Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
-
Hepatit B gibi birden fazla doz isteyen, tamamlanması 6 ay süren aşıların yapılması Ankara’da nasıl işliyor? Hekim ilk dozu yapıp geri kalanının ABD’de tamamlanması için not mu düşüyor? Mülakatta sorun çıkmıyor herhalde?
-
-
ÖNÜMÜZDEKİ BÜLTEN NE OLUR?
-
@Serapp müteşekkirim size, içimi rahatlattınız.. çok sağolun 🙏
-
@caner1245, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri
@EzgiLera Merhaba aslında yazılım linkli şekilde veriyor sayfa sayısı fazla olduğu için linksiz halini hazırlatmıştım. Linkli versiyon ile update edebiliriz Bu şekilde geri dönüşlerle daha işlesel hale getirebiliriz.
Eline sağlık teşekkürler benim de aklıma mülakat yerine göre bir düzenleme olabilir mi diye gelmişti ama 🙂
-
Merhabalar, mülakatıma 3 gün kaldı ve yakın zamanda tekrardan adres arayışına girdim. [email protected]’a attığım maillere günlerdir dönüş alamadım. Hâlâ adres desteği veriliyor mu?
-
@yusufeymen38, içinde söyledi: 🇺🇸 Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari
Benim numaramda aktif oldu, durumunuzda değişiklik oldu esc sayfasını kontrol edin mail geldi, ayrıca mülakat tarihi ve mülakat yapılacak konsolosluğun adının yazdığı mail de geldi,
sağlık raporu için molnar klinik ile iletişime me geçmem gerekli, konsolosluktan mülakatınızı onaylayın mail i mi gelecek ( bu kısmı tam bilmiyorum ) böyle bir mailin mi gelmesini beklemem gerekiyor YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ..?https://yesilkartforum.com/forum/post/525096
https://yesilkartforum.com/forum/post/501371Viyana konsolosluktan mülakatınız öncesi sağlık kontrolüne katılıp katılmamanız hususunda email ile gelecek talimatları takip edin, DV2025 Mülakat Deneyimleri ve DV2026 Mülakat Deneyimleri başlıklarındaki Viyana mülakat deneyimlerini okuyarak ne yapacaklarınızı ve sürecinizi planlayabilirsiniz.
-
@herdem merhaba aynı sorunu yaşıyorum bir çözüm bulabildiniz mi
-
Merhaba arkadaşlar.
Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek.
Bilgilerle birlikte sorum ise;
Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok.Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile.
Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
-
@bkaraca hatta bazen bu ikisi bile yetmiyor, çok az da olsa bazı arkadaşlarımızın dosyaları current olduğu halde, veya dosyasını da taşıdığı halde, kendisinden sonrakiler mülakat almasına ragmen noluyorsa arada 1 taneyi atlıyorlar ve mülakat tarihi alabilmek için günlerce haftalarca ekstra email trafiği yönetmek durumunda kalıyorlar. Ds260ı açtırıp bir iki harf değiştirip tekrar submit edip deneyenler falan oldu. Yani aslında nihayetinde hepsi şans işi, zaten en başında da şans işi olan lottery ye katılmıyor muyuz 😏
-
@mellykara merhaba complited yazıyorsa kaydolmuştur tekrar bu konuda bir iletişime geçmenize gerek yok. Benim dosyam açılmıştı ve eş zamanlı daha önce gönderdiğim emaile yanıt olarak mülakat tarihimin olduğu bir email aldım. Dosyamı düzenleyememiştim bile. Yani sistemde bir şeyler düzeldi açıldığında. Dilerseniz dosya durumunuzu mülakat bilgilerinizi soran bir email atın KCCye. Şu sıra öğrenmeye başladılar gördüğüm kadarıyla. Başka yapabileceğim bir şey varsa lütfen yazın.
-
@Biks merhaba internette katar türklerden vize istemiyo yazıyo ama transit vize demişsiniz emin olamadım. Transit vize şart mı Doha aktarmalı uçuşlarda?
-
-
@EasternStar iran da dv kazanan 5bin kusur ,sanirim hepsi ankarada mulakata giriyo,bizde viyana honkog bankoga tirmaliyoruz,,
-
@crazycells, içinde söyledi: DV2019 Azərbaycan Green Card lotereyasi qalibləri
🇦🇿🇦🇿 Green Card Lotereyası qazanan Azərbaycanlı dostları təbrik edirəm. 🇦🇿🇦🇿 Qalib dostlar bu mərhələləri izləməlidirlər: 🇦🇿🇦🇿
(Qısaca) Siz qazandığınızı öyrəndikdən sonra görüləcək işlər bunlardır:
Ərizdə göstərilən bütün Green Kart iştirakçıları üçün DS260 formasını doldurmaq və təqdim etmək Case (fayl) nömrəsinin aktiv olmasını və müsahibənin veriləcəyi tarixi gözləmək ABŞ-ın Gürcüstandakı Tiflis Konsulluğunda Viza görüşünə və müsahibəyə hazırlaşmaq Səyahətə hazırlıq və ABŞ-a ilk giriş etmək (vizanın etibarlılıq müddəti bitmədən)Qeyd 1: Azərbaycan vətəndaşları üçün immiqrant vizaları ABŞ-ın Gürcüstandakı Tiflis konsulluğunda verilir. Təəssüf ki, Azərbaycanda Amerika konsulluğu immiqrant viza ərizələrini qəbul etmir. Buna görə də həmin qalib yoldaşlar müsahibə üçün Gürcüstana getməlidirlər.
Qeyd 2: Bunu başa düşmək üçün bu mövzunu iki dəfə oxumağınız faydalıdır . Müddətin özünəməxsus bir xüsusiyyəti olduğundan, buna öyrəşməniz müəyyən bir vaxt tələb edəcəkdir.
DV2019 aşağıdakı mərhələlərdən ibarətdir:
1) Dvlottery.state.gov saytından qalib olduğunuzu öyrəndikdən sonra, DS-260 formasını özünüz və ilkin müraciət ərizəsində göstərilən ailə üzvləriniz üçün də doldurmaq lazımdır. Əgər ilkin müraciət ərizəsində qeyd etdiyiniz məlumatlarınızda (evlilik, boşanma, doğum və s.) müəyyən bir dəyişiklik olubsa , yeni doldurulacaq olan DS260 formasında məlumatlarınızı yeniləməyi unutmayın!
Qalib olduğunuzu və sonradan intervyu tarixinizi öyrənə biləcəyiniz yeganə ünvan dvlottery.state.gov internet saytıdır.2) DS260 formalarını goo.gl/YKHmct internet ünvanında hazırlamış olduğum nümunəyə əsasən doldurun. (Bu paketdə siz DS260 formasında hər bir sualın ingilis dilində olan mənasını anlayacaqsınız) Formaları tez doldurmuş dostların bir çoxu daha sonra formalarda hər hansısa səhvlər etdiklərini görürlər. Buna görə formaları dərhal doldurmanızı tövsiyyə etmirəm , formanı doldurmanı bir həftəyə kimi uzadın və sonda cavablarınızı yenidən yoxlayıb formalarınızı təsdiq edib göndərin. Bu yaxınlarda mən pulsuz depozitlərdən istifadə edərək maraqlı mini oyunlar oynadığım https://mostbett2.com.az/promo/bonus/ platformasında əylənməyə başladım. Bu, işdən sonra istirahət etməyimə və nəfəsimi tutmağıma kömək edir. Ayrica formalarınızı doldurarkən Youtube Kanalimizi də su videolarından istifadə edə bilərsiniz:
Formalarınızı doldurduqdan və onlayn göndərdikdən sonra etməniz lazım olan tək şey səbirlə gözləməkdir. DV2019 prosesi 2018-ci ilin oktyabrında başlayacaq və 2019-cu ilin sentyabr ayında başa çatacaq. Bu müddət ərzində yesilkartforum.com forumunda ABŞ-da həyat haqqında olan məlumatları oxumağı və ABŞ-da yaşayan dostların təcrübəsindən faydalanmağı tövsiyyə edirəm.
3) Formanı online olaraq doldurduqdan sonra, sonda barkodlaşdırılmış təsdiq səhifəsi alacaqsınız və bu səhifəni özünüzlə birlikdə viza görüşməsinə gedərkən aparmaq lazım olacaq (Sonradan da istənilən vaxt səhifəyə daxil olaraq həmin barkodlu təsdiq səhifəsini əldə edə bilərsiniz).
4) DS-260 formalarınızı təsdiq edib göndərdikdən və nömrəniz aktiv olduqdan sonra, dvlottery.state.gov ünvanında şəxsi səhifənizə daxil olaraq müsahibə tarixinizi öyrənə bilərsiniz. Müsahibə tarixiniz məlum olduqdan sonra, sizə dvlottery.state.gov səhifəsinə daxil olaraq şəxsi kabinetinizi yoxlamaq üçün KCC-dən bir e-mail gələcək. Bu məlumat ilkin müraciət ərizənizdə qeyd etdiyiniz e-mail ünvanınıza göndəriləcək.
5) DS260 formalarını doldurub təsdiq edib göndərdikdən sonra sizə müsahibə üçün bir tarix təyin olunması üçün case nömrəniz "aktiv" (current) olmalıdır. Viza görüşünüz sıra nömrəniz aktiv yəni cut off olduqda 6 həftə qabaq bəlli olacaq. O şərtlə ki, həmin nömrə aktiv olan müddətə kimi siz Ds260 formasını təsdiq edib göndərmiş olasınız. Sıra nömrələri kiçik olanlar sıra nömrələri yüksək olanlardan öncə görüşə çağırılacaqlar.
Hansı "case nömrələrinin" aktiv olduğunu hər ay açıqlanan viza bületenindən bilmək olar. Hər ayın 15-nə kimi növbəti viza bülleteni çıxır və açıqlanacaq viza bülletenində “Europe” bölməsində olan "cari" nömrəyə baxmaq lazımdır. Azərbaycan ve Türkiyə “Europe” kateqoriyasında yerləşən ölkələrdəndir.
Bundan başqa növbəti aylarda açıqlanacaq nömrələr haqqında məlumat visa bülletenində "C. DIVERSITY (DV) IMMIGRANT CATEGORY RANK CUT OFF WHICH WILL APPLY..." başlığı adı altında açıqlanır. Beləliklə, misal üçün biz indi may ayındayıq, həmin ay “İyun” adı altında iyul ayı ərzində görüşə çağrılacaq növbəti sıra nömrələri elan olunacaq.
Bu link vasitəsilə ötən illərdə hansı nömrələrin hansı aylarda açıqlandığını görə bilərsiniz: https://yesilkartforum.com/bulten/
Zəhmət olmasa bu ünvana daxil olaraq özünə aid məlumatları excel faylında qeyd edin:
DV2019 cədvəli: http://bit.ly/2L0H2pM
Zəhmət olmasa bu tablonu forumda qeydiyyatdan keçən və ya keçməyən bütün DV2019 qalibləri doldursun. Bu, bütün Dv2019 qalibləri üçün faydalı bir məlumat olacaqdır.
DV2015 cədvəli: http://bit.ly/1CgoTHT
DV2016 cədvəli: http://bit.ly/1JRqgEd
DV2017 cədvəli: http://bit.ly/2538r1F
DV2018 cədvəli: http://bit.ly/2oUsb7rSizin sıra nömrəniz aktiv olduqdan sonra görüş tarixinizi dvlottery.state.gov səhifəsinə daxil olaraq öyrənə bilərsiniz. Dvlottery.state.gov səhifəniz yeniləndiyi zaman sizə KCC-dan bir e-mail gələcəkdir. ( Bəzən e-mail gəldikdən 3-4 saat sonra səhifədə məlumatlarınız yenilənmiş olur).
Müsahibə tarixiniz KCC tərəfindən təyin edilir və sonra sizin şəxsi dosyeniz online olaraq təyin etdiyiniz konsulluğa göndərilir . Azərbaycanda yaşayan Azərbaycanlılar üçün viza görüşü Amerikanın Gürcüstandakı Konsulluğunda keçirilir.
Vacib QEYD: Surecte-a bəzi dəyişikliklər olmuşdur. İndi sənədləri KCC-yə elektron poçtla göndərməlisiniz.
Əgər ‘intervyu tarixi’ emaili əvəzinə, KCCdən intervyu üçün lazım olan sənədləri online formada onlara göndərməyiniz haqqda bir email gəlibsə, intervyu üçün lazım olan sənədləri KCCə email vasitəsiylə göndərməlisiniz. Əlavə məlumat üçün daxil olun:
***=Əgər KKCə intervyu sənədlərini göndərməlisinizsə aşağıdakı linkə daxil olun***
İçeriği GösterSadəcə olaraq, bu sənədləri KCCnin email ünvanına, yəni [email protected]’a göndərməlisiniz. Bu sənədləri online əldə edə bilsəniz, alın. Əks halda dövlət qurumlarından kağız halında əldə edib özünüz online versiyaya çevirin. Bir foto kamera ilə və ya telefonunuzla da sənədlərin şəkillərini çəkə bilərsiniz. Önəmli olan sənədlərin oxunula bilməsidir. Sənədlər Azərbaycan və ya İngilis dilində olmalıdır. KCC'ə bu sənədləri göndərməmiş, intervyu tarixi aila bilməyəcəksiniz. Ona görə də əgər belə bir email qəbul etsəniz, sənədləri KKCə göndərməlisiniz, əgər belə bir email sizə gəlməyibsə, o halda sənədləri KKC üçün yox, konsulluqdakı intervyu üçün hazırlamalısınız. KKCə bu sənədləri göndərdikdən sonra, intervyu tarixinin çıxmağını gözləməlisiniz. İntervyu tarixi bəlli olanda sizi məlumatlandıracaqlar.
Documents Required for All Applicants:
Copy of passport biodata page (no translation required) - pasaportunuzun ilk səhifələrinin kserokopiyası
Birth certificate - doğum haqqında şəhadətnamə
Military records for any applicant who has previously served in the military - hərbi bilet
Police certificates for applicants 16 years of age or older from all required countries - heç bir cinayət törətmədiyinizə dair arayış (ASAN xidmətdən ala bilərsiniz) [Əgər başqa ölkədə yaşamısınızsa, o ölkənin səfirliyindən də belə sənəd almalısınız]
If you have been convicted of a crime, a certified copy of each court record and any prison record - əgər hər hansı bir cinayət törətmiş və cəza almısınızsa məhkəmədən bu haqda qeydləri (tərcüməsi ilə birlikdə) almalısınız
6) Müsahibə tarixinizi öyrəndikdən sonra etməniz gərəcək şeylər aşağıdakıladır:
müsahibə üçün sənədlərin hazırlanması təyin edilmiş tibb mərkəzindən sağlamlıq arayışının alınması Konsulluqda Viza görüşməsi Vizanın alınması və gediş üçün hazırlıqlara başlamaq ABŞ-a daxil olmazdan əvvəl online olaraq USCİS rüsumunun ödənilməsi7) Müsahibə üçün aşağıdakı sənədləri hazırlamalısınız:
Müsahibəyə girəcək hər bir kəs üçün:
DV lottery saytında qazandığınızı bildirən məktub Ən azı 6 ay etibarlılıq müddəti olan passport və pasportun biometrik səhifəsinin kopiyası özünüzün və sizinlə səfirliyə gedən hər bir ailə üzvünün arxa fon ağ rəng 5 x5 ölçülü 2 ədəd şəkil DS260 formanızın "confirmation" səhifəsi (ən sonda barkodlu olan səhifə) doğum şəhadətnaməsinin əsli , İngilis dilinə tərcüməsi və notarial təsdiqi (mühasibəyə gedəcək hər bir kəs üçün) Nigah haqqında şəhadətnamə və ingilis dilinə tərcüməsi (əgər evlisinizsə) Əgər boşanmısınızsa , boşanma haqqında şəhadətnamə Xarici ölkədən Məhkumluq haqqında arayış (əgər özünüz və ya digər ailə üzvləriniz hansısa ölkədə ən azı 6 ay yaşamısınızsa həmin ölkədən də polisdən məhkumluq haqqında arayış almaq lazımdır. 16 yaşdan yuxarı şəxslərə aiddir bu. Əgər hal hazırda xaricdəsinizsə və həmin ölkədə olmağınız ən azı 6 aydırsa, həmin ölkədən də məhkumluq haqqında arayış almaq lazımdır) Hərbi bilet - yalnız kişilər üçün (əsgərlikdə olub olmamağınız fərq etmir). Əgər oxuyursunuzsa və hərbi biletiniz yoxdursa, yaşadığınız rayonun voenkomatından sizə hərbi bileti əvəz edən sənəd vermiş olmalıdırlar. Məhkumluq haqqında arayış (evlisinizsə həyat yoldaşınız və 16 yaşdan yuxarı uşaqlar üçün də bu arayışı alın. Bu arayışı 1 günə ASAN xidmətdən ala bilərsiniz. Bu sənədi səfirlikdə görüşünüzə bir iki həftə qalmış alın. Çox erkəndən almağa ehtiyac yoxdur)
Qeyd: Əgər özünüzün və ya həyat yoldaşınızın başqa soyadı (məsələn qızlıq soyadı) olubsa həmin soyadlar üçün də ayrıca məhkumluq haqqında arayış alınmalıdır.Yalnız qalib üçün:
Atestat (9 illik məktəbi bitirmək şəhadətnaməsi yox, 11 illik məktəbi bitirmə atestatı). Bu yalnız qalib olmuş şəxsə aiddir. Digər ailə üzvlərinə ehtiyac yoxdur. Attestatınız normalda evinizdə olmalıdır, əgər evinizdə deyilsə böyük ehtimal sonuncu oxuduğunuz universitetdə olmalıdır. Əgər universitet oxumusunuzsa, universitet diplomunu da tərcümə təsdiq etdirib səfirliyə apara bilərsiniz. Əgər hal hazırda universitet oxuyursunuzsa, böyük ehtimal universitetdən atestatın orijinalını almaqda çətinliyiniz ola bilər, keçən ilki qaliblərimizdə də bu çətinlik olmuşdu. Amma istənilən halda almalısınız və attestatın özünü səfirliyə aparmalısınız.
Əgər orta təhsil haqqında attestata malik deyilsinizsə keçmiş iş təcrübənizə dair sənəd təqdim etməlisiniz.(Həmin iş təcrübəniz Amerika Əmək Nazirliyi'nın O* net iş bazasının tələblərinə uğun olmalıdır. O*Net OnLine verilənlər bazası iş təcrübələrini beş iş sahəsinə (job zone) bölmüşdür. Əmək Nazirliyi web saytında bir çox işlərdən bəhs edilsə də yalnız müəyyən peşələr green kart lotereyası proqramına iştirak üçün uyğundur. Peşənizə əsaslanaraq green kart lotereyası proqramına qatılmaq istəyirsinizsə, son beş il içində, verilənlər bazasında iş sahəsi (job zone) 4 və ya 5 olan və xüsusi Peşə Hazırlıq səviyyəsi (Specific Vocational Preperation - SVP) 7.0 və ya daha yüksək olan bir peşədə , ən az 2 (iki) illik bir iş təcrübəsinə malik bir işə sahib olmalısınız.
Qeyd:
İngilis dilində olmayan bütün sənədləriniz ingilis dilinə tərcümə olunmalı və notarial qaydada tərcüməçi tərəfindən təsdiq olunmalıdır. Əgər İngilis dili və ya gürcü dili bilmirsinizsə konsulluqda olan müsahibənizə bir tərcüməçi ilə də gedə bilərsiniz. 330 dollar viza rüsumunuzu müsahibə gününüzdə Tiflisdə konsulluğunda ABŞ dolları və ya gürcü larisi ilə nağd şəkildə ödəyə bilərsiniz. Müsahibənizi uğurla keçsəniz pasportunuz konsulluqda qalacaq, səhərisi günü pasportunuz viza vurulmuş şəkildə sizə təqdim olunacaq.😎 Sağlamlıq: Viza görüşünüzə xüsusi olaraq təyin olunmuş həkimdən tibbi yoxlanışlar haqqında arayış da aparmalı olacaqsınız. Bu arayışı viza görüşünə daxil olacaq hər bir kəs təqdim etməlidir.
Sağlamlıq haqqında arayışı alacağınız ünvan:
International SOS Clinic Baku
Xətai rayonu, Yusif Səfərov küçəsi 1, AZ 1025, Baku , Azerbaijan
Tel: (994 12) 489-54 71
Fax: (994 12) 489-54 70
E-mail: [email protected]Telefon vasitəsilə xəstəxanada müayinə günü aldıqdan sonra, aşağıdakı sənədlərlə ora yaxınlaşmalısınız:
Pasport Konsulluqda görüşünüzü bildirən məktub (https://dvlottery.state.gov/ səhifəsindən çap edin) Son zamanlarda çəkilmiş 4 şəkil (3x4) Əvvəllər olunduğunuz peyvəndlərin siyahısı (əgər varsa)Qeyd:
Sağlamlıq yoxlanışınızı keçdikdən sonra sizə konsulluqda viza görüşünüzə aparmaq üçün bağlı bir zərf veriləcəkdir. Bu zərfi açmaq olmaz ! Sizə təqdim olunacaq sağlamlıq haqqında arayış 6 ay ərzində etibarlı olacaqdır. Amerikaya ilk girişinizi sağlamlıq haqqında arayışınızın etibarlılıq müddəti bitənə qədər etməlisiniz.Ayrıca olaraq əlavə məlumat üçün bu saytları da nəzərdən keçirə bilərsiniz :
http://www.ustraveldocs.com/ge/ge-iv-visaapplyinfo.asp https://travel.state.gov/content/dam/visas/iv-dv-supplemental/TBL_Tbilisi.pdf9) Vizanızı aldıqdan sonra ABŞ-a girməzdən öncə online olaraq 220 $ USCİS rüsumunu ödəməlisiniz. Bu rüsumu ödəməsiniz, Green Kartınız sizə göndərilməyəcəkdir. Ətraflı məlumat üçün su seansını nəzərdən keçirə bilərsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/113/uscis-immigrant-fee-ödeme-ekran-görüntüleriyle
10) Green Kartla ABŞ-da qalma müddətləri lə bağlı ətraflı məlumatları da burdan dəqiqləşdirə bilərsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/77/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-kalış-sürelerikeywords: Azerbaycan / Azerice / Azeri / Tiflis / Baku / Lotereya / Galip / Qalip
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.
https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19
https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
bir üstteki iletimde, temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
-
@MySea, içinde söyledi: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
Trump'dan taze haberler var: ABD'de universiteden mezun olan yabancilara greencard verecegini acikladi 🙂
Kate Sullivan / Haz 21, 2024 / politics
Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics
Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics
Former President Donald Trump proposed “automatically” giving green cards to foreign nationals who graduate from a US college – comments that break from his efforts to curb both legal and illegal immigration while in office and stand in stark contrast to his inflammatory anti-immigrant rhetoric on...
Seçim vaadi 🙂 Altını pek dolduracağını sanmıyorum. Öyle bir şey yapsa bile şartları zor olur. Sadece doktorasını almış kişiler, sadece şu şu meslekler, yılda sadece bilmem şu kadar kişi vb.
Ama muhtemelen bu da çekilişi kaldırma hamlelerinden biri olacak. Zaten yeterince eğitimli göçmen alıyoruz, neden çekilişle birilerini alalım diyecek…
Biden’ın seçim vaatleri arasında da çekilişle verilen greencard kotasını 80bine çıkartmak vardı. 3.5 yıl geçti koltuğa oturduğundan beri ama değişen bir şey göremiyorum greencard çekilişinde 🙂
-
DV2026 Mülakat Deneyimleri
-
@Cem-Çeliker Mülakat deneyiminizi roman tadında yazmışınız,o ağır kapı ile yaşadığınız detaya çok güldüm:)tebrik ediyorum,yeni hayatınızda başarılar diliyorum,yeni kıtada bol şans.....
-
@Cem-Çeliker DARISI BANA,BİZLERE
-
@Gokhan-Gec Gökhan bey çok teşekkür ederim. Gerçekten kapıyı herkes yazmıştı bende önlem alıp açmak istedim
Sizinde yeni hayatınızda şans ve başarı sizinle olsun. -
@bkio ne guzel anlatmissiniz.Sanki kendi yasadigim vize gorusmesini yasadim.Deneyimlerimizi paylasmak yalniz olmadigi hissi acisindan positive oluyor.Umarim hepimiz icin hayirli olur.Keske tum sanslilar olarak bir yerde bulusabilsek müthiş olur.Bol şanslar.
-
@tulay Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. Hepimizin yolu açık olur umarım

-
@Cem-Çeliker cok guzel paylasmissiniz.Umarim yolunuz açık ve guzel ilerler.Bol şanslar. Deneyimlerinizi bekliyoruz.
-
@bkio hayırlı olsun. Yolunu bahtiniz açık olsun. Yazınızı okurken kendimi tekrar mülakatta gibi hissettim. Ağzınıza sağlık.
-
Arkadaşlar herkese selamlar sevgiler. bugüne kadar yaşadığımız stresli ve heyecanlı sürecimiz mülakat sonucumuzun olumlu bitip vizelerimizin onaylanmasıyla yerini tatlı bir telaş heyecan ve mutluluğa bırakmıştır. siz değerli arkadaşlarımla , bende,benden önceki arkadaşlar gibi bizden sonraki arkadaşlara yardımcı olması ve yol göstermesi açısından mülakat deneyimimizi paylaşmak istedim.
Sürecin en başından başımdan geçen herşeyi sizlerle paylaşmak isterim
Öncelikle şunuda belirtmek isterim
2026 Green card çekilişine başvuru yapmadan önce Nisan 2024 tarihinde B1/B2 turist vizesine başvuru yapıp 31 Ocak 2025 tarihine randevu aldım 9 ay randevu günümü beklemeye başladım.
Bu arada aklıma tekrar Green card çekilişine de başvurmak geldi hayatım boyunca ikinci başvurum olacaktı ilk başvurum HNBS. Ve tarih 30 Ekim 2024 akşam 22:30 sularında iş yerimden oğlumu arayarak Green card çekiliş başvuruları sona geliyor hemen şimdi hepimiz adına başvuru yap dedim ve 10 dakika sonra oğlum geri dönüş yaptı baba hayırlısı inşallah başvuruları yaptım dedi ve böylece bu süreçte başlamış oldu.
Gel gelelim turist vizesine nihayetinde randevu günü geldi. Ben ve eşim İstanbul konsolosluğunda mülakata girdik ve porofilimiz vize ye uygun olmasına rağmen ret aldık. Ogün çok moralim bozuldu çok üzüldüm acayip oldum anlatılmaz yaşanır misali. Neyse oradan ayrılıp evimize geri döndük tabi benim moral sıfır ama hayatta devam ediyordu sorumluluklarım vardı kendimi toparladım rutin yaşantıya geçtim. Gel gelelim zaman akıp gidiyordu aylardan Mayıs ayı ve ayın 7 siydi çekiliş sonuçlarına bakmayı bile unutmuştumki akşam üstü çarşıdan eve dönüyordum evin önüne doğru gelirken üzerimdeki beyaz gömleğimin üzerine göğüs kısmıma yukardan bir kuş birden Hemde aşırı bir şekilde pisliğini yaptı. Acayip oldum birden. Koştura koştura eve girdim eve girene kadar beni o şekil görenler talih kuşu tepene kondu bişeylerde şansını dene dediler ben üstümü başımı değiştirdim be aklıma çekiliş sonuçlarına bakmak geldi. Oğlumu aradım oda baksın diye o baktı kendisine HNBS Dedi. Üzüldüm. Sonra ben kendiminkine bakmak için siteye girip çekiliş numaramı yazıp sorgulatınca bir anda karşıma kazandığımı gösteren sayfa çıkınca ben o an şokkkk. Tekrar tekrar baktım Case numberimi kontrol ettiğimde dahada şokkk 2026 EU8xx dü sonra araştırmaların sonucunda yeşilkart forumu buldum iyiki bulmuşum iyiki aranızdayım. Velhasıl sürece dahil olduk.
Buraya kadar üzüntüm ve mutluluğumu paylaştım. Sabırla okuyorsunuz çok teşekkür ederim.
Gel gelelim süreçte yaşadığım sıkıntılara
Benim ilk evliliğimden 2005 doğumlu 1 oğlum var. Başvuru sırasında 19 yaşındaydı benim çekiliş başvuruma kaydını yapmıştık.
Şimdiki eşimden çocuğum yok lakin eşimin de ilk eşinden bir kızı var 2003 doğumlu. Benim Çekiliş başvuru formuma kaydını yapmadan formu gönderdik. Daha sonra çekiliş sonucunun bana çıktığını öğrendiğimizde araştırmalarımız başladı 07.06.2003 doğumlu üvey kızımın başvuru zamanında 21 yaşına girmiş olduğunu hesaplamalarımızla öğrendik lakin kafam karıştı acaba 21 yaşında olmasından dolayı ilk çekiliş formuna eklenmelimiydi eklenmemelimiydi sorusu hep tedirgin etti beni çünkü eklenmesi gerekliyse ben eklemediğim için direkt mülakattan elenme sebebi olduğunu öğrendim. İşte bu sırada araştırmalarımda YEŞİLKART FORMU buldum. hemen üye oldum gerekli tanışmalar sonrası foruma sıkıntılarımı yazdım ve sayın @ gucarslan @ATS16 ve @Serapp hanım gerek özelden gerekse genelden bana çok ama çok yardımcı oldular sağolsunlar var olsunlar. Ayrıca burda @aysegul hanımada çok teşekkür ederim ondanda bazı konular hakkında bilgi aldım.
Ve mülakat gününe kadar artık kafamda bu sıkıntı düşünce hep vardı acaba ne olacak diye. Herşeyi akışına bıraktım. Bu arada ds260 formunuda doldururken çıkan çocuk sayısı bölümünede yazmamıştım 21 yaşındaki üvey kızımı.
BEKLENEN GÜN GELDİ ÇATTI
Tarih 19.11.2025 09:00 mülakat günü.
Bütün evraklar hazır biz hazırız
Kocaeli Derince’den sabaha karşı kendi aracımızla yola çıktık ve sabah saat 08:15 de tam konsaolosluğun önüne geldik. Aracımızı konsolosluğun karşısındaki ücretli otoparka bıraktık daha zamanımız olması sebebiyle aracımızı bıraktığımız otoparkta cafe ler vardı orda birer kahve içtik. Cafe çalışanları içtiğimiz kahvelerin ödeme fişinin üzerine otopark diye bir kale vurdu bu nedir şimdi diye sorduğumda görevlinin cevabı. Abi bu fişle otopark ücretiniz araç kaç saat kalırsa kalsın 100 tl ye düşecek dedi iyiymiş dedim bende çünkü aracım baya kaldı parkta. ücretler pahalıydı.
Ve saat yaklaşmıştı sıraya doğru geldik az bekleme sonucunda saat 09:00 randevuları sıraya girsinler dediler sıramıza girdik çok kalabalıktı giriş bahçesinden ilerledik ilk kapıya geldik burada pasaportlarımıza baktılar ve xray olan kapıdan içeri girdik üzerinizde elektronik eşya akıllı saat dahil. çakmak sigara bozuk para almıyorlar. Sadece cüzdan ve evraklar. Birde kolunuzdaki takılara sorunbçıkartmıyorlar bilginize. Üzerinizde montlarınız kemeriniz çıkartılıp kutuya koyuyorsunuz ve xray den geçiyorsunuz geçtikten sonra 50 metre kadar bahçeden yürüyor sola dönüyorsunuz ana binanın girişine Ve işte o meşhur ağır kapıdan içeri giriyorsunuz. Görevli Türk personel sizi yönlendiriyor Green card için geldik diyince bizi 17 numaralı gişeye ücret ödemeye yönlendirdi gişede Türk çalışan bizden pasaportlarımızı aldı ve 3 kişi için 990 dolar istedi. Tam para 990 Dolar verdim işlemleri yapıp pasaportların arasına ödeme fişlerini koyup birde iki adet aynı olarak sıra numarası verdi. Ve beklemeye başladık sıra numaramız yandığında 16 numaralı gişede şansımıza yine çok anlayışlı güler yüzlü Türk bir bayan karşıladı sırasıyla bizden asıl talihli ben olduğum için benden istenen evraklarPasaportlar
İki adet resim
Diploma aslı ve iki adet fotokopisi
Arşivli adli sicil kaydı (fotokopisi istemedi)
Askerlik durum belgesi
Nüfus kayıt örneği (fotokopi istemedi)
Evlilik cüzdanı ve 2 adet fotokopileri
Mali durum varlık belgesi (ben 3 kişi için 52000 dolar gösterdim yeterli dedi tapu felan istemedi)
Daha önceki boşanma karar belgeleri
Ve Unganlar sağlık raporları(sağlık raporlarını zarfı açıp vermemizi istedi)
ustraweldocs kaydının çıktısıEşimden istenen evraklar
Pasaport
İki adet resim
Nüfus kayıt örneği
Arşivli adli sicil kaydı
Daha önceki boşanma karar belgesi
Unganlar sağlık raporuOğlum için
Pasaport
İki adet resim
Nüfus kayıt örneği
Arşivli adli sicil kaydı
Unganlar sağlık raporuTüm istenilen evrakları verdikten sonra mülakatı İngilizcemi Türkçemi istiyorsunuz diye sordu. Biz Türkçe dedik
İşte kafamdaki en büyük düşünce sıkıntı olan üvey kızımın konusunu sordum. Görevli ekrandan bişeylere baktı ve sıkıntı yok be olmaz. Çünkü kızınız 21 yaşında ve uygun değilmiş zaten deyince o an derin bir nefes aldım bütün sıkıntım gitti çünkü sonuçta diskalifiye olmakta vardı çok şükür rahatlamış vaziyette mülakat yapılacak bankoların önünde beklerken gözlem yapıyordum. 18 numaralı bankoda daha önce forumda bahsi geçen sarışın gözlüklü tatlı güler yüzlü bir bayan vardı
Yeşilkart forumdan ve konsolosluktada yüz yüze tanıştığımız @bkio hanım ve eşi Onur bey de 18 numaralı bankoda o bayanla mülakat yapıyorlardı onları izledim ve vizelerinin onaylanma anında şahit oldum tebrikler onlarada.
Ve 18 numaradaki bayan içeri gitti elinde evraklarla bankoya geri geldi bizim numaramız yandı yüzümüze baktı gelin dedi bir tebessümle bankoya yanaştık ben direkt merhaba kolay gelsin dedim görevli bayanda merhaba teşekkür ederim diyerek bana do you speek english diye sordu bende Yes, I know very little diye cevap verdim 🫣
oda okey sorun değil diyerek Türkçe devam ederek sağ ellerimizi kaldırıp söyleyeceklerinizin doğru olduğuna dair yemin edermisini dedi evet ederiz diyerek başladık. Önce hepimizin parmak izlerini aldı daha sonra evraklara bakıp bir yandanda bana ilk soru hangi okulda okudunuz dedi
İkinci soru nereye gideceksiniz diye sordu New York a gitmek istediğimizi söyledim. Neden New Yorka gitmek istiyorsunuz diye sordu bende eşimin dayısının 25 yıldır New York da olduğunu Amerikan vatandaşı olduğunu kendi iş yerinin olduğunu ve onun yanında başlamayı düşündüğümüzü söyledim. Sonra
İlk evliliğinizmi diye sordu bana da eşime de.
Daha sonra eşime siz orda çalışmak istiyormusunuz diye sordu eşim evet dedi ne iş yapmak istiyorsun dedi ilk etap dil öğremek ve sonrasında satış pazarlama dedi. Görevlide okey dedi bu arada bizim evrakları kurcalıyor üzerlerine kaşe basıyordu. Sonra oğluma sadece sen ingilizce biliyormusun diye sordu oğlumda biraz dedi. Sonra tekrar bilgisyara bişeyler yazdı evraklarımıza bir kaç daha kaşe bastı ve yüzümüze gülümseyerek
Tebrik ederim vizeleriniz onaylıyorum 1 hafta içinde pasaportlarınız size ulaşıcak dedi ve biz de gülümseyerek çok teşekkürler kolay gelsin dedik bankodan ayrıldık. Geldiğimiz yoldan çıkışa gittik konsolosluk çıkışında @bkio ve eşi onur bey kardeşim bizi bekliyorlardı birlikte bir cafeye geçip oturduk tekrar tebrikleştik
Sevincimizi mutluluğumuzu paylaştık onlarada tekrar teşekkür ederim yeni hayatlarında herşeyin istedikleri gibi olmasını temenni ederim.
Umarım isteyen bu yola sürece çıkan hayallerinin peşinden giden herkes bu sevinci mutlulugu yaşar.
Biraz uzun bir deneyim yazı oldu hakkınızı helal edin

Saygı,Sevgi ve selamlarımla hoşçakalın -
@Erkan-0 Çok sevindim vizeniz hayırlı uğurlu olsun Erkan Bey
Üç yıllık lise diploması ile ilgili endişeniz vardı o konu hakkında eklemek istediğiniz bir şey var mı acaba? -
@Erkan-0 Hayırlı olsun tebrik ediyorum. 40’lı yaşların tadını yeni kıtada çıkarmaya devam. Tüm güzellikler ailenizle, sizlerle olsun.
-
Tebrikler
Bundan sonraki göç sürecinde de şansınız bol ve yolunuz açık olsun 
-
ANKARA MÜLAKAT DENEYİMİ 19/11/2025
Herkese merhaba, Eşim asıl talihli (erkek, 49), ben (kadın, 48), 16 ve 13 yaşındaki kızlarımız ile mülakata katıldık. Yazılanları yaşlarımıza bakarak da değerlendirmeniz için detaylandırdım. Bu uzun metinde kronik sağlık meselesi olan eşim ve 16 yaşındaki kızımın Adli Sicil kaydı ile ilgili yaşadıklarımızı ağırlıklı anlatmak istiyorum. Bu konular dikkatinizi çekerse devam edin. Diğer detayları birçok arkadaşımız rafine anlatmışlar, orada daha az yorularak okuyabilirsiniz.
EVRAK LİSTESİ
Asıl Talihli (erkek )İçin
1- Geçerli Pasaport
2- 2 adet 5x5 fotoğraf
3- Evlilik cüzdanı ve 2 adet fotokopisi (Bilgi doldurulan sayfaların fotokopisi yeterli. Bizden iki tane aldılar.)
4- Diploma aslı ve önlü arkalı fotokopisi
5- Arşiv kayıtlı adli sicil kaydı ( e-devlet )
6- Vukuatlı nüfus kayıt örneği ( e-devlet )
7- Mali geçim kanıtları ( Banka hesap dökümü, ayrıca tapu götürmüştüm ama vermemeye karar verdim)
8- Sağlık Raporu
9- Askerlik belgesi ( e-devlet )Benim İçin (kadın):
1- Geçerli Pasaport
2- 2 adet 5x5 fotoğraf
3- Arşiv kayıtlı adli sicil kaydı ( e-devlet )
4- Sağlık Raporu
5- Vukuatlı nüfus kayıt örneği ( e-devlet )16 Yaş Çocuk İçin:
1- Geçerli Pasaport
2- 2 adet 5x5 fotoğraf
3- Arşiv kayıtlı adli sicil kaydı ( e-devlet )
4- Vukuatlı nüfus kayıt örneği ( e-devlet )
5- Sağlık Raporu13 Yaş Çocuk İçin:
1- Geçerli Pasaport
2- 2 adet 5x5 fotoğraf
3- Vukuatlı nüfus kayıt örneği ( e-devlet )
4- Sağlık Raporu+büyükelçilikten gelen emailde 16 yaşındaki kızımız için arşiv kayıtlı adli sicil kaydı istenmemişti. Fakat görüşmede sırasında istendi. (Aşağıda döküman meselelerinde detaylı anlatacağım)
+ustraveldocs kaydınıza dair belge/ekran görüntüsü, barkod hatası alan arkadaşlar profilinizde dil seçeneği ingilizce olarak değiştirip, hesaba tekrar giriş yapın. Düzeliyor.+Ankara’da Navigasyon, internet sıkıntılı. Aracınızla gidecekseniz yola erken koyulmakta fayda var. Biz Çankayada kalmamıza rağmen, randevumuza 45 dak. gelemedik ve 09.00'da olan randevumuza geç kaldık. Yolda gecikmeden dolayı yaşlandık. Ama sorun olmadı, biz geldiğimizde 08.45 randevuları daha içeri alınmamıştı.
+İlk girişte, pasaportlarınızın istendiği kısımda, pasaportlarınızı metal çekmecedeki kapağı açarak içine koyun, üstüne değil
+Kıyafetlerinizde bozuk para unutmayın.SAĞLIK RAPORU GÜNÜ
Kasım ayında yayınlanan yeni kararlarla kronik sağlık sorunu yaşayan bireylerin vizelerinin reddedilebileceği haberleri üzerine bu kısma değinmek istiyorum. Asıl talihli olan eşim 3.5 yıl önce tiroid kanseri teşhisi ile ameliyat oldu, ardından nükleer tıpta, halk arasına atom tedavisi denilen radyoaktif iyot tedavisi aldı.3.5 yıldır sağlığı düzenli takip edilmekte. Biz bu haber dolayısıyla sağlık randevumuza çok endişeli ve üzgün gittik. Üstelik bu görüşme için bu sene lise eğitimine İtalya'da devam eden 16 yaşındaki kızımızı da izinler alarak Türkiye'ye getirdik.Reddedileceğimiz ön kabulüyle 17 Kasım sabaha karşı İstanbul'dan Ankara'ya yola çıktık.
Sağlık randevumuz saat 11.35'te idi, fakat Ankara'ya 10.30'da ulaşınca hemen Ungan'ların polikliniğine gittik. Bizi erken geldiğimiz için geri çevirmediler. Pasaportlarımızı, kızların aşı karnelerini alıp fotoğraflarımızı çektiler ve röntgene yönlendirdiller. Pazartesi için bize çok kalabalık gelmedi ama İstanbul’da kalabalıklara alışkın olduğumuz için olabilir. Her milletten insanın olduğu bekleme salonlarıydı.
Röntgenlerimiz çekildi ve röntgenden sonra çok beklemeden bizi sırayla muayeneye aldılar. Bize kan testi yapılmadığı için eşim gidip bizden kan alınmadı, sorun olmasın dedi. Yaşa göre kan testi gerekip gerekmediğini öğrendik.
Muayenenin hemen öncesinde:
Eşimin ameliyatı ile ilgili epikrizini, benim düzenli kullandığım ilaçların reçetelerini, 16. yaşındaki kızımın ameliyatlarının epikrizlerini yanımıza almıştık ve beyan ettik.Muayene sırasında,
Handan Hanım, eşime ameliyatını ve tedavisinin takip aşamalarını tek tek sormuş. Bana da yukarıdaki bahsettiğim haberde geçen kronik hastalıkları sıralayarak tek tek sordu. Dürüstçe kullandığım ilaçların bilgisini paylaştım (Tiorid, reaktif hipoglisemi ilacı, bir de Hormon replasman tedavisi).
Handan Hanım 16 yaşındaki kızımı muayene ettikte sonra bana kızımın geçirdiği ameliyatların detaylarını sordu. Son olarak 13 yaşındaki kızımın toz alerjisinden bahsetti. Kızıma kullandığı ilaçları, astım ilaçları kullanıp kullanmadığını sordu. Kullanmadığını dürüstçe söyledi.
Eşim ve bana 6'lı aşı ile grip aşısı yapıldı.
Kızlarımızın birine grip aşısı ve 2. doz su çiçeği aşısı yapıldı, grip aşısı olan küçük kızımıza sadece su çiçeğinin ikinci dozu yapıldı.
Su çiçeği aşısı ülkemizde sadece 1 doz yapılmakta. Bizim kızların bebekliğinde bu aşıları devlet karşılamıyordu, fakat özelde tek doz yaptırmıştık: çünkü devletin aşı programı o zamanlar öyleymiş. Ben aşı konusunda çok hassas olduğum için Handan Hanım tek tek sorularıma cevap verdi. Aşı karşıtı değilim, koruyucu sağlık uygulamalarını önemsiyorum. Çocukların aşılarını özel hastanede yaptırdığım için çocukların aşılarını karnelerinden tek tek girdiler. Bazı aşılar e-devlete yansımamıştı. Eğer siz de çocukların aşılarını özel hastanede yaptırdıysanız, hem edevlet çıktılarını hem de karnelerinizi yanınızda götürün. Biz tüm bu sağlık kontrolü kısmını 2 saatte hallettik. 2 yetişkin ve çoğu aşısı tam çocuklarımız için 54.000 TL ödedik. Ertesi gün raporlarınızı saat 16.00-17.00 arası alabilirsiniz dediler.18 Kasım günü Atamızı ziyaret ettik. Oradan da 18 Kasım saat 17.00'de çıkan raporumuzu aldık. Asistanlardan raporu teslim eden hanım, vizeye mani bir durum olmadığını belirterek raporlarımızı teslim etti. Tereddütlerimiz tam kafamızdan gitmese de, önemli ölçüde rahatladık. Ümitsizliğimiz azaldı.
MÜLAKAT GÜNÜ
Bizim mülakatımız 19/11/2025 tarihinde saat 09:00’daydı. Fakat internet meselesi ve navigasyonun da azizliğine uğrayarak saat 09.15’te binanın önündeydik. İnternete, yandexe güvenmeyin. Geciktiğiniz için endişe edecek de birşey yokmuş, çünkü biz gittiğimde 8:45 randevuları daha beklediğini öğrendik.
Evraklarımızı koyduğumuz şeffaf dosya, arabanın anahtarı ve eşimin cüzdanı yanımıza alarak, arabayı büyükelçisinin karşısındaki holding binası otoparkına bıraktık. 1.5 saat için 250 TL ödedik. İçimize oturdu. Otoparka araba bırakmak şart değil, civarda park yeri varmış sonradan keşfettik.
Saat 09:00 randevuları çağrıldığında içeriye girip bu kez içeride sıraya girdik. Çağrıldığımızda pasaportlarımızı metal çekmeceye koyduk. Güvenlik giriş kapısının önüne dizildik. Pasaportlardan isimlerimiz telefonda az duyulur bir sesle okununca, Xray cihazının olduğu kısıma girdik. Paltolar, kemerler, dosya, cüzdan, anahtarlık ve gözlük ne var ise kutuya koyup x-ray’den geçirdik. Kutunun birini aldım, x-rayi takip eden polislerden biri, paltonuzun cebinde bozuk para var mı dedi. Ben paltomun ceplerini açtırmadım ki diye cevapladım. Formal giyinelim aman dediğimiz için eşimde yılda bir iki kere giydiği paltosunun cebine bakma gereği bile duymamıştı. Cebinde yüzyıl öncesinden iki bozuk para kalmış. Utandı, bırakayım burada dedi. Sorun etmediler, bu sefer pantolon cebine attı. Siz cebinizde, cüzdanınızda, herhangi bir madeni para kalmamasına dikkat edin. Ne olduğunu bulana kadar geçişe izin vermiyorlar.
Oradan çıkınca sempatik görevliler sizi uzun yolun sonuna yönlendiriyor. Vize bölümünde, sizi karşılayan personeller var ve ne için geldiğinizi sorup yönlendiriyorlar. Orada bir hanım Green card bekleyen var mı diye sesleniyor ve sizi ilk olarak ödemeye yönlendiriyor. 1320 USD’yi kartla ödemek istedik ama kartı okumadı. Hem eşimin hem de benim uluslararası kullanılabilen kredi kartımızdan ödeme alınamadı. Neyseki yanımızda nakit de vardı, nakit olarak ödedik. Ardından bize verilen sıra numarası (80) ile ekranı takip ederek belgelerimizi teslim etmek istedik. İlk tersliği burada yaşadık. Biz çocukların vukuatlı nüfus kayıt örneklerini e-devletten alamayınca, hem çocukların hem de kendi nüfus kayıt örneklerimizi nüfus müdürlüğünden imzalı ve kaşeli aldık. Gişedeki hanım, bunlar olmaz, e-devletten barkodlu almanız gerekiyor dedi. Biz 18 yaş altı çocuklarınkini edevletten alamıyoruz ki, ayrıca imzalı mühürlü, gayet geçerli resmi evrak derken, memur cevaben yeniden randevu almanız lazım dedi. Ben mümkün değil, kızım özel izinle İtalya’dan sadece bu görüşmeye geldi. Yarın sabahta İstanbul’dan uçacak, bize bir çözüm önerin dedim. Bu arada kızım gözyaşlarına boğuldu. Kızım ağlamaya başlayınca içeriden başka görevlilere sordular ve bu evrakların geçerliliğini konsolosa açıklarız dediler. Biz bir sakinleştik. Sonra sırayla eşimin evrakları, sarı zarfı verdik, biz ve çocukların dosyaları ve sarı zarfları ayrı ayrı tek tek düzenledi. Ama biz paralize olduk. Dökümanlar ve hepimizin kafası çorba oldu çoktan.
Evlilik cüzdanının orijinali ile İki adet evlilik cüzdanı fotokopisi almıştık, ikisini de aldılar. Diploma orijinali ve fotokopisini aldılar. Posta kaydı yaptınız mı diye sordu, evet dedim. Biz barkodlu belgeyi bastırmıştık, o belgeyi verdik.
Görüşmeyi İngilizcemi Türkçe’mi yapmak istiyorsunuz diye sordu, Türkçe dedik.
Sonrasında mülakat alanına gittik, alan gibi düşünmeyin, bankoların karşısında sandalyeler var ve bankoda gerçekleşen mülakatları açık birşekilde izliyorsun. Bizi 20 numaralı bankoya yönlendirdiler. Ben bu mülakat alanını banko gibi hayal etmemişim. Oda vs. var diye düşünmüştüm. Bankoya bir şaşırdık hepimiz. Mülakatımız öncesinde, mülakatta olan birkaç kişiyi, aileti dinledik.Erkek konsolos mülakatımızı yaptı.
Önce ödeme fişleriyle birlikte pasaportlarımızı aldı. Sonrasında parmak izi kayıtlarımızı alıp kısa bir yemin ettirdi. Türkçesini anlamadığımız için sadece eşim elini kaldırdı. Bizi uyardı biz gene anlamadık. Dökümanlar ile ilgili yaşadığımız ilk heyecandan sonra iflah olmadık.
Beyefendi Türkçe olarak;
1- Nerede yaşamak istiyorsunuz?( Jersey)
2- Neden oraya gideceksiniz? Tanıdık var mı ( İş hayatımız dolayısıyla, arkadaşlarımız var)
3- Amerika’ya hiç gittiniz mi? ( hayır )
4- Askerliğini yaptın mı? (Evet)
5- Burada ne iş yapıyorsunuz?
6- Amerikada iş planınız ne?
7- İngilizce biliyor musunuz diye sordu ve bana bir şey söyleyin dedi. Eşim, Hi, how are you today dedi. Hepimizde sessizlik, sonra bana döndü, Türkiye’deki işimi yapmak için Amerika’da da şirket açacağım dedim.
8- Yurtdışında hiç yaşadınız mı ( hayır, fakat işler burada karıştı)Kızımızın İtalya’dan geldiğini söyledik ve kendisine DS 260’a kaydettiğimizden farklı ikinci pasaportu verdiğimizi söyledik. İtalya’da ne kadar süredir olduğunu sordu. Eylül 2025’te gittiğini, Temmuz 2026’da geri döneceğini söyledik. Ve kızımız için arşivli adli sicil kaydı istedi. Biz de bu konuyu araştırdığımızı ve kaymakamlığın 16 yaşta sicil kaydı oluşmadığı için evrak vermediğini söyledik. Beyefendi, pasaportlarınız burada kalabilir, 1 saat içinde hem kendiniz hem de kızınıza bu evrakı alın gelin dedi. Bir hanımı çağırdı konuştular ama o da biz 16 yaş çocuklar için bu evrakı gördük dedi.
Kızım tekrar ağlamaya başladı, bize yazdıkları beyaz kağıtla başımız dönerek, oradan çıktık. Kafası kopuk tavuklar gibi kısa süre kendi etrafımızda döndük. ::=)Konsolosluğun karşısında bulunan binanın alt katında fotokopiciye gittik. Bakkal gibi bir yer. Kendi adli sicil belgelerimizi edevletten indirip bastırdık. Bu arada etrafta insanlara sorup, googlea bakıyoruz. Google’da 15 yaşını doldurmuş kişilerin edevlet şifresi aldığını görünce, eşime PTT’ye gidelim kızımıza şifre alalım dedim. Eğer alabilirsek, oradan evrakı ya da evrak alınamıyor yazısını alırız dedik. Otoparka 250 TL verip en yakın PTT’ye gittik. PTTde çok sürmeden sıramız geldi ve kısa sürede kızım e-devlet şifresi aldı. Oradan da sicil kaydı yoktur yazısını gene fotokopicide bastırdık ve eşim elinde evrakla koşa koşa konsolosluğa gitti. Bu arada elçiliğin arka tarafında arabanızı bırakabileceğiniz alanlar gördük ve bir 250 daha ödememeye karar verdik. Araba ile gelirseniz hemen o holding binasının parkına bırakmayın. Etrafta aracınızı bırakabileceğiniz yerler var.
O verdikleri imzalı kağıtla, eşim sırada beklemeden güvenliğe kadar gidip içeri girmiş. Fakat girdiğinde o tüm vize karmaşası bitmiş ve içeride bankolarda kimse yokmuş. Salonda güvenlik görevlisine kağıdı gösterip, elindeki belgeleri gösterip, görüştüğümüz beyfendinin görünüşünü tarif etmiş. 20 nolu bankoda tekrar ışıklar açılmış ve eşim beyefendiye evrakları vermiş. Sonra kendisinden hiç ses çıkmayınca, peki biz vizeyi aldık mı diye sormuş ve vizeniz onaylandı demiş.
Eşim yanımıza gelmeden hemen önce de Amerikan konsolosluğundan aradılar ve kızınız İtalya’ya gidecekmiş, ama pasaportunuz bizde. Ne yapmayı düşünüyorsunuz? dediler. Biz tedbiren 2. Bir pasaport çıkartarak büyükelçiliğe verdiğimizi, kızımın İtalyan vizeli diğer pasaportu ile ülkeden ayrılacağını söyledim. Tamam o zaman dediler.
Eşim çıkıp yanımıza geldiğinde, endişeden ve adrenalinden suratında renk kalmamıştı. Vize tamam dediğinde hepimiz sessizliğe büründük. Tekrar randevu alın şoku ile başlayan endişe dalgasından sonra gelen rahatlıkla pelte olduk.
16 yaş adli sicil kaydı konusuna tekrar gelmek istiyorum:
Biz DV web sitesinden okuduğumuz dünya geneli için yayınlanmış DV interview evraklarına bakarak, 16. Yaşındaki kızımın adli sicil kaydı için önce nüfus müdürlüğüne gitmiştik. Sonra Kaymakamlıktan evrak alamayacağımızı öğrenmiştik, ardından konsolosluktan gelen emailde gerekli evraklar içinde kızımız için istenen evraklarda da listelemeyince irdelemeyi bırakmıştık. Kızımız 16 yaşında diye mi istendi bu evrak, yoksa kızımız İtalya’da 10 ay yaşayacağı için mi bilmiyorum. Ama biz yaşadık, siz yaşamayın. 16 yaşındaki çocuğunuza e-devlet şifresi alın. Adli sicil kayıt belgesini de oradan alın. Kendi evraklarınıza ekleyin. Zira kaymakamlık bu belgeyi vermiyor. Doğru da yönlendirmiyor. Dökümanlarla ilgili olarak son notum: e-devletten alınabilecek evrakları e-devletten alın. Devlet kaşeli belge yerine karekodlu e-devlet belgesi alın. Fakat 18 yaş altındaki çocuklara vukuatlı nüf kayıt belgesini ancak nüfus müdürlüğünden alabiliyorsunuz.
Bir de sorulan soru dışına çıkmayın. Biz İtalya konusunu açtık, endişeden panikten bittik.Çocukların okul kayıtlarını Amerika’ya almanın kolay, yormayan bir yolunu bulursak, 6 ayı beklemeden Amerika’ya yerleşeceğiz.
Mülakata girecek tüm arkadaşların yolu açık, şansı bol olsun...
-
@bkio gitmeden önce de gittikten sonra da her türlü paylaşımınızın hepimiz için faydalı olacağını düşünüyorum, belki ilham olur, belki fikir olur, veya sadece paylaşmış oluruz

gelelim güzel evrak listeli yazınıza.. çok keyifle okudum, güzel detaylar ve tavsiyelerle yazmışsınız elinize sağlık
vize onayı için de tebrikler, şimdi önce keyfini çıkarıp sonra hazırlık yapma zamanı.
Yeni kıta yeni hayat.. çok mutlu olun, dolu dolu yaşayın
-
@Erkan-0 çok keyifle okudum, sizden sonrakiler için de önemli olabilecek bilgiler de içeren çok faydalı bir deneyim yazısı olmuş, ellerinize sağlık.
Vize onayınız için de çook tebrik ederim, hayırlı olsun, şimdi artık pasaportları da teslim alıp keyfini çıkarma zamanı
Çok güzel günler sizi bekliyor olsun, bütün işleriniz su gibi aksın, yeni hayatınızda mutluluklar dilerim size ve ailenize
-
@aimer eyvah, o 5 dk ne uzun gelmiştir. Neyseki evrak açıklanmış, anlaşılmış, nihayetinde de vizeniz onaylanmış, çok tebrik ederim, yeni kıtada yeni hayatınızda çokça mutluluk dilerim.
-
@Cem-Çeliker çok keyifle okudum ve şunu eklemeden geçemeyeceğim, eşimin internette rastladığı bir videoda danışman mı avukat mı kim olduğunu hatırlayamadığım birisi, vize görüşmesine giderken kösele ayakkabı giyilmesini tavsiye ediyormuş :))) İnsanlar bir alem gerçekten

Neyse serbest kıyafetle de vizenizi alabilmişsiniz, tebrik etmek lazım
Bundan sonra da işleriniz su gibi aksın, yeni hayatınızı keyfini çıkara çıkara yaşayın. -
@Serapp hanım çok teşekkür ederim. Evet Eklemeyi unutmuşum lise diplomam eski 3 yıllıktı sorun olabilir diye sıkıntı yapmıştım onun için ilçe milli eğitim müdürlüğüne gittim ama hiçbir evrak alamadım daha sonra mezun olduğum okula gittim okulum isim eğiştirmiş olmasına rağmen okul müdürüne rica ettim bana imzalı kaşeli bir yazı verin dedim onlarda benim okuduğum yıllarda liselerin 3 yıllık olduğunu ve şuanki 4 yıllık liselerle eşit ve denkt diye yazıyı verdiler. Bu yazıyıda yanımda mülakata götürdüm fakat evrak tesliminde diplomamdan dolayı hiçbir sıkıntı çıkmadı hiçbir soru sormadılar yazıyı bile vermedim
-
@omurk çok teşekkür ederim darısı sizin ve tüm bekleyenlerin başınada olsun inşallah.
-
@ATS16 çok teşekkür ederim Herşey için

-
@aysegul hanım çok çok teşekkür ederim Herşey için. Bana yardımlarınız oldu asla unutmayacağım. Ayrıca bilmukabele aynı güzel içten samimi dileklerimi sunuyorum.

Benzer Başlıklar
140
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k