Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• Merhaba arkadaşlar. Amerika’ya giriş yapalı tam 21 gün oldu ve bugün green kartım elime ulaştı. Umarım herkes en kısa zaman da randevu tarihini alır.

I-130 Applied - 23/02/2024
    I-130 Approved - 8/05/2025
    NVC Letter - 12/05/2025
    NVC Docs - 20/05/2025
    DQ - 16/06/2025
    Medical exam - 16/09/2025
    Interview - 22/09/2025
    USA Entry - 9.10.2025
    Green kart - 30.10.2025

• @elturco Bu süreçte olan herkes yeterince azimli ve güçlü herkesin başarıcağına gönülden inancım tam ^^ Nihayetinde bizim sürecimiz evrak savaşı ve bekleme savaşı bir gün başvurduğumuz lotonun çıkması ile Amerikada bulmuyoruz kendimizi Çekiliş ile kazananlara göre daha uzun bir sürecin ve evrak kovalamacasının bir parçasıyız orası kesin ama yinede herkesin hayatı için en iyisini diliyorum ben ^^

• ABD Ankara Büyükelçisi Tom Barrack, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye’deki vize başvuru sürelerinin önemli ölçüde kısaldığını duyurmuş. Şu şekilde bir paylaşım yapmış, “Güvenlik ve inceleme standartlarımızı korurken, Türkiye’deki vize randevu sürelerini büyük ölçüde iyileştirdik ve kısalttık” umarım bu yapmış halleri değildir. Umuyorum yeni bir çalışma yapılmıştır bizde sonuçlarını alırız 🙏🏻🙏🏻

• @gokcesak Yani yapmış halleri bu ise ve bunu paylaşıyorsa ciddi komedi malzemesi olarak kullanabiliriz eğer yapıcağız anlamına getiriyorsa umutlanabiliriz 😃

• @Ekto-Oktan bakalım izleyip göreceğiz 🙏🏻

• Umarız bu haber bizi de etkiler!
    ABD'nin Türkiye Büyükelçisi Tom Barrack:

Türkiye’deki vize randevularının sürelerini önemli ölçüde iyileştirip kısaltırken aynı zamanda güçlü güvenlik ve tarama standartlarımızı korumaya devam ediyoruz.

• @ereneren selam neden red verdiler hocam

• @ereneren bu belge tam olarak red anlamina gelmiyormus eksik bilgileri tekrar doldurup vermeniz gerekiyormus

• Şaka gibi değil mi ya? Sıfırdan Amerika için başvuru yapacak olan kişilere çok hızlı bir şekilde randevu tarihleri verilecekken, hala sırada bekleyenler beklemeye devam edecek. Biz neden hala bu sistemsizliğin cezasını hala çekiyoruz? Çektiğimiz çileye değmiyor, harcanan zamanımıza yazık. Kim bilir bu süreçte ne kavgalar ne ayrılıklar yaşandı