Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @mesut57 Başınız sağolsun, Allah sabrınızı arttırsın, vize süreciniz de kolaylıkla aksın işallah...

• @mesut57 Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Sizin de başınız sağolsun. Bu zor günlerde forumdakilere yardımcı olmaya çalışmanız çok ince. Teşekkürler, umarım vize süreciniz istediğiniz gibi geçer.

• @aysegul teşekkürler 😍ondan daha cok ben istiyorum gibi olsa da hersey onu destekledi ( annesinin rahatsizligi) ama ben yine de sansinin pesinden sonuna kadar kosmasini istiyorum😍

• @mert-gural hayırlı uğurlu olsun darısı isteyenlerin başına inşallah

• @mesut57 allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun bol sabır versin rabbim

• Önlisans mezunuyum ve diplomam var. DS-260 formunu doldururken son mezuniyetimi "Vocational School" olarak belirtmem gerekirken "University Degree" olarak doldurmuştum. Bunun bir sorun olabileceğinden ve lise diplomama da ihtiyacım olabileceğinden endişelenmiştim (lise diplomam kayıp). Evrak tesliminde "Vocational School" olarak düzeltilmesini dile getirdim ancak görevli hanımefendi bir sorun olmayacağını söyledi. Forumda bu durumu yaşayan birini bulamamıştım. Umarım bu bilgilendirme yardımcı olur.

• Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐

@Subutay Bu başlık sadece mülakat deneyimleri için açılmıştır. Süreçle ilgili tüm sorularınızı DV2026 Green Card Lotosu Aşamaları başlığında sormanız gerekiyor.

• teşekkürler

• 14 kasim saat 8.00 de vize randevuma gittim ve onaylanmisti bunu sizlerle paylastim ve simdi 17 kasim saat 17.40 pasaportumun hazir olduguna dair maili
    VFS Globaldan geldi . Randevumu olusturdum insaallah persembe alacagim. Sizlerle vize sonrasi gelen maili paylasmak istedim(bana vfs global barkodlu dokum vermemisti).Surecin kaygisini dindirmek icin belki isinize yarar😍([email protected])

Sayın Vize Başvuru Sahibi,

ABD vizenize ait belgeleriniz, aşağıda belirtilen adreste Pazartesi–Cuma günleri (resmî tatiller hariç) 09:30 – 13:30 saatleri arasında teslim alınmaya hazırdır. Belgelerinizi teslim alabilmek için randevu almanız zorunludur. Bu nedenle lütfen bu e-postayı dikkatlice inceleyerek belirtilen adımları takip ediniz.
    Ankara – Mustafa Kemal Mah. Dumlupınar Bulvarı, 274/4 A Blok No:11-12, 06530, Çankaya/Ankara

İstanbul ve Ankara’daki standart pasaport teslim noktalarından pasaportlarını almayı tercih eden tüm başvuru sahiplerinin, önceden randevu almaları gerekmektedir. Randevu almak için lütfen aşağıdaki bağlantıyı kullanınız

Belgelerinizin kargo ile tarafınıza gönderilmesini tercih ederseniz, lütfen pasaport teslimat adresinizi bildirmek için aşağıdaki bağlantıyı kullanınız:

Detaylı bilgilendirme için lütfen aşağıda paylaşılan adresi ziyaret ediniz: https://www.ustraveldocs.com/tr/en/submitting-your-documents

DİKKAT: Randevunuzu aldıktan sonra sistem tarafından bir QR kodu oluşturulacaktır. Lütfen bu QR kodunun ekran görüntüsünü alarak kaydediniz ve pasaportunuzu teslim alırken yetkili personele ibraz ediniz. Her UID numarası için ayrı bir randevu gerekmektedir ve randevu onaylandıktan sonra iptal edilemez veya değiştirilemez. Pasaportunuzu belirtilen tarihte teslim alamazsanız, bir sonraki iş günü için yeni bir randevu planlayabilirsiniz.
    Pasaportunuzu zaten teslim aldıysanız, bu e-postayı dikkate almanıza gerek yoktur. Seçtiğiniz randevu tarihi 15 iş günü sınırını aşıyorsa, pasaportunuz teslim için artık mevcut olmayabilir. Bu nedenle, olası sorunları önlemek için randevunuzu 15 iş günü içinde planlayınız.
    Pasaportunuzu teslim almak için aşağıdaki belgeleri getiriniz, aksi takdirde pasaport(lar)ınız teslim edilmeyecektir:

• Kendi pasaportunuzu teslim almak için: Geçerli, fotoğraflı devlet tarafından verilmiş kimlik belgenizin (örn. T.C. Kimliği, Geçici Oturum/İkamet İzni veya Ehliyet) bir fotokopisi.
    • Bir temsilci sizin pasaportunuzu teslim alacaksa, temsilci şu belgeleri sunmalıdır:

1. Sizin ve temsilcinizin geçerli, devlet tarafından verilmiş kimlik belgelerinin birer fotokopisi.
    2. Sizin tarafınızdan imzalanmış, damga vergisi içeren yetki belgesi. Bu belgede şu bilgiler yer almalıdır:
       Sizin adınız ve pasaport numaranız.
       Temsilcinizin adı.
      • Ek belgeler:
    3. Eğer aynı aileden başvuru yapan bir grup iseniz: Aile kütük belgesinin bir kopyası ve başvuranlardan birinin imzaladığı yetki belgesi.
    4. Eğer 18 yaşından küçük bir başvuru sahibiyseniz: Aile kütük belgesinin bir kopyası ve ebeveynlerinizden birinin imzaladığı yetki belgesi.
    5. kalın yazıEğer aynı şirket / seyahat acentesi / mürettebat ajansı grubuna dahilseniz: Şirket antetli kağıdına hazırlanmış ve yetkili kişi tarafından imzalanmış bir yetki belgesi.

Saygılarımızla,
    VFS Global
    www.ustraveldocs.com adına

• Herkese selamlar,
    Bugün sabah erken saatlerde mülakatımız vardi ve cok sukur onaylandı:) Meshur 19 numarada ki sarışın görevli tarafından cok kısa yaklasık 3dk süren formalite soruların soruldugu bir gorusme idi korktugunuz gibi olmuyor inanın ki mülakat sırası bekleyen herkese bol şans!!
    CN: 2026EU3XXX
    DS-260 Gonderimi: 05/05/2025
    Mülakat Yeri: Ankara
    Saglik Muayenesi:31/10/2025
    Vize Mulakati:19/11/2025
    Vize Onayi:19/11/2025
    Pasaport Teslimi:
    ABD Ilk Giris:

• @Erkan-0 sizi de tebrik ederim.Yolunuz acik olsun.Gidis deneyimlerinizi sureclerinizi de paylaşırsanız hepimiz hepimiize faydasi olur.Yen deneyimleri paylasmak uzere.

• Selamlar herkese, 19.11.25 tarihindeki vize görüşmem onaylandı. Vize alan herkesi tebrik ederim. Gerçekten stresli bir gündü. Randevum saat 8 deydi. 8:15 gibi içeri aldılar. Tekrar sıraya girdim ve pasaportu verdim. Saat 8:45 falan oldu sonra verdiğimiz pasaport sırasına göre kapıdan içeri alıp X-ray'den geçtim. Herkesin bahsettiği uzun yoldan yaklaşık 50m vardı, yürüyüp sola dönüyorsunuz. İçeri girdikten sonra görevli memur hangi vize türü için geldiğinizi soruyor. Green Card deyince sol tarafta ödeme bölümü var oraya yönlendiriyor. Yine sıra bekliyorsunuz. Ödeme (330$) kredi kartı veya nakit yapılabiliyor. Sonrasında sıra numarası verip sağ tarafta oturup monitörü izleyip sıranızı takip edebilirsiniz diyor. Ne kadar çok kişi olsa da hızlı ilerliyor. Sıranız yandığında görevli gerekli evrakları sizden istiyor. Benden Diploma(Aslı-fotokopisi),Askerlik muafiyet belgesi, Hesap dökümü, Ustravel kaydı, Adli sicil kaydı arşivli, Aile nüfus kayıt örneği, Sağlık raporu, bu belgeleri istedi fakat bir tek doğum belgesi istemedi söylemedi de bende hiçbir şey demedim. Görüşmede olabildiğince ne soruyorsa kısa öz net cevaplar verdim ve üstüne bir şey eklemedim. Evrakları verdikten sonra size tekrar beklemenizi aynı sıra numarası üzerinden tekrar çağrılıcağınızı ve sol tarafta beklemenizi söylüyor. Sadece iki kabin çalışıyordu görüşme için geçtim sıra geldi. Önce merhaba faslı sonra sağ elinizi kaldırın diyor ve yemin metnini okuyor (Bu görüşmede sadece doğruları söyleyeceğime yalan beyanda bulunmayacağıma yemin ederim) gibi birşeydi sanırım. Sizde yemin ederim diyorsunuz. Sonrasında evraklara bakıp sorular soruyor. Bana nereye gideceğimi tanıdığın varmı diye sordu. Sonrasında ne iş yapacağımı ne yapmak istediğimi sordu. Burada hangi mesleği yaptığımı sordu ve geldik en civcivli yere ben bi an doğum belgesi soracak sandım ama askerlik belgesinden patladık. Bu belge nedir dedi askerlik muafiyet dedim. Neden barkodlu değil dedi. Bu arada askeri personel olduğum silah altında olduğumuz için bize e-devletten muafiyet belgesi çıkmıyor. Normal sivil vatandaş alabiliyor ama biz alamıyoruz onun yerine ben terhis belgemi götürmüştüm. Durumu izah ettim anlamadı. Geliyorum dedi ve gitti 5 dk rahat bekledim sonrasında Türk kadın görevli bir memurla geldi ve aynı şeyleri tekrar sordu anlattım yine ve bana göz kırptı (tamam ben hallederim anlamında heralde) döndü yabancı memura ingilizce anlattı olayı ve memur he tamam dedi ve kadın memur gittikden sonra bana döndü biraz bekleticem dedi. Monitöre döndü önündeki abartmıyorum 5dk yazı yazdı birşeyler yazıyor bana benim aklımdan bir yon şey geçiyor ne olabilir ne olabilir kafayı sıyırcam kaldımmı acaba diye düşünüyorum. Sonunda bana döndü ve tebrikler vizeniz onaylandı bir hafta içerisinde isteğiniz yerden pasaportunuzu alabilirsiniz dedi. Teşekkür ettim Kolay gelsin dedim ve arkamı döndüm bir baktım kalabalık herkes bana bakıyor ve okey işareti yapıyor elleriyle, sonunda aldım dedim. Tebrikler dediler insanlar, bende teşekkürler darısı sizin başınıza dedim ve ayrıldım oradan, geldiğiniz gibi aynı yoldan çıkıyorsunuz.

61-64-66 numara alan insanlara çok teşekkür ediyorum eğer bu yazıyı okuyolarsa orada muhabbetleriyle güzel zaman geçirdik. Sizleri de tebrik ediyorum.

Herkese iyi günler diliyorum. Teşekkürler

• 19.11.2025

Öncellikle herkese merhaba; aslında vize mülakatım herkes gibi aynı oldu çok farklı bir durum yaşamadım. Bu yazıyı daha çok burayı tuttuğum bir günlük gibi görüyorum yıllar sonra açıp okuyup o zamanlar nasıl bir durumun içinde geçmişim diye yüzüm tebessüm ederek okumak için umarım 🙂

Benim mülakat günüm 1 gün öncede Ankaray a gelerek başladı. Aspavalı , Anıtkabir ziyareti Kızılay meydanında otobüslere binme yarışı Tunalı caddesinde aşağı inerken tabele önünde fotoğraf çekimi derken hotelime geçip mülakatımı bekleyeme geçtim. Tabi uyku tutarmı bütün gece bir türlü uyku tutmadı sabah 08:30 mülatıma saat 7 de kalkıp tahmini saat 07:50 gibi ABD konsolosluğu önünde beklemeye geçtim maalesef inanılmaz kalabalıktı ve herkes takım elbiseliydi bir tek ben Joger beyaz pantolumla bekliyor gibiydim lise yıllarımızda başımıza gelmiştir “Hani serbest geliyorduk” sözü biran söyleyesim geldi 😃
    Saat 09:15 gibi konsolosluk binasına girdim orada Xray ve üstümüz arandıktan sonra o meşhur yolu yürüdüm. Herkes yazıyor du meşhur ağır kapıdan içeri giriliyor diye bende o sözü fazla dikakte almış olmalıyım ki kapıyı açarken biraz fazla güç uyguladım sanırsam kapı bir açıldı ve biran boşluğuma geldi bir yalpalandım 😃 kapı o kadar da sert değil sanki ya ?
    İçeri girdikten sonra green cardlıları farklı bir yere yönlendiriliyor. Daha sonra evrak teslimi yaptım;
    Benden istenilenler ;

• *-Pasaport
      -2 adet 5x5 fotoğraf
      -Vukatlı Nufüz Cüzdan / hem kırmızı damgalı aldım adliyeden hemde E-devlet(E-devleti istedi)
      -Adli sicil kaydı /hem kırmızı damgalı aldım adliyeden hemde E-devlet(E-devleti istedi)
    • Üniversite diplomamın orjinalli ve Fotokopisi(fotokopiyi kesin alın)
      -Askerlik belgesi/ Askeriye ve E- devlet üzerinden aldım(E-devlet istedi)
      -Banka hesap dökümü
      -USTravil kayıt dökümü
      -Lise diplomamı vermek istedim gerek yok dendi
      -Eski pasaportumu da getirmiştim onu vermek istedim daha önce ABD ye girişiniz varmı dedi o pasaportunuzda yok dedim. O zaman gerekmiyor diye cevap verdi.*

Sonra hepsini verdikten sonra beklemeye geçtim. Numaram yanana kadar yaklaşık 10-12 kişinin mülakatını izledim gayet zevkliydi ve herkes onay aldı. Orada şöyle bir gözlemim var. Bazı mülakatlar 15 dk sürdü bazıları 10 dk. Türkçe başlayıp İnglizce devam edenler oldu mülakatı yapan kişiye göre değişiyor. Vizesi onaylanan herkese arka tarafta bekleyen diğer tahlililer hayırlısı olsun diyordu 🙂
    Çok güzel ve orada bulundukça hiç heyecanlanmadığım sürekli o anı hayatımda bir kez yaşayacağım bildiğim için sürekli tadını çıkardım insanları gözledim onları izledim dinledim destek oldum. Orada bizden sonra mülakata girecekler kesinlikle o anın tadını çıkartın bir daha gelmeyecek.

MÜLAKATIM ;

Bana sakallı erkek tahminen farsça İngilizce ve çatpat Türkçe bilen konsolosluk çalışanı geldi ve . iyiki o geldi gayet hızlı rahat geçti.
    İngilizce mi yoksa Türkçe mi olsun diye sormadı bana mülatım direk günaydın diyip başladık sordukları ve cevaplarım;
    1- ABD ye kimin yanına gidiyorsun(Akrabam ve arkadaşımın yanına)
    2- Daha önce hiç ABD ye gittiniz mi (Hayır)
    3- Hangi işle uğraşıyorsunuz ( Muhasebeciyim)
    4- Hangi işi yapacaksınız ( Amazon Flex)
    5- Askerliğiniz (Muafım)

Tek cevap. tahminen 45 saniye 1 dk arasında süren bir konuşma ve vizenizi onaylıyorum 1 hafta içinde mail gelecek. Teşekkür ettim kendisine oda elini kalbinin üstüne götürerek teşekkür mayetinde güzel bir hareket yaptı
    Mülakatınızda kesinlikle uzatmadan kısa seri cevap ve oradaki diğer mülakatları dinleyin size yardımcı oluyor

• hayırlı olsun. bizede aynı kişi mülakatımıza girmişti. çok memnun kalmıştık.

• ANKARA MÜLAKAT DENEYİMİ 19/11/2025

Herkese merhaba, ufak tefek her şeyi kafama taktığım bir süreci geride bırakarak vize onayımızı aldık. Şimdi pasaportlarımızı beklediğimiz sürece geçtik. Mülakatımızda diğer deneyimlerden pek farklı bir durum olmadı, bu sebeple evrak kontrolü yapanlara kolaylık olması için üstte evrak listesini verip altta ayrıntılarıyla deneyimi yazacağım. Ben asıl talihliyim, eşimle beraber sürece devam ediyoruz. Yazılanları buna göre dikkate alırsınız.

EVRAK LİSTESİ

Asıl Talihli İçin

1- Geçerli Pasaport
    2- 2 adet 5x5 fotoğraf
    3- Evlilik cüzdanı ve 2 adet fotokopisi (Muhtemelen bilgi doldurulan sayfaların fotokopisi yeterli ama sayfaların tümünün fotokopisini almıştım, o şekilde teslim aldılar. Normalde 2 adet fotokopi gerekiyor, bizden bir tane aldılar ama aynı gün hemen ardımızdan başka memur ile evrak teslimi yapan aileden 2 adet aldılar. O yüzden 2 adet götürmekte fayda var.)
    4- Diploma aslı ve önlü arkalı fotokopisi ( lise diplomamı da yanımda götürmüştüm ancak sorulmadı, sadece lisans diplomasını , orjinal diplomanız yeterli, diplomanız Türkçe veya İngilizce'den farklı, alakasız bir dilde değilse çevirisine gerek yok )
    5- Arşiv kayıtlı adli sicil kaydı ( e-devlet )
    6- Vukuatlı nüfus kayıt örneği ( e-devlet )
    7- Mali geçim kanıtları ( Banka hesap dökümü, ayrıca tapu götürmüştüm ama vermemeye karar verdim)
    8- Sağlık Raporu

Eşim İçin:

1- Geçerli Pasaport
    2- 2 adet 5x5 fotoğraf
    3- Arşiv kayıtlı adli sicil kaydı ( e-devlet )
    4- Vukuatlı nüfus kayıt örneği ( e-devlet )
    5- Askerlik belgesi ( e-devlet )

• ustraveldocs kaydınıza dair belge/ekran görüntüsü vb. ( görüp geri verdi )
    • Amerika adresinin yazılı olduğu çıktı ( adresi yazıp geri verdi )

Yazı epey uzun oldu. En iyisi ana fikri de üstte yazayım 😊

+Navigasyon, internet sıkıntılı. Taksi veya araçla gidecekseniz yola erken koyulmakta fayda var
    +İlk girişte, pasaportlarınızın istendiği kısımda, pasaportlarınızı metal çekmecedeki kapağı açarak içine koyun, üstüne değil
    +Kartlık/cüzdan alınıyor ama içinde madeni para unutmayın, x-rayden geçmeniz uzun sürebilir
    +Evrakları düzgün tasnif etmek bence önemli, evrak teslimi hızlı ve sorunsuz geçer, stresiniz azalır

MÜLAKAT GÜNÜ

Bizim mülakatımız 19/11/2025 tarihinde saat 09:00’daydı. 08:20 gibi taksi ile büyükelçilik binası önüne gittik. İnternet, navigasyon problemleri olduğu için özellikle taksiye bineceklerin biraz erken davranmasında fayda var. Evraklarımızı koyduğumuz şeffaf dosya ve ödeyeceğimiz USD cinsi para ve ne olur ne olmaz diyerek yanımıza aldığımız kredi kartlarını koyduğumuz küçük kartlığı yanımıza alıp çantamızı emanetçiye teslim ettik. Emanetçi, büyükelçilik binasının giriş kapısının hemen karşısında. AVM girişinin solunda kalan, aşağıya doğru inen yürüyen bant ile indiğinizde sağda görüyorsunuz. İsminizi, saati yazıp eşyanızı dolaba koyup anahtarı size veriyorlar. Çantamızı bıraktıktan sonra büyükelçilik binasının önüne geçtik ve beklemeye başladık. Oldukça kalabalık bir gündü. 15’er dakikalık gruplarla ilerlendi. (08:15’ler, bir süre sonra 08:30 randevuları gibi)

Saat 09:00 randevuları çağrıldığında içeriye girip bu kez içeride sıraya girdik. Çağrıldığımızda pasaportlarımızı metal çekmeceye koyduk. Normalde oradaki görevli kapağı kaldırıp içine koyun diyor bunu sonradan fark ettim. Ama biz teslim ettiğimiz anda bir başka görevli vardı ve kapağı kaldırmamızı söylemedi, ben de kapağın üzerine koymuş bulundum ve ufak bir sızlanma oldu. Siz kapağı kaldırıp içine koyun 😊 Neyse, sonrasında havalimanı usulü mont, atkı, belgeler, kartlık ne var ise kutuya koyup x-ray’den geçirdik. Kutunun birini aldım, x-rayi takip eden polis diğerini ayırdı. Kutuyu tekrar tekrar geçirdi. Kartlığın metal aksamının ya da emanetçi anahtarının görünebileceğini söyledik. Kutu içindeki eşyaları azaltarak tekrar tekrar geçirmeye devam etti. En son kartlık kaldı, tekrar geçirdi, bu kez içini aradı ve nihayetinde kartlığın içinde kalan 1 TL’yi bulunca diğer polislerle birlikte güldü ve kartlığı bize verdi. Ben aslında madeni paraları tamamen çıkardım sanıyordum ama kıyıda köşede bir tane para kalmış, fark etmemişim. Siz cebinizde, cüzdanınızda, kartlığınızda herhangi bir madeni para kalmamasına dikkat edin.

1 TL’nin çıkardığı sorunu çözüp binaya giriş yaptık. Sizi karşılayan personeller var ve ne için geldiğinizi sorun yönlendiriyorlar. Bizi green card için ayrılan bölüme yönlendirdiler ve önce ödememizi yaptık. 660 USD’yi nakit olarak ödedik. Ardından bize verilen sıra numarası ile ekranı takip ederek belgelerimizi teslim ettik. Şimdi burada işinize yarayacağını düşündüğüm bir şeyden bahsetmek istiyorum. Ben evraklarımızın tamamını telsiz, diplomamın da bükülmeden sığabileceği büyük şeffaf bir zarf dosya içerisinde taşıdım tüm süreçte. Evrakları ise kendim/eşim/istenmeyecek belgeler olmak üzere yine telsiz, sadece kağıtları bir arada tutan 3 ayrı küçük şeffaf dosya yaparak tasnif etmiştim. Her belgeye de üstten baktığımda hangi belge olduğunu görebileceğim küçük postitler yapıştırmıştım yan taraflarından. Evrakları her memur kendi stilince istiyor. O sebeple bu şekilde bir ayrıma giderseniz rahat edersiniz. Gözlemlediğim kadarıyla bazen bu süreç sırf evraklar karışık hazırlandığı için çok uzun sürüyor ve görüşmeye gelen kişi demoralize oluyor. Biz oradayken gördüğüm memurlar anlayışlı ve sabırlı görünüyordu ama her zaman aynı memurlar olmuyor deneyimlerden de bildiğim kadarıyla. Buradaki karışıklık ve özensizlik oradaki memuru bunaltabilir. Evrak teslim için sıramız geldiğinde eşime kendi dosyasını verdim, kendi dosyamı da elime aldım. Belgeleri karışık biçimde (bazen asıl talihlinin diye özellikle belirterek bazen ortak ) istedi ve aynı anda belgelere bakıp verdik.

İki adet evlilik cüzdanı fotokopisi almıştık, yalnızca birini aldı. Teyit için sordum gerek yok dedi. Ama aynı gün başka memur başka bir çiftten iki nüsha almış. O sebeple siz iki nüsha götürün. Evlendikten sonra eşimin soyadı eklendiği için evlenmeden önceki nüfus kayıt örneğini de almıştım, vermem gerekip gerekmediğini sordum, ilk emin olamadı tekrar sorduğumda güncel yeterli dedi. Siz yine de evlenmeden önceki kaydınızı da alın derim. Memurdan memura değişiyor olabilir. Posta kaydı yaptınız mı diye sordu, evet dedim, belgenizi görebilir miyim dedi. Biz barkodlu belge almıştık, o belgeyi verdim, bakıp geri verdi. Amerika’da bildirdiğimiz adresi güncelleyecektik, güncel adresi yazdığımız kağıdı verdik. Buna bakarak yazıp geri verdi.

Belgeleri alırken de “daha önce Amerika’ya gittiniz mi? İlk evliliğiniz mi?” gibi bazı sorular sordu hepsini tam hatırlamıyorum. Evet, hayır tarzı cevaplar verdim. İngilizce bilip bilmediğimi sordu, biraz biliyorum ama Türkçe olursa memnun olurum dedim. Sonrasında mülakat alanına gittik, 19 numaralı bankoya yönlendirdiler. Sarışın, gözlüklü, Amerikalı olduğunu tahmin ettiğimiz hanımefendi mülakatımızı yaptı.

Önce ödeme fişleriyle birlikte pasaportlarımızı aldı. Sonrasında parmak izi kayıtlarımızı alıp kısa bir yemin ettirdi. İngilizce olarak İngilizce bilip bilmediğimi sordu. İngilizce olarak “Biraz biliyorum ama çok heyecanlıyım, Türkçe yapmayı tercih ederim” dedim. Hanımefendi Türkçe olarak;
    1- Hangi okuldan mezun oldun ? ( okul adı ve bölümü söyledim )
    2- İlk evliliğiniz mi? ( evet )
    3- Amerika’ya hiç gittiniz mi? ( hayır )
    4- Yurtdışında hiç yaşadınız mı ( hayır )
    5- Nereye gitmeyi düşünüyorsunuz? ( California)
    6- Neden oraya gideceksiniz? ( İklim ve yaşam tarzının bize uygun olduğunu düşünüyorum)
    Burada eşim, “yaşam tarzı” dediğimde biraz dikkat kesildiğini söyledi. Belki yanlış bir şey çağrıştırmıştır bilemiyorum. Bu soru gelirse daha düz cevap vermeyi düşünebilirsiniz.
    7- Orada tanıdığınız var mı? (birkaç tanıdığımız var)

Bu sorunun ardından İngilizce olarak “bu soruyu İngilizce soracağım İngilizce cevap verir misin? Gittiğinde ne iş yapmayı düşünüyorsun?” diye sordu. İngilizce olarak “başta temel işler, ardından kendi alanımda çalışmayı planlıyorum” dedim. Hızlıca eşime de aynı soruyu yöneltti ve eşim de İngilizce olarak cevapladı. Herkeste bir anda İngilizce’ye geçiyor mu bilmiyorum, biz kendimizden önce hiç mülakat izleyemedik. Ama ben ilk başta İngilizce biliyor musun sorusuna İngilizce ve biraz uzun yanıt verdiğim için de İngilizce’ye geçmiş olabilir. Zaten bu cevabın ardından yine İngilizce olarak vizenizi onaylıyorum dedi 😊

Bu soruları sorarken bir yandan diploma aslını, evlilik cüzdanını, banka hesap dökümünü ( bankanın hesaptaki meblağları USD cinsinden gösterdiği üst yazı dahil ) geri verdi. Vizenizi onaylıyorum demesine rağmen “buna ihtiyacınız yok mu?” diye sordum, yok dedi.

Bu arada benim hesabımda toplamda 43K civarı USD vardı. Tapu da götürmüştüm ama ibraz etmemeye karar verdim. Banka hesap hareketlerine ne kadar baktı bilmiyorum, üst yazıyı önüne alıp bir göz attı, bilgisayara bir şey yazdı mı ondan da tam emin değilim. Söylediğimiz eyalet görece pahalı bir eyalet olduğu için biraz tedirgindim ancak hesaptaki parayla ilgili bir soru sorulmadı. Bu arada, çekiliş sonuçları açıklanmadan önce biz aracımızı satışa çıkarmıştık. Aracın satışı çekiliş açıklandıktan sonraya denk geldi ve sonrasında araç almadık. Bundan dolayı da bir tedirginliğim vardı ama dediğim gibi sadece üst yazıya baktı diyebilirim banka dökümüyle ilgili.

Eğer her şey yolunda gider ve birkaç ay sonra Amerika’ya gitmiş olursak ne tür bir psikoloji ile başvurduğumu, “you have been randomly selected” yazısını görmeden hemen önce ne tür düşünceler içerisinde olduğumu da paylaşacağım. Nihayetinde yaşlarımız, şehirlerimiz, mesleklerimiz, hayallerimiz farklı olsa da pek çoğumuzun benzer hisler yaşadığını düşünüyorum. En azından, benzer düşüncede olanlara bir fikir vermesi amacıyla bu duygu benzeşmelerini paylaşmanın faydası olur belki.

Mülakata girecek tüm arkadaşların yolu açık, şansı bol olsun...

• @Cem-Çeliker Çok güzel yazdınız okurken keyif aldım, vizeniz hayırlı olsun yeni hayatınızda bol şanslar diliyorum.

• @bkio ayrıntılı bilgiler için teşekkürler, İleride de paylaşağanız hikayeleri ve tecrübeleri okumak isterim. vizeniz hayırlı olsun, yeni hayatınızda bol şanslar.

• @bkio Tebrik ederim.🤞

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

175

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |