Oncelikle bu foruma emek vermis olan herkese cok tesekkur ederiz, emeginize saglik.
Soruma gelince ailecek Amerikan ve Turk vatandaslariyiz ve 2012'den beri Turkiye'de yasiyoruz. %90 engelli kizimizin 6 yillik lokal kontratli olan Gurcu Bakicisini kizimizin tedavisi icin gittigimizde Amerika'ya yanimizda goturmek istiyoruz. Anladigim kadariyla kendisini kisisel evde calisan isci sifatiyla B-1 ziyaretci vizesine basvurmamiz gerekiyor. Bu dogru mudur? Surec ile alakali dikkat etmemizi onereceginiz konular varsa paylasir misiniz? Anladigim kadariyla eger vizeyi alirsak ve tibbi surec uzarsa 6-aylik kalimi uzatabiliyoruz?
Konuyla ilgili sadece ekteki detayi bulabildim: https://uk.usembassy.gov/visas/domestic-employee/
Cok tesekkurler.
-
Gözünüz aydın, sağlıkla kavuşmanız dileğiyle 🙏🏻
-
tahminim kesin red aldığımız yönünde. çünkü ufaklığın pasaportunda herhangi bir vize yoktu. zannediyorum bizlere de yakında cevap gelecektir.
-
Arkadaşlar onayladığım ds160 formunda hata yaptığımı farkettim. Konsolosluk çağrı merkezi de randevuyu iptal edip yeni randevu alın dedi. Yeni form doldurup çıktısıyla gitmek riskli mi olur.
-
Merhaba kızım için ds 160 formunu doldurdum. Ancak vize ücretim 1 yılı geçtiği için yanmış olsa da haftaya ankarada randevum var . Tekrar hem kendime hem kızıma vize ücreti yatırmak istiyorum. Ancak ais hesabım aktif görünmüyor. Kızıma yeni hesap açıp mı yatırmalıyım. Ya da kendime nasıl vize ücreti yatıracağım yeni hesap açarsam randevum iptal olur yeni randevu gerekir diye bir yorum okumuştum
Acil yardımcı olacak varsa çok sevinirim -
Merhaba,
Babama 1.5 sene öncesinde İstanbul B1/B2 vize için başvuru yapmıştım. Nisan sonu randevu var. 1.5 sene önce DS-160 formunu doldurdum ve hiç değiştirmedim. Geçenlerde tarih yaklaştığı için belgeleri toplamak için sisteme girdim. Ancak randevu aldığım appointment confirmation sayfasında görünen DS-160 numarası farklı görünüyor. DS-160 onay sayfasında ise ilk aldığım numara duruyor. Bunlar sistemi değiştiği için randevu sitesi değiştiği için randevu sayfasına ds kodum yanlış yazılmış.
Yeni DS-160 doldurmadım ve formda hiçbir değişiklik yapmadım. Sadece randevu sistemine girip bilgilerime baktım.
Visa Service Center’a yazdım ama sürekli otomatik cevap verip randevuyu iptal etmem gerektiğini söylüyorlar. Randevu almak çok uzun sürdüğü için iptal etmek istemiyorum. İstanbul ABD Konsolosluğu’nda mülakata giren ve DS-160 barkodu ile randevu onay sayfasındaki barkodu farklı olan biri oldu mu?Bir bilginiz var mı -
@Mert-Yıldız-0 hocam süreci anlatabilir misiniz? Temmuz-Eylül arası 3 ay çalışma iznimle berlinde olacağım. Bende berlinden turist vizesine başvurmayı düşünüyorum.
-
Mektubun imzalı taranmış kopyasını arkadaşınıza göndermeniz yeterli, kendisi mektubun çıktısını alarak mülakata götürmesi yeterli. Konsolosun mektubu alıp almayacağı şüpheli, görüşmenin akıbeti ve sonucunu arkadaşınızın profili (yaş, meslek, TR çalışma hayatı, aile durumu, maddi durumu, vize ile seyahat edilen ülkelere geçmiş seyahatleri - yeniden eskiye doğru, ABD seyahati sonrası yaşadığı ülkeye geri dönüş yapacağını kanıtlar beyanları) belirleyici olacaktır.
