Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
16.5k 785 514.4k 769

• Selamlar herkese. Dosyamı Ankara'nın geçen seneki yavaşlıklarından dolayı Bangkok'a taşıdım fakat şuan Ankara ile Bangkok'un neredeyse başabaş gittiğini görüyorum. Sizce dosyamı tekrar Ankara'ya taşımak mantıklı olacak mıdır?

• @uguz Birki gün içinde yeni bülten ve mülakat dağıtımları olacak. Orada Ankara'nın performansına göre karar verirsiniz. Zaten bu ay için muhtemelen geç kaldınız değiştirmek için artık. Bu hafta current olup Bangkok'tan mülakat tarihi alırsanız buna güzel bir uzak doğu tatili olarak bakın :)

• @zakaria teşekkür ederim. Adresi bulduk. Mülakata götüreceğimiz evrakların içinde mi vereceğiz?

• @tumra Selamlar :) Sadece şahsi fikrimi söylüyorum, ne zaman evlendiniz bilmiyorum ama çekiliş sonuçlarından hemen sonra evlendiyseniz, sizin current olmanız da mesela yaz aylarını bulur diye varsaysak, mülakata girdiğinizde 1 yıldan fazla süredir evli olacaksınız. Ayrı yaşanan bir evlilik (evleriniz yakın da olsa) bir konsolosluk memuru için yellow flag olabilir, en azından daha sorgulayıcı olmasına sebep olabilir. Sizin birlikte bir geçmişiniz olması, uçaş biletleri / fotolar vs. olması süper, bence sorun olmayacaktır bu arada. ABD öncesi ev taşıma masrafına girmek istemedik demek de gayet mantıklı bir gerekçe olur. Ama gene de bu işlerde "you can't be too careful". Farklı düşünenler olabilir, lütfen yazsınlar. 🙏

• @hkilic hocam bizim daha çok yeni nikah :) mülakatta haftaya. 1 yıl bilgisi sizin şahsi fikriniz galiba. Forumda yeni evlenip süreci hızlı şekilde sürdürerek vizeyi alanların yazılarını okumuştum

• @hkilic Merhaba,
    Biz de çekiliş sonuçlarından 2 ay sonra evlendik. Evlendiğimiz gibi de kendi evimize çıktık. İlişkimiz 6 senelikti. 2024 yılında nişanlanmıştık zaten evlilik hazırlığı içindeyken GC çıktı yani. Bizden daha az süredir birlikte olan, aynı evde yaşamayan çiftlerden ilişki kanıtı bile istenmedi. Bizden ise istendi. Hiç belli olmuyor yani. Ama şu söylediğinize katılıyorum, maksimum kanıtı ve açıklamayı sunabilmek iyi fikir. Biz kocaman bir dosya yapmıştık örneğin, iyi ki yapmışız. Belki sadece nişan töreninin 2024 yılında GC sonucundan önce olması bile yeterdi ama aklınıza gelebilecek her şeyi sunduk. İçimiz rahat etti.

• @Meliha-Yalın Hayırlı olsun o zaman, mutluluklar dilerim :)

• @Meliha-Yalın Merhaba, arşivli adli sicil kaydını da aldınız mı?

• @hkilic teşekkür ederim umarım sizin dediğiniz konuyu pas geçeriz :)

• @Parvina-Rafikovna evet aslında vardı da yazmayı unutmuşum nüfus kayıt örneğini iki kere yazmışım :)

• Arkadaşlar Londra’da sürecim tamamlandı ve onayımı aldım. Uygun bir vakit bulduğumda deneyimlerimi yazacağım. Umarım bekleyen herkes de sürecini sorunsuz bir şekilde sonlandırır

• @emels ilişki kanıtınız için fotoğraf çıktılarınızı renkli mi çıkarmıştınız

• @Meliha-Yalın Evet renkli çıkarmıştım.

• Merhaba,

Mülakat süreciyle ilgili sizlere danışmak istediğim bir konu var. Yaklaşık iki yıl Japonya’da yaşadım. Mülakat tarihine ilişkin bilgilendirme e-postasını aldıktan sonra talep edilen belgeleri incelediğimde, bir yıldan fazla yaşanılan ülkelerden alınacak adli sicil kaydının da gerektiğini fark ettim.

Bu nedenle hemen Japonya Büyükelçiliği ile iletişime geçip başvuruda bulundum. Ancak belgenin tarafıma ulaşmasının yaklaşık iki ay süreceği ve süreci hızlandırmanın mümkün olmadığı belirtildi.

Mülakatım gelecek hafta ve şu anda bu belge elimde değil. Bu durumda sizce mülakata mevcut belgelerimle gitmeli miyim, yoksa belgeyi temin edene kadar randevumu ertelemem daha mı uygun olur?

Daha önce mülakatlarınızda bu tarz (kişinin kontrolü dışında olan) belge eksikliği nedeniyle sorun yaşayan birine denk geldiniz mi? Böyle bir eksiklik mülakatın iptal edilmesine veya olumsuz değerlendirilmesine yol açar mı?

Siz olsaydınız nasıl bir yol izlerdiniz?

• @tulay, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@ugur077 ben tek kisi 15 470 gosterecegim sikinti olur mu

Dolar olarak yeterli :thumbs_up:

• @memet-koç bence sikinti yapmayin yasa cikmamis bir de unganlarda doktora esimin koah hastasi oldugunu bunun onun vizesini kotu etkileyip etkilemiyecegini sordugumda.Bizim icin toplum sağlığıni bozan hastaliklar onemli onlarda da bunun tedavi yoluna gidildigini vize yi etkileyen en buyuk faktorun orada yalan beyan oldugunu belirtti beyefendi .Bence gitmek istiyorsaniz sureci devam ettirin. Onlar olmadi desin siz simdiden uzulmeyin.

• Arkadaslar konsoloslugun orada sırt çantami birakabilecegim bir emanetci varmi ona göre sabah otelden alipta ayrilmayi dusunuyorum bir daha otele donmemek icin?

• ⭐⭐⭐⭐

@onuronair emanetçi var, bırakacağınız eşyaya göre bir ücret tarifesi var, çok kişi gidip bırakıyor oraya, sorarsanız gösterirler.

• @aysegul Peki tamamdir , tesekkurler cevap icin

• @hkilic teşekkür ederim, cidden ama masraf olmasin diye düğünden vazgeçtik öncesinde çok fazla kanitim var korkumdan bir dosya da öyle hazirlayacagim yeter ki bizim numaralar current olsun 🙏🏻

Benzer Başlıklar

• DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    19k
    1
    25 Oy
    19k İleti
    886k Bakış
    oktay3847O
    @Serapp müteşekkirim size, içimi rahatlattınız.. çok sağolun 🙏
  • 43 Oy
    7k İleti
    558k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • 6 Oy
    316 İleti
    20k Bakış
    S
    Ds 260 senedini sefirliye nece aparmalıyam.Notebookda yoxsa telefonda
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

10

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k