Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Yolculuk
4.1k 789 550.4k 685

• @levent07 merhaba. Green card in gelisi ile ilgili kesin bir sure yok. Erken de gelebilir gec de. Benimki giristen tam 2 ay aonra geldi. Ama giriste vurulan damga ile 1 yil boyunca kartiniz elinizde olmadan giria cikis yapabilirsiniz. Arkadasiniz geldiginde guvenilir bir posta ile size gonderebilir ya da bir sonraki gidiainizde teslim alabilirsiniz. Tek risk biyometrikler.icin sizi bir daha cagirmalari. Cagirirlarsa gidip biyometeikleri yaptirmaniz gerekir bir daha ondan sonra kartiniz gelir.

• Bu ileti silindi!

• @Manushaqe Biometrikler için bazılarından istenmiş bazılarından istenmemiş forumda araştırırken okudum. İnşallah bakalım erken gelir ve uğraşmayız. Teşekkürler

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@levent07

Permanent resident kart 30 günde de gelebilir, 90.gunun sonunda gelmeyebilirde. Sadece kart basım sürecinin başlaması için giriş yapacaksanız ve başka işiniz yok ise gittiğiniz aynı uçakla bile veya 1-2 gün kaldıktan sonra Türkiye’ye dönebilirsiniz, böylece ekstra kira masrafı yapmamış olursunuz. Kartlarınız beyan ettiğiniz arkadaşınızın adresine ulaştırılır, arkadaşınızda Türkiye’deki adrese DHL veya UPS kargo ile gönderebilir. İlk girişte vizenizin üzerine basılacak I-551 damgası ile vizeniz ilk giriş tarihi itibariyle 1 yıl süresince ve/veya permanent resident kartınız size ulaşıncaya kadar greencard yerine geçiyor. Forumda onlarca deneyim var, arama butonundan arama yapabilirsiniz. İyi yolculuklar

• @ATS16 Evet biraz baktım ama bulabildiğim oldu bulamadığımı sordum. Teşekkürler yanıtınız için

• Merhaba sevgili forum üyeleri
    İstanbul havalimanından geçerken harç pulu için bir süre konuşmak zorunda kaldık. Artık vizeleri kabul etmediklerini soylediler. Bunun normal vize olmadığını (iş vizesi gibi) anlattık ve harç pulunu almadan geçtik.
    19 Kasım itibarıyla Washington Seattle tacoma havaalanından giriş yaptık.Turist vize ile giriş yapılan alandan alındık. Parmak izi alındı, fotoğraf çekildi. Sonra başka bir bölüme alındık valizlerle beraber. Orada minimum 20 dakika kadar bekletildik. Sonra başka bir görevli gelip bilgiler sordu. Daha sonra başka bir bölüme geçirildik x ray cihazları vardı ama sadece sorular soruldu ve cihazlardan geçirilmeden çıktık. Turodan kiraladığımız aracı alıp vancouvera airbnb de kısa süreli tuttugumuz eve geldik. Toplam 5 büyük 3 küçük 8 valiz ile geldik. Bilmeyenler için Tacoma havaalanında K-9 köpekleri ile valizleri koklatıyorlar. Köpekler havlarsa başka bir alana gönderiliyorsun. Bizim şansımıza valizlerimizi alıp geçtiğimizde orada yoktu. Biz gıda salça vb şeyler getirdik ama yasak olmayan .Hiçbir elektronik alet getirmedik.Şimdilik bu kadar ☺

• @zeynepebe Merhaba deneyim için teşekkür ederim şu Harç pulu konusunda yok ya ben Havalimanı polisi ile muhattap olmayacağım ileride gidersem öder geçerim... Benden alıcakları son vergi o olsun hesabı...

Vizeleri kabul etmiyoruz nasıl bir cevap ya sanki Turist vizesi ile çıkıyorsunuz... Hayırlı olsun tekrardan ^^

• @aakin Selamlar, çok faydalı ve düzgün bir yazı olmuş teşekkür ederim. bu yazılanlar uzunca bir süre başka bir çok insanın işini kolaylaştırıyor. biz de 3 kasım'da miami'den giriş yaptık. hükümet kapalı olduğu için ancak 19 kasıma randevu bulabildik ssa'dan. ay sonu çıkış yapmayı planlıyoruz. greencard'ın teslimini beklemek çok mantıklı değil küçük çocuğum var okula devam etmesi gerekiyor. Haziran'da temelli giriş yapmayı planlıyoruz. güvenilir bir adrese teslim olacak bir aksilik çıkmaz diye ümit ediyorum. Banka hesabı, telefon ve ssn işini halletmiş olarak dönmek bile çok büyük işti bizim için. genel olarak süreçler sorunsuza yakın gidiyor. bir tek greencard basımı teslimi sanırım standardın üzerinde sürecek tek sorun şuan için bu. onda da acelemiz yok. Bol şans ve başarılar diliyorum.

• @bkio Amerika'ya yaninizda yuksek miktarda nakit ile girmek hakkindaki sorularinizi ve gelen cevaplari okudum.
    Sunu da eklemek istedim, Turkiye'den de yuksek miktarda nakit ile cikamazsiniz. Kisi basi 10.000 EUR diye bir kanun var ancak aile olarak da en fazla 10.000 EUR oldugunu savunan memurlar olabilir.
    Her ne kadar ilgili kanun'da yurtdisina cikarilmasi yasak olan gerekceler ifade edilmisse de bunu nasil ibraz edeceginiz ve nasil savunacaginiz muallak, gumruk memurunu ikna etmek zorunda kalabilirsiniz. Ozellikle su maddelere dikkatiniz cekerim "Göçmenlerin varlıkları", "Ev satisi ile elde edilen gelir", vb bir suru gerekce yasak imis. Kisaca, 10.000 EUR uzeri cikartmayi isterseniz ve memura yakalanirsaniz durum riskli olabilir.
    Ek bilgi: Ozellikle gumruklerde kullanilan X-Ray cihazlarinin deste kagit tespit edebildigini belirteyim.

• @meke merhaba, açıkçası benim sorum sanırım yanlış anlaşıldı. Ben zaten çok düşük meblağda bir nakitle çıkmayı düşünüyorum. Ancak pek çok kişinin nakit para götürmeyi tercih ettiğini görünce, acaba banka aracılığıyla para transferi ( Türkiye’deki mevcut banka hesabından Amerika’da açılacak olan banka hesabına ) benim bilmediğim/farkında olmadığım bir zorluk mu arz ediyor diye merak ettiğim için sordum. Yine de paylaştığınız faydalı bilgiler için teşekkürler. Ben o karmaşada nakit taşımaktan yana değilim hiç 😊

• @bkio TEB'de hesap acarsan BoA atmlerini kullanabilirsin abla.

• @Hasan-Sevinç Teşekkür ederim gitmeden muhakkak TEB’de hesap açacağım.

• @bkio bizde gelmeden önce sırf bu yüzden tebden hesap açmıştık eşimle birlikte ancak eğer ki çekeceğiniz miktar fazlaysa çok zaman alıyor. Yanlış olmasın ama bizim dönemimizde günlük 300$ gibi birşeydi galiba limitimiz ilk 3-4 gün düzenli saatleri bile takip edip çektik ama kalan miktar için böyle uğraşılmaz diyip garanti bankası hesabımızdan direk swift işlemi yaptık. Eğer ki birikiminiz çok fazla bir şey değilse 10 günde atmden çekerek paramı taşımış olucam diyorsanız değer ama onun dışında boşa hesap açmayın bence direk swiftle tek seferde transferi bitirin derim

• @Emre-Kurtulmuş Merhaba, peki swiftte herhangi bir sınırlama var mı? Örneğin 20.000 USD'yi tek seferde swift yapmak istediğinizde herhangi bir belge/beyan gerekiyor mu hatırlıyor musunuz? Bir de maliyet nasıldı aşağı yukarı?

