Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Herkese merhaba,
    18 yıllık bekleyişimin sonunda bugün, şükürler olsun pasaportlarla birlikte vizemize kavuştuk.
    Umarım bu yolda bizim gibi bekleyen herkes en kısa sürede vizelerine kavuşurlar. Yeşilkart forumdan çok şey öğrendik. Bu süreçte deneyimlerini paylaşan herkese çok teşekkür ederiz 😇.
    Şuan İzmir yolundayız. Eve vardığmızda süreci detaylı bir şekilde yazacağım.
    Sormak istediğiniz soruları menuniyetle cevaplamak isterim.

• @Edaeda Hayırlı olsun.

• Merhaba, her şeyden önce f4 vize başvurusu üzerinden bekleme sürelerinin uzunluğu sizi hayallerinizden hiçbir zaman vazgeçirmesin.
    En son Amerika'dan ayrılırken bu kadar uzun süre dönemeyeceğim aklımın ucundan geçmezdi.
    Ben eşim ve üç yaşındaki oğlumuz için Unganlardan sağlık raporu alımı için 28 Ekim günü kontrole gittik.
    Eşim ve benim için kan tahlili, röntgen istendi ve devamında 4 aşı yapıldı. 28 aylık oğlumuza sadece 1 aşı yapıldı.Toplamda sağlık raporu için 1100 dolar ödeme yaptık.
    Sağlık raporu 29 Ekim'de elektronik olarak konsolosluğa iletileceği ve herhangi bir sıkıntı olmadığı söylendi.
    4 Kasım'da saat 7:15'de konsolosluk önündeydik. Görüşme saatinize göre çağrılıyorsunuz. Görüşmeniz erken saatlerde ise arka sıralarda beklemeyin. Güvenlik kontrolünden geçtik. Bizim küçük çocuğumuz olduğu için ufak bir çantaya izin verdiler.
    Konsolosluk binasına giriş yaptık ve sıra numarası alık.Görüşme öncesi sıra ile evraklar teslim ediliyor. Sonrasında görüşmeye giriliyor.
    Görüşme çok kısa sürdü 😇.
    Konsolos hanım çok hızlı ve nazikti. Birkaç soru sordu:Daha önce hiç evlendiniz mi? Daha önce yurtdışında bulundunuz mu? Amerika'da daha önce hiç bulundunuz mu ve ne kadar kaldınız? Kardeşiniz nerede yaşıyor?
    Sonra vizeniz onaylandı, tarafınıza mesaj yolu ile bilgi verilecek denildi. Ben inanamadım ve tekar sordum:) sonra gözyaşım sel ama mutluluktan 😇
    2 gün içinde vize basıldığına dair mesaj aldık ve VFS ofisine gidip teslim aldık pasaportlarımızı. Pasaport tesliminde oğlumuz yanımızda yoktu o sebeple nüfus kayıt örneği götürdük yanımızda.
    Bu süreçte bekleyen herkese sabır diliyorum.
    Sorularınız olursa elimden geldiği kadar yardımcı olmaya hazırım.

• @Edaeda öncelikle hayırlı olsun umarım herşey dilediğinizden bile güzel olsun 🙏 Bizde yaklaşık 17 senedir bu mutlu bekliyoruz umarım artık son zamanlarına yaklaşmışızdır. Size sormak istediğim birkaç soru var eğer bilginiz varsa yanıtlarsanız sevinirim 🙏 Vize bülteninde 2 tablo var biri final action date for family diğeri dates for filling. Bu ikisinden hangisinin tarihi geldiğinde hazırlıklara başlanacak? Sizinle nasıl irtibata geçiyorlar? Hazırlık sürecinden ne kadar sonra görüşmeye çağırıyorlar? Yardımcı olursanız sevinirim

• Bu ileti silindi!

• @sakb, içinde söyledi: F4 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının Kardeşleri)

@Edaeda öncelikle hayırlı olsun umarım herşey dilediğinizden bile güzel olsun 🙏 Bizde yaklaşık 17 senedir bu mutlu bekliyoruz umarım artık son zamanlarına yaklaşmışızdır. Size sormak istediğim birkaç soru var eğer bilginiz varsa yanıtlarsanız sevinirim 🙏 Vize bülteninde 2 tablo var biri final action date for family diğeri dates for filling. Bu ikisinden hangisinin tarihi geldiğinde hazırlıklara başlanacak? Sizinle nasıl irtibata geçiyorlar? Hazırlık sürecinden ne kadar sonra görüşmeye çağırıyorlar? Yardımcı olursanız sevinirim

Merhaba, çok teşekkür ederiz. Elimden geldiği kadar yardımcı olacağım.

1. A. FINAL ACTION DATES FOR FAMILY-SPONSORED PREFERENCE CASES: eğer evraklarınızı ceac yüklediyseniz ve görüşme bekliyorsanız, bu listeyi takip edeceksiniz.
      2.B. DATES FOR FILING FAMILY-SPONSORED VISA APPLICATIONS: NVC tarafından evrak talebi için bekliyorsanız bu listeyi takip edeceksiniz.
      Ama 17 yıl bekleme sürenizi göze alırsak NVC, Ceac sistemine yüklemeniz için sizden evrak talebinde bulunmuştur yada çok yakında edecektir diye tahmin ediyorum. 😇
      NVC size ve sponsorunuza e-mail yolu ile CEAC sistemine giriş ve evrak teslimi için bilgilendirme geçecek. Sisteme giriş yaptıktan sonra ilk etapta DS260 formunu doldurup gönderiyorsunuz. Bu formu doldururken lütfen dikkatli olun çünkü sizden talep edilecek evraklar verdiğiniz beyana göre şekilleniyor. Acele etmeyin.
      CEAC sistemine evrakları yüklendikten sonra evrak onay süreci ve görüşme tarihi bekliyorsunuz. Biz evrak teslimi ve evrak kabulü sonrasında görüşme için yaklaşık 2 sene bekledik.
      Farklı bir soru veya açıklama yeterli gelmediyse lütfen yazın.

• @Edaeda çok teşekkür ederiz gayet açıklayıcı olmuş emeğinize sağlık 🙏 Evraklardan sonra 2 sene daha beklemek biraz üzdü açıkcası 😔 Bu beklemenizin sizce sebebi pandemiden dolayı olan yavaşlama mı yoksa geneli bu mudur? Yani 17 sene sıra gelmesini bekleyip üzerine 2 senede onaylanmasını mı bekleyecez 😩

• @sakb biz de hayalkırıklığı oldu ama hep en iyisi en doğru zamanda olsun dileğiyle ilerledik ama hiç merak etmeyin çünkü zaman hızlı ilerliyor. Belki sizin süreciniz daha hızlı ilerler.

• @Edaeda çok teşekkür ederiz 🙏 Umarım herşey dilediğinizden bile güzel olsun. Sevgiler

• @Edaeda öncelikle hayırlı olsun. Biz de beklemedeyiz ama söylediklerinize göre daha uzun yıllar bekleyeceğiz sanırım. Benim sormak istediğim bekleme süreniz içerisinde turist vizesi aldınız mı? F4 bekleme sırası turist vizesine engel teşkil ediyor mu? Şimdiden teşekkürler

• @ogermen ben aldim sorun yok bu konuda. f4 basvurusundan sonra vize aldim. Bu bir sorun teskil etmiyor. Ben vizeden sonra da 2 defa gidip geldim. Bende sizler gibi f4 u bekliyorum ama cooook uzun sure var. O yuzden turist olarak vize basvurusunda bulunabilirsiniz. Red alirsaniz da bunu f4 e baglamamaniz gerekir.

• Merhabalar abim ABD vatandaşı, bana Green Card başvurusu yapmak istiyoruz fakat konuya tam hakim değiliz ve başvuruda hata yapmaktan endişeleniyoruz. Usul olarak ne yapmamız gerekiyor nereden takip edebilirim.
    Teşekkürler.

• @sasari07 merhaba, bizim sponsorumuz ablam. Kendisi, başvuru sürecinde göçmenlik avukatından destek almış. Başvuru sonrasında bir kabul süreci var ve devamında dosyanız kabul edilirse NVC'ye gönderiliyor. Birkaç yıl sonrada takibini uscis'den yapıyorsunuz. Size tek tavsiyem süreci hemen başlatmanız çünkü ortamla 15 yıl proses devam ediyor. Kolay gelsin.

• @Edaeda merhaba tekrar. size bir soru daha sormak istiyorum eğer yardımcı olursanız çok sevinirim. biz nihayet mayıs bülteninde dates for filling de kotaya girdik görünüyor. bu aşamadan sonra evrak hazırlama maili ne kadar süre sonra geliyor. mesela mail geldi biz evrakları hazırladık diyelim bu arada randevu için hazırladıktan 6 ay sonrasına randevu gelirse bu evraklar geçerlilğini yitirir mi acaba? sizde süreç zamanları nasıldı? bilgi verirseniz çok sevinirim. sevgiler..

• Herkese merhaba tekrar. Süreci tamamlanan arkadaşlardan yardım rica edebilir miyim? dS260 formundaki 16 yaşından itibaren iakmet edilen yerlerin tamamını nasıl doldurdunuz? E devlet sadece 2007 den itibaren veriyor ve öncesini hatırlamamız mümkün görünmüyor. Burayı nasıl doldurdunuz bilgi verirseniz sevinirim 🙏

• @sakb hatırladığınız en son yeri yazın bence meslela 16-27 yaş arası en son hatırladınız yerİ yazabilirsiniz diye düşünüyorum

• @yusuff28 evet dediğimiz gibi yapacam sanırım. Teşekkür ederim tavsiyeniz için 🙏

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

136

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |