Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
1.2k 234 70.0k 220

• Merhaba, Görüşme Muafiyeti (Interview Waiver) hakkımı kullanarak istenilen belgeleri UPS İzmir'den VFS Ankara'ya göndereceğim. vfs.gtspremium.com adresine UID bilgimi girerek ardından Türkiye ve en sağdaki Interview Waiver seçeneğini seçerek ödeme yaptım. Vize Merkezi tarafından yapılacak değerlendirme sonrasında pasaportumu bıraktığım UPS İzmir lokasyonundan almak istiyorum. İki sorum var:

1. Pasaportumu UPS İzmir lokasyondan teslim almak için UID bilgimi girip ortadaki Türk Bayrağını mı seçmeliyim?
    2. Doğru seçimi yapıp yeni ödemeyi ne zaman yapmalıyım?
      Konu ile iligli deneyimli arkadaşlardan yardım rica ediyorum.

• Benim devam eden vize yenileme hikayemi sizinle paylaşayım;
    Vizesiz yenileme hakkım ile evraklarımı 17.10.2025 tarihinde VFS Global İstanbul'a teslim ettim. 21.10 tarihinde İstanbul Konsolosluğuna ulaştığını gördüm ve 24.10 tarihinde statumu kontrol ederken Refused yazısını gördüm. Tabi ister istemez can sıkıntısı oluyor niye böyle oldu diye. Halihazırda devam eden 10 yıllık turist vizem Mart 2026 tarihinde sona erecekti. Bu vizeyi sadece Eylül 2025 tarihinde eşimle birlikte 10 günlük tatilimizde kullanabildim. Malum herkesin gördüğü mülakatsız yenileme hakkı kalkıyor haberlerinden sonra bende hızlıca vizemi yenilemek istedim ama korktuğum başıma geldi.

27.10 tarihinde Yüz yüze bir mülakat planlamanız gerekmektedir konu başlıklı konsolosluk mailini aldım. Şimdi en yakın görüşme tarihi olarak Mart ve Nisan ayları görünüyor. Evraklarımı geri göndermişler onlarıda VFS Global'den 4 Kasımda teslim alıcam. Yeni randevumda Vize Önceliği 221G olarak görünmekte.

Kısacası mülakatsız vizemi alıyım derken yine mülakat için konsolosluk yolları göründü. Galiba bu aralar mülakata çağırılma artmış diye okuyorum yada kendimi böyle avutuyorum 🙂

• Vize alındıktan sonra pasaportun kaybetilmesi veya vizenin deforme olması ,yırtılması gibi durumlarda vizeyi tekrar yenileyebiliyormuyuz ?
    Verilen vizenin numarası gecerlilik tarihi hepsi sistemde bir sekilde vardır. Pasaportu kaybedince yeni pasaporta aynı vizeyi vermiyorlar mı tekrardan ?
    Yada vize tamamen gercersiz iptalmi oluyor ? en baştan yeni bir başvuru yapıp tekrar mülakata girip yeni bir vizemi almamız gerekiyor ?

• @Cipet kendinizi avutacağınız başka konuda eğer mülakatsız yenileme değil de sıfırdan vize başvuru yapsaydınız muhtemelen 2027 den önce randevu alamayacaktınız:) ara ara kontrol edin daha öne çekersiniz diye düşünüyorum, çünkü biz aynı durumda ertesi hafta alabilmiştik

• @hakzey Çok teşekkürler. Kontrol ediyorum umarım erkene çekerim, durduk yere strese girdik bakalım.

• @Cipet selamlar aynı durumu bende yaşadım.1 hafta 10 gün sonra yüzyüze randevu bulmuştum. ara ara kontrol etmenizde yarar var. umarım benim yaşadığım durumu yaşamaz direk vizeniz onaylanır. çünkü bana red verdiler 🙂

• @Fatih-Çelik-1 Fatih bey sizin yaşadıklarınızı okudum, çok teşekkür ederim destekleriniz için. Bende ara ara randevu tarihlerine bakıyorum ve hayırlısı diyorum 🙂

• Selamlar herkese, bir ay önce 10 yıllık b2 vizemizin süresi bitti. Yenilemeye karar verdik. Youtubeden videolara baktığımda, ds160 formunu doldurduktan sonra sistemde kayıt oluştururken, resimdeki 9 numaralı seçenekte bulunan "appointments to submit the interwiev waiver application" seçeneğini seçmem gerektiği söyleniyordu. ben kayıt oluşturuyorum ama bendeki seçeneklerde bu yazdığım çıkmıyor. Bendekinin ekran görüntüsünü de attım. Bende tek mantıklı seçenek "visitor visas" olarak görünüyor. Şimdi bunu seçerim ve ilerlerim, yanlışsa, sonra geri dönüpte düzeltemem diye korktum. Kayıt sisteminde yeniden bir değişikliğe mi gidildi acaba?

alt metni

alt metni

• Bu ileti silindi!

• 15 agustos 2025 tarihinde sisteme güncelleme geldi. Mülakatsız başvuru uygunluk şartları değişti. Ayrıca randevu alınırken sorulan soruların içeriğide değişti.
    Doğum için seyahat kısıtlama gibi birçok aksiyon planı yapılmış olabilir. Interview waiver uygunluk otomatık çıksa bile sonradan mülakat şartı getirilenlerde oluyor.
    Geçmişte eski vize ile yapılan statü değişikliği, sonradan isim değişikliği, vize kalış ihlali gibi bir çok neden mülakat şartı getirilmesine sebep olabilir diyorlar.
    Vize sorunsuz yenilenirse tekrar 10 yıl geçerli yeni vize veriliyor. İyi yanı eğer mülakatsız başvuru için uygunluğunuz varsa mülakata görüşmeye girmeden yeni vizeyi alıyorsunuz.

• Bu ileti silindi!

• 4 Kasım tarihinde pasaportlarımı teslim aldım, eski vizemde herhangi bir iptal damgası bulunmuyordu. 221G sarı kağıt pasaportun arasındaydı ve görüşme tarihi almamı söylüyordu. Güncel olarak 11 Aralık tarihine vize görüşmemi çekebildim.

• Merhaba, 10 yıllık vizem geçtiğimiz mayıs ayında bitiyordu ve mülakatsız yenileme için başvuruda bulunmuştum. Ardından görüşme istendi. 10 gün sonra görüşmeye gideceğim. Hangi belgeleri hazırlamam gerekiyor. Yeni bir ds formu doldurmama gerek var mıdır? Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

• Merhabalar,
    Mulakatsiz B1/B2 turistik vizesi icin gerekli sorulara cevap verdim ve randevu aldim. Pasaportlarimi ve evrakları gönderdim. Birkaç gun sonra pasaportlarim ve randevu almam gerektigi işaretlenmiş bir kağıt ile geri döndü.
    Ustraveldocs.com adresinde

• Başvuruyu kapat ve yeni başlat
      Başvuruları yonet
      Seçenekleri var. Başvuruları yonet seçeneğinde seçilecek birsey yok.
      Nasil ilerleyeceğim konusunda yardımcı olabilecek biri var mi?

• @Fatih-Çelik-1 merhaba, randevuyu nasil aldınız? Başvuruyu iptal edip yeni Başvuruyu mu başlattınız? Yeni sorular var miydi?

• @Ömer-Gürsan Merhaba, yeni bir ds formu doldurmanıza gerek yok. Doldurmuş olduğunuz form ile değerlendireleceksiniz. Vizenizi destekleyici evrakları muhtemelen sorarlar. İş durumunuzu ve mal varlığı durumunuzu belgelemeniz iyi olacaktır. Benimde başıma aynısı geldi randevu tarihimi bekliyorum suanda.

• @tbuluttekin Başvuruyu kapatıp yeni başvuru sürecine başladım. Sorular aynı. Başvuru türünüz nedir diye bir soru var. Seçenekler "Regular" ve "Refused". İkisini de ayrı ayrı seçerek devam ettim fakat sonuçta hep ücret istedi.
    Call center'ı aradım. "Cuma gününe kadar bekleyin, Büyükelçilik bir işlem yapacak, o işlemden sonra ücret talep etmeyecek" bilgisini verdi. Cuma gününü bekliyorum. Başvuru başlat ekranında bekliyorum.

• @tbuluttekin Normalde randevunu planlaman için bir seçenek olması lazım. ondan sonra tarih sayfası açılıyor. Cuma günü yardımcı olurlar muhtemelen

• tbuluttekin keşke yeni başvuru yapmasaydınız,bildiğim kadarıyla 2 gün içinde yeni randevu planla aktif olacaktı, ama cuma çözerler herhalde. Yeni başvuru yu umarım hiç vizesi olmayan kategorisine sokup size 2027 ye tarih vermez umarım o yüzden söylüyorum

• @Cipet Gerekli evraklara ulaşabileceğim bir sayfa var mıdır acaba?

Benzer Başlıklar

• B2 turist vizesi ile 6 ay kalip 2. Giris

10
    0 Oy
    10 İleti
    798 Bakış
    C
    @Kef14 Evet ocak ayinda geldiler ama daha oncesinde de haziran'da gelip aralik basi donmuslerdi. yani sadece 4-5 hafta turkiye'de kalip tekrar ocak ayinda giris yaptilar. Bir sorun cikmadi. Sorgulama yada ekstra bir guvenlik uygulamasi da olmadi.
  • 0 Oy
    6 İleti
    755 Bakış
    B
    Arkadaşlar f1 dan dün red aldım, b1/b2 turistik vizem var , 2022 ve 2023 yıllarında ıkı şer haftalık giriş çıkışım var. Sizce tekrardan giriş yaptığım da bir sıkıntı ile karşılaşır mıyım? Bostonda bir dil okulundan red aldım , tekrar bostona giriş yaparken bir sorun olur mu ? Yaşayan arkadaşlar bilgi verirse çok memnun olurum
  • Devlet memuru olarak B1/B2 turist vizesi başvurusu yapmak

6
    0 Oy
    6 İleti
    2k Bakış
    ayvalik10A
    @mertem441 günaydın gerçek başlığa zaten bu cümleyi yazdınız aynı şeyi tekrar tekrar başka başlıklara yazarsanız çorba oluyor ondan dolayı ricamız tek bir başlıktan ilerleyin ki çok daha sağlıklı bilgiye sahip olabilirsiniz. @crazycells bu başlığı kapatıp diğer başlıkla birleştirebilir miyiz.
  • Abd B2 Vizesi (öğrenci başvurusu)

Kilitli Taşındı Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    5
    0 Oy
    5 İleti
    870 Bakış
    crazycellsC
    @pisagor burasi soru cevap platformu degil, bir forum. Dolayisiyla kisisel sorulariniz icin ayri ayri basliklar olusturmamalisiniz. Zaten turist vizesiyle ilgili bilgiler su konuda veriliyor: https://yesilkartforum.com/forum/topic/95/b1-b2-ziyaretçi-vizeleri-i̇ş-turi̇zm-tibbi̇-tedavi̇
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

39

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k