Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @bkio Çok teşekkür ederimm uzun uzun yazdığınıziçin ve evet dediğiniz gibi o en son yeri hatta tüm sayfayı çıktı aldım.

• ⭐⭐⭐⭐

@FROG-FROG kontrol edebildiğiniz miktardaki heyecandan zarar gelmez, yeterki kontrolü kaybetmeyin strese dönmesin iş, mülakatta uzatmadan sade ve net cevaplar verin, ki sohbet uzamasın gerek yok, biran önce alın çıkın 🙂
    extra hiçbir belgeye ihtiyacınız yok, defalarca yazılmış olan standart belgeleri hazırlamışsınızdır zaten.
    Güzel haberlerinizi bekliyoruz.

Ayrıca Austin güzel seçim 🙂

• @FROG-FROG Görüşme öncesi insanın aklına hiç olmayacak şeyler geliyor ama deneyimlerden de görmüşsünüzdür genelde çok çok daha yüzeysel geçiyor. Sorulan sorular belli, Ayşegül hanımın da belirttiği gibi kısa net cevaplar vermek en güzeli.

Deneyimlerde ben dahil pek çok talihli hangi belgelerin alındığını sıraladı. Sakince buradan kontrol edin. Bol şans. 🍀

• ⭐⭐⭐⭐

@emre-cebeci ya belki bugün iyi bir gelişme olur demiştik ama olmadı demek.. üzüldüm, neyse inşallah hayırlısıyla alıp gelin, ne diyelim 😕

• ⭐⭐⭐⭐

Artık ayın 25i oldu, yine kalabalık bir greencard talihlisi grubu birkaç saat sonra konsolosluk önünde beklemeye başlayacak, sonrasındaki birkaç saat içinde de biz onlardan güzel haber bekliyor olacağız 🙂
    Hepinize bol şans, güzel haberlerle gelin 🙂

• @emre-cebeci gecmiş olsun emre bey bende 2-3 kişi görmüştüm böyle sıkıntı yaşayan ondan direk vsf den almak istedim. bende perşmebe sabahtan gidicem orada erkenden sıraya gelicem orada da farklı bir sıkıntıyla karşılaşmak istemiyorum.

• @aysegul Merhaba konuya alakasından dolayı yazınızı cevaplayarak kendi UPS deneyimimi paylaşıyorum. (ki arkadaşlar verilen cevaplara tıklayınca daha derli toplu şekilde görsünler zira takip etmesi biraz zor çok mesaj olunca)

(Mülakat deneyimimi de birazdan paylaşıcam düzenleyip ilgili konudaki cevabımın linkini atarım buraya)

Ben US Travel Docs'u doldururken İstanbul Şişli şubesini seçtim, mapstan bakıp en harabe gibi gözükmeyen en kargo şubesi gibi gözüken yer burasıydı. Birde VFS'nin Astoria AVM Zincirlikuyu'daki şubesini de seçebiliyorsunuz diye gördüm o da eğer gidip teslim alacaksanız güvenli ve mantıklı bir yer olabilir. Ankara'da elden alanlar zaten VFS Ankara şubesinden alıyor.
    19 Kasım'daki Mülakattan 24 saat sonra gibi SMS geldi Mail geldi linke girdim İstanbul Elçilik mi Ankara Elçilik mi diyordu biz Ankaradan vize aldık diye Ankara'yı seçtim ama bana gelen zarf İstanbul TET UK Başvuru ofisi diye bir yerden geldi heralde farketmiyor. Yada başta İstanbul UPS seçince İstanbula gitti oradan iş yerime geldi. Adres iş yerimi yazdım 1144 lira ödedim Confirmation diye bi yazı çıktı ama kod yok barkod yok belge yok site takıldı. yeniledim gitti komple. US Travel Docs'u o kadar güvenlik sorularımı ezberlemiş olsam da giremedim. Sonrası Allah kerim pasaportum beni bulur bir şekilde diyerek hafta sonu geçti. kod geldi kod bir kaç gün çalışmadı öyle ki teslimata cıkacagı gün anca çalıştı. Çarşamba mülakata girdim Perşembe basıldı Cuma Kargoya verildi Pazartesi yola çıktı Salı günü teslim aldım. (Ferhat Göçer'in sanatçı vizesi aldığı gün gibi sevindim 😂 )

Bu arada US Travel Docs kayıt yapınca bana barkodlu belge çıkmıştı mülakatta da belgeleri alan adam kayıt yaptın mı diye sorduğunda oo yapmam mı barkodlu belgem bile var dedim oo harika o zaman dedi. (Yinede bu belgeyi çıktı alamayanların sorun yaşamadığını biliyoruz endişelenmeyin.)

USCIS ücretini ödemedim daha, Kredi Kartı Ekstrem kesilsin öyle ödeyeceğim.

• Arkadaşlar bizz aldık vizeyiiiii en yakın zamanda detaylarla görüşmek üzereeee 🎉🎈

• Merhaba, deneyimlere bakarak bu iki soru çok zamanda birlikte soruluyor:
    Burada ne iş yapıyorsunuz?
    Amerika'da ne iş yapmayı düşünüyorsunuz?

Orada kendi mesleğimi yapmak istiyorum deyeceğim, fakat burada Türkiye'de bam başka bir iş yapıyorum. Bu bir sorun teşkil eder mi?

• ⭐⭐⭐⭐

@betülkya tebrikler 🥳🥳 bugünün ilk müjdesi komşumdan geldi 😁
    o zaman hazırlıklar daha da hızlansın Betül Hanım ☺

• Vizemiz onaylandı. 🥳 Darısı tüm talihli arkadaşlarımızın başına. İlk müsait zamanda mülakat deneyimlerinde yaşadıklarımızı aktaracağız.

• Herkese selamlar saygılar, sevgiler, bu uzun süreçte sonrasında kolaylıklar diliyorum. Eşim asıl sahibiydi green card'ın. Dün itibariyle pasaportu geldi. Ben sağlık testi nedeniyle 2 ay sonrasına kaldım. Unganlarda test sonucunun çıkınca size mail atacağız. Siz de pasaportunuzu ve Konsolosluk verdiği sarı kağıdı Ankara Konsolosluğa göndereceksiniz dediler. Ama şimdi değişiklikler olmuş. Bu sene PTT den gönderilmiyor galiba. Bir VFS diyen var UPS diye var. Bu konuda yardımcı olacak bu ve benzer süreci yaşayan arkadaşlar varsa veya bilgi sahibi olanlar yardımlarını rica edeceğim. İstanbuldayım. Ankara'daki konsolosluğa pasaportumu ve evrakı nasıl gönderebilirim. Önce bir yere kayıt mı olmak lazım. Yoksa direk UPS le mi gönderiliyor?

• Merhabalarrrrr
    Eşim ve ben bu sabah vize onayımızı almış bulunmaktayızz 🙏🏻🙈🥳 En kısa sürede deneyimimizde buluşmak üzere… (4 aralik’a kadar Bangkok’tayiz, sorusu olan sorabilir)

• @aysegul Teşekkür ederimmm. Artık gönül rahatlığıyla evi boşaltıp bavul hazırlamaya başlayacağım 🐥

• Merhaba arkadaşlar,
    Dün eşimle bana GTS Premium’dan pasaport teslim maili geldi. Ankara’da olduğumuz için elden teslim seçtik.

Bu linkten perşembeye grup randevusu aldık, UID’leri girdik, çıkan QR kodu kaydettik.

Bugün o tarafa yolumuz düştü “Belki erken verirler” diye bir uğrayalım dedik ama bankodaki hanımefendi “Biz hiçbir şeye yardımcı olmuyoruz, uçağını kaçıran bile oluyor” deyince hemen uslu uslu çıktık 😄 Bilgilendirme olarak paylaşayım dedim.

• Vizelerine kavuşan herkesi tebrik ederim. Böyle güzel haberleri aldıkca insan daha fazla umutlanıyor. yeni hayatlarınızda başarılar dilerim arkadaşlar.

• ⭐⭐⭐⭐

@MKA çok tebrik ederimm, hayırlısıyla pasaportlarınıza da kavuşun inşallah 🙂

• @MKA tebrikler!! O halde vize istemiyor Bangkok önceden taşıyanlar için? Yeni kıta güzellikler sizi bulsun.

• ⭐⭐⭐⭐

@turtleman1821 Bangkok kasım ayının ilk haftasından bu yana herhalde 10a yakın dosyaya vize verdi(belki daha bile fazladır), yani forumdan arkadaşlarımız birebir deneyimlediler ve deneyimlerini ilgili başlığa aktardılar, yani evet sıkıntı olmadı 👍

• @swadze, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar daha öncede yazmıştım. Pasaport teslimi için premium pickup seçmiştim fakat günlerdir gelen giden bir tracking number olmamıştı. Ve VFSden her gün reminder maili alıp pasaportunuz ankarada gelin alın yada teslimat şekli seçin diyordu. Oysa ben 600 lira ödeyip pickup seçmiştim. VFS twitter hesabı, ustraveldocs, vfs mail adresime defalarca yazdım hiçbir dönüş alamadım. Dün gelen linkten premium delivery seçip tekrar ödeme yaptım ve bugün tracking number maili geldi. Pasaport premium pickup değil delivery olarak adresimize yola çıktı. Özetle vfse fazladan 600 lira ödeme yapmış oldum. Umarım düzen oturur stresin önüne geçilir. Pasaport geldiğinde tekrar ileti paylaşacağım

Güncelleme olarak: bugün eşimin pasaportu ve zaafını ups getirdi teslim aldık. Fazladan 600tl ödeme yapmış oldum pickup seçerek. Normal maillerime dönüş alamıyorken 600tl iadesi için nasıl iletişim kuracağımızı bilemiyoruz sağlık olsun..

Benzer Başlıklar

• 8486
  • 153
  • 12173
  • 729
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

139

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |