Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Herkese merhaba, grencartımı çekiliş ile yeni aldım. Şuan resmi olarak amerikaya taşınmadım ama yakın zamanda taşınıyorum. Kız arkadaşım ile evlilik sonrasi F2 vize türü ile yanıma aldırmak istiyorum. Ancak problem şu ki ilk gittiğimde denklik süreçleri için en az 2 yıla yakın bir okul sürecim olacak gibi görünüyor. Bu sürede çalışmıyor olacağım için sponsor olamayacağım. Destek sponsor tanıdığım yok. Süreci nası yürüyebilirim. Kız arkadaşım dil okulu ile yanıma gelse ve süreci amerika içinden yürütsek daha hızlı mı sonuçlanır? Bir de son dönemde Ankara konsoloslugu özellikle dv için vize vermiyordu. Aynı durum f2 ve öğrenci vizeleri için de geçerli mi ? Yine bir dosya taşıma gibi bir durum bu vize türleri için de oluyor mu acaba ? Cevaplar icin simdiden Teşekkür ederim

• @Lifepark-0 Sponsorlukla ilgili daha iyi bilen arkadaşlar destek olacaktır. Ben F2A’nın Amerika içinden daha hızlı sonuçlanıp sonuçlanmaması ile ilgili yorum yapacağım. F2A bültene bağlı olarak ilerlediği için, nihai olarak sürecin sonuçlanması Amerika içinden de dışından da başvurulsa aynı bültene bağlı olarak ilerliyor. Yani büyük ihtimalle sürecin sonuçlanma süresi değişmeyecektir. Tek fark, Amerika içinden başvurursanız sürecin sonuçlanmasını beklerken, çalışma izni ve seyahat izni veriliyor. Bu sayede green kart beklerken kişi çalışabilir ya da Amerika dışına çıkıp geri dönebilir. Tabii süreç boyunca eşlerin bir arada kalabilmesi de büyük bir artı. Bu nedenle biz de bu yolu seçtik.

• @lavita selamlar, okuduklarımdan anladığım kadarıyla i485 i verip çalışma ve Seyehat iznini almak için dahi current olmayı beklemek gerekiyor ki bu şuan en az 2 yıllık bir bekleme süreci demek. Amerika içinden yönetilse dahi bu bu formu vermek için beklemek gerekiyor mu ? Çünkü visa bullet suan ocak 2022 de görünüyor.

• @Lifepark-0 Çalışma, seyahat izni ve I-485 başvurusu için vize bültenindeki şu anda 2022 olan final action dates’i beklemenize gerek yok. Bu başvurular için bültendeki dates for filing’e bakmanız gerekiyor. O nedenle çalışma ve seyahat izni için bekleseniz dahi muhtemelen çok kısa bir süre bekleyeceksinizdir. Asıl green kart başvurusu sonucu için final action dates önemli. O tarih sizin priority date’inize gelmeden ne yazık ki green kart süreci tamamlanmıyor.

• Çocuğum 21 yaş üstü Benim greencard tanfaydalanması için ne yapmam gerekiyor? Herşey için çok teşekkürler

• ⭐⭐

Esimin annesine benim sponsorlugumla basvurdugumuz green card basvurumuz (I-485) bugun onaylandi. Tum sureci kendim yuruttum. Herhangi bir avukat yada danisman kullanmadim. I-485 uscis’e 5 Ocak 2024 de ulasmisti. Bu ay itibariyle 17 ayda tamamlanmis oldu. Green Card’i beklemeye gectik. Aradaki sureclerden bahsedecek olursam ben calisma iznine basvurmadim sadece seyahat iznine basvurdum (I-131). Seyahat izni 16 ayda geldi. Tum bu surec icerisinde 2 kere uscis den duzeltme talebi geldi. Birisinde belgeleri doldururken karisiklik yapmisim onu duzeltip geri yolladim. Bu duzeltmesen 1 yil sonra da I-485 de bir bolumu eksik doldurmusum onu doldurup yolladim. Tum bu eksikliklere ragmen surec bana verilen tahmini sure icerisinde tamamlandi. Bir gecikme olmadi.

• Merhabalar, ben green cardlıyım. Abime green card başvurusunda nasıl bulunabilirim? İlk önce vatandaş mı olmam lazım? Süreçler şu an ne kadar uzun sürüyor? Acaba ebeveynlerime green card başvurusunda bulunsam onlar abime green card başvurusunda bulunsa daha mı kısa sürer? Teşekkür ederim.

• Merhaba, ben aile dayanakli gocmen vizesi f1 kategorisi icin bekliyorum, 22mayista mail attilar ve mulakat tarihi verdiler onumuzdeki ay icin. Acaba benimde adres icin bir kayit yapmam gerekiyor mu mulakata gitmeden once? Daha once ais uzerindende hicbir kayit giris vs yapmadim, tesekkur ederim simdiden

• @thbrs Merhaba, mutlaka daha tecrubeli bi user dan cevap alacaksiniz ama benim merak ettigim acaba USCIS approval olduktan sonra bu surec ne kadar surdu? 21 yas userimisiniz?

• @Metty-Yalcin Merhaba, evet 21 yas uzeriyim uscis approval asamasi hangisi bilmiyorum basvuruyu ben takip etmiyordum ilk baslarda ama ilk asamalardan biriyse toplamda 8 sene kadar surdu

• @ceylin Her iki başvuruyu da vatandaş olduktan sonra yapabilirsiniz.

• @ceylin her iki basvuru da cok uzun suruyor. Sen veya ebeveynelerin basvuruda bulunsa bile. Ama her halukarda vatandas olmaniz gerekiyor. Sen vatandas olacaksin, annenlere aile birlesimi yapacaksin. Onlarin prosesi 2 yil kadar surer. Sonra onlar vatandas olacak o sekilde abin icin basvuracaklar.

• @goodluck merhaba süreci aos ile mi yürüttüğü? I485 i vermek için anneniz amerikaya mı geldi ?

• ⭐⭐

Evet sureci Amerika’dan AOS ile yuruttuk

• Selamlar!
    Konu ile ilgili bir baslik aradim fakat bulamadim. Umarim yanlis yere yazmiyorumdur.
    Sonunda NVC asamasina gectik ve odemelerle belgeleri halletmem gerekiyor fakat neredeyse 1 haftadir CEAC websitesine giremiyorum. Once odeme kisminda hata verdi sonra site hepten gitti. Arastirinca gordum ki genel olarak bir sorun varmis ceac'in sitesinde. Acaba bununla ilgili tecrubesi olan ve yardimci olabilecek birileri var mi? Kesinlikle mail yoluyla odeme ve belge kabul etmiyorlarmis ve ben de asla basarili olamiyorum giris yapma konusunda. Form doldurdum ama henuz geri donus olmadi, kendi kendime bir yol ariyorum. Farkli browserlardan da girmeye calistim ama ise yaramadi. Simdiden tesekkur ederim!

• arkadslar merhaba bizim idari islem sponsor eksigimiz vaardı ben onu da cocuklarımın ve benim pasaportumla teslim yerine kendim goturup teslim ettim,ve ben kontrol ettıgımde 2 gun sonra statum degisti ve vizwniz basılmıstır yazısı vardı.ve sonrasında mailimde geldi.merak ettıgım su ikiz cocuklarım 5 yasındalar ve onların statusu ve durumunda hıc bır degısiklik yok. acaba ben pasaportumu almaya gıttıgımde onların yası kucuk diye onlarınkini de mi teslm alıcam yoksa onlarında tek tek statu onaylarının gelmesını mi beklemem gerekiyor kafam cok karıstı bılgisi olan varsa lutfen benı bilgilendirebilir mi cunku ankarada oturmuyorum ve hepsını beraber almayı dusunuyordum.ıyı gunler

• @crazycells, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)
    @zzehirbazz

Konsolos, sponsorluklarda yillik maddi geliri tercih ediyor olabilir, bu gayet mantikli bir davranis olur ama mal varligini gosterip ikna etmeniz da vize icin yeterli olacaktir. Zaten eksiklik ya da yetersizlik durumunda dosyaniz reddedilmez, eksikleri tamamlamaniz icin ek sure verilir.

Ben eşim için sponsor oldum. Mülakat tarihimiz iki hafta sonrasına atandı. Hem 2024 hem 2025 yıllarındaki gelirlerim fakirlik sınırının gayet üstünde ve mal varlıklarımız var çok şükür ama 3 ay önce işten çıkarıldım ve mülakat esnasında muhtemelen işsiz olacağım. Bu durumda ek sponsor bulmamız gerekir mi?

• @Lifepark-0 bana yazarsanız özelden bu konuda birkaç bildiğimi aktarabilirim

• Herkese merhabalar ben Amerika'da yaşıyorum Green Card sahibiyim ben 21 yaş altı bir tane kızım var onun için Amerika'da gri kart başvurusu yapacağım kızım Türkiye'de a130 formunu doldurdum İşte gerekli çocuğun biyografisi pasaportu doğum belgesi bu gibi evrakları ayarladım Benim için de de aynı evrakları hazırlamam gerekiyor mu benim için ve şu an için Zarfın içerisine koyacağım net kısa öz bilgisi olanlar Paylaşırsan sevinirim ücreti ne kadar şu an 29 Ekim 2025

• Merhaba,>
    I 130 form sayfası açılmıyor. bilen yardımcı olabilirmi formu nereden doldurabilirim.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

143

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |