Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Sayılarla DV2026

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
234 63 28.7k 84
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

öncelikle yeni bülten herkes için hayırlı olsun arkadaşlar.

EU için çok az bir artış yapan DOS bu sefer beklediğimiz artığı AF için yapmış. dostlar alışverişte görsün!
    nasıl bir strateji izleyeceğini anlamak için muhtemelen 1 ocak'daki CEAC verilerini gördüğümüzde daha sağlıklı bir yorum yapabileceğiz.
    çünkü hangi regionda kaç bekleyen dosya var, bunların kaçı mülakat aldı vb verileri görmeden yaptığımız yorumlar çok havada kalıyor. tıpkı geçen ay yaptığımız gibi..

geçmiş 6 mali yılda DOS bütün tepkileri konsolosluklar üzerinde topladı.
    mülakatların az olmasının nedenini hep onlara yönelterek hep kendini haklı çıkarma çabasındaydı. trump yasakları hariç..
    belki de şimdi bunu belirli regionlar için bülteni yavaş yavaş ilerletip biraz olsun dengelemek istiyor.

tek olumlu nokta, bir şekilde mülakat dağıtımlarının devam etmesi.
    çok komik artış sonrası ankara'nın kaç mülakat vereceğini kestirmek zor ancak; 10 tane daha olsa bir şekilde mülakat veriyorlar ve bu herkes için tutunacak tek dal.

DOS'a sorarsanız, AF ve AS için yeterli ilerleme oldu.. bu konsolosluklara yeteri kadar dosya aktarımı sağlayacak.
    burada endişe edecek tek nokta yüksek CNler için zamanın daralmaya başlaması.
    çünkü çok ciddi bir artış sonrası ankara bu performansı gösterir mi emin değilim, hiçbirimiz olamayız.
    bu sadece dosyasını karar öncesi başka konsolosluklara taşımış arkadaşlarımıza yarar. viyana ya da hk gibi..
    çünkü biliyoruz ki onlar, ne kadar yüksek olsa da eğer imkanları varsa o dosyaya mülakat verir. verdiler geçtiğimiz yıllarda.

sabırla beklemeye devam etmek şu an için tek yapabileceğimiz şey.
    DV2027 için bile başvuruları açamayan (1$ konusu ve government shutdown) DOS'u biraz kendine haline bırakmalıyız belki de.
    yeni yıl daha güzel günlerin habercisi olacaktır, buna inanıyorum.

herkese sorunsuz, AP'siz bol mülakatlı günler diliyorum.
    ışık sizinle olsun
    namaste!

• @gucarslan HK yazarak içimizi ısıttınız :) fakat orada 1 Kasım sonrası konusunda belirsizlik halen devam ediyor değil mi? Size gelen bir duyum veya kendi tahmininiz var mıdır HK'nın alacağı tutumla alakalı?

Teşekkürler

• @hkilic bangkok ve viyana gibi rahatça sıramızın gelmesini beklemek varken Hk’un bu hali stress stress.

• @omurk Tam tersi de olabilirdi, sans meselesi :)

• @gucarslan, içinde söyledi: Sayılarla DV2026

@kemal85 bu başlığın ilk iletisini okuduğunuzdan emin olun lütfen.

Açıklanan rakam çok yüksek ve sistem de değişti ya, şaşırdım emin olmak için sordum, birde ilk sabit mesaj çoğu zaman hemen güncellenmiyor. Yoksa kırmızı ile yazıyor ilk yorumum da gördüm. Cevap için teşekkürler.

• @sbkandemir bu listeye göre bakarsak , yapılan artış diğer yıllara göre az ama total sayı olarak bakarsak önceki yıllardan ilerdeyiz denebilir. Umarım aralıkta sayılar biraz daha 5 haneliye atmış olur

• @gucarslan Merhaba,

AF ve AS'nin bu kadar ilerlemesi Ankara'yı yavaşlatabilir mi yoksa aynı hızda devam mı eder? Dosya taşıyamıyorlar diye biliyorum Ankara'ya.

• Bu ileti silindi!

• Bu ileti silindi!

• @Umut-P ankara bu şekilde devam ederse sorun olacağını zannetmiyorum.

• ATS16A ATS16 bu başlıktan bahsetti
  • SerappS Serapp bu başlıktan bahsetti

• Ankara'nın bu sene ulaşacağı max dosya numarası hakkındaki tahminleriniz nelerdir.

• @şeymaaaa current sayısı kadar gidebilir bu sene aynı şekilde devam ederse.

• @Umut-P aşağı yukarı 20k~25k gibi bir değere ulaşabilir gibime geliyor benim de.

• Bu ay için yanlış anlamdıysam eu 8500, as 15000, açıklanmış ceac üstünden baktığımda dosyam hala kcc de görünüyor, bu aktif olamamış demek sanıyorum çünkü dosyamı bangkok a taşımıştım ve dosya 11000 küsür de. Düşüncem doğruysa dosyam Ankara'ya çağırılacak olmalı yoksa mail alırdım diye düşünüyorum, eğer Ankara dosyama bakacak ise bu açıklanan numaralar ile en erken mart yada nisan ayı randevu e postası gelir gibi bir tahminde bulunuyorum sizce düşüncem de mantıklı mı? Sayıları doğru mu okuyorum!

• @kemal85 Bu bültenle EU 8500 açıklandı. Önümüzdeki açıklanacak bültenle büyük ihtimalle bu hafta açıklanır sizin durumunuz daha iyi netleşir. Current olmadan mail gelmesi zaten mümkün değil. Bülten açıklandıktan sonra current hale gelirseniz KCC’den mail gelmesi normal süreçtir, şu aşamada mail gelmemesi zaten normal olanı. Ayrıca bu soruyu yanlış sayfada soruyorsunuz, dosya taşıma işlemlerini genelde “DV 2026 Green Card Lotosu Aşamaları” grubunda konuşuyoruz, bilginiz olsun.

• @tumra ben dosya taşıma ile ilgili bir soru sormadım dosyam bangkok dedim asya için 15bin açıklanmış bana mail gelmedi ise diye yorum yaptım ve düşüncem şu diye bir değerlendirme yaptım. Asya için açıklanan rakam kısımda bizim eu rakamları dahil olmaya bilir mi gibi bir soru sormuş olabilirim üzgünüm.

• @kemal85 bizi EU ilgilendiriyor...Numaranızın aktif olup olmadığını bültenle EU bölgesi için açıklanan numaralara göre anlarsınız...Numaranız bülten sonrası aktif olursa o zaman mail beklentisi olabilir ve dosyanızı 28 Ağustostan önce taşıdıysanız muhtemelen taşıdığınız yerde mülakata girersiniz..( Ankaraya taşıma talebinde bulunmadığınız durumda )

• @kemal85 sizi AS dosyaları ilgilendirmiyor. Sizin takip etmeniz gereken EU dosyaları. Geçtiğimiz yıllara bakınca herkeste "Asla Ankara ya Güvenme" fikri hakimdi. Zaten dosyalarımızı bu nedenle taşıdık. Şimdi ne değişti de bu kadar hızlı ilerliyor dersek? Bizim ülkemizde hizmet alan İran ın travel ban yemesi sonucu konsolosluk yoğunluğu azaldığı için slotları bizim gc dosyaları ile doldurmaya başladılar bence. Ha bu şekilde devam eder mi? Bence bu sene, önümüzdeki İransız senelerin referansı olacak. Bu hızla giderse (Sizin dosyanız en geç Ocak'ta current olsa) Mart - Nisan gibi Ankara çağırabilir. Ama dediğimiz gibi herşey olumlu gider, hiç bir aksilik olmaz, dünya barışı sağlanır, son dakika asrın liderimiz kankası trump ile bozuşmaz vs vs gibi çok etken var. Bangkok kısmı daha garanti hem mini bir tatil olur (bütçe zorlamaz ise)

• Bu ileti silindi!

• @winter-is-coming @elbruz cevap için teşekkürler.

(Asrınlideri ve trup reyiz kavga etmezler ya iyi anlaşıyorlar al gülüm, ver gülüm araları çiçek gibidir inş.)

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

26

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k