• @bkio biz bu işlemi yapalı 2.5 sene oldu onun için limitler konusunda bir şey demem doğru olmaz. Masraf olarakta yanlış hatırlamıyorsam totalde 100$ yakın bir şey ödedik türkiyedeki banka, aracı banka, bofa masrafları dahil şekilde. Tam net rakamları geçmiş mesajlarımdan bulabilirsiniz deneyim olarak foruma aktarmıştım diye hatırlıyorum

• @Emre-Kurtulmuş Çok teşekkürler, bakacağım.

• @bkio merhaba. Biz uzaktan swift yapmaya calistik. Paramiz turkiyedeyken biz amerikadaydik ve internet bankaciligindan swift yaptik. Ogrendigimiz su ki 49.990 usd ye kadar online yapilabiliyor ama daha fazla swift yapmak gerekiyorsa bankadan kendiniz yapmaniz gerekiyor. Kendini yaparsaniz cok cok yuksek bir tutar degilse sorun cikmiyor.

• @Manushaqe Çok teşekkürler.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@bkio

https://yesilkartforum.com/forum/post/469536

Enpara’da günlük maksimum limit olan TL 999.999 karşılığına denk gelen USD swift transferi için herhangi bir kanıt veya ilave belge istenmiyor.

• @ATS16 Çok teşekkürler.

Benzer Başlıklar

• ABD’den Türkiye’ye eşya kargolamak

Yolculuk
    2
    0 Oy
    2 İleti
    378 Bakış
    ?
    oncelikle gecmis olsun. Turkiye'ye kargolatmaniz durumunda, esyalariniz diger butun yurt disindan gelen kargolarla ayni maumeleyi gorecek. yani gumruge girip orada kontrol edilecekler. belki ucret cikar cikmaz onu ilgili birimden ogrenebilirsiniz. Size tavsiyem bavullarinizi, Turkiye'ye giden es-dost araciligiyla getirtmeniz. bavul hakki yoksa bile odeyeceginiz bavul basina meblagi hava yolu sirketlerinin internet sayfalarindan bulabilirsiniz. Diger bir alternatif de, ismini hatirlayamadigim bir uygulama var. oraya uye olup ilaninizi ve butcenizi yaziyorsunuz. Uygulamayi kullanan ve Turkiye'ye gelen birisi ilaninizi gorurse ve butceniz ona uygun gelirse, sizin icin Turkiye'ye getirebiliyor. detayli bilgi icin uygulamanin internet sitesine bakabilirsiniz.
  • Boşanılan Eş ile Beraber ABD'ye Turistik Ziyaret

Taşındı Yolculuk
    3
    0 Oy
    3 İleti
    258 Bakış
    gucarslanG
    @muratti resmi boşanma süreciniz eğer bu hafta sonuçlanacak ve seyahatiniz sonraki bir tarihte ise burada devreye çocuğun velayeti girecektir. çocuğun velayeti hanginizdeyse ilgili seyahat için diğer taraftan alınmış bir muvaffafakname hazır bulundurmasını tavsiye ederim. evet, sizin evli / boşanmış olduğunuzu sormayacaklar ve birlikte seyahat edeceksiniz ancak; herhangi bir durumda bu evrağın yanınızda olması daha sağlıklı olur.
  • Coronavirüs sonrası ilk giriş

Yolculuk
    176
    3 Oy
    176 İleti
    9k Bakış
    YollardakiAdamY
    @redsat2000 hos bulduk tesekkurler. Bir hafta kalip geri dondum
  • ABD ye giderken Frankfurt aktarması yapmak

Kilitli Yolculuk
    3
    0 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    mutlukurt0534M
    @hayallerabd teşekkürler
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

47

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k