Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @drbaykal selamlar. Diploma, hesap özeti gibi belgeleri konsolosluğa Türkçe mi verdiniz İngilizce mi? Türkçe de verebiliyormuşuz gibi okudum form’da. Yanlış okumadıysam

• @GRKM

Dear KCC Officer,

The official copy of my passport showing that I am a citizen of Turkey is attached, and my case details are provided below.

Surname, Name:……
    Case Number: 2026EU……
    Date of Birth:M/D/Y

I kindle request to transfer my DV case from U.S. Consulate General in Hong Kong to U.S Ankara Embassy Turkey.

l plan to reside in Turkey during the visa processing period.
    The address where I will stay in will be:
    İkamet adresiniz..

Please, accept my transfer request and let me now after the transfer process.

Bu maile passport id sayfanızın jpeg yada pdf sini,case numaranız isim soy isim doğum tarihi,hong kong yerine bangkong olarak düzenleyin vs. rahatlıkla taşırlar..

• Merhabalar,
    Şu anda hazırlık öğrencisiyim ve sürecin başında olduğum için İngilizcemi yeterli görmüyorum. Mali yıl başladığından beri sahip olduğum case number nedeniyle tek seçeneğim dosya taşımaktı. Current olana kadar yol alırım diye düşünüyordum ama cut-off içine girme ihtimalim ve Ankara’nın performansı nedeniyle kararsız kaldım.
    Taşıdığım yerle ilgili geçen yılın tüm deneyimlerini okudum ve sadece birkaç deneyim yazısında dil konusunda yeterli olunmadığına değinildiğini gördüm. Sürecin başında bir forum üyesi de, dosya taşırken kendimizi ifade edebileceğimiz bir dil seviyesine sahip olmamız gerektiğini söylemişti; aslında kararsızlığımın sebebi de bu.
    Sizce benim durumumdaki biri için en mantıklı tercih nedir? Geri taşıma gibi bir aksiyon almalı mıyım? Fikirlerinizi merak ediyorum.

• ⭐⭐⭐⭐

@Kerem-6, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar,
    Şu anda hazırlık öğrencisiyim ve sürecin başında olduğum için İngilizcemi yeterli görmüyorum. Mali yıl başladığından beri sahip olduğum case number nedeniyle tek seçeneğim dosya taşımaktı. Current olana kadar yol alırım diye düşünüyordum ama cut-off içine girme ihtimalim ve Ankara’nın performansı nedeniyle kararsız kaldım.
    Taşıdığım yerle ilgili geçen yılın tüm deneyimlerini okudum ve sadece birkaç deneyim yazısında dil konusunda yeterli olunmadığına değinildiğini gördüm. Sürecin başında bir forum üyesi de, dosya taşırken kendimizi ifade edebileceğimiz bir dil seviyesine sahip olmamız gerektiğini söylemişti; aslında kararsızlığımın sebebi de bu.
    Sizce benim durumumdaki biri için en mantıklı tercih nedir? Geri taşıma gibi bir aksiyon almalı mıyım? Fikirlerinizi merak ediyorum.

Viyana deneyimlerini okuduysanız, Konsoloslukta görevli Alize Hanım’ın dil konusunda oldukça yardımcı olduğunu da görmüşsünüzdür. Eğer sadece İngilizce yetersizliği nedeniyle çekiniyorsanız, bu konuda endişelenmenize gerçekten gerek yok.

Ankara’da mülakata girenler bile çoğu zaman Türkçe konuşmak istediği halde İngilizce devam etmek durumunda kalıyor, fakat sorulan sorular öylesine basit oluyor ki, sizin rahatlıkla cevaplayabileceğiniz seviyede. Şunu da özellikle belirtmek isterim, İngilizce konuşamadığı için şimdiye kadar hiç kimse red almadı.

Bu nedenle Viyana’da beklemeniz bana göre en doğru karar olacaktır.

• ⭐⭐⭐⭐

@Kerem-6

Viyana’da mülakat esnasında Ingilizcenizin yetersiz olabileceğini düşünüyorsanız, mülakat tarihi aldığınızda konsolosluk ile email üzerinden iletişime geçerek mülakat tarihinde konsoloslukta İngilizce - Türkçe tercüme konusunda destek alıp alamayacağınızı sorabilirsiniz, Sn. @Serapp Hanım’ın ilettiği Türk kökenli konsolosluk çalışanı destek olabilir. Konsolosluktan tercüme hususunda olumlu cevap alırsanız, Viyana’da mülakata katılmak maddi ve manevi şartlarınıza uyuyorsa belirlediğiniz yolda devam etmeniz Ankara’ya geri taşıma esnasında/mülakat atanması hususunda bir ihtimal ortaya çıkabilecek olumsuzlukların önüne geçecektir.

Bence daha çok endişelenmeniz gereken husus, vizenizi alırsanız ABD’ye göç edince yaşamanız olası dil bariyeri. Bu husus ABD’de yolunuzu çizme ve yönünüzü belirleme hususunda önünüzde daha büyük bir engel olabilir. Konuyu zamana ve akışına bırakmamanız dileğiyle. Bol şans ve yolunuz açık olsun 👍

• Bu ileti silindi!

• Bu ileti silindi!

• @tulay COK teşekkurler hocam inş sagsalım hepimiz vizelerımıze kavuşuruz

• Merhaba.Bugun ki green card randevum olumlu gecti. 5 gun sonra pasaportumu alabilecegimi soyledi.Herseke bol sans.Çok kolay ve rahat bir görüşme oldu. Umarım herkesin kolay ve guzel gecer.Detaylari muhakkak paylasacagim.

• Tum bu süreçte bana yardimci olan herkese ve bu formun kurulmasinda yardimci olan herkese minnettarım cok teşekkürler. @aysegul @drbaykal @swadze @yagmurgunes daha hatirlayamadigim herkese cok teşekkürler. Ama vfs global evraki barkodlu olmasi gercekten sart değil mis hic heyecana gerek yokmus 1.00 saatte tslemler bitti rahat olun herkes cok nazik

• ⭐⭐⭐⭐

@tulay tebrikler, işte bu kadar ☺
    Bundan sonra hem vizenizin keyfini çıkarın hem de hazırlıklarınızı keyifle yapın. Yeni hayatınızda mutluluklar 🥳

• ⭐⭐

@tulay Transaction completion (barkodsuz olacak gibi)

Profil ayarlarından tercih edilen dili ingilizce olarak değiştirin hesaptan çıkış yapıp tekrar girdiğinizde barkodlu evrak alabilirsiniz. Tercih edilen dil Türkçe olduğu için evrakları Türkçe oluşturamadığı için o sayfa boş görünüyor.

(edit)
    Randevu tarihi ve saati az önce gördüm. Tebrik ederim yeni hayatınızda mutluluklar dilerim...

• @Ramazan hic gerek yokmus barkodluya olursa iyi olur ama ben barkodsuz verilen mavi sayfayi goturdum .Eger yaninizdaysa gorebilir miyim dedi tabii dedim bakti tamam teşekkürler dedi.Detaylari birazdan yazacagim en azindan farkli bir deneyim gelebilir kisilere

• ⭐⭐

@tulay olumlu geçmesine sevindim. Farklı deneyimler mülakata girecekler için çok faydalı olur kafalardaki soru işaretleri birer birer silinir.

• @aysegul hanımcim cok teşekkürler iyi ki varsiniz.Esime ilerisi icin randevu alabilirsek Eylül 2025 onunda sansinin devam ettigini daha sonra katilabilecegini ilettiler.Once ben nisan da gideyim.yuvayi kurayim.Sonra oda gelir inşallah. Bu bizim daha garanti oldu.🐞🥰🙂🧿daha cok yazariz ama umarim ileri de tanismakta nasip olur.Hersey icin teşekkürler ❤🧿

• @Ramazan kesinlikle anlatacağım ozellikle esleri kararsiz olanlar icin🙂🙂😅

• Sabah 7.30'daki mülakatım olumlu geçti, vizem onaylanmıştır. İstanbul'a dönüyorum. Başta @aysegul hanım olmak üzere herkese çok çok teşekkür ederim.

• Merhabalar bi sorum olacak, biz eşimin maaş hesabının olduğu bankada dolar hesabı açtırıp fiziki altın birikimimizi dolara çevirip direkt oraya yatırdık. Dolayısıyla hesap yeni açıldı ve bi hareket yok. Hesap özetinde tek satır yatırılan dolar tutarı var. TL hesabının da dökümünü aldık biz ama orda bi şey yok maaş yatırılıp çekiliyo klasik. Hesabın hareketsiz olması bi sorun olur mu?

• @ebd, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar bi sorum olacak, biz eşimin maaş hesabının olduğu bankada dolar hesabı açtırıp fiziki altın birikimimizi dolara çevirip direkt oraya yatırdık. Dolayısıyla hesap yeni açıldı ve bi hareket yok. Hesap özetinde tek satır yatırılan dolar tutarı var. TL hesabının da dökümünü aldık biz ama orda bi şey yok maaş yatırılıp çekiliyo klasik. Hesabın hareketsiz olması bi sorun olur mu?

Yakın tarihte yeni hesap açtırılıp para yatırıldıysa sorun olmaz (örnek: arabanızı sattınız elinize geçen parayı dolar yapıp hesaba yatırdınız).

• çok şükür eşim ve ben de onaylarımızı aldık❤️ süreci biraz sindirip dinlenince anlatacağım, özellikle süreçte evlilik yapanlara yardımcı olmayı umuyorum. destek olan herkese teşekkürler

Benzer Başlıklar

• 12173
  • 153
  • 11427
  • 73
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

159

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |