Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

F4 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının Kardeşleri)

• Evet ayni dosyadaki pasaportlar

• @oprmngr pasaport lari aldiginiz yerin ismi nedir tabelasi nedir aklinizdami, adres var sadece cunku

• @ori2006 Mahal alisveriş merkezi giris kati VFS global ofisi
    Isvicre ile yan yana
    Mustafa Kemal Mah. Dumlupınar Bul., No:274/4, Ankara

• @oprmngr aile üyelerinizin yaşları kaç acaba ?

• Amerika’ya girdiği tarihte Çocukların 21 yaş üstünde olup bu vizeden yararlanan var mı ?

• @yusuff28 iki ev;adim var 15 ve 19

• Merhaba umarım herkes için her şey yolundadır. Benim aklımı karşıtıran bir soru var ve yardımcı olmanızı rica ediyorum.
    Görüşeme tarihi geldikten sonra adli sicil belgemizi yenilersek, ceac üzerinden sisteme yeni belgeyi yüklüyor muyuz?
    Teşekkür ederim.

• Merhaba, son ilerlemeden sonrası görüşmeye giden var mı acaba?

• Merhaba gecen sene Amerikan vatandasi oldum, simdi abim ve ablama sponsor olmak istiyorum. Arastirdigim kadariyla; kardeslerimden ayri ayri vukuatli nufus kayit ornegi almam gerekiyormus (tercumeli apostilli, abim evli bir cocugu var.) Istenilen belgeri acik bir sekilde yazarmisiniz lutfen, gunlerdir araştırıyorum bir hata yapmak istemiyorum. Simdiden cok tesekkurler.

• @Edaeda bu sorunun cevabı ✅evet yüklenmesi gerekiyor. Kendim sordum kendim cevapladım ☺

• Merhaba, son bir ay içerisinde ustraveldocs sistemi üzerinden, göçmenlik vize görüşmesi idöküman teslimi için kayıt oluşturan birileri var mı acaba? Biz kayıt oluşturduk ve teslim seçeneğini belirledik fakat kısa bir süre sonra tarafımıza görüşeme tarihini değiştirme( böyle bir talebimiz oladığı halde) talebiniz red cevabı aldık ve döküman teslimi için açılan talebimiz sistem içerisinde kapatıldı. Lütfen eğer siz süreci tamamladıysanız yardımcı olur musunuz?

• Herkese merhaba,
    18 yıllık bekleyişimin sonunda bugün, şükürler olsun pasaportlarla birlikte vizemize kavuştuk.
    Umarım bu yolda bizim gibi bekleyen herkes en kısa sürede vizelerine kavuşurlar. Yeşilkart forumdan çok şey öğrendik. Bu süreçte deneyimlerini paylaşan herkese çok teşekkür ederiz 😇.
    Şuan İzmir yolundayız. Eve vardığmızda süreci detaylı bir şekilde yazacağım.
    Sormak istediğiniz soruları menuniyetle cevaplamak isterim.

• @Edaeda Hayırlı olsun.

• Merhaba, her şeyden önce f4 vize başvurusu üzerinden bekleme sürelerinin uzunluğu sizi hayallerinizden hiçbir zaman vazgeçirmesin.
    En son Amerika'dan ayrılırken bu kadar uzun süre dönemeyeceğim aklımın ucundan geçmezdi.
    Ben eşim ve üç yaşındaki oğlumuz için Unganlardan sağlık raporu alımı için 28 Ekim günü kontrole gittik.
    Eşim ve benim için kan tahlili, röntgen istendi ve devamında 4 aşı yapıldı. 28 aylık oğlumuza sadece 1 aşı yapıldı.Toplamda sağlık raporu için 1100 dolar ödeme yaptık.
    Sağlık raporu 29 Ekim'de elektronik olarak konsolosluğa iletileceği ve herhangi bir sıkıntı olmadığı söylendi.
    4 Kasım'da saat 7:15'de konsolosluk önündeydik. Görüşme saatinize göre çağrılıyorsunuz. Görüşmeniz erken saatlerde ise arka sıralarda beklemeyin. Güvenlik kontrolünden geçtik. Bizim küçük çocuğumuz olduğu için ufak bir çantaya izin verdiler.
    Konsolosluk binasına giriş yaptık ve sıra numarası alık.Görüşme öncesi sıra ile evraklar teslim ediliyor. Sonrasında görüşmeye giriliyor.
    Görüşme çok kısa sürdü 😇.
    Konsolos hanım çok hızlı ve nazikti. Birkaç soru sordu:Daha önce hiç evlendiniz mi? Daha önce yurtdışında bulundunuz mu? Amerika'da daha önce hiç bulundunuz mu ve ne kadar kaldınız? Kardeşiniz nerede yaşıyor?
    Sonra vizeniz onaylandı, tarafınıza mesaj yolu ile bilgi verilecek denildi. Ben inanamadım ve tekar sordum:) sonra gözyaşım sel ama mutluluktan 😇
    2 gün içinde vize basıldığına dair mesaj aldık ve VFS ofisine gidip teslim aldık pasaportlarımızı. Pasaport tesliminde oğlumuz yanımızda yoktu o sebeple nüfus kayıt örneği götürdük yanımızda.
    Bu süreçte bekleyen herkese sabır diliyorum.
    Sorularınız olursa elimden geldiği kadar yardımcı olmaya hazırım.

• @Edaeda öncelikle hayırlı olsun umarım herşey dilediğinizden bile güzel olsun 🙏 Bizde yaklaşık 17 senedir bu mutlu bekliyoruz umarım artık son zamanlarına yaklaşmışızdır. Size sormak istediğim birkaç soru var eğer bilginiz varsa yanıtlarsanız sevinirim 🙏 Vize bülteninde 2 tablo var biri final action date for family diğeri dates for filling. Bu ikisinden hangisinin tarihi geldiğinde hazırlıklara başlanacak? Sizinle nasıl irtibata geçiyorlar? Hazırlık sürecinden ne kadar sonra görüşmeye çağırıyorlar? Yardımcı olursanız sevinirim

• Bu ileti silindi!

• @sakb, içinde söyledi: F4 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının Kardeşleri)

@Edaeda öncelikle hayırlı olsun umarım herşey dilediğinizden bile güzel olsun 🙏 Bizde yaklaşık 17 senedir bu mutlu bekliyoruz umarım artık son zamanlarına yaklaşmışızdır. Size sormak istediğim birkaç soru var eğer bilginiz varsa yanıtlarsanız sevinirim 🙏 Vize bülteninde 2 tablo var biri final action date for family diğeri dates for filling. Bu ikisinden hangisinin tarihi geldiğinde hazırlıklara başlanacak? Sizinle nasıl irtibata geçiyorlar? Hazırlık sürecinden ne kadar sonra görüşmeye çağırıyorlar? Yardımcı olursanız sevinirim

Merhaba, çok teşekkür ederiz. Elimden geldiği kadar yardımcı olacağım.

1. A. FINAL ACTION DATES FOR FAMILY-SPONSORED PREFERENCE CASES: eğer evraklarınızı ceac yüklediyseniz ve görüşme bekliyorsanız, bu listeyi takip edeceksiniz.
      2.B. DATES FOR FILING FAMILY-SPONSORED VISA APPLICATIONS: NVC tarafından evrak talebi için bekliyorsanız bu listeyi takip edeceksiniz.
      Ama 17 yıl bekleme sürenizi göze alırsak NVC, Ceac sistemine yüklemeniz için sizden evrak talebinde bulunmuştur yada çok yakında edecektir diye tahmin ediyorum. 😇
      NVC size ve sponsorunuza e-mail yolu ile CEAC sistemine giriş ve evrak teslimi için bilgilendirme geçecek. Sisteme giriş yaptıktan sonra ilk etapta DS260 formunu doldurup gönderiyorsunuz. Bu formu doldururken lütfen dikkatli olun çünkü sizden talep edilecek evraklar verdiğiniz beyana göre şekilleniyor. Acele etmeyin.
      CEAC sistemine evrakları yüklendikten sonra evrak onay süreci ve görüşme tarihi bekliyorsunuz. Biz evrak teslimi ve evrak kabulü sonrasında görüşme için yaklaşık 2 sene bekledik.
      Farklı bir soru veya açıklama yeterli gelmediyse lütfen yazın.

• @Edaeda çok teşekkür ederiz gayet açıklayıcı olmuş emeğinize sağlık 🙏 Evraklardan sonra 2 sene daha beklemek biraz üzdü açıkcası 😔 Bu beklemenizin sizce sebebi pandemiden dolayı olan yavaşlama mı yoksa geneli bu mudur? Yani 17 sene sıra gelmesini bekleyip üzerine 2 senede onaylanmasını mı bekleyecez 😩

• @sakb biz de hayalkırıklığı oldu ama hep en iyisi en doğru zamanda olsun dileğiyle ilerledik ama hiç merak etmeyin çünkü zaman hızlı ilerliyor. Belki sizin süreciniz daha hızlı ilerler.

• @Edaeda çok teşekkür ederiz 🙏 Umarım herşey dilediğinizden bile güzel olsun. Sevgiler

Benzer Başlıklar

• Green Card Konsolosluk Görüşmesine Başka Ülkede Girmek

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card 2023
    31
    0 Oy
    31 İleti
    5k Bakış
    ebuskayaaE
    Merhabalar, ben DV2024 talihlisiyim case num: 16XXX cogu ulkeye mail atmama ragmen olumlu bir geri donus almadim su ana kadar. Sizlerin onerebilecegi, vize gorusmesine cagirma ihtimali yuksek ulkeler var mi acaba ? Yardimci olursaniz sevinirim, tesekkurler.
  • green card başvuru bilgilerinde yanlış olması

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! green card
    3
    0 Oy
    3 İleti
    4k Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Muhammet-Shagylyjov, içinde söyledi: green card başvuru bilgilerinde yanlış olması Merhaba. Benim babam bu sene green card çekilişini kazandı. Bu arada ben ve babam Turkmenistan uyrukluyuz. Çekilişe katılırken babamın bilgileriyle onun adına ben başvurmuştum. Ama çocuk sayısını (3) bilgisini doldurduktan sonra, yaşım 21 den büyük olmasına rağmen diğer iki kardeşlerimle beraber kendi bilgilerimi de yazdım, bilgisizlikten doğduğum seneyi 21 yaştan küçük olacak şekilde (çünkü büyük dersem kabul etmiyordu sistem mantıklı olarak) yanlış doldurdum. Şimdi ise babam çekilişi kazandı. Ds 260 formunda benim ve kardeşlerimin ismi var, ve bilgiler doldurulacak. Siz ne dersiniz, nasıl olur, bu yanlış bilgi babamın vize alma sürecini olumsuz etkilermi, yoksa direk ret mi verirler? Etkilemeyecekse/etkileyecekse ds 260 formunu doldururken dikkat edeceğim husus var mıdır? Cevaplarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. Sayın @Muhammet-Shagylyjov DS260 formunu doğru doldurmanız gereklidir. Yeşil karta başvururken girdiğiniz cevaplara göre siz de yesil kart hakkına sahip olabiliyorsunuz. Her durumda DS260 formunu doğru bilgilerle doldurmanız gerekmektedir. Vukuatlı nüfus kayıt örneklerinizden aile durumu ve yaşlarına bakacaklardır. Muhtemelen babanız yeşil kartı mantıklı bir açıklama ile alabilecektir ancak siz alamayacaksınız. Babanız yesil kartı aldıktan sonra belli koşulları gerçekleştiriyorsanız sizin için de yesil kart başvurusunda bulunabilir. Teşekkürler.
  • 0 Oy
    3 İleti
    2k Bakış
    W
    @crazycells tabi ki. Ordan devam ediyorum o halde. Kusura bakmayin.
  • ABD Yolunda Evlilik

Sabitlendi Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi cr1 vizesi ir1 vizesi evlilik green card
    2k
    3 Oy
    2k İleti
    199k Bakış
    T
    Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

30

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k