsa sahis yuksek mevkilere gelebilir ama mesai saati bittikten sonra gene yalnizdir,tabiki yazdiklarim kendi fikrimdir.
-
-
-
Birinin uyandırdığı iyi oldu buraları.. güzel anılar dinledim bir kaç bir şey öğrendim. Öğrenecek şey çok.
-
Sevgili dostlar nasılsınız - düşüncelerim değişmedi zorunlu hizmet süreme 5 yıl kaldı - o tarihe kadar işalllah ev ve birikimlerle beraber işalllah 150 000 doları geçeriz - bu para bana tek başıma yetecek kadar hem yatırımcı vizemi almaya hemde ilk 6 ay yetecek kadar onu biliyorum - kararımda kesinlikle kararlıyım - işallah o süre boyunca kendimi geliştirir ve kendimi bu anlamada sağlık yönünden bir sıkıntı yaşamam ...
Yaşım 46 olacak ama olsun kendimi iyi hissediyorum spor yapıyorum sağlık problemim yok şukur bakalım ve görelim o tarihe kadar gc başvurmaya devam .
işalllah isteğen emek veren istediği şeye kavuşur.
selamlar.
-
Merhaba. 2022 yılında Greencard çekilişini kazandım ve ailemle Amerika’ya giriş yaptım ancak 1 ay sonra Türkiye de deprem oldu ve evimin ve çevremin durumuyla ilgilenmek için ülkeye döndük sonra bir yıl dolmadan tekrar Amerika ya giriş yaptık 3 hafta kaldıktan sonra babamın hastalığı nedeniyle Türkiye’ye döndük ve dolayısıyla bu süreçte çocuk orada okula başladı ve Amerika’ya geldiğimizde işleriniz aksamaya başladı. Şimde tekrar amerikadayım ancak dönmemiz gerekiyor ve Greencard ımızın iptal olmaması için ne yapmam gerekiyor?
-
Merhaba forum ailesi, umarım hepiniz güzel bir gün geçiriyorsunuzdur. Bir süredir eşim ile beraber içinde bulunduğumuz aksiyonumuz ile alakalı Türkçe ve İngilizce olarak webdeki tüm içeriği sömürdükten sonra aklımdaki mevzuları yazıp bilgi paylaşımı yapabileceğim tek yer olan foruma geldim. Forum alt başlığı olarak anlamsız bir yer seçmiş olabilirim ama başlığı açabileceğim en mantıklı yerin burası olduğunu düşündüm, hata ettiysem eğer yöneticilerimiz doğru yere taşırlar umuduyla diyorum.
Konuya geleyim; Amerika’da yüksek lisans yapma aksiyonu içine girdik 2024 Ağustos ayı itibarıyla. Teksas eyaletini çok seviyor ve bir gün orada yaşayabilmek isteğimin zirvede olması nedeniyle Teksas özelinde üniversiteleri araştırdık. Çok iyi üniversiteleri bulunan eyaletin madden bize uygun olan en düşük rankli üniversitesi olan Texas State’e (San Marcos) karar verdik.
1 yıllık tezsiz inşaat yönetimi masterı hem ücretini karşılayabileceğimiz bir bölüm hem de 6 senesi profesyonel şekilde yaklaşık 12 senedir içinde bulunduğum sektörün Teknik Ofis (Planlama Maliyet Kontrol vd.) kısmına tam uygun olduğu için tercihimiz oldu. Toefl, referans mektupları, niyet mektubu derken geçen hafta başvuruyu tamamladık, şimdi dönüş bekliyoruz. Hakkımızda hayırlısı olsun.
Şimdi benim aklıma takılan iki husus var ve sizlerin yardımlarınızı, değerli yorumlarınızı rica ediyorum.
1)Texas State rank olarak düşük bir üniversite, mezun olduktan sonra 1+2 yıl opt hakkım olacak. Sektör tecrübeli bir insan olarak iş bulmak hususu imkansız mı? Bir çok yerde stem de olsa son yıllarda biz Türklerin iş bulamadığını tercihlerin hep hintli ve çinliler olduğunu okudum. Ayrıca çok iyi üniversiteler olmadığı sürece de iş bulmak imkansız diyenler çoğunlukta.
Opt ile devamında H1-B veya EB green card şansı oluyormuş insanların ama imkansız deniyor bunlar için de. H1 için kuradan dolayı kimseye çıkmıyor kolay kolay diyorlar ve hem H1 hem de EB için şirketler istekli değiller deniyor. Doğru mudur bu yorumlar bilgilerinize muhtacım.Biraz uzun yazdım sorularım kısa ama teşekkür ederim buraya kadar okuduysanız. Yorumlarınıza, fikirlerinize, yönlendirmelerinize açığım. Şimdiden yanıt veren herkese teşekkür ederim.
-
Selamlar değerli yeşil kart forum sakinleri, konuyu yanlış yere açtıysam affola yeni üye oldum 🙂 Türkiyede kurumsal bir şirkette çalışan, üç senelik tecrübeli bir yazılım mühendisiyim. Ancak ülkenin bilindik şartlarından dolayı ABD'ye bir şekilde gelmek istiyorum bu yönde tavsiyeleriniz nelerdir? Doğru bir karar olur mu? Seçenekler arasından baktığımda en kolay şekilde gelmek (GC çıkmadığı sürece tabi) yüksek lisans gibi duruyor ancak ücretler güncel dolar kuruyla fazla oluyor. İlerde oralarda kendi işimi kurma gibi bir hayalim de var. Teşekkürler şimdiden.
-
@Hurricane7433, içinde söyledi: Amerika'da isminizi değiştirmek isteseydiniz ne olurdu?
@isik Isa, diyebilirsiniz Isabel'in kısaltması gibi dusunebilirler. Yada Elisa da benziyor
Erkeğim
-
@baba-yaga Merhaba, 24 yaşında ve ikinci sınıf öğrencisi olacağım. Evet, askerlikle ilgili yeşil kart gerekliliğini biliyorum. Bahsettiğiniz programlara bakacağım, değerli yorumunuz için teşekkürler.
-
7 yıldır izlerim İdris ustayı onun sayesinde Amerikayı yeniden keşfettim diyebilirim.evet çekilişi kazandım kartı alabilirsem Amerikan rüyasını yaşamaya başlayacağım.Teşekkürler İdris usta.
-
Merhaba!
Avrupa
Artıları:
Yüksek sosyal güvence seviyesi: Avrupa'da, özellikle Almanya ve Hollanda'da, sağlık hizmetlerinden emeklilik ve yardımlara kadar güçlü bir sosyal güvenlik sistemi var.
Yaşam kalitesi: Avrupa şehirleri genellikle iyi organize edilmiştir; gelişmiş altyapıya, iyi bir ulaşım ağına ve kaliteli eğitim ve sağlık hizmetlerine erişim mevcuttur.
Çalışma koşulları: Avrupa’da iş-yaşam dengesi daha çok önemsenir. Çalışma saatleri ABD'ye göre daha kısa ve tatiller daha uzun olabilir.
Çevre standartları: Avrupa’da çevre korunmasına büyük önem verilir. Çevre temizliği, sürdürülebilir kalkınma ve yeşil teknolojiler aktif olarak uygulanmaktadır.
İş imkanları: Almanya, mühendisler, IT uzmanları, doktorlar ve diğer nitelikli meslekler için yüksek talep görüyor. Hollanda’da teknoloji, uluslararası ticaret ve iş dünyasında uzmanlara ihtiyaç var.
Eksileri:
Vergiler: Avrupa'da ABD'ye kıyasla daha yüksek vergiler var, ancak bu vergiler pek çok sosyal güvenceler içerir.
Dil engelleri: Almanya ve Hollanda’da birçok kişi İngilizce konuşsa da, yerel dili bilmek iş bulma ve topluma daha fazla entegre olma açısından önemli olabilir.
Bürokratik zorluklar: Avrupa'da vize, çalışma izni ve vatandaşlık süreçleri daha uzun ve karmaşık olabilir.
Amerika
Artıları:
Ekonomik fırsatlar: ABD geniş bir iş yelpazesi sunuyor, özellikle teknoloji, finans, tıp ve bilim alanlarında. Bazı sektörlerde maaşlar Avrupa'ya göre daha yüksek olabilir.
Girişimcilik: ABD'de kendi işinizi kurmak daha kolaydır. Serbest piyasa ve daha az düzenleme, hızlı büyüme ve girişimlerin gelişimi için daha fazla fırsat yaratır.
Dil: İngilizce biliyorsanız, ABD’de entegrasyon ve iletişim daha kolay olacaktır.
Çeşitli kültürler: Amerika, dünyanın her köşesinden gelen birçok farklı kültürü barındıran bir yer olarak bilinir.
Eksileri:
Sağlık sistemi: ABD’de sağlık sistemi pahalıdır ve sigorta her zaman tüm ihtiyaçları karşılamaz. Bu en belirgin dezavantajlardan biridir.
Tatiller ve çalışma koşulları: ABD’de çalışma haftası daha uzun olabilir ve tatiller daha kısa olabilir. Çoğu şirkette tatil süresi sadece 10-14 gündür.
Yaşam tarzı: ABD’de hızlı ve rekabetçi ortam, özellikle büyük şehirlerde, stresli olabilir.
İş Bulma:
Avrupa: Almanya ve Hollanda, mühendislik, IT, tıp ve bilim gibi alanlarda nitelikli uzmanlar için birçok fırsat sunuyor. Ancak, katı vize ve bürokratik süreçler nedeniyle işe alım süreci daha uzun sürebilir.
Amerika: ABD’de büyük şehirlerde birçok iş imkanı mevcut. Ancak iş piyasası rekabetçidir ve pozisyonunuzu sağlamlaştırmak için daha fazla çaba gerekebilir. Güçlü bir CV'ye ve profesyonel becerilere sahip olmak önemlidir. -
Savacı, 26 Şubat 2024'te ikamet ettiği New Jersey'de 60 yaşında kalp krizi sonucu öldü. 2 Mart 2024'te New Jersey de defnedildi.
kaynak
Tolga Savacı - Vikipedi
Tolga Savacı - Vikipedi
magazin on Instagram
magazin on Instagram
-
@pelinoaydin Çok teşekkürler. Detayları yazarım sonra.
amerika'nın artıları kadar eksileri de var peki sizce neler eksi?
-
@pakaji okuma yazmaniz var mi? (ben de sizin taktigi uygulayayim, bunu yapmak zor degil
)Yukaridaki cevaplari okursaniz nerdeyse herkes ayni seyleri yazmis. Bunu anlayamamak icin sizin gibi art niyetli olmak gerekiyor. Neye gore, kime gore kiyaslama yapiyorsunuz diye soruyor herkes...
Iyi ne demek? Kotu ne demek?
Ne konuda nasil bir bilgi istiyorsunuz, forumdaki konulari okudunuz mu, incelediniz mi?
Sizin anladigim kadariyla hayattan tek beklentiniz birikim yapabilmek. Eger boyle bir amaciniz varsa hayatta, nerede birikim yapabiliyorsaniz oraya yasamaniz sizin icin en iyi olani olur.
-
Bu diplomanın orada geçme olayı biraz fazla saptırılıyor gibi geliyor bana. Şimdi burada Bilgisayar Mühendisliğini bitiren birinin orada diploması geçmiyor mu

Avukatlık ve Doktorluk vb. dışında sanki Türkiye'de o diplomalar geçiyor da ABD de geçmiyor. Diğer bölümlerden mezun olan arkadaşlar nasıl oluyor da ABD de master doktora yapabiliyorlar. Hatta buradan direkt doktora ya gidip 6 ay içinde "Teaching Assistant" olup hem ders verip hem para kazanabiliyorlar.
Kısacası diploma geçmeme olayı tamamen safsata ve şehir efsanesi. İşi bildiklerinizle değil yaptıklarınızla alırsınız.
Ev satın alırken verilen o "Down Payment" denilen olay %25 oranında. Texas ta ortalama ev fiyatı 250 bin USD. Diğer eyaletlerde de olsa olsa 500 bindir en pahalısında.
Yani 50-100 bin bandında bir peşinle ev alırsınız. Ayrıca o peşin verdiğiniz içinde kredi çekebilirsiniz. -
@pakaji Amerika çok kötü gitmeyin bence sorunuzun cevabını bu mesajımla aldınız.. .
-
Tabiki çok iyi, muhteşem, muazzam bir yer değil Amerika ama insanlar Türkiye'nin gidişatından o kadar umutsuz ki bir şekilde kendilerine bir çıkış yolu arıyorlar.
Zaten insanlar Amerika iyi diye değil Türkiye kötü diye gitmek istiyor. Yoksa insan niye anadilini konuştuğu ülkeyi bıraksın.
-
@chromium Amerika gerçekten çok iyi mi? içinde söyledi:
Tabiki çok iyi, muhteşem, muazzam bir yer değil Amerika ama insanlar Türkiye'nin gidişatından o kadar umutsuz ki bir şekilde kendilerine bir çıkış yolu arıyorlar.
Zaten insanlar Amerika iyi diye değil Türkiye kötü diye gitmek istiyor. Yoksa insan niye anadilini konuştuğu ülkeyi bıraksın.
@Chromium burada size müsadenizle nayır diyecegim.
Nayır ben mesela Ülkemden bıktıgım için gitmiyorum DAHA İYİ BİR ALTERNATİF oldugu için gidiyorum. Markette bile imkanın varsa iki markadan daha iyi alternatif olanı alırsın. Durum benim için bundan ibaret. Başkasını bilemem tabii. -
@arnblt Amerika gerçekten çok iyi mi? içinde söyledi:
Bu diplomanın orada geçme olayı biraz fazla saptırılıyor gibi geliyor bana. Şimdi burada Bilgisayar Mühendisliğini bitiren birinin orada diploması geçmiyor mu

Avukatlık ve Doktorluk vb. dışında sanki Türkiye'de o diplomalar geçiyor da ABD de geçmiyor. Diğer bölümlerden mezun olan arkadaşlar nasıl oluyor da ABD de master doktora yapabiliyorlar. Hatta buradan direkt doktora ya gidip 6 ay içinde "Teaching Assistant" olup hem ders verip hem para kazanabiliyorlar.
Kısacası diploma geçmeme olayı tamamen safsata ve şehir efsanesi. İşi bildiklerinizle değil yaptıklarınızla alırsınız.
Ev satın alırken verilen o "Down Payment" denilen olay %25 oranında. Texas ta ortalama ev fiyatı 250 bin USD. Diğer eyaletlerde de olsa olsa 500 bindir en pahalısında.
Yani 50-100 bin bandında bir peşinle ev alırsınız. Ayrıca o peşin verdiğiniz içinde kredi çekebilirsiniz.Forumdaki konularin hicbirini incelemeden, insanlari trollemeye ve vakitlerini calmaya gelmis bir arkadas sayin @arnblt , bence ciddiye almadan cevap vermeniz daha uygun olur.
-
@crazycells ben verdim cevabını en son işte.. aradığı cevabı net olarak aktardım
-
Türkiye'de de Gelir vergisi %35'e kadar çıkmakta şu an. Asgari ücretli bir çalışan bile yıl sonunda %20'lik gelir vergisi dilimine giriyor. Net maaşı 2020 lira olan bir kişinin maaşı Eylül ayında 1940 liraya, Ekim, Kasım ve Aralık aylarında 1910 liraya düşüyor.
Asgari ücret 2.558,40 Lira
Yapılan Kesintiler 729,26 tl - ilk 9 ay için toplam kesinti oranı %28,5
Yapılan Kesintiler 838,11 tl - son 3 ay için toplam kesinti oranı %32,7Maaşlı çalışanların bordrolarına şöyle bir göz atarsanız %40'lara varıyor kesintiler.
Yani daha uzatırım açıklama yaparım fakat Google amca herkesin elinin altında. Gerçekleri "bilmek" isteyen bakabilir.
-
@revolut1on ya bırak bırak kötü orası gelmesin
zaten 15 senedir yurtdışında ve bulunduğu yerden mutsuzsa nereye giderse gitsin yine mutsuz olacak demektir.. -
@arnblt Google'da çalışıyorum, ABD ilanlarının tamamında "Falanca eğitime sahip ya da eş değer tecrübe istiyorum" der.. Eğitimi şart bile koşmaz.. Bunu birçok şirkette de görüyorum.. Sadece "Oradan vuralım" yaklaşımı bu ama karavana
-
Massachusetts'te $240-$440K arasi bir tasinmazin vergi orani %3,2: https://smartasset.com/estate-planning/massachusetts-estate-tax
Zaman zaman Taxachusetts diye de adlandirilan bu eyalette bir cocuklu aile olarak yillik $50K civarinda serbest meslek gelirim icin odedidigim vergi orani ortalama %16. Ailedeki bireylerin sayisina, cocuk sayisina gore degisen oranlar, eyalet vergisi mi-federal vergi mi olduguna gore degisen oranlar ve yine sosyo ekonomik durumunuza gore degisen farkli farkli vergi oranlari var. O yuzden ortalama %16 diyorum.
Hastane kesintisini duymadim. Eyalet vergisi ile satis vergini kastediyorsunuz. TR'de en son biraktigimda cogu kalem icin %18 KDV, bazi Avrupa birligi ulkelerinde %25'e kadar cikabilen VAT'den bahsediyorsunuz. Benim yasadigim eyalette %6.25.
Araba sigortasi dediginiz TR'deki kasko. Dunyanin heryerinde yaptirmaniz gereken bir sigorta. Biri alcak gonullu digeri luks bir arac icin aylik toplam $160 dolar oduyorum, full coverage.Benim yasadigim yerde... Herkes emeginin karsiligini aliyor. Oldukca gelismis bir is ahlakina sahip insanlar. Herkes birine karsi cok nezaketli ve saygili. Caliskan ve durust insanlar odullendiriliyor.
Diploma denkligi. Istanbul Uni. lisans, Beykent Yuksek lisans mezuniyum. North east bolgesinde Ivy league seviyesinde bir universitede yuksek lisans duzeyinde ders veriyorum. TR'de ogetim gorevlisi maasiyla ruyamda bile goremeyecegim 6 silindirli luks bir araci sifir pesinatla %3-4 faiz oraniyla birkac saat icerisinde satin aldim.
Simdilik bu kadarini yazmaya vaktim var. Benim yasadiklarim bunlar, cok sukur. Herkes farkli seyler yasabilir. Sevgiler, selamlar.
-
yurtdışına gidince şöyle birşey olur. buna çoğu yurtdışındaki arkadaşım evet aynen öyle dedi. ilk gittiğinde herşey farklı gelir ve o süreç çok eğlencelidir.bu süreç kimisi için 1 yıl kimisi için 3-4 yıl sürer. çoğu şey farklıdır ve farklılık çok eğlencelidir. ne zaman ki farklılar azalıp herşey sıradanlaşmaya başlar ve aileden ayrılıkları düşünürsün.. hah işte o zaman başlarsın iyi mi yaptım kötü mü yaptım demeye. zaten yurtdışına gitmemiş adamdan yukardaki yorumları "ozaman gitme" tarzı mesajları almak normal. onlar farklı modtalar.
benim önümde birton örnek var direkt orda yaşayan yada dönen. ilk mesajda yazdıklarım da orada yaşayan birine ait. orada kendi evin çocuğuna kalırsa ödemen gereken vergiden (miras vergisi) bahsetmedim. eğer bir insan mühendis olup amerikada master yapıp, yıllık 100bin dolar üzerinde maaş alıp hala doğru dürüst geçinemiyorsa. kenara hiç para atamamış ve en ufak bir sağlık sorununda kara kara düşünür hale gelmişse o zaman amerika gerçekten çok iyi mi diye bir düşünmek gerek. bu konunun açılış amacı da odur. artıları eksileri düşünmektir.
-
@pakaji bir yönen haklısınız ama dedigim gibi bunun bir çok yöne bakan durumu var. Bazen mühendis olup yıllık 100 k üzeri maaş almasına ragmen birikim yapamayan şahsa özel durumlar söz konusu mu diye de düşünmek gerekir. Benim bir akrabam var Tr de hatırı sayılır bir mevki ve maaşla yaşıyor fakat bu akrabam kumar tutkunu. Bir köşede kefen parası dahi yok. Çünkü tutkusunu bırakamıyor. Ben şimdi bunu misal verir de Tr şartları çok kötü dersem hata etmiş olmaz mıyım?
-
@pakaji Amerika gerçekten çok iyi mi? içinde söyledi:
yurtdışına gidince şöyle birşey olur. buna çoğu yurtdışındaki arkadaşım evet aynen öyle dedi. ilk gittiğinde herşey farklı gelir ve o süreç çok eğlencelidir.bu süreç kimisi için 1 yıl kimisi için 3-4 yıl sürer. çoğu şey farklıdır ve farklılık çok eğlencelidir. ne zaman ki farklılar azalıp herşey sıradanlaşmaya başlar ve aileden ayrılıkları düşünürsün.. hah işte o zaman başlarsın iyi mi yaptım kötü mü yaptım demeye. zaten yurtdışına gitmemiş adamdan yukardaki yorumları "ozaman gitme" tarzı mesajları almak normal. onlar farklı modtalar.
benim önümde birton örnek var direkt orda yaşayan yada dönen. ilk mesajda yazdıklarım da orada yaşayan birine ait. orada kendi evin çocuğuna kalırsa ödemen gereken vergiden (miras vergisi) bahsetmedim. eğer bir insan mühendis olup amerikada master yapıp, yıllık 100bin dolar üzerinde maaş alıp hala doğru dürüst geçinemiyorsa. kenara hiç para atamamış ve en ufak bir sağlık sorununda kara kara düşünür hale gelmişse o zaman amerika gerçekten çok iyi mi diye bir düşünmek gerek. bu konunun açılış amacı da odur. artıları eksileri düşünmektir.
su konuyu incelemenizi tavsiye ederim:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1696/kultur-soku -
@sinem-akçam örnek verdiğim arkadaşın kumar olayı yok tek tek yazmış harcamaları,cep tel faturasına kadar. ve herşeyi yukarıdaki vergilerden sorumlu tutuyor.
-
keza dünyanın neresine olursanız olun benzer durumlar ya da olumsuzluklar herkesin başına gelebilir bu gidilen ülkenin iyiligi kötülügünden ziyade hayatın getirdikleriyle alakalı bir durumdur göreceli kavramlar üzerinden konuşunca insanın kafası karışıyor. Bence konu başlıgı şöyle olsaydı daha az kafa karıştırıcı olurdu: amerika'nın artıları kadar eksileri de var peki sizce neler eksi?
-
@sadriabi amerika'nın artıları kadar eksileri de var peki sizce neler eksi? içinde söyledi:
cocuk sayisina gore degisen oranlar, eyalet vergisi mi-federal vergi mi olduguna gore degisen oranlar ve yine sosyo ekonomik durumunuza gore degisen farkli farkli vergi oran
teşekkürler
-
Amerika'daki vergi oranları eyaletten eyalete degişiyor. Her verginin oranı da ayrı ayrı degişiyor. Ben texas tercih ediyorum bu nedenle. Başlangıç için. Diger yandan ev almak hedeflerimde yok. Araç belki ama ilk 5 yıl ev almayacagım. O nedenle de çok uzun uzadıya vergileri düşünmüyorum.İyi bir benefit saglayan maaşı iyi bir işim olması halinde bu vergi badiresin en az zararla atlatmak mümkün artı usa da para kazanmanın da tasarruf etmenin de beşbin beşyüz türlü yolu var. Belki bayan oldugumdan tasarruf etmeye alışık oldugumdan bana çok da tedirgin edici gelmiyor olabilir bilemiyorum. Lüks yaşamak hedefimde yok , sadece çocuklarıma iyi bir egitim saglamak hedefim. Bu ve benzeri herkesin farklı hedefleri var dolayısıyla dert edecekleri vergiler de ona göre degişiyor.

-
@sinem-akçam teşekkürler yorum için ben bir arkadaşın dediği üzere bir troll olarak zamanınızı fazla almıyım. yorumları baştan okurum.faydalı yorumlar geldi teşekkürler.
-
birşey degil @pakaji sizin troll oldugunuzu düşünmüyorum kafanızın karıştıgını düşünüyorum olaylara geniş açı bakmanızı tavsiye ederim kolay gelsin.

Benzer Başlıklar
132
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum