Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

F4 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının Kardeşleri)


  • @ori2006 Mahal alisveriş merkezi giris kati VFS global ofisi
    Isvicre ile yan yana
    Mustafa Kemal Mah. Dumlupınar Bul., No:274/4, Ankara


  • @oprmngr aile üyelerinizin yaşları kaç acaba ?


  • Amerika’ya girdiği tarihte Çocukların 21 yaş üstünde olup bu vizeden yararlanan var mı ?


  • @yusuff28 iki ev;adim var 15 ve 19


  • Merhaba umarım herkes için her şey yolundadır. Benim aklımı karşıtıran bir soru var ve yardımcı olmanızı rica ediyorum.
    Görüşeme tarihi geldikten sonra adli sicil belgemizi yenilersek, ceac üzerinden sisteme yeni belgeyi yüklüyor muyuz?
    Teşekkür ederim.


  • Merhaba, son ilerlemeden sonrası görüşmeye giden var mı acaba?


  • Merhaba gecen sene Amerikan vatandasi oldum, simdi abim ve ablama sponsor olmak istiyorum. Arastirdigim kadariyla; kardeslerimden ayri ayri vukuatli nufus kayit ornegi almam gerekiyormus (tercumeli apostilli, abim evli bir cocugu var.) Istenilen belgeri acik bir sekilde yazarmisiniz lutfen, gunlerdir araştırıyorum bir hata yapmak istemiyorum. Simdiden cok tesekkurler.


  • @Edaeda bu sorunun cevabı ✅evet yüklenmesi gerekiyor. Kendim sordum kendim cevapladım ☺


  • Merhaba, son bir ay içerisinde ustraveldocs sistemi üzerinden, göçmenlik vize görüşmesi idöküman teslimi için kayıt oluşturan birileri var mı acaba? Biz kayıt oluşturduk ve teslim seçeneğini belirledik fakat kısa bir süre sonra tarafımıza görüşeme tarihini değiştirme( böyle bir talebimiz oladığı halde) talebiniz red cevabı aldık ve döküman teslimi için açılan talebimiz sistem içerisinde kapatıldı. Lütfen eğer siz süreci tamamladıysanız yardımcı olur musunuz?


  • Herkese merhaba,
    18 yıllık bekleyişimin sonunda bugün, şükürler olsun pasaportlarla birlikte vizemize kavuştuk.
    Umarım bu yolda bizim gibi bekleyen herkes en kısa sürede vizelerine kavuşurlar. Yeşilkart forumdan çok şey öğrendik. Bu süreçte deneyimlerini paylaşan herkese çok teşekkür ederiz 😇.
    Şuan İzmir yolundayız. Eve vardığmızda süreci detaylı bir şekilde yazacağım.
    Sormak istediğiniz soruları menuniyetle cevaplamak isterim.


  • @Edaeda Hayırlı olsun.


  • Merhaba, her şeyden önce f4 vize başvurusu üzerinden bekleme sürelerinin uzunluğu sizi hayallerinizden hiçbir zaman vazgeçirmesin.
    En son Amerika'dan ayrılırken bu kadar uzun süre dönemeyeceğim aklımın ucundan geçmezdi.
    Ben eşim ve üç yaşındaki oğlumuz için Unganlardan sağlık raporu alımı için 28 Ekim günü kontrole gittik.
    Eşim ve benim için kan tahlili, röntgen istendi ve devamında 4 aşı yapıldı. 28 aylık oğlumuza sadece 1 aşı yapıldı.Toplamda sağlık raporu için 1100 dolar ödeme yaptık.
    Sağlık raporu 29 Ekim'de elektronik olarak konsolosluğa iletileceği ve herhangi bir sıkıntı olmadığı söylendi.
    4 Kasım'da saat 7:15'de konsolosluk önündeydik. Görüşme saatinize göre çağrılıyorsunuz. Görüşmeniz erken saatlerde ise arka sıralarda beklemeyin. Güvenlik kontrolünden geçtik. Bizim küçük çocuğumuz olduğu için ufak bir çantaya izin verdiler.
    Konsolosluk binasına giriş yaptık ve sıra numarası alık.Görüşme öncesi sıra ile evraklar teslim ediliyor. Sonrasında görüşmeye giriliyor.
    Görüşme çok kısa sürdü 😇.
    Konsolos hanım çok hızlı ve nazikti. Birkaç soru sordu:Daha önce hiç evlendiniz mi? Daha önce yurtdışında bulundunuz mu? Amerika'da daha önce hiç bulundunuz mu ve ne kadar kaldınız? Kardeşiniz nerede yaşıyor?
    Sonra vizeniz onaylandı, tarafınıza mesaj yolu ile bilgi verilecek denildi. Ben inanamadım ve tekar sordum:) sonra gözyaşım sel ama mutluluktan 😇
    2 gün içinde vize basıldığına dair mesaj aldık ve VFS ofisine gidip teslim aldık pasaportlarımızı. Pasaport tesliminde oğlumuz yanımızda yoktu o sebeple nüfus kayıt örneği götürdük yanımızda.
    Bu süreçte bekleyen herkese sabır diliyorum.
    Sorularınız olursa elimden geldiği kadar yardımcı olmaya hazırım.


  • @Edaeda öncelikle hayırlı olsun umarım herşey dilediğinizden bile güzel olsun 🙏 Bizde yaklaşık 17 senedir bu mutlu bekliyoruz umarım artık son zamanlarına yaklaşmışızdır. Size sormak istediğim birkaç soru var eğer bilginiz varsa yanıtlarsanız sevinirim 🙏 Vize bülteninde 2 tablo var biri final action date for family diğeri dates for filling. Bu ikisinden hangisinin tarihi geldiğinde hazırlıklara başlanacak? Sizinle nasıl irtibata geçiyorlar? Hazırlık sürecinden ne kadar sonra görüşmeye çağırıyorlar? Yardımcı olursanız sevinirim


  • Bu ileti silindi!

  • @sakb, içinde söyledi: F4 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının Kardeşleri)

    @Edaeda öncelikle hayırlı olsun umarım herşey dilediğinizden bile güzel olsun 🙏 Bizde yaklaşık 17 senedir bu mutlu bekliyoruz umarım artık son zamanlarına yaklaşmışızdır. Size sormak istediğim birkaç soru var eğer bilginiz varsa yanıtlarsanız sevinirim 🙏 Vize bülteninde 2 tablo var biri final action date for family diğeri dates for filling. Bu ikisinden hangisinin tarihi geldiğinde hazırlıklara başlanacak? Sizinle nasıl irtibata geçiyorlar? Hazırlık sürecinden ne kadar sonra görüşmeye çağırıyorlar? Yardımcı olursanız sevinirim

    Merhaba, çok teşekkür ederiz. Elimden geldiği kadar yardımcı olacağım.

    1. A. FINAL ACTION DATES FOR FAMILY-SPONSORED PREFERENCE CASES: eğer evraklarınızı ceac yüklediyseniz ve görüşme bekliyorsanız, bu listeyi takip edeceksiniz.
      2.B. DATES FOR FILING FAMILY-SPONSORED VISA APPLICATIONS: NVC tarafından evrak talebi için bekliyorsanız bu listeyi takip edeceksiniz.
      Ama 17 yıl bekleme sürenizi göze alırsak NVC, Ceac sistemine yüklemeniz için sizden evrak talebinde bulunmuştur yada çok yakında edecektir diye tahmin ediyorum. 😇
      NVC size ve sponsorunuza e-mail yolu ile CEAC sistemine giriş ve evrak teslimi için bilgilendirme geçecek. Sisteme giriş yaptıktan sonra ilk etapta DS260 formunu doldurup gönderiyorsunuz. Bu formu doldururken lütfen dikkatli olun çünkü sizden talep edilecek evraklar verdiğiniz beyana göre şekilleniyor. Acele etmeyin.
      CEAC sistemine evrakları yüklendikten sonra evrak onay süreci ve görüşme tarihi bekliyorsunuz. Biz evrak teslimi ve evrak kabulü sonrasında görüşme için yaklaşık 2 sene bekledik.
      Farklı bir soru veya açıklama yeterli gelmediyse lütfen yazın.

  • @Edaeda çok teşekkür ederiz gayet açıklayıcı olmuş emeğinize sağlık 🙏 Evraklardan sonra 2 sene daha beklemek biraz üzdü açıkcası 😔 Bu beklemenizin sizce sebebi pandemiden dolayı olan yavaşlama mı yoksa geneli bu mudur? Yani 17 sene sıra gelmesini bekleyip üzerine 2 senede onaylanmasını mı bekleyecez 😩


  • @sakb biz de hayalkırıklığı oldu ama hep en iyisi en doğru zamanda olsun dileğiyle ilerledik ama hiç merak etmeyin çünkü zaman hızlı ilerliyor. Belki sizin süreciniz daha hızlı ilerler.


  • @Edaeda çok teşekkür ederiz 🙏 Umarım herşey dilediğinizden bile güzel olsun. Sevgiler


  • @Edaeda öncelikle hayırlı olsun. Biz de beklemedeyiz ama söylediklerinize göre daha uzun yıllar bekleyeceğiz sanırım. Benim sormak istediğim bekleme süreniz içerisinde turist vizesi aldınız mı? F4 bekleme sırası turist vizesine engel teşkil ediyor mu? Şimdiden teşekkürler


  • @ogermen ben aldim sorun yok bu konuda. f4 basvurusundan sonra vize aldim. Bu bir sorun teskil etmiyor. Ben vizeden sonra da 2 defa gidip geldim. Bende sizler gibi f4 u bekliyorum ama cooook uzun sure var. O yuzden turist olarak vize basvurusunda bulunabilirsiniz. Red alirsaniz da bunu f4 e baglamamaniz gerekir.


Benzer Başlıklar

  • DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak

    Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler gocmen vize green card vize
    2
    0 Oy
    2 İleti
    466 Bakış
    crazycellsC
    @numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
  • 1 Oy
    6k İleti
    600k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
  • 0 Oy
    965 İleti
    66k Bakış
    P
    Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
  • 17 Oy
    6k İleti
    2m Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel mulakat deneyimleri basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

23

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum