Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Hasan-Duzgen Cok tesekkurler Hasan Bey.

• @cagrii

Tr'den wise ile BofA'ya gönderilmiyordu sanki? Veya transfer ücreti fazlaydı? Bilginiz var mıydı?

• @ICu hesabiniza tl attiktan sonra usd hesabi olusturun, paranizi usd'ye cevirin burada kur farkindan kaynakli kesinti oluyor para miktariniza gore. cevirdikten sonra bofa'ya banka bilgilerinizi girip yollayin her yollamada 1 dolar kusur cent kesti benden bir kac defa yolladim. toplu yollarsaniz tek sefer kesinti olur. ana kesinti tl-usd yada hangi para birimindeki parayi ceviriyorsaniz orada var ama normal denebilecek seviyede.

• @cagrii siz yakın zamanda hiç Tr'den Wise ile Abd'ye para yolladınız mı yoksa Avustralya'dan yollama yöntemine benzeterek sadece usulü mü anlattınız?

• @ICu wise’da Tl, usd ve aud hesabım var. Ana parayı Aud olarak yolladım TR gittiğimde Tl çevirdim kartla ödeme yaptım, Amerikaya geldiğimde USD çevirdim ve ödeme yaptım kartı ile. Bofa’ya atarken de çevirdiğim parayı banka bilgilerini girerek yolladım usd çevirmiş halde. Tl olarak yollasanız da olur muhtemelen otomatik çevirir kesim ücreti vs altında yazıyor ama garanti olsun diye usd çevirip yolladım 2 dk sürmedi geçmesi ama yüklü meblağ değildi.

• @Emre-Kurtulmuş biraz once senin referans linkini kullandım… 🙂 TR’de kendi banka hesabıma transfer yaptım. TR saati ile 09:00 falandı.. Sanırım bir dk içerisinde transfer gerçekleşti… Bu arada senden gelen 30 USD indirim olmasa kötü olurdu.. (Tesekkurler…) Senin indirim ile hemen hemen büyük bir kur farkı olusmadi… Gelecekte ihtiyac olurda tekrar kullanırsam 5 usd masraf + kur farkını unutmazsam buraya yazarım.

• ⭐⭐⭐⭐

@Redbeard evet bende gönderim yapacağım zaman türkiyede mesai saatini dikkate alıyorum hemen hesaba yansıyor. Çok sık ve çok yüksek meblağ para transferi yapmadığım için ufak kur farkı beni çok rahatsız etmiyor uygulamanın kolaylığı ve işlem hızını beğeniyorum

• Bugün TEB’den online olarak hesap açmak istedim. “Yurtdışında ikamet ediyor musunuz?” sorusuna “ABD” olarak cevap verince sistem hesap açılışını reddedip beni şubeye yönlendirdi.
    Şubeye gittiğimde “ABD’de ikamet edeceğim” dedim. Görevli bir form çıkardı ve okumamı istedi. Formda özetle şu ifadeler yer alıyordu:
    “TEB hesabımla herhangi bir yatırım işlemi yapmayacağımı, eğer şu anda herhangi bir yatırım aracım varsa bankanın bunları bana bilgi vermeden satabileceğini ve bu durumda herhangi bir itiraz ya da zarar tazmini talebinde bulunmayacağımı taahhüt ederim.”
    Sanırım bu diğer bankalar için de geçerli. Anlamadığım şey eğer buradaki kazancımızı ABD ye beyan ediyorsak sorun ne ? Neden yatırım aracı alamıyoruz?

• Merhaba, ilk kez para gonderimi yapacagim ve biraz bu konularda cahilim. O yuzden sizlere danismak istedim.

Turkiyede'ki Is Bankasi hesabimda Euro birikimim var. Onu Amerikadaki hesabima gondermek istiyorum, USD cinsinden. Biraz aratirdiktan sonra Wise mantikli geldi, bir bakayim dedim. Is Bankasindan Wisea para aktarmak istedigimde 8000 Euro icin 3bin lira masraf cikardi is bankasi. Wise'dan Amerikadaki hesabima aktarmak icin de Wise yaklasik 41Euro masraf cikardi.

Ozetle her seyi USD cinsinden yazacak olursam 9700 USD icin 115$ masraf cikiyor. Biraz fazla geldi okuduklarimdan sonra, direkt western union yapsam daha ucuz gorunuyor.
    Euroyu IsBankasinda USD cevirmeye kalksam kur farki vs derken yine zarar oluyor.. En az masrafla nasil transfer edebilirim bir akil verirseniz cok sevinirim. Tesekkurler

• @Kitten enpara ile ilgili birçok paylaşım yapıldı düşük masraf ile alakalı. Forumda arama yapmanızı öneririm

• Selamlar. Türkiye'de aldığımız kira varsa eğer, bu paranın ABD'ye aktarılış süreci basit bir süreç mi? Türkiye'deki vergiden ayrı ABD'de kesintisi oluyor mu? Yoksa vergiden muaf net gelir olarak mı değerlendiriliyor?

• @Kitten iki gün önce 5000 dolar transfer ettim. Teb bankasından bank of america'ya bu iki banka arasında anlaşma var. Daha önceki iletilerde çok fazla yazdık bunu ama en son transferde teb 254 tl, bank of america 10 dolar kesinti yaptı.

• ⭐⭐

@emircan_, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

Selamlar. Türkiye'de aldığımız kira varsa eğer, bu paranın ABD'ye aktarılış süreci basit bir süreç mi? Türkiye'deki vergiden ayrı ABD'de kesintisi oluyor mu? Yoksa vergiden muaf net gelir olarak mı değerlendiriliyor?

Bu bir hukuki ya da mali tavsiye değildir. Vergi uzmanı değilim, sadece genel bilgi paylaşıyorum:
    ABD’de vergi beyannamesi verirken Türkiye’deki kira gelirini bildirmek gerekiyor. Türkiye’de bu gelir için ödediğiniz vergi de beyana ekleniyor. Böylece aynı gelir için iki kez vergi ödemezsiniz. Bu konuda “foreign tax credit” kavramını inceleyebilirsiniz.

Cevap verdim ama soru yanlış başlıkta sorulmuş. Soruları ilgili başlıklarda sormaya özen gösterelim.

• @saulgoodman tamamdir cok tesekkur ederim.

• Selamlar herkese, yurtdisi para gonderimini cash ya da money order olarak yapan arkadaslar ozelinde, yeni yasaya gore, 1 ocak itibari ile bu belirlenmis fiziksel yontemleri kullananlardan %1 Federal Tax alinacakmis.
    Bu durumda online (elektronik) yollarla banka hesaplarindan gonderilen para transferlerinden ve Amerika icinde yapilan para transferlerinden bu verginin alinmayacagi da belirtirmis.
    Asagida paylasmis oldugum linkte yer alan siteden daha fazla detayli bilgiye ulasabilirsiniz.

https://www.crowe.com/insights/tax-news-highlights/obbb-makes-changes-for-remittance-transfer-providers

• Merhabalar,

Teb atm'lerinden BofA müşterilerine döviz vermeyi durdurdu mu? Şehrimdeki kaç tane atm'yi denediysem hepsinde sadece TL seçeneği vardı

• Arkadaslar selam, bi suredir wise ile para gonderirken ahiret sorulari sormaya basladi. Benzer durumu yasayan var mi, sadece bana ozel mi acaba? Yok efendim parayi ne amacla gonderiyormusum. Calisma durumum neymis de bilmem ne. Sonucta parayi gonderebiliyorum sorulari cevapladiktan sonra ama bi gun ya gonderemezsem diye endise etmeye basladim. Bir de Turkiye’ye ara ara para gonderiyor olmak vatandaslik surecinde bana sorun yaratir mi, bilen var mi? Ortalama ayda 1 kez, 1000 dolar altinda gonderiyorum. Tesekkurler

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@aslisirin Senle alakası yok Türkiye de para transferler konusunda yılbaşından sonra çok ciddi yaptırımlar başladı. Eğer belli bir tutar üstünde olunca sen hemen banka tarafından masak incelemesine giriyorsun onay gelince havale onay geliyor. Bununla ilgili haberleri koyayım

• @ayvalik10 Bu olay şimdilik altyapı olmadığı için ertelendi hocam.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@eeken mesleğim sigortacılık 2 müşterim arabası pert oldu 200k üstünde para alacakları için masak kimlik bilgileri formunu dolduruyorlar yine de belli bir prosedür devam ediyor.

Ekran Resmi 2026-01-10 20.33.24.png

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

124

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |