Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

• @hakisalapaki Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri içinde söyledi:

bir arkadaş burada GC ile sık sık giriş yaptığını son girişinde ise görevlinin hala neden yerleşmediğini ve ilaveten ABD de vergi verip vermedğini (ev kiralamak) sormuş.Ev kirlamak ve dolayısıyla vergi vermek geçerli ve ikna edici bir sebebmi?

Evet, ikna edici olur. ABD'de yasama konusunda ciddi oldugunuzu bir sekilde gostermeniz yeterli olur.

• selam..ben gc ve ssni goturdukden sonra Azerbaycana geri donsem ne kadar zaman Azerbaycanda kala bilirim..eyer ben bir yil muddetinde 3 ay kalirsam amerikada ve 4 yil boyle yapsam sonra daimi meskunlassam benim gc benden goturulurmu? .ve eyer goturulurse ne etmeliyim ki benden geri alinmasin? amerikada kalmadigim zamanlarda veergi odersem ve kira parasi odersem bu kecerli sebeb olurmu?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@ilkin-93 Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri içinde söyledi:

selam..ben gc ve ssni goturdukden sonra Azerbaycana geri donsem ne kadar zaman Azerbaycanda kala bilirim..eyer ben bir yil muddetinde 3 ay kalirsam amerikada ve 4 yil boyle yapsam sonra daimi meskunlassam benim gc benden goturulurmu? .ve eyer goturulurse ne etmeliyim ki benden geri alinmasin? amerikada kalmadigim zamanlarda veergi odersem ve kira parasi odersem bu kecerli sebeb olurmu?

Dediğinizi yapmanın en güvenli yolu reentry permit almaktan geçiyor: https://yesilkartforum.com/forum/topic/134/re-entry-permit-i-131-form-ve-i-327-belgesi?page=1

Bu şekilde 2+2 yıl hiç ABD'ye giriş yapmadan kartınızı koruyabilirsiniz.

• ⭐⭐

"Ben 2018 mayista 11 ay 20 gun sonra giris yaptim. Sistem degismis. Pasaport polisi kapilari kapatti sari lambayi yakti sonra beni immigration salonunz goturdu. Gorevli neden 6 ayi gecirdigimi sordu. Nedenini acikladim. Tamam dedi. Giris yaptim."

https://www.facebook.com/groups/YesilkartForum/permalink/2269042343335833/?comment_id=2269162276657173&comment_tracking={"tn"%3A"R"}

• nedenine ne söylediniz acaba?

• @crazycells Sayın Crazycells, tekrar merhaba,

Daha önce sormuş olduğum birtakım konularını da hem paylaşım açısından hem de soruların cevaplarının aldığı son hallerini teyit amaçlı olarak yazıyorum. Bilgileriniz bizim için çok önemli, birçok konunun da maalesef kanunlarla net olmayıp, sınır polisinin insiyatifinde olduğunu da biliyoruz...

1. Öncelikle, ABD' ye girerken, ailemle girmedim. Tavsiyeniz üzerine, bir gün önce tek geldim. Turist olarak geldim ve böyle söyledim. Lakin 6 ay kalacağım deyince, onlarda afalladılar. Bekleme yerinde neden kalacaksınız, ne yapacaksınız, kimi göreceksiniz gibi sorularını sordular... Aynı şeyleri söyledim. Turist olarak. Neden bu kadar uzun süre? Bakalım dedim gezmeyi planlıyorum. Lakin bir ara, iş ile ilgili bişeyler söyleyecek olur gibi oldum, görevli bunları konsoloslukta söylediniz mi deyince başımdan aşağı kaynar sular indi, hemen "konsolosluğa bir yıl önce gitmiştim," demenin ardından "Kusura bakmayın çok yorgunum," dedim ve toparlamak için.... (Gerçekten berbat bir durumda giriş yaptım- uykusuzluk, endişe derken)... Kanada, Meksika, Kaliforniya, belki Florida' da (abim), zamanın durumuna göre gezeceğim dedim. Param var, gerekirse daha da aktarırız Türkiye' deki işimden mahalinde birşeyler dedim... Sonuçta beklettiler kaldırdılar, birşekilde öyle böyle altı aylık vize basılmış oldu. Lakin biliyorsunuz daha önce ABD' de uzunca bir geçmişim de vardı: 8 sene öğrencilik ve belli bir çalışma süresi şeklinde... Her daim, herşey yasal, çalışma dahil hiçbir nizama aykırı bir durum olmadı. Dediklerinizde haklısınız, o görevli öyle bir soruyu sorduğuna göre bizzat şahid oldum ki konsolosluk gerçekten notunu alıyormuş. Lakin ben iş evraklarıyla gittim ve iş sahibiyim, anlamadığım şey nasıl olur da B1/B2 vizesi alan bir iş sahibinin bir yıl sonraki girişinde turist olarak girmesi ve iş olarak girmemesi bekleniyor... Neyseki söylediğiniz üzere, durumun riskinin farkına varıp yorgunluğuma verin diye toparlayabilmiştim. Lakin sinir bozucu durumlar. :). Burada size sormak istediğin soru şu: Normal şartlarda benim için bir göçmenlik başvurusu olmasa idi, o taktirde, aynı durudayken B1 ile giriş yapmak istiyorum deseydim, herhalde normal karşılanırdı değil mi?

2. Altı ay sonucu: Bazı yerlere gidebilmiş olacağim- kısa süreliğine Kanada, Meksika, Las Vegas, San Diago, Berkeley, Stanford, San Francisco, Los Angeles (çoğu zamanım burada geçti). Sonra okullara bakma fikri kafama daha da yatmaya başladı. Bunun üzerine 90 gün sonrasında okullara bakmaya başladım. Okullara bakmak başvurmak vb. ok dir değil mi turist vizesiyle. Herhangi bir sıkıntı yaratmaz değil mi? Ayrıca, illa da 90 gün sonrasında mı bakılmalıdır (girerken turist amaçlı gelindiğinde). Zamanım doluyor ve çıkış yapmaya karar verdim. Uzatma gibi sorun yaratması olası olduğu söylenilen yollara başvurmayacağım.

3. Bu konudaki tek sorum 6 ay giriş hakkı kullanıp Türkiye' ye dönüş yaptıktan sonra, doktora için başvurduğum bir okul Mart Nisan Mayıs aylarında davet ederse, giriş yapmalı mıyım Istanbul' dan ABD' ye, yoksa "aman almazlar, hiç denemeyelim mi" demeliyim (bu sadece en fazla 2 haftalık bir ziyaret olacaktır).

4. Bu arada, bir J1 araştırmacı poziyonu teklifi aldım, teknolojimiz üzerinde çalışmak üzere... Türkiye' ye gittiğimde J1 vizesi için başvuru yapmayı veya başvuru yapmış olduğum okullardan olumlu cevap gelmesi dahilinde de bir F1 vizesi için başvurmayı planlıyorum. Her halukarda Türkiye' deki birtakım işlerim (bizimkiler üzerinden Türkiye' deki abim için yapacağımız başvuru, vb.) dahil, 3 ile 5 ay arasında, Türkiye' de kalmayı düşünüyorum. Lakin, yeni bir vizeye başvurmadan önce Türkiye' deyken, beklemem gereken bir süre mi vardır? Yani, bir I20 veya DS 2019' nun elime geçmesine müteakip gider gitmez başvuru yapabilir miyim?

5. Ayrıca, J1 ile ABD' deyiz ve 2 yıl kuralını aldık diyelim. Çalışmalarımız, Türkiye' nin CIP' lerinin içinde kalan alanlardan biri içinde... Doalyısıyla, 2 yıl kuralına tabiiyiz. Bu durumda, J1 ile gelir gelmez, beklemden, 2 yıl kuralını kaldırmak için başvuru yapabilir miyiz (3-5 ay alıyor galiba değil mi?) ve bunun için ne yapmamız gerekiyor?

6. Annemlerin abim için olan oturum izni başvurusu hk.: Abimin vizesi konsoloslukta basıldığı anda, başvuru sahibi ABD' ye daha gitmeyip oturum izni hakkını yakabilir ve bu durum çocuğunun oturum iznine herhangi bir etkide bulunmayacaktır. Değil mi? Diğer deyişle, çocuğun, sadece konsoloslukta vize almış olması yeterli olup, ABD' ye bu durumdan altı ay sonra giriş yapması (anne babasının oturum izni yanmış olmasına rağmen) dahilinde problem yaşamayacaktır. Öyle mi? Yoksa, havalimanı sınır görevlisi bu durumdan sorun çıkartabilir mi? Eğer sıkıntı çıkartmıyorlarsa, konsoloslukta pasaporta oturum izni olma hakkı vizesi basılması ile birlikte, pasaport sahibi şahıs, ABD resident' ı mı olmuş oluyor? Mersi.

7. O takdirde, anne/baba ABD' ye birkaç aylığına, reentry permit' e gelir gelmez başvuruda bulunup, sosyal sigorta kartı, banka hesabı açıp, reentry permit için biyometrik randevuları kesinleşince (ki bunun için de info pass randevusu alıp, sabahtan gidip öne çekmeye çalışmak adına rica etmeye çalışılabilinir denmiş) biyometrik randevuyu muteakiben Türkiye' ye geri dönüş yapabilirler. Bu durumda reentry permit için, başvuruda Türkiye adresine gelmesi talebinde bulundukları tekrar giriş izinleri de Türkiye' ye gidecektir. Böyle bir durum da iki yıla kadar Türkiye' de kalma izinleri olabilir. Teyit eder misiniz?

8. Yukardaki durumda, ellerinde re-entry permitleri varken; sadece kendi oturum izinleri ile ilgili olarak, kendi adlarına bir kira kontratı olmak zorunda mıdır? Aksi takdirde, ABD ye bir sonraki girişlerinde herhangi bir sıkıntı olur mu?

9. Bu soru yukardakinden farklı ve kendilerinin değil başvurdukları kişinin başvurusunun akibetiyle ilgili: Annemler abime sponsor oldukları üzere, eğer ki herhangi bir kira kontratı imzalanacaksa, onların da isimlerinin olması önemli, ki "domicile establish" etmiş olsunlar, çünkü konsolosluk, sponsor olan kişinin ABD' de yaşayıp yaşamadığına bakacak ve buna göre karar verecektir demiştiniz. Yani, abimin başvurusu ele alınırken annem/babamın ABD' de yaşayıp yaşamadığına da bakacaklar değil mi? Doğru mudur?

10. Ayrıca, oturum izniyle olan ilk giriş-çıkışlarını müteakip 365 gün içerisinde, muhtemelen 11 ay içerisinde, ABD' de giriş yapacaklar. Girişi yaparken yanlarında sağlık (ameliyat, kontroller var), iş (babam hala çalışıyor maaşallah) ile ilgili belgelerini vb. yanlarında getirecekler. Bu bağlamda ABD' ye girişlerinde herhangi bir problem çıkmayacaktır değil mi?
      Aynı şekilde, ilerde re-entry permit alındığında ve iki yıla kadar geri dönüş yaptıklarında da yanlırında ilgili evraklarını getirmeleri mi gerekiyor acaba? Bu belgelerle ilgili olarak, son aya kadar belge olması iyi olur gibi bir tavsiyeniz var mıdır?

Bu sorulara peyderpey müsaitliğiniz dahilinde yanıtlarınız çok makbule geçecektir. Selam ve sevgilerimle,

• @dkazanci Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri içinde söyledi:

@crazycells Sayın Crazycells, tekrar merhaba,

Daha önce sormuş olduğum birtakım konularını da hem paylaşım açısından hem de soruların cevaplarının aldığı son hallerini teyit amaçlı olarak yazıyorum. Bilgileriniz bizim için çok önemli, birçok konunun da maalesef kanunlarla net olmayıp, sınır polisinin insiyatifinde olduğunu da biliyoruz...

1. Öncelikle, ABD' ye girerken, ailemle girmedim. Tavsiyeniz üzerine, bir gün önce tek geldim. Turist olarak geldim ve böyle söyledim. Lakin 6 ay kalacağım deyince, onlarda afalladılar. Bekleme yerinde neden kalacaksınız, ne yapacaksınız, kimi göreceksiniz gibi sorularını sordular... Aynı şeyleri söyledim. Turist olarak. Neden bu kadar uzun süre? Bakalım dedim gezmeyi planlıyorum. Lakin bir ara, iş ile ilgili bişeyler söyleyecek olur gibi oldum, görevli bunları konsoloslukta söylediniz mi deyince başımdan aşağı kaynar sular indi, hemen "konsolosluğa bir yıl önce gitmiştim," demenin ardından "Kusura bakmayın çok yorgunum," dedim ve toparlamak için.... (Gerçekten berbat bir durumda giriş yaptım- uykusuzluk, endişe derken)... Kanada, Meksika, Kaliforniya, belki Florida' da (abim), zamanın durumuna göre gezeceğim dedim. Param var, gerekirse daha da aktarırız Türkiye' deki işimden mahalinde birşeyler dedim... Sonuçta beklettiler kaldırdılar, birşekilde öyle böyle altı aylık vize basılmış oldu. Lakin biliyorsunuz daha önce ABD' de uzunca bir geçmişim de vardı: 8 sene öğrencilik ve belli bir çalışma süresi şeklinde... Her daim, herşey yasal, çalışma dahil hiçbir nizama aykırı bir durum olmadı. Dediklerinizde haklısınız, o görevli öyle bir soruyu sorduğuna göre bizzat şahid oldum ki konsolosluk gerçekten notunu alıyormuş. Lakin ben iş evraklarıyla gittim ve iş sahibiyim, anlamadığım şey nasıl olur da B1/B2 vizesi alan bir iş sahibinin bir yıl sonraki girişinde turist olarak girmesi ve iş olarak girmemesi bekleniyor... Neyseki söylediğiniz üzere, durumun riskinin farkına varıp yorgunluğuma verin diye toparlayabilmiştim. Lakin sinir bozucu durumlar. :). Burada size sormak istediğin soru şu: Normal şartlarda benim için bir göçmenlik başvurusu olmasa idi, o taktirde, aynı durudayken B1 ile giriş yapmak istiyorum deseydim, herhalde normal karşılanırdı değil mi?

2. Altı ay sonucu: Bazı yerlere gidebilmiş olacağim- kısa süreliğine Kanada, Meksika, Las Vegas, San Diago, Berkeley, Stanford, San Francisco, Los Angeles (çoğu zamanım burada geçti). Sonra okullara bakma fikri kafama daha da yatmaya başladı. Bunun üzerine 90 gün sonrasında okullara bakmaya başladım. Okullara bakmak başvurmak vb. ok dir değil mi turist vizesiyle. Herhangi bir sıkıntı yaratmaz değil mi? Ayrıca, illa da 90 gün sonrasında mı bakılmalıdır (girerken turist amaçlı gelindiğinde). Zamanım doluyor ve çıkış yapmaya karar verdim. Uzatma gibi sorun yaratması olası olduğu söylenilen yollara başvurmayacağım.

3. Bu konudaki tek sorum 6 ay giriş hakkı kullanıp Türkiye' ye dönüş yaptıktan sonra, doktora için başvurduğum bir okul Mart Nisan Mayıs aylarında davet ederse, giriş yapmalı mıyım Istanbul' dan ABD' ye, yoksa "aman almazlar, hiç denemeyelim mi" demeliyim (bu sadece en fazla 2 haftalık bir ziyaret olacaktır).

4. Bu arada, bir J1 araştırmacı poziyonu teklifi aldım, teknolojimiz üzerinde çalışmak üzere... Türkiye' ye gittiğimde J1 vizesi için başvuru yapmayı veya başvuru yapmış olduğum okullardan olumlu cevap gelmesi dahilinde de bir F1 vizesi için başvurmayı planlıyorum. Her halukarda Türkiye' deki birtakım işlerim (bizimkiler üzerinden Türkiye' deki abim için yapacağımız başvuru, vb.) dahil, 3 ile 5 ay arasında, Türkiye' de kalmayı düşünüyorum. Lakin, yeni bir vizeye başvurmadan önce Türkiye' deyken, beklemem gereken bir süre mi vardır? Yani, bir I20 veya DS 2019' nun elime geçmesine müteakip gider gitmez başvuru yapabilir miyim?

5. Ayrıca, J1 ile ABD' deyiz ve 2 yıl kuralını aldık diyelim. Çalışmalarımız, Türkiye' nin CIP' lerinin içinde kalan alanlardan biri içinde... Doalyısıyla, 2 yıl kuralına tabiiyiz. Bu durumda, J1 ile gelir gelmez, beklemden, 2 yıl kuralını kaldırmak için başvuru yapabilir miyiz (3-5 ay alıyor galiba değil mi?) ve bunun için ne yapmamız gerekiyor?

6. Annemlerin abim için olan oturum izni başvurusu hk.: Abimin vizesi konsoloslukta basıldığı anda, başvuru sahibi ABD' ye daha gitmeyip oturum izni hakkını yakabilir ve bu durum çocuğunun oturum iznine herhangi bir etkide bulunmayacaktır. Değil mi? Diğer deyişle, çocuğun, sadece konsoloslukta vize almış olması yeterli olup, ABD' ye bu durumdan altı ay sonra giriş yapması (anne babasının oturum izni yanmış olmasına rağmen) dahilinde problem yaşamayacaktır. Öyle mi? Yoksa, havalimanı sınır görevlisi bu durumdan sorun çıkartabilir mi? Eğer sıkıntı çıkartmıyorlarsa, konsoloslukta pasaporta oturum izni olma hakkı vizesi basılması ile birlikte, pasaport sahibi şahıs, ABD resident' ı mı olmuş oluyor? Mersi.

7. O takdirde, anne/baba ABD' ye birkaç aylığına, reentry permit' e gelir gelmez başvuruda bulunup, sosyal sigorta kartı, banka hesabı açıp, reentry permit için biyometrik randevuları kesinleşince (ki bunun için de info pass randevusu alıp, sabahtan gidip öne çekmeye çalışmak adına rica etmeye çalışılabilinir denmiş) biyometrik randevuyu muteakiben Türkiye' ye geri dönüş yapabilirler. Bu durumda reentry permit için, başvuruda Türkiye adresine gelmesi talebinde bulundukları tekrar giriş izinleri de Türkiye' ye gidecektir. Böyle bir durum da iki yıla kadar Türkiye' de kalma izinleri olabilir. Teyit eder misiniz?

8. Yukardaki durumda, ellerinde re-entry permitleri varken; sadece kendi oturum izinleri ile ilgili olarak, kendi adlarına bir kira kontratı olmak zorunda mıdır? Aksi takdirde, ABD ye bir sonraki girişlerinde herhangi bir sıkıntı olur mu?

9. Bu soru yukardakinden farklı ve kendilerinin değil başvurdukları kişinin başvurusunun akibetiyle ilgili: Annemler abime sponsor oldukları üzere, eğer ki herhangi bir kira kontratı imzalanacaksa, onların da isimlerinin olması önemli, ki "domicile establish" etmiş olsunlar, çünkü konsolosluk, sponsor olan kişinin ABD' de yaşayıp yaşamadığına bakacak ve buna göre karar verecektir demiştiniz. Yani, abimin başvurusu ele alınırken annem/babamın ABD' de yaşayıp yaşamadığına da bakacaklar değil mi? Doğru mudur?

10. Ayrıca, oturum izniyle olan ilk giriş-çıkışlarını müteakip 365 gün içerisinde, muhtemelen 11 ay içerisinde, ABD' de giriş yapacaklar. Girişi yaparken yanlarında sağlık (ameliyat, kontroller var), iş (babam hala çalışıyor maaşallah) ile ilgili belgelerini vb. yanlarında getirecekler. Bu bağlamda ABD' ye girişlerinde herhangi bir problem çıkmayacaktır değil mi?
      Aynı şekilde, ilerde re-entry permit alındığında ve iki yıla kadar geri dönüş yaptıklarında da yanlırında ilgili evraklarını getirmeleri mi gerekiyor acaba? Bu belgelerle ilgili olarak, son aya kadar belge olması iyi olur gibi bir tavsiyeniz var mıdır?

Bu sorulara peyderpey müsaitliğiniz dahilinde yanıtlarınız çok makbule geçecektir. Selam ve sevgilerimle,

1. Evet sayin @dkazanci , CBP gorevlileri konsoloslukta mulakat sirasinda verdiginiz ve konsolosun not tuttugu cevaplari gorebiliyor. Sizin de tahmin edebileceginiz gibi 6 ay tatil yapmak cok da sik gorulen bir durum degil :) dolayisiyla bu konuda soru sormalari bence dogal. Eger gocmenlik dosyasi olmasaydi, ayni sureci yasayabilirdiniz kanimca. Onemli olan girisinizi onaylamalari, bunu da yapmislar zaten :)
      B1/B2'yi is nedeniyle almis olsaniz bile, kisa sureli tatil icin ABD'ye geldiginizi kanitlayabilirseniz gorevliler izin verecektir. Nitekim is adamlari genelde kisa sureli (sanirim max 10 gun diyebiliriz) tatil yapip sonra islerine geri donerler, boyle bir durumu kanitlamak (ucak bileti, otel rezervasyonu vs.) mumkun, o nedenle sorun yasamamalari olasi ama vizeyi aldiginiz nedenle kullanmamak her zaman ufak da olsa risk tasir. En ideali, butun kurumlarda verdiginiz cevaplarin uyusmasi ve bu cevaplarin gercek olmasi.

2. Kanada ve Meksika ziyaretinizi bence -mumkunse- ilk ay icinde yapin, cunku oralardan ABD'ye girerken I-94'unuzun yine guncellenmesi olasi, eger 6 aylik ziyaretinizin sonuna dogru giris-cikis yaparsaniz yine benzer bir sorgulama ve sorunlarla karsilasabilirsiniz. Sanirim yasal olarak, okullara basvurunuzu (daha dogrusu vize basvurunuzu) 90 gun sonra yapmak zorunda degilsiniz, daha once de yapabilirsiniz ama planinizin da gercekligini yitirmemesi lazim, ABD'ye girer girmez boyle bir basvuru yaparsaniz en basta soyledikleriniz "yalan soyleme" ya da "gercegi carpitma" olarak adlandirilabilir. Ama dediginiz gibi dilediginiz zaman okullari arastirabilirsiniz ya da basvurularini yapabilirsiniz, bu konuda bir sorun yasamamalisiniz.

3. Giris ve cikis tarihleri belli, neden geldiginiz belli ve CBP icin en onemlisi ABD'den sonrasinda cikacaginiz belli (kesinlikle yaninizda belgeler olsun)... O nedenle bence sorun yasamama ihtimaliniz cok yuksek.

4. Bu sekilde basvuru icin belirlenmis bir sure yok, eger belgeler gelirse bence konsoloslukta basvurunuzu yapin. Bence bir arastirmaci pozisyonu, ogrenci olmaktan daha degerli olacaktir konsolosun gozunde. Konsolos vizeyi verirken yine Turkiye'ye geri donup donmeyeceginizi degerlendirecektir. USCIS (ya da CBP) ve konsolosluk farkli kistaslara gore degerlendiriyor sizin basvurunuzu, bunu unutmayin. Dolayisiyla bu pozisyon bittikten sonra Turkiye'ye doneceginizi ve sonrasinra gocmenlik sirasi geldiginde ABD'ye gideceginizi gosterebilmeniz en ideali olur.

5. Evet, J1 vizesi ile giris yaptiktan hemen sonra basvuru yapabilirsiniz.
      https://yesilkartforum.com/forum/topic/82/green-card-ve-j1-visa-2-years-rule-waiver

6. Anneniz ve babaniz hem ABD'de yasiyor olmali (domicile olmali), hem de maddi olarak yeterli gelire sahip olmali sponsorluk icin, eger bunu saglayamayacaklarsa bu sartlari saglayan baska bir sponsor bulmalilar. Evet, dediginiz gibi onemli olan gocmen vizeyi abinizin almis olmasi, sonrasinda anne/babaniz Green Card'larini yakabilirler, bir dert olmaz. Ama vize alana kadar herkes resmi statusunu korusun.
      Hayir, gocmen sayilmak icin gocmen vizeyi kullanip ABD'ye ilk girisinizi yapmaniz gerekiyor.

7. Evet, aynen oyle. Re-entry permitlerinizin, Turkiye'deki ABD konsolosluklarina gonderilmesini isteyebilirsiniz.

8. Re-entry permit varken bir sorun yasayacaklarini sanmiyorum, Permit tarihi bitmeden ABD'ye giris yapsinlar, bir sorun yasamazlar.

9. Evet, ABD ile iliskilerinin kopmamis olmasi gerekiyor. Diger turlu sorun olabilir, mumkun oldugu kadar ABD ile iliskilerini korumaya calissinlar. Sadece vize almadan once de bu iliski saglanabilir, eger sonrasinda hep beraber ailece ABD'de yasayacaksaniz, konsolosa ailenin bir kismi Turkiye'de oldugu icin cok sik ABD'de bulunmadiklarini; fakat artik tamamen tasinacaklarini bildirebilirler kanimca. Sponsorluk konusunda su konuyu incelemenizi tavsiye ederim:
      https://yesilkartforum.com/forum/topic/255/sponsorluk-islemleri-ve-yapilmasi-gerekenler-i-134-ve-i-864

10. Genelde ilk birkac yil bu konularda sorun cikarmiyorlar, ama 3-4 yil gecmis olmasina ragmen hala ABD'ye yerlesmemisseniz ve ABD'de yasamak ya da calismak gibi bir amacinizin olmadigi belliyse o durumda sorun cikabilir. Tabii ki her daim yaninizda belgeleri tasimaniz yarariniza olur, soylenilen her seyin dogru oldugunu kanitlamis olursunuz. Re-entry permit varken bence bu sorular o kadar siddetli sorulmayacaktir ama elinizde giris-cikisla ilgili belgeler varsa, her daim yanlarinda olmasini tavsiye ederim.

• @cilemaya Merhaba, başka bir başlık altında yazdığınız bir yorumda, 22 yıllık GC sahibi olduğunuzu belirtmişsiniz. Süre gerçekten çok uzun, maşallah demek istiyorum :) Vatandaşlık için başvurmadığınıza göre, bu süre boyunca kesintisiz 5 yıl Amerika'da kaldığınız bir dönem olmadığını düşünüyorum. Bir çok kez, 6 aydan daha uzun süreler ABD dışında kalmış olmalısınız. Genel olarak da 6 aydan uzun süre ABD dışında kalındığında ilk bir iki kezden sonra girişte sıkıntı olduğu ve, bir süre daha bu şekilde devam edilirse GC iptali yapılabildiği paylaşılıyor forumda. Fakat sizin 22 yıldır sahip olduğunuz bir green card var ve aktif olarak kullanabiliyorsunuz yorumunuzdan okuyabildiğim kadarıyla. Eğer sakıncası yoksa bu sürenin ABD'de veya Türkiye'de geçirdiğiniz dönemleriyle ilgili veya geçmiş yıllardaki giriş çıkışlarınızda yaşadığınız deneyimleriniz vs. hakkında bir özet paylaşabilir misiniz rica etsem? Sizin tecrübenizin bu konuyu araştıran forum üyelerine faydalı olabileceğine inanıyorum. Hatırlayabildiğiniz kadarıyla tabi :) sonuçta 1990'lara kadar giden oldukça uzun bir süre. Teşekkürler

• @anka Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri içinde söyledi:

Ekim 2017'de sarı zarflar ve geçici vizelerimizle ailece ilk girişimizi newark'dan yapmıştık.

Nisan 2018'de ben tek başıma green card ile sorunsuzca miami'den giriş yaptım.

Eylül 2018'de ben, eşim ve kızım ile beraber yine miami'den sorun yaşamadan gc'ler ile giriş yaptık. Kiosk üzerinden ilk işlemleri yaptığımızda benim ve 2 yaşındaki kızımın çıktıları "clear" iken eşimin formu "x" ile çıktı. Nisan ayındaki girişimde de benim formum "x" olduğu için telaş yapmadan pasaport kontrolü sırasına girdik.

Görüşmemiz kısaca şöyleydi,

pasaport görevlisi - Nerden geliyorsunuz? (elinde pasaportlar olmasına rağmen)

ben - Türkiye

pg - Türkiye'de mi yaşıyorsunuz?

b- Daha öncesinde Türkiye'de yaşıyorduk, bundan sonra USA'de yaşayacağız.

pg - ok

Devamında eşimin parmak izi ve fotoğrafı tekrar alındı, hemen sonrasında da işlemimiz tamamlandı.

Miami'den green card ile 2. girişim ve her 2 işlemde de gayet rahat bir ortamda işlemlerimizi tamamlandık. Tabi ki yaş durumunuzdan medeni durumunuza hatta dış görünüşünüze kadar bir çok parametre var ama sanki miami'de işlemler daha rahat oluyor. Çok falso vermedikten sonra çok üstünüze gelmeye niyetleri yok gibi.

Selam herkese, Eylül 2018’deki girişimizi takiben , bugün ben 4. kez, eşim ve kızım da 3.kez girişlerimizi yaptık.

Son girişimizin üzerinden 6 ay 2 hafta gibi bir süre geçti. Bu giriş çıkış işlemleri biraz çekirge misali olduğu için bu sefer açıkcası kapıda biraz sorun bekliyordum. Eşim de ben de işlerimizden istifa edip geldiğimiz için, ingilizce işten ayrılma evraklarımız yanımızdaydı olası bir sorunda neden bu denli zamandır kalıcı gelmediğimizi anlatabileceğimi düşünüyordum yine de yorucu geçen 13 saatin ardından bir sorgu ile karşılaşma düşüncesi hem olası hem de can sıkıcı duruyordu. Sonuçta 2017 Ekim’den bu yana sadece giriş çıkış yaparak süreci ilerletmiştik. Ben yaklaşık 6 ayda bir gelirken eşim ve kızım ilk girişlerinden sonra 11 ay, üstüne de 6.5 ay gibi bir sürede giriş yapıyordu.

Pasaport polisine doğru yaklaştıkca olası sorular ve cevapları kafamda dönerken bir anda 13 saattir uçakta olmaktan sıkılan 2.5 yaşındaki kızım sıradan çıkıp, polislerin olduğu alana koşmaya başladı. O bariyerleri teker teker aşarken ben yanımızdaki 5 parça çantayı eşime bırakıp bir görevlinin yardımıyla kızıma pasaport polislerinin olduğu kabinin önünde ulaştım. Ben tekrar sırama dönerken görevli aradaki bariyeri kapattı ve kibarca bizi sıranın sonundan en önüne aldı. Daha önceki girişlerde kiosktan işlem yapmışken bu sefer o aşamayı pass geçip direkt memurun karşısına gitmek yine kafamda bir soru işareti bıraktı. Sıranın en arkasındayken birden sadece 2 kişinin arkasında pasaport polis kabininin önünde kendimizi bulduk. Bu sırada artık bir klasik olan polisin bizden önceki kişilere tavırlarını izlemeye başladık. Önümüzdeki tek başına gelen 25 yaşlarındaki genci başka bir polis escortuyla arka tarafa aldılar. Bu durumu görünce hem ilk defa böyle bir olayla karşılaştım hem de aynı durumun üst üste 2 kere olma olasılığını biraz düşük bulduğum için rahatladım. Sıra bize geldiğinde az önce oldukca suratsız görünen görevli bir anda 180 derece değişip gayet sıcak bir tavırla işlemlerimizi yaptı. Tek bir soru sormadı. Sadece kızıma adını sorup çantasından çıkardığı ufak bir haribo paketi hediye etti. Parmak izi ve fotoğrafların ardından neredeyse 5 dk içinde geçişimizi yaptık.

Ben daha önce yine miami’de türkçe konuşan bir Amerika’lı pasaport polisine denk gelmiştim, şimdi de hediye verenini gördüm. Zor bir karar sürecinin ardından temelli geldiğimiz bu sefer şimdiye kadar herşey yolunda gitti, umarım bundan sonra da şans yanımızda olur.

Son bir not; sıkça belirtildiği gibi bu giriş- çıkış işlemlerinde çok fazla değişken ve parametre var. Bizim tecrübelerimiz hep olumlu geçti, ben deneyimimizi aktarmak istedim ama belki bir yandaki polise denk gelsek sorun yaşayabilirdik. Siz de uzun süre Amerika dışında kalacaksanız olası sorunlara karşı belgeleriyle beraber hazırlıklarınızı yapmanızı tavsiye ederim.

• @anka hayirli olsun :) problem yasamamaniz sevindirici :)
    bu durumda uzun sure ABD'ye giris yapmamis cocuklu ailelere onerimiz Miami'den giris yapmalari ve mumkunse kucuk cocuklarinin ellerini havalimaninda birakip onlari saga sola kosmaya tesvik etmeleri mi sayin @Anka ? 😊

• @crazycells ahaha evet ama iyi bir oyunculuk performansı gerekiyor, benim kızım diye söylemiyorum çok doğaldı, kendisini iş görüşmelerine de götürmeyi planlıyorum. Teşekkürler iyi dilekleriniz için.

• Daha once soyle bir mesaj atmistim 4 ay once.Esim ekim 2018 ve subat 2019 arasi kaldi okulunu ayarladiktan sonra geri dondu bende onun ardindan is icin TR ye geldim amerikali bir sirketin TR de yaptigi iste calisiyorum haziran ayina kadar devam edecek esimde amerikada bensiz kalmak istememisti.Simdi beraber geri donucez sorun yasama sansimiz nedir esimle ilgili? greencard i alali 1.5 sene oldu ama toplamda 4-5 ay aldi ulke icinde.Ben ise hep amerikadaydim

@betfair39 Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris içinde söyledi:

Benim eşim 2018 Ocakta gelmişti buraya 1 ay kalıp geri dönmüştü iş sebebi yüzünden.Sonrasında ise Eylül de tekrar geri geldik bu sefer girerken Border Security 6 aydan fazla eşiniz yurtdışında kalmış bu sefer izin veriyorum ama bir dahakine 6 aydan fazla uzun kalacaksa Immigrationla görüşün dediler.Başka başına gelen varmı acaba böyle birşey?

• @betfair39 Sorun yaşama ihtimali bence çok düşük. Genelde ilk 1-2 yıl daha anlayışlı oluyorlar.

• @betfair39 bence de oldukca dusuk bir ihtimal.

• @emrahcan1 merhaba giriş yaptiniz mi

• Merhabalar herkese.

Benim sorum biraz karmaşık olacak sanıyorum. Amerika'ya temmuzda ilk girişimizi yapacağız ama 2 hafta kalıp döneceğiz. 1-2 yıl içerisinde yerleşmeyi düşünmüyorum fakat beş yıllık sürenin bozulmaması için şöyle yapmayı planlıyorum;

• Amerika'da şirket kurup, Türkiye'de sahibi olduğum şirketi Amerika'daki yeni şirketin altına alacağım. Türkiye'de iş yapıp, Amerika'da vergi ödeyeceğim.
    • Amerika'da gayrimenkul alacağım
    • Artık Amerikan şirketimdeki işim gereği Türkiye'de çoğunlukla vakit geçirmek zorunda olacağım. Ama 6 ayı geçirmeden Amerika'ya giriş çıkış yapacağım. Böylelikle 3 yıllık sürede bozulmamış olacaktır diye düşünüyorum.
    • Sizce böyle bir yapı kurarak bu süreci ilerletmemin bir sakıncası olur mu ? Gerçekten benim gibi Şirket sahibi olan greencardlılar işleri gereği yılın çoğunu Amerika dışında geçirmek zorundalarsa sizce bu kabul edilir bir durum olarak değerlendirilmez mi ? Ana şirket'in Amerikan olacak olması ve nihayetinde Amerikan yasalarına ve vergi sistemene dahil edilecek olması, permanent statusüne güçlü bir kanıt olmaz mı ?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler,

• @fraisss Eger asil ikamet yeriniz ABD ise, kira sozlesmeleriniz, fatura odemeleriniz, maas alma islemleri vs. devam ediyorsa o durumda yapabilirsiniz. Fakat ABD'de yasamiyorsaniz sadece sirketiniz buradaysa soru isareti ile yaklasabilirler.

• @crazycells Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri içinde söyledi:

@fraisss Eger asil ikamet yeriniz ABD ise, kira sozlesmeleriniz, fatura odemeleriniz, maas alma islemleri vs. devam ediyorsa o durumda yapabilirsiniz. Fakat ABD'de yasamiyorsaniz sadece sirketiniz buradaysa soru isareti ile yaklasabilirler.

Bunun en güzel çözümü EB5 vizesi ile GC almak heralde. $575000 gibi bir para çıkıyor cebinizden, bunun da $75000 ını unutuyorsunuz, ondan sonra "money talks". Ne nerde çalışıyorsun diye soran var, ne ne zaman girdin ne zaman çıktın diye soran var, ister orda yaşa, ister burda yaşa. En rahat GC yöntemi ama birazcık pahalı tabi...

• Merhabalar değerli forum üyeleri. Ben göçmen vize ile Abd'ye ilk girişimi 28 ağustos 2018'de yaptım pasaporta 28 ağustos 2018 yazılı bir damga bastılar.25 eylülde Tr'ye döndüm. Green card ise benden sonra ekim ayında abimin evine geldi.Şuanda Türkiye'deyim okulum da biteceği için 20 haziran gibi Abd'ye bilet alacağım.Yanımda green card olmadığı için pasaporttaki damga ile Abd'ye gitmeyi düşünüyorum. Damganın bir yıl geçerli olduğunu biliyorum ama yine de sizce havalimanı görevlileri sıkıntı çıkarır mı uçağa almama gibi durum olur mu veya green card isterler mi ? Yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar hepiniz sağlıcakla kalın.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@nurullah Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri içinde söyledi:

Merhabalar değerli forum üyeleri. Ben göçmen vize ile Abd'ye ilk girişimi 28 ağustos 2018'de yaptım pasaporta 28 ağustos 2018 yazılı bir damga bastılar.25 eylülde Tr'ye döndüm. Green card ise benden sonra ekim ayında abimin evine geldi.Şuanda Türkiye'deyim okulum da biteceği için 20 haziran gibi Abd'ye bilet alacağım.Yanımda green card olmadığı için pasaporttaki damga ile Abd'ye gitmeyi düşünüyorum. Damganın bir yıl geçerli olduğunu biliyorum ama yine de sizce havalimanı görevlileri sıkıntı çıkarır mı uçağa almama gibi durum olur mu veya green card isterler mi ? Yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar hepiniz sağlıcakla kalın.

Aktarmasız giderseniz hiçbir sıkıntı çıkmaz. Aktarmalı uçuşta bazı ülkeler bu damgayı kabul etmiyor.

Benzer Başlıklar

• green card başvuru bilgilerinde yanlış olması

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! green card
    3
    0 Oy
    3 İleti
    4k Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Muhammet-Shagylyjov, içinde söyledi: green card başvuru bilgilerinde yanlış olması Merhaba. Benim babam bu sene green card çekilişini kazandı. Bu arada ben ve babam Turkmenistan uyrukluyuz. Çekilişe katılırken babamın bilgileriyle onun adına ben başvurmuştum. Ama çocuk sayısını (3) bilgisini doldurduktan sonra, yaşım 21 den büyük olmasına rağmen diğer iki kardeşlerimle beraber kendi bilgilerimi de yazdım, bilgisizlikten doğduğum seneyi 21 yaştan küçük olacak şekilde (çünkü büyük dersem kabul etmiyordu sistem mantıklı olarak) yanlış doldurdum. Şimdi ise babam çekilişi kazandı. Ds 260 formunda benim ve kardeşlerimin ismi var, ve bilgiler doldurulacak. Siz ne dersiniz, nasıl olur, bu yanlış bilgi babamın vize alma sürecini olumsuz etkilermi, yoksa direk ret mi verirler? Etkilemeyecekse/etkileyecekse ds 260 formunu doldururken dikkat edeceğim husus var mıdır? Cevaplarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. Sayın @Muhammet-Shagylyjov DS260 formunu doğru doldurmanız gereklidir. Yeşil karta başvururken girdiğiniz cevaplara göre siz de yesil kart hakkına sahip olabiliyorsunuz. Her durumda DS260 formunu doğru bilgilerle doldurmanız gerekmektedir. Vukuatlı nüfus kayıt örneklerinizden aile durumu ve yaşlarına bakacaklardır. Muhtemelen babanız yeşil kartı mantıklı bir açıklama ile alabilecektir ancak siz alamayacaksınız. Babanız yesil kartı aldıktan sonra belli koşulları gerçekleştiriyorsanız sizin için de yesil kart başvurusunda bulunabilir. Teşekkürler.
  • 8 Oy
    294 İleti
    20k Bakış
    KalpK
    Ben bir soru sorucaktım da ben 16 yasındayım açık lise mezunuyum yani erken bitirdim green carda başvurabilir miyim uygun mudur?
  • 1 Oy
    282 İleti
    27k Bakış
    ozgbyrO
    Merhaba , benim çocugum eb3 vizem onaylandıktan sonra doğdu ve biz gerekli belgelerle vize muafiyetinden yararlanarak giriş yaptık ABD ye , I181 formu doldurdular , pasaportuna. I 551 damgası bastılar ve başka bir şey yapmama gerek olmadığını greencardın adresime yollanacağını söylediler ancak elimde bir Alien number yok ve greencardı takip edemiyorum . Daha önce bunu yaşayan birileri varsa bilgilendirirse çok sevinirim
  • 1 Oy
    1 İleti
    9k Bakış
    crazycellsC
    Ön not: J1 2 yıl kuralı ile ilgili bilgiler şu linkteki konuyla birleştirilip tüm iletiler ve bilgiler linkteki konuya aktarılmıştır. Lütfen konuyu şuradan takip etmeye devam edin: https://yesilkartforum.com/forum/topic/79/j1-waiver-2-years-rule Sorularınızı yukarıdaki konuda sorabilirsiniz. Arkadaslar bu konu Green Card almak isteyen ama J1 2 yil kurali olan arkadaslar icin hazirlandi. Yasadiklarimi en bastan asama asama anlatacagim... Green Card(GC)’i kazandigimi ogrendigimde j-1 vizesi icin coktan basvuru yapmistim konsolosluga, ve egitim amacli ABD'ye gitmem gerektigi icin j1 islerini ertelemeyi dusunmedim, daha sonra j-1 vizem olsa da “j-1 waiver” alarak GC’yi alabilecegimi ogrendim ve bu yolla GC almaya karar verdim. Her ne kadar j-1 vizesi “2 years apply” kurali ile birlikte verildiginde GC alamayacagimiz yazsa da, alan kisiler var; sanirim verip vermeme vizelerin sayisina bagli bir karar. Fakat ben j-1 vizesini alirken, sistemde GC kazandigim gorulmus ve beni hukumet ya da universitenin gonderip, gondermedigini ve waiver alip almayacagimi sormustu konsolos, ben kendi imkanlarimla gidiyorum ve waiver alacagim deyince vizeyi vermisti. Dolayisiyla tedbirli olmakta her daim fayda var deyip, waiver icin basvurmak lazim... Ben "No Objection Statement" yoluyla waiver aldim (zaten bu durumdaki herken bu sekilde almali, cunku diger yollar bizim durumumuza uygun degil) yazdiklarim biraz ayrintili ve uzun olacak ama ihtiyaci olanlarin okuyacagindan eminim Not: Waiver alan arkadaslarin dikkatine! Bu konudaki bilgi ve guncellemeleri su J1 waiver konusundan takip edebilirsiniz.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

22

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k