Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Dosyamı Ankara dan Bangkok a taşımıştım. Tekrar Ankara ya taşımak için mail örneği var mı ? Dosyayı tekrar Ankara ya taşımak için farklı formatta mail atanlar olmuş ancak farklı cevaplarla karşılaşmışlar.
    Bir de Maili atarken eski dosya taşıma mailime gelen cevaba karşılık olarak mı yoksa sıfırdan yeni bir talep olarak mı atmalıyım ?
    Konu hakkında desteğinizi rica ederim

• ⭐⭐⭐⭐

@onrteoasln, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp hanım teşekkür ederim. bugün pasaport başvurusunu yaptık. dün ds260 a girişini yapmışız. numaramız current olmadığı için hala açılabiliyor diye düşünüyorum. pasaport gelince "sent" kısmından bilgilerini girmeyi deneyeceğiz.

Add applicant kısmından form doldurdunuz, pasaport no sorusuna other travel documents seçeneğini işaretleyip formu submit ettiniz mi?
    Yoksa o soruyu henüz yanıtlamayıp pasaport numarasını ekleyince mi submit edeceksiniz?
    Submit ettiyseniz artık forma ekleme yapamazsınız, current olmayla ilgisi yok, artık form kilitlidir, cevapları görebilirsiniz ama ekleme yapamazsınız.

• @GRKM ben yeni bir mail olarak attım. birinci sayfadaki standart taşıma mailini attım. aynı gün dosyanız ankaraya taşınmıştır maili geldi

• Merhabalar, Hongkong ile alakalı herhangi bir gelişme var mı? Mülakata giden var mı? Bangkok vize görüşmesi için oturum istemiyor diye anlıyorum ama Hongkong ile alakalı bir bilgiye ulaşamadım.
    Teşekkürler.

• @sule75, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@GRKM ben yeni bir mail olarak attım. birinci sayfadaki standart taşıma mailini attım. aynı gün dosyanız ankaraya taşınmıştır maili geldi

Merhaba, imzanınızı "ankara" olarak güncelleyip, excel takip listesine kayıt olmanız faydalı olacaktır.

DV2026 Excel Takip Listesi (Listeye ulaşmak için buraya tıklayın

• Bu ileti silindi!

• Selamlar, artık kendi şehrimizden çıkıp yola çıkacağız eşim üniversitesine gidecek alması gereken belgeleri alacak ben de aynı şekilde keza( asıl talihli eşim) ancak bu süreçten sonra artık geri dönemeyeceğimiz için gerekli belgeleri teyit etmek tekrar stresini yaşamamak adına hazırladığımız belgeleri yazıyorum yanlışımız varsa düzeltin.
    •Ceacden alınan mülakat gününün çıktısı
    •Ustraveldoc barkodu ikimizinde ( bunu ayrı ayrı kayıt olmak zorunda kaldık, sistem bakmakla yükümlü olduğu kişi sayısını eşleştiremedi )
    • 5x5 boyutlu ikimizin de 2 şer adet fotoğrafı
    •evlilik cüzdanı fotokopisi x2 adet
    •2NL mülakat hatırlatma maili çıktısı
    •Pasaport fotokopimiz ikimiz içinde
    •Ds-260 formunun barkodlu sayfasının çıktısı ikimiz içinde
    •Çok dilli arşiv sicil kayıt örneği ikimiz içinde e devletten çıktı
    •üniversite diploma ve fotokopisi ( fotokopinin imzalanması gerekiyor mu )
    •benim ve eşimin e devletten çıkarılmış transkrip ( bunu üniversiteye götürüp imzalattırmak gerekiyor mu)
    •ikimiz içinde mevcut e devlet çıktısı lise mezuniyeti ( liseye götürülüp bu belgeye bir imza gerekiyor mu) ( orjinali de mevcut )
    •E devletten Çok dilli Formül A belgesi benim ve eşime ait
    •E devletten Çok dilli Formül B belgesi
    •Eşimin e devletten alınan Askerlik durum belgesi ( daha önceden yapmadı şuan da mesleğinden dolayı muaf başka nir belge çıktısı almak gerekiyor mu )
    • e devletten Vukuatlı nüfus kayıt örneği ikimiz için de
    •ben e devletten kızlık vukuatlı nüfus kayıt örneğimi de aldım eski soyadıma ait
    • eşimin son 6 aylık hesap dökümü

Yanlışımız ya da eksiğimiz varsa bilgilendirir misniz forumdan edindiklerimi ve fazlasını çıkarmaya çalıştım ancak diploma ve transkript imza konularını bilemedim. Çıktıların ve fotokopilerin hepsi siyah beyaz yaptırdık özellikle belirtilen bi durum yoktur sanırım

• @aysegul çok teşekkürler .Bu arada kotude hasta oldum grip gibi maskeyle gidecegim qma umarim uzun surmez.Hepimiz için hayırlısı.

• ⭐⭐⭐⭐

@Meliha-Yalın, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Selamlar, artık kendi şehrimizden çıkıp yola çıkacağız eşim üniversitesine gidecek alması gereken belgeleri alacak ben de aynı şekilde keza( asıl talihli eşim) ancak bu süreçten sonra artık geri dönemeyeceğimiz için gerekli belgeleri teyit etmek tekrar stresini yaşamamak adına hazırladığımız belgeleri yazıyorum yanlışımız varsa düzeltin.
    •Ceacden alınan mülakat gününün çıktısı
    •Ustraveldoc barkodu ikimizinde ( bunu ayrı ayrı kayıt olmak zorunda kaldık, sistem bakmakla yükümlü olduğu kişi sayısını eşleştiremedi )
    • 5x5 boyutlu ikimizin de 2 şer adet fotoğrafı
    •evlilik cüzdanı fotokopisi x2 adet
    •2NL mülakat hatırlatma maili çıktısı
    •Pasaport fotokopimiz ikimiz içinde
    •Ds-260 formunun barkodlu sayfasının çıktısı ikimiz içinde
    •Çok dilli vukuatlı nüfus kayıt örneği ikimiz içinde e devletten çıktı
    •üniversite diploma ve fotokopisi ( fotokopinin imzalanması gerekiyor mu )
    •benim ve eşimin e devletten çıkarılmış transkrip ( bunu üniversiteye götürüp imzalattırmak gerekiyor mu)
    •ikimiz içinde mevcut e devlet çıktısı lise mezuniyeti ( liseye götürülüp bu belgeye bir imza gerekiyor mu) ( orjinali de mevcut )
    •E devletten Çok dilli Formül A belgesi benim ve eşime ait
    •E devletten Çok dilli Formül B belgesi
    •Eşimin e devletten alınan Askerlik durum belgesi ( daha önceden yapmadı şuan da mesleğinden dolayı muaf başka nir belge çıktısı almak gerekiyor mu )
    • e devletten Vukuatlı nüfus kayıt örneği ikimiz için de
    •ben e devletten kızlık vukuatlı nüfus kayıt örneğimi de aldım eski soyadıma ait
    • eşimin son 6 aylık hesap dökümü

Yanlışımız ya da eksiğimiz varsa bilgilendirir misniz forumdan edindiklerimi ve fazlasını çıkarmaya çalıştım ancak diploma ve transkript imza konularını bilemedim. Çıktıların ve fotokopilerin hepsi siyah beyaz yaptırdık özellikle belirtilen bi durum yoktur sanırım

Son mezuniyet üniversite ise lise diplomasına gerek yok ama madem hazırladınız yanınızda bulunsun. Diploma ve transkript fotokopilerine imza gerekmiyor. Askerlik durum belgesi yeterli, başka bir belge gerekmiyor.
    Listede göremedim, arşiv kayıtlı adli sicil belgelerinizi de çıkartın.
    Şimdiden hayırlı olsun.

• ⭐⭐⭐⭐

@Meliha-Yalın

Asıl talihli eşinizin eğitim durumunu kanıtlar en yüksek bitirdiği okulun diplomasını götürmeniz gerekiyor, beneficiary applicant olan sizin eğitim durumunuzu kanıtlar herhangi bir belge goturmenize gerek yok, istemeyecekler. @Serapp Hanimin ilettiği üzere her ikinizinde arşiv kayıtlı adli sicil belgesi eksik, e-devletten indirebilirsiniz. Sağlık muayenesi sonrası kapalı zarf içerisinde alacağınız ve açmadan mülakata götüreceğiniz zarflar bir de.

• @Meliha-Yalın Hocam diplomalarin asillari yeterli gozukuyor forumda okuduklarimla , mulakata girmis arkadaşlar daha iyi bilirler.@aysegul @drbaykal ....

• ⭐⭐⭐⭐

@tulay Ankara için; asıl talihli için son mezuniyetin diploma aslı ve 1 adet fotokopisi olmalı. Önceki mezuniyetlere gerek yok.
    Asıl talihli dışındakilerin de diplomalarına gerek yok.
    Çünkü istemeyecekler 😊

• @Serapp hayır serap hanım submit etmedim. add applicant diyip bebeği ekledim sadece. pasaport numarası geldiği zaman submit edeceğim.

• Washington'dan TOI muhabiri: Trump yönetimi tarafından yayınlanan yeni kılavuza göre, ABD'ye göç etmek isteyen yabancı uyruklulara diyabet ve kalp hastalığı gibi önceden var olan kronik sağlık sorunları nedeniyle vize ve yeşil kart başvurusu reddedilebilir.
    Herkese günaydın umarım bu habere göre önümüze yeni engeller ve masraflar çıkmaz.

• Tekrar Ankara ya taşıyacağım için mailde kalacağım adresi (İstanbul olarak) bildirmem gerekiyor mu yoksa sadece
    Dear KCC Officer,
    I kindly request to transfer my DV case from the U.S. Embassy in Bangkok, Thailand to the U.S. Embassy in Ankara, Türkiye.
    Please accept my transfer request and let me know once the transfer process is completed.
    Best regards,
    bu mail yeterli midir

• ben kronık kalp hasdasıyım bu karar hıc ıyı olmadı şansım dahada zor artık başka kronık hasdalıgı olan varmı acaba

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@memet-koç çıkmamış bir yasa için neden endişe ediyorsunuz ki?
    net olmayan konular için endişe etmeyin.

• @Serapp doğrudur arşivli adli sicil kaydını yazmayı unutmuşum dosyamızda o da mevcut. İyi dilekleriniz ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

• @gucarslan yönetmelık gönderılmış dendıde butun konsolosluklara içimi ferahlattınız hocam cok teşekkurler

• @ATS16 doğrudur evet arşiv kayıtlı adli sicili çıkarmıştim ancak yazmayı unutmuşum. Cevabınız için teşekkür ederim

Benzer Başlıklar

• 153
  • 642
  • 83
  • 19441
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

158

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |