Selamlar. İktisat ve gastronomi okumama rağmen asıl mesleğim aşçılık ancak abim ve babam değerleme uzmanı, onların teşviki ile 2021 yılında SPK'nın düzenlenmiş olduğu lisanslama sınavlarını vererek değerleme uzmanlığı lisansı sahip oldum.( 4 yıllık üniversite mezunu olduğum için lisansı almaya hak kazandım.) 2022 yılından beri lisanslı ve aktif olarak bu sektörde çalışmaktayım.
Yaptığım araştırmalar sonucunda McKissock vs. gibi firmaların vermiş olduğu lisans eğitimlerini tamamlayıp, USPAP sınavını başarılı bir şekilde geçtiğim takdirde trainee appraiser olarak iş bulabileceğimi okudum. Avrupa denkliği olan RICS'in ABD için de geçerli olabileceği fikri biraz korkutmuştu çünkü inanılmaz zor bir süreç ancak okuduğum kadarı ile ABD için durum biraz daha kolay.
Düşük ihtimal versem de forumumuzda ABD'de bu işi icra eden birileri veya tanıdığı olan birileri var mıdır bunu merak ediyorum. İnternette bir kaç kaynaktan okuduğum trainee appraiser minimum wage ile asıl mesleğim olan oradaki tabiri ile line cook minimum wage'inin aynı olması açıkçası beni bu yolu düşünmeye itti. Kaldı ki 3-5 yıl içerisinde çok ciddi seviyelere gelme imkanı sunan bir meslek bu.
Ortada kazanılmış hiçbir şey yok. Ancak kazanmışım gibi bu konuları araştırıp bilgi sahibi olmak hoşuma gidiyor. Olur da tutarsa sudan çıkmış balığa dönmemek için çaba diyelim.
şimdiden cevap veren tüm forum üyelerine teşekkür ediyorum.