-
-
@Venom, içinde söyledi: Turist Vizesiyle ABD'ye girdikten sonra verilen kalış süresi (I-94)
Dostlar merhaba, Ağustos ayında turist vizem ile Amerikaya geldim. Ekim ayında Amerikaya ait başka bir adaya tatile geldim. Amerikaya ilk giriş yaptığımda kalış sürem 6 ay yani şubat ayına kadardı. Buraya giriş yaptıktan sonra Nisan ayı olarak güncellendi. Yani yeniden 6 ay verildi. Tek seferde ulaşım olmadığından yine başka bir ülke üzerinden aktarma yaparak Amerika’ya geri gitmeyi düşünüyorum. 6 aylık süremin dolmasına yaklaşık 3 ay daha var. 1 ay sıcak eyaletlerde gezmeyi düşünüyorum. Araba kiralayıp otel rezervasyonlarımı sunacağım. Sizce bu durumda girişte problem yaşar mıyım
Kısa süre içinde tekrar giriş yapmanızın nedenini sorgulayabilirler. Ben 17 Ekim’de çıkış yapıp 5 Kasım’da yeniden gitmiştim. Bunun sorgulanabileceğini öngördüğüm için, tekrar geliş sebebimi açıklayan kısa bir yazı hazırladım. Yazıda, önceki gelişimde 1 ay kaldığımı, sağlık nedeniyle çıkış yaptığımı, ancak oğlumun 23 Kasım’da PA maratonunda koşacağı için ona destek olmak amacıyla yeniden geldiğimi belirttim. Ayrıca, 20 gün sonrasına ait dönüş biletimi de ibraz ettim. Görevli yazıyı dikkatlice okudu ve ikna oldu.
Kısacası, tekrar girişinizin makul ve belgelenebilir bir nedeni varsa sorun yaşanacağını düşünmüyorum.
-
B1/B2 vizesi ile dil eğitimi/İngilizce dersleri alabilir çocuğunuz, ancak yalnızca yarı zamanlı eğitim-haftada 18 saatin altında olması gerekiyor. Dil okullarında veya üniversitelerin İngilizce enstitülerinde kısa, derecesiz ESL/dil programlarına kaydolabilir. Haftada 18 saatten fazla programlar için F-1 öğrenci vizesine ihtiyacı olacaktır. İnternette araştırma yaparken “Intensive English Programs (for B1/B2 visas)" or "Vacation English” anahtar kelimeleri arayabilirsiniz, “non-credit seminer” adı ile farklı kurslar bulabilirsiniz.
-
@MySea biliyorum tesekkurler , zaten bu konuyu oldugu gun haber aldim o sebeple sormak istemistim , deneyimleyen varsa diye .
-
Çok kısa aralıklarla iki girişim oldu. Son çıkışımdan 19 gün sonra tekrar ABD’ye geldim.
Görevlinin soru soracağını tahmin ettiğim için, pasaportu verirken önceden hazırladığım notu da uzattım:I visited last month and stayed for a month, then returned to Turkey for my medical checkup.
I'm back now because my son is running in the Philadelphia Marathon.
I want to watch and support him.
I have a return ticket.Kağıdı dikkatle okudu, ardından “Bagajda gıda var mı, yanınızda para var mı” diye sordu.
“Çay ve Türk kahvesi var ama para yok” dedim.
Pasaportu ve kağıdı geri uzatırken, “Tamam, iyi geziler” dedi.Seyahat amacımı dürüstçe açıklamak çok rahat geçmemi sağladı.
-
Merhabalar herkese, ben 21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Bu sene 4. Sınıfa geçiyorum ve seneye okulum bitecek diye umuyorum. Yaklaşık 1 ay önce DS-160’ı doldurup başvuru yaptım turist vizesi için, orda tekrar okuma gibi bir planım veya isteğim yok o yüzden turist vizesini seçtim.
Az çok her şeyi öğrendim araştırmalarımla, izlediğim videolarla ama benzer tecrübesi veya tanıdığının geçirdiği bir tecrübesi olanlar varsa diye danışmak istedim.
Benim mülakatım 26 Eylül’de şu an, yaklaşık 5 gün gibi bir süre kaldı. Türkiyede öğrenci olarak turist vizesi almaya çalışanlara yaklaşımları nasıl? Neler soruluyor? Klasikleşmiş sorulardan farkı ne oluyor acaba?
Resmi olarak bir işte çalışmıyorum daha ama online freelance iş yapıyorum yazılım odaklı, aylık 2500$ kazancım var şu an ve bunun bir artı olacağını düşünüyorum ama bunu mülakatta nasıl sunabilirim belge sormadıkları için genel olarak? Herhangi bir tavsiyesi veya önerisi olan varsa çok güzel olur.
-
B1/B2 mülakatı için aile randevularımız sistem değişikliği sonrası bölündü, nasıl birleştirilir? (ais-usvisa-info → usvisascheduling)
Merhaba, biz aile olarak eski ais-usvisa-info.com üzerinden ABD vizesine grup halinde başvurmuştuk ve tek hesap altında aynı gün aynı saatte randevumuz vardı. Sistem usvisascheduling.com’a geçince herkesin hesabı ayrıldı, ben de randevuları öne çekebildim ama her biri için ayrı ayrı boşluk bulup tek tek işlem yapmak gerekiyor. Bu cok riskli ve cok zahmetli.
Şu an randevu günü aynı olsa da saatler farklı. Bununla ilgili olarak site üzerinden destek talebi (request case) açtım ama durumu bir türlü anlamıyorlar. Acaba bu yeni sistemde tüm başvuruları tek bir kişinin hesabı altında “group application” şeklinde birleştirmek mümkün değil mi? Aynı sorunu yaşayan oldu mu, nasıl çözdünüz?
-
@snowwoman Merhaba , Amerikaya yeni pasaportunuzla birlikte delik açılan Amerika vizenizin olduğu pasaportla giriş yapacaksınız. Türkiyeden çıkarken Türk polisler sorguladı iki pasaportu 😂 Amerikada girişte geçerli vizemi ve yeni pasaportumu istedi görevli. 2022 de giriş yaptım hiçbir problem yaşamadım.
-
@Müberra-Dikici Merhaba ben de şunu merak ediyorum rezervasyon yaptırıp çıktısını aldıktan sonra iptal ettiğimizde görevliler sadece çıktıya mı bakıyorlar? Gerçekten rezervasyon olup olmadığını kontrol ediyorlar mı ?
-
Merhabalar benim acil bir sorum olacak yanit alabilirsem cok sevinirim . Annem babam suan Ankarada turist vizesi gorusmesinden olumlu olarak ciktilar cok sukur ancak gorevlilerin fotograflarini almadiklarini ciktiktan sonra farketmisler. Su halde fotografsiz nasil vize basacaklar ? Bu durumda ne yapmalilar ? Tesekkur ederim
-
-
Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme
-
-
Merhaba eşim için ağustos ayında vize yenilemesini yaptım fakat şimdi kendim için yapmaya çalıştığımda vize türünde
Vize türünde İstanbul Konsolosluğunu seçtikten sonra altındaki bölümde 8 numaralı interview waiver seçeneği çıkmıyor başka bir şeçenek var 8 numarada bu aralar giriş yapan oldumu acaba -
MERHABA eylül 16 sında eşimin vize yenilemesi için evrakları vfs ye teslim ettik 23 ünde onayı geldi. şimdi kendim ve çocuklar için yenileme yapmak istiyorum fakat Vize türünde İstanbul Konsolosluğunu seçtikten sonra altındaki bölümde 8 numaralı interview waiver seçeneği çıkmıyor ne yapmam gerekir
-
@sibelkguney yukarıda ve daha önceki sayfalarda konu ile bilgilendirmeler var aslında 15 ağustos itibarıyle İST-8 seçeneği çıkmıyor ama verilen cevaplara göre hala yüzyüze görüşme muafiyet seçeneği evrak teslimi ile ilerlenebiliniyor. Ama buna rağmen görüşme talep edilebilir, mülakatsız vize yenilemenin avantajı, sıfırdan vize başvurusu yapsaydınız muhtemelen 2027 yılına ancak randevu alabilecekken, mülakat talep edilmesi durumunda önümüzdeki haftaya bile randevu alabileceksiniz.
-
15 agustos 2025 tarihinde sisteme ve mülakatsız vize yenileme şartlarına güncelleme gelmiş. Randevu alınırken sorulan sorular ve birkaç içerikte değişmiş.
Ayrıca mülakatsız vize yenileme basvurusuna uygunluk olsa bile başvuru yapıp pasaportu teslim ettikten sonra görüşme şartı getirebiliyorlar. -
Herkese merhaba , 14 yaş altı oğlum ve benim Türkiyeden alınmış ,bitmesine 1 hafta kalmış turist vizelerimizi 27 Ağustos da Grup başvurusuyla yenilemeye karar verdim. Kanada Montreal den başvurumu yaptım. Mülakatsız yenileme kabul oldu ve gereken evrakları posta yoluyla gönderdim. 2 gün sonra başvurlarımız refused oldu ve mail ile randevu almam gerektiği bildirildi. Sistemden en yakın tarihe 8 Ekime randevumuzu aldım ki hemen iki gün sonrasına bile randevu tarihleri açıktı. Randevu yeri olarak sadece Ottawa görünüyordu. Gelen mailde oğlumun gelmesine gerek yoktur sadece vize basılı pasaportu ve geçerli pasaportunu getirmem gerektiği yazıyordu. Randevu tarihi Ottawa ya gittim ve ilk defa bir Amerikan konsolosluğu önünde hiçbir sıranın olmadığına şahit oldum. Güvenlikten seri bir şekilde geçtim. Asyalı bir bayan günaydın diyerek beni karşıladı. İşin açıkcası görevlilerin rahat ve güler yüzlü olması benim için rahatlatıcı oldu malum Türkiyeden 10 yıl önce aldığım kalabalık bir görüşme ortamını hatırlayınca işin açıkcası rahat bir nefes aldım. Türkiyede alışık olmadığımız bir rahatlıktı ve içeride benimle birlikte sadece 2 kişi vardı görüşme için gelen. Ds 160 kontrolleri yapılırken oğlum ve benim durumumuzu görevliye açıkladım .Sadece oğlumun ve benim Kanada daki statümüzü gösteren resmi belgeyi görmek istedi. Ve Parmak izine yönlendirdi . Parmak izindenki görevli beyefendi işi tamamlanınca okları takip edin sizi görevli çağıracak dedi. Ben okları takip ederken içerden bir memurun bana el salladığını ve parmakla gel işareti yaptığını gördüm ve gülerek merhabalaşıp randevuya başladık. Görevli, oğlumun 14 yaş altı bile olsa artık sistemin değiştiğini onun için ayrı randevu alıp gelmem gerektiğini söyledi. Gönderilen mailde böyle bir açıklama olmadığını sadece pasaportunu getirebileceğimi yazdıklarını söyledim ama kabul etmedi. Sadece Benim randevumun gerçekleşeceğini söyledi. Pasaportumu ve basılı vizemi görmek istedi. Sadece Amerikaya giriş çıkışlarımı ve ne için girdiğimi sordu. Ki asıl önemli olan nokta burasıydı. 2016 da ilk girişimi yaptım COS ile F2 statüsüne geçmiştim. 4 yıl sonra da çıkışı yaptım. Neden 4 yıl kaldığımı eşimin okulunu , ne üzerine master yaptığını ve master sonrası çalıştığı yeri sordu. İkinci girişimi ve nedenini ve nerelere gittiğimizi ve neler yaptığımızı sordu. Görevli bu başvurunun biraz karışık olduğunu ve üst yetkiliye sorması gerektiğini söyledi. Üst yetkili hemen yanından geçiyordu ve durumu açıkladı. Yetkili güler yüzlü orta yaşlı bir bayandı " Merhaba" dedi ve görevlinin anlattıklarını dinledi ekranı izleyerek. Ben konuşmalarını duyuyordum üst yetkili yapılmış olanların legal olduğunu ve kabul edilebilir olduğunu söyledi. Ve bana bakıp gülümsedi. Görevli pasaportunuz bizde kalıyor dedi. Görevliye oğlum için nasıl randevu alacağımı tekrar ücret yatıracak mıyım diye sorarken üst yetkili sorun mu var diye tekrar bize döndü ve görevli durumu açıkladı. Üst yetkili oğlumun pasaportunu aldı beni takip et deyip iki kişe öncesindeki memura durumu anlattı oğlum için hemen en yakın tarihli randevuyu oluşturup evraklarını da hazırlayıp elime teslim ettiler. Kendimi ilk defa bu kadar torpilli hissettiğim bir an olmamıştı. Akşam saatlerine doğru başvurum issued oldu. Bir hafta sonra yani bu gün oğlumla randevuya tekrar girdim evrak kontrolü yapıldı ve memur sadece COS ile ilgili soru sordu. Neden uzun süre kaldınız ve sonrasında ne yaptığımızı. Vizeniz onaylandı dedi. İşin açıkcası benim için stresli bir süreçti bu iki randevumuz. Malum göçmenlik politikalarının değişmesi ve COS yapmamız biraz riskliydi. Türkiyede bu koşullarda görüşmeye girsek alamazdık diye düşünüyorum.
-
merhaba tekrardan vize yenileme için başvurumu yaptım bugün 3 gün sonra vfs ye evraklarımı teslim edeceğim. Şu an 13 ve 17 yaşında olan 2 kızım içinde yenileme yapmak istiyordum ama onları mülakata çağıracakları kesin. Onun için tek başıma başvurdum. Eşimin yenilemesi onaylanmıştı benimde yenilemem onaylanırsa onların mülakatları daha kolay olur diye düşündüm. Şimdi eski gönderileri okuduğumda beraber başvuru yapıp onların pasaportu onaylanmadan geri dönerse randevu için sistemde yakın tarih bulunabiliyor gibi okudum. Sizce beraber grup olarak mı evrakları bırakmalıydım vfs ye
-
@sibelkguney benim fikrim değiştirebiliyorsanız grup yapın. Çocuklarla beraber başvurun.
-
@sibelkguney buradaki forumda okumuştum, bir arkadaş çocuklarına ayrı kendisine ayrı başvuru yapmıştı, çocukları için randevu da neden ayrı başvurdunuz sorusuna arkadaş kayınvalidem bakacaktı çocuklara ziyaretimde, ameliyat oldu o yüzden çocukları da götüreceğiz demiş, memur inandırıcı bulmamış ve red vermişti, forumlarda geriye dönük bakarsanız bulursunuz
-
Randevu alırken sorulan sorularda cos ( change of status ) konusu yani geçmişte yapılan statü değişikliği ile ilgili soruda var. Eğer eski vizeniz ile geçmişte statü değişikliği yapılmışsa mülakatsız başvuruya uygunluk olmaz. Bu sorulan sorulara her ne kadar hatalı veya yanlış cevap versenizde pasaportu teslim ettikten sonra sistemden zaten kişinin tüm geçmişini, eski vize bilgilerini filan görüyorlar. O nedenle sonradan mülakat şartı getiriliyor. Soruları doğru ve hatasız cevaplamak en sağlıklısı.
-
@interrupted-bigmall merhaba bana başvurumda öyle bir soru sorulmadı. Daha önce Amerikada bulundunuz mu? Giriş çıkış tarihleri istendi. COS yapıp mülakatsız yenileyen arkadaşlarım da var.
-
randevu alınırken sorulan soruların en son kısmında var
-
geçmiş vize ile statü değişikliği yapmıştım ve randevu alırken sorularda bu konu için ilk olarak statü değişikliği yapmadım olarak işaretledim otomatik olarak mülakatsız başvuruya uygun çıkardı. Sonra tekrar başa dönerek yeniden sil baştan randevu başvurusu gerçekleştirdim ve COS statü değişikliği yaptım şeklinde işaretledim bu seferde mülakatsız başvuruya uygun değil normal görüşmeli randevuya yönlendirdi. Sorulan soruların cevaplarına göre mülakatsız başvuruya uygunluğu otomatik belirtiyor. Elbette ben normal randevulu olanı tercih ettim çünkü eger hatalı cevap verip sonra pasaportu teslim ettiğimde mutlaka refused olup mülakatlı görüşme şartı getirirlerdi. Zaman kaybetmeye gerek yok. Bakalım başvuru yaptık randevu gününü bekliyoruz. Sorular arasında geçmiş vizenizi 18 yaşından büyükken mi aldınız gibi sorularda var sanıyorum değişik olarak toplam altı soru yer alıyor. en sondada bu cos konusu ile ilgili sorular var.
-
@interrupted-bigmall ilginç bana sorulmaması

-
@nuri-son Başvurumda COS ile ilgili hiçbir soru gelmedi. Ayni vize türünden yenileme yaptım önceki vizem öğrenci de değildi. Tek vizem vardı o da turist vizesi. Sizin söylediğniz türden soru karşıma çıkmadı .
-
Merhaba, Görüşme Muafiyeti (Interview Waiver) hakkımı kullanarak istenilen belgeleri UPS İzmir'den VFS Ankara'ya göndereceğim. vfs.gtspremium.com adresine UID bilgimi girerek ardından Türkiye ve en sağdaki Interview Waiver seçeneğini seçerek ödeme yaptım. Vize Merkezi tarafından yapılacak değerlendirme sonrasında pasaportumu bıraktığım UPS İzmir lokasyonundan almak istiyorum. İki sorum var:
- Pasaportumu UPS İzmir lokasyondan teslim almak için UID bilgimi girip ortadaki Türk Bayrağını mı seçmeliyim?
- Doğru seçimi yapıp yeni ödemeyi ne zaman yapmalıyım?
Konu ile iligli deneyimli arkadaşlardan yardım rica ediyorum.
-
Benim devam eden vize yenileme hikayemi sizinle paylaşayım;
Vizesiz yenileme hakkım ile evraklarımı 17.10.2025 tarihinde VFS Global İstanbul'a teslim ettim. 21.10 tarihinde İstanbul Konsolosluğuna ulaştığını gördüm ve 24.10 tarihinde statumu kontrol ederken Refused yazısını gördüm. Tabi ister istemez can sıkıntısı oluyor niye böyle oldu diye. Halihazırda devam eden 10 yıllık turist vizem Mart 2026 tarihinde sona erecekti. Bu vizeyi sadece Eylül 2025 tarihinde eşimle birlikte 10 günlük tatilimizde kullanabildim. Malum herkesin gördüğü mülakatsız yenileme hakkı kalkıyor haberlerinden sonra bende hızlıca vizemi yenilemek istedim ama korktuğum başıma geldi.27.10 tarihinde Yüz yüze bir mülakat planlamanız gerekmektedir konu başlıklı konsolosluk mailini aldım. Şimdi en yakın görüşme tarihi olarak Mart ve Nisan ayları görünüyor. Evraklarımı geri göndermişler onlarıda VFS Global'den 4 Kasımda teslim alıcam. Yeni randevumda Vize Önceliği 221G olarak görünmekte.
Kısacası mülakatsız vizemi alıyım derken yine mülakat için konsolosluk yolları göründü. Galiba bu aralar mülakata çağırılma artmış diye okuyorum yada kendimi böyle avutuyorum

-
Vize alındıktan sonra pasaportun kaybetilmesi veya vizenin deforme olması ,yırtılması gibi durumlarda vizeyi tekrar yenileyebiliyormuyuz ?
Verilen vizenin numarası gecerlilik tarihi hepsi sistemde bir sekilde vardır. Pasaportu kaybedince yeni pasaporta aynı vizeyi vermiyorlar mı tekrardan ?
Yada vize tamamen gercersiz iptalmi oluyor ? en baştan yeni bir başvuru yapıp tekrar mülakata girip yeni bir vizemi almamız gerekiyor ? -
@Cipet kendinizi avutacağınız başka konuda eğer mülakatsız yenileme değil de sıfırdan vize başvuru yapsaydınız muhtemelen 2027 den önce randevu alamayacaktınız:) ara ara kontrol edin daha öne çekersiniz diye düşünüyorum, çünkü biz aynı durumda ertesi hafta alabilmiştik
-
@hakzey Çok teşekkürler. Kontrol ediyorum umarım erkene çekerim, durduk yere strese girdik bakalım.
Benzer Başlıklar
161
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum