Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Haksta-0 o anın heycanı ile ne yaptığımı bilmiyorum ama sizi çok net hatırlıyorum bugün acaba geçmişlermidir diye sizi düşünündüm geçtiğinize sevindim

• @Guven4627 Merhaba, tarihsel çakışma bence sorun olmaz. @aysegul Hanımın da dediği gibi istisnai haller haricinde yani mesleki yeterlilik ispatı vs. gerekmiyorsa hizmet dökümü istenmiyor.

Benim de benzer bir durumum var. 6 yıldır vergi mükellefiyim, son 1 yıldır aynı zamanda sigortalı çalışıyorum. Şimdi kontrol ettim, ben çalışma sürelerini yazarken fiili durumum nasıl ilerlediyse o şekilde doldurmuşum DS 260 formunda. Sizin fiili durumda belirgin bir ayrımınız yoksa, sigortalı çalıştığınız işleri resmiyetteki tarihlere göre yazıp, kendi işinizle ilgili olarak başlangıç tarihini ve halen devam ettiğini belirtebilirsiniz. ( örneğin; 01/01/2015 - present) gibi. Şu an formda nasıl seçiliyordu tam hatırlayamıyorum ama bu minvalde doldurursanız yani tarihler çakışırsa bence sorun olmaz. Yasal olarak birisi hem vergi mükellefi hem 4A'lı olabilir. Formdan kaynaklı sorulursa bunu rahatça açıklayabilirsiniz ancak muhtemelen sorulmayacaktır.

• Maddi probleminiz yok ise, şengen alabiliyor durumdaysanız, tereddütsüz Viyana'da kalmanızı öneririm.
    Viyana'nın en kötü hali, Ankara'nın en iyi halinden daha iyidir.

@Dogukan-Oge, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Herkese merhaba, dosyamı 28 Ağustos’tan önce Viyana’ya taşımıştım, Schengen vizesinde sorun çıkmazsa orada mülakata gireceğim. Ancak Ankara bu yıl hızlı ilerliyor gibi. Dosyayı tekrar Ankara’ya taşımak mantıklı mı? Yorumlarınıza ve fikirlerinize açığım.

• @Dogukan-Oge bence ankaranın ne olucagı bellı olmaz vıyanayı tercıh edın böyle bır ımkanınız varsa

• @bkio Teşekkür ederim.

• Arkadaşlar selamlar herkese. Bir ricam olacak herkesden. Excele CN girerken ilk iki haneyi girebilir misiniz? Örneğin 67XX şeklinde. Mevcut durumu, ilerlemeleri takip etmek için faydalı olacak. Bu şekilde güncelleme yapabilir misiniz?

• @Dogukan-Oge

Şu an sizinle sürecimiz tamamen örtüşüyor, ve biz de yanı ikilemdeyiz, şayet Schengen vizesini halledebilirsek Viyana’dan vazgeçmeyi düşünmüyoruz, sizin sorduğunuz soruya yakın bir soru dün ben sayın @ATS16
    ya sordum ve o da sağolsun bir iki bülteni bekleyip ilerleyişne göre hareket etmemiz şeklinde bir telkinde bulundu, yani tetikte olup temkinli ve süreci riske atmadan hareket etmeliyiz gibi algılıyoruz, elbette Schengen vize sorununu çözemezsek o zaman Ankara’ya mecbur kalma ihtimalini de göz önünde bulundurmak zorundayız, zira yeni yasadan sonra Honkong ve Bangkok’a tekrar taşıma hakkımız var mı bilemedim. Hayırlı şekilde sonuçlanır inşallah her birimiz için , Bol şanslar

• Bu sıralar çok takip edemesemde baktığım zaman herkesin sorunsuz vizelerini aldığını görüyorum. Herkesi tebrik ederim ve yeni yaşamlarında mutluluklar dilerim. Darısı bekleyenlerin başına :))

• @Subutay pasaportlarımızda bugün elimize ulaştı.

• @fearless1717 Merhaba, evet profilimi Ankara olarak değiştirdim. Site de yönergede net olarak anlatan bir yazıya zorda olsa ulaştım.

Ustraveldocs.com adresine kayıtlı olduğun profilde ki ülke bilgisi hangisiyse sisteme o ülkenin konsolosluğunu seçerek giriş yapman lazım.
    (Hangi ülke konsolosluğu seçimi yaparak sisteme girdiysen açtığın destek talebi o ülke konsolosluğuna gidiyor.)

Sol Menü de Visa Application Home sayfasına giriş yaptığın da senden bazı bilgileri pasaport, doğduğun ülke, telefon numarası, pasaport başlama ve bitiş süresi gibi bilgileri kayıt ederek submit edeceksin.
    (Pasaport Numaranı ve TC Numaranı sakın yanlış girme, burayı konsolosluk harici daha sonra değiştiremiyorsun.)

Daha sonrasında da Geri Bildirim/Talepler kısmından yeni bir destek talebi oluşturacaksın.

Başlık Kısmına: Request to Transfer My Profile to Turkey
    Talep Kısmına: Problem
    Konu Kısmına: ustraveldocs / Country Change
    Açıklama Kısmına:

Dear Sir or Madam,

I have created my profile on ustraveldocs.com for Hong Kong, and I kindly request that my profile be transferred to Turkey.

Thank you for your assistance.

Name-surname: G****, G********
    Case Number: 2026EU00007***
    Date of Birth: Ay/Gün/Yıl

Sincerely,
    G***** G********

Not: Pasaportunun resmini eklemeyi unutma ve bir de eklemek istersen profilinin ekran görüntüsünü eklersen eğer anlatmak istediğini daha net belirtmiş olursun.

2 gün sürmüyor, hemen değiştiriyorlar.

• Evet bugün pasaportumu aldim ve arkadaslar orada pasaport bekleyenler de genel olarak Ankara nin bu sene rahat vize verdigi konusuluyordu kuyruk cok uzundu orada ki guvenlikte bu senenin amerikada bol vize vermesi nedeniyle siranin ozellikle cok uzun olduguydu

• @kucurizm dogum belgeniz listede olmasi lazim gerci benden istemediler

• @Cem-Çeliker tebrikler sansiniz bol olsun

• Arkadaşlar benim bu DS-260'daki adresimi değiştirmem lazım, Bangkok konsolosluğuna da mail attım fakat cevap gelmedi nasıl bir aksiyon almam lazım?

• @tulay doğum belgesi derken nufüs kayıt örneği olmuyor mu o ?

• ⭐⭐⭐⭐

@Eyupp ABD'de green cardın teslim edileceği adresi kastediyorsanız mail atmanıza gerek yoktu. Mülakat esnasında yeni adresi yazdığınız kağıdı görevliye verebilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐

@kucurizm doğum belgesi zaten nüfus kayıt örneği oluyor bizim için.

• ⭐⭐⭐⭐

@aysegul Verdiğiniz bilgi doğrudur yalnız şunu eklemek isterim:
    Sadece Hong Kong'da mülakata girecekler için SGK hizmet dökümünü yanlarında bulundurmaları faydalı. Onun dışında Ankara, Viyana ve Bangkok'da mülakata girecekler için gerek yok.

• image.jpeg

Böyle bi mail geldi fakat linke tıkladığımda sadece İstanbul ve Ankara vsf noktası çıkıyor bilen var mı ?

• @Serapp Yok Serap Hanım yaşadığım adresi kastettim. DS-260 formunu doldururken Almanya'da yaşıyordum. Şuan Türkiye'deyim bir problem olur mu. Almanya Belgeleri istemesinler orada yaşıyorum diye hahaha

Edit: Almanya'da Ekim 2024-Eylül 2025 tarihleri arasında değişim programı kapsamında Üniversitede okudum sadece. Yoksa Almanya ile bir bağlantım yok İkametgah'ım bile değişmedi bu süreçte.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

173

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |