Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)


  • @Metty-Yalcin Merhaba, evet 21 yas uzeriyim uscis approval asamasi hangisi bilmiyorum basvuruyu ben takip etmiyordum ilk baslarda ama ilk asamalardan biriyse toplamda 8 sene kadar surdu


  • @ceylin Her iki başvuruyu da vatandaş olduktan sonra yapabilirsiniz.


  • @ceylin her iki basvuru da cok uzun suruyor. Sen veya ebeveynelerin basvuruda bulunsa bile. Ama her halukarda vatandas olmaniz gerekiyor. Sen vatandas olacaksin, annenlere aile birlesimi yapacaksin. Onlarin prosesi 2 yil kadar surer. Sonra onlar vatandas olacak o sekilde abin icin basvuracaklar.


  • @goodluck merhaba süreci aos ile mi yürüttüğü? I485 i vermek için anneniz amerikaya mı geldi ?

  • ⭐⭐

    Evet sureci Amerika’dan AOS ile yuruttuk


  • Selamlar!
    Konu ile ilgili bir baslik aradim fakat bulamadim. Umarim yanlis yere yazmiyorumdur.
    Sonunda NVC asamasina gectik ve odemelerle belgeleri halletmem gerekiyor fakat neredeyse 1 haftadir CEAC websitesine giremiyorum. Once odeme kisminda hata verdi sonra site hepten gitti. Arastirinca gordum ki genel olarak bir sorun varmis ceac'in sitesinde. Acaba bununla ilgili tecrubesi olan ve yardimci olabilecek birileri var mi? Kesinlikle mail yoluyla odeme ve belge kabul etmiyorlarmis ve ben de asla basarili olamiyorum giris yapma konusunda. Form doldurdum ama henuz geri donus olmadi, kendi kendime bir yol ariyorum. Farkli browserlardan da girmeye calistim ama ise yaramadi. Simdiden tesekkur ederim!


  • arkadslar merhaba bizim idari islem sponsor eksigimiz vaardı ben onu da cocuklarımın ve benim pasaportumla teslim yerine kendim goturup teslim ettim,ve ben kontrol ettıgımde 2 gun sonra statum degisti ve vizwniz basılmıstır yazısı vardı.ve sonrasında mailimde geldi.merak ettıgım su ikiz cocuklarım 5 yasındalar ve onların statusu ve durumunda hıc bır degısiklik yok. acaba ben pasaportumu almaya gıttıgımde onların yası kucuk diye onlarınkini de mi teslm alıcam yoksa onlarında tek tek statu onaylarının gelmesını mi beklemem gerekiyor kafam cok karıstı bılgisi olan varsa lutfen benı bilgilendirebilir mi cunku ankarada oturmuyorum ve hepsını beraber almayı dusunuyordum.ıyı gunler


  • @crazycells, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)
    @zzehirbazz

    Konsolos, sponsorluklarda yillik maddi geliri tercih ediyor olabilir, bu gayet mantikli bir davranis olur ama mal varligini gosterip ikna etmeniz da vize icin yeterli olacaktir. Zaten eksiklik ya da yetersizlik durumunda dosyaniz reddedilmez, eksikleri tamamlamaniz icin ek sure verilir.

    Ben eşim için sponsor oldum. Mülakat tarihimiz iki hafta sonrasına atandı. Hem 2024 hem 2025 yıllarındaki gelirlerim fakirlik sınırının gayet üstünde ve mal varlıklarımız var çok şükür ama 3 ay önce işten çıkarıldım ve mülakat esnasında muhtemelen işsiz olacağım. Bu durumda ek sponsor bulmamız gerekir mi?


  • @Lifepark-0 bana yazarsanız özelden bu konuda birkaç bildiğimi aktarabilirim


  • Herkese merhabalar ben Amerika'da yaşıyorum Green Card sahibiyim ben 21 yaş altı bir tane kızım var onun için Amerika'da gri kart başvurusu yapacağım kızım Türkiye'de a130 formunu doldurdum İşte gerekli çocuğun biyografisi pasaportu doğum belgesi bu gibi evrakları ayarladım Benim için de de aynı evrakları hazırlamam gerekiyor mu benim için ve şu an için Zarfın içerisine koyacağım net kısa öz bilgisi olanlar Paylaşırsan sevinirim ücreti ne kadar şu an 29 Ekim 2025


  • Merhaba,>
    I 130 form sayfası açılmıyor. bilen yardımcı olabilirmi formu nereden doldurabilirim.


  • @Manushaqe merhaba hayırlı olsun ne kadar beklediniz bizim 2018 de çıktı hala bekliyoruz


  • @gulderen_28 benim ailem 2010 yilinda basvurdu bizim icin. 2024 basinda cikti ve 2024 aralikta vizemizi aldik. 2025 martta ilk girisimizi, 2025 wylulde de kesin girisimizi yaptik.


  • @Manushaqe merhaba. Doğum beşgeniz apostillimi, İngilizce tercümelimiydi acaba


  • @Cavidan dogum belgemi Arnavutluktan alip cevirtirip noterde onayladim.


  • Merhaba, nişanlım babası vasıtasıyla EB2 vizesi ile Amerika'ya gitti ve green card sahibi oldu. Benim de evlilik yoluyla green card almak ile alakalı 2 adet sorum olacak:
    1- Önümüzdeki ay nikahı kıyıp I-130 formunu doldurup başvurumuzu yapsak ortalama ne kadar sürede sıra gelir?
    2- Nikahı kıymadan önce turist vizesini alıp ABD'ye gidip orada evlenerek süreci hızlandırabilir miyiz? Bu mümkün mü? Mümkünse bir sakıncası var mı?


  • @celilemrednsmnt Merhabalar,
    Başvurunuzu Turkiye'den baslatirsaniz 2 yıl veya daha uzun sürer tabi kisa suren istisnalar haric. Başvuru süreci ve evraklar için bu formun bir çok paylaşımında yararlanabilirsiniz.

    Amerika'ya gidip başvurunuzu baslatirsaniz bu da aynı sürece denk gelecektir ama en azından bir birinizde ayrı kalmamış olacaksiniz.

    Bilgiler %100 netlik içermez, tahminidir. Çünkü oturma iznine sahip ve vatandas olanlarin dosya süreçleri farklı ilerliyor.


  • @Zeyno-0 Geçtiğimiz ekim ayındaki 17 aylık sıçramanın pandemideki yığılmanın büyük oranda eridiğine işaret olduğunu söylüyorlar, sizce de öyle mi?

    Turist olarak gidip daha öncesinde Türkiye'de tanıdığım green card sahibi biriyle evlenmem USCIS tarafında şüpheli bir hareket değil mi? Birçok yerde bu şekilde okudum da riskli bir durum diyorlar.


  • @celilemrednsmnt Açıkçası bu konuda net bir fikrim yok çünkü bir çok kuralı değiştirdiler ve artık hiç umulmadık noktalarda kişileri gözlatina alıyorlar. Bu yüzden size tavsiye vermem sizi yanlış yonelndirmem demek olur. Onceden bu dediğiniz çok rahat yapilabiliyordu ama şimdi vatandaşları dahi ülkeden göndermeye çalıştıkları için sizin durumunuz ne olur bilemiyorum. Tabi denemekte fayda da var, orası ayrı. En kötü ihtimal orada evlenip işlemleri baslatirsiniz ve aksi bir durum olursa da Turkiye'ye döner ve işlemlerinizi bitmesini Turkiye'de bekleyebilirsiniz. Ama bu adımı atmadan önce son 2 yil icerisinde bu tarz basvuru yapanların yorumlarını okuyup, videolarını izlemekte fayda var diye dusunuyorum.


  • Merhaba; 2019 yılında kardeşim (şuanda vatandaş oldu) benim için F4 başvurusu yapmıştı. F4 başvurusu yapan kişilere B1/B2 turist vizesi almada problem oluyor mu? Başından böyle bir şey geçen oldu mu? teşekkürler


Benzer Başlıklar

  • 0 Oy
    9 İleti
    995 Bakış
    A
    @ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
  • Violence Against Women Act (VAWA) Green Card Süreci

    Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler crazycells
    6
    5 Oy
    6 İleti
    910 Bakış
    Zara HalimeZ
    Selam arkadaşlar. Bende VAWA ya başvuracağım. Nasıl yapacağımı bilmiyorum. Ücret alıyorlar mı? Veya hangi belgeleri doldurmaliyim. Tercubelerinizi paylaşırsanız sevinirim
  • 2 Oy
    17k İleti
    2m Bakış
    Ekto OktanE
    @nursuz Hocam merhaba size tavsiyem bir an önce Writ Of Mandamus davası açın sizin dosyanız bekleme şartları açısından çok fazla beklemiş Ortalama 18 Aya yakın bir beklemeniz var şuanda Writ Of Mandamus davaları I-130 başvurularında 12 Ay ve üstü bir çok başvuruda işe yarıyor forumlarda ve her yerde başvuranlar var ve olumlu sonuçlar geliyor. Özellikle sizin gibi artık 2 sene sınırına yaklaşan bir başvuru için çok yüksek olasılıkla sonuç alabilirsiniz. Bu davayı kendiniz açmak teknik olarak mümkün fakat çok komplike biraz zor bir süreç eğer yapabiliceğinizi düşünmüyorsanız bir avukat tutup halledebilirsiniz. Davayı açtıktan sonra 2 Haftadan-2 Aylık süre içerisinde USCIS tarafından dosyanız hakkında bir dönüş alabilirsiniz kesinlikle öneriyorum. Şu aşamadan sonra kesinlikle değerlendirin. Boşanma noktasına gelicek olursak acınızı anlıyorum USCIS zaten bunun farkında insanların yıpranarak süreci terk etmeleri işine geliyor onlarında en azından ben böyle düşünüyorum bizde eşimle ara sıra çok kötü tartışıyoruz ama bir şekilde toparlıyoruz bu iki kişinin öznel iradesi ile de alakalı lütfen güçlü kalın ve eşinize sımsıkı sarılın gerekirse alttan alın ama sarılın gitmesine izin vermeyin çünkü bildiğim tek bir şey varsa sonrasında çok büyük pişmanlık yaratabilir. Bunlar benim kişisel düşüncelerim önerilerim ve tavsiyelerim ama her iki durumdada lütfen ama lütfen birlikte kalın. Saygılarımla...
  • i-751 basvurusu (kosullu Green Card'in kosulunu kaldirmak)

    Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler evlilik green card i-751
    226
    0 Oy
    226 İleti
    15k Bakış
    yigit mert celikY
    Merhabalar I-751 formunu doldurdum ve receipt aldim kendim tir soforuyum ve cdl yenilemek icin dmv ye gittigimde mektupla beraber kabul etmediler benden 10 yillik green cardin physical kart halini istediler, tek isim bu bunu cozmenin bi yolu yok mu?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

29

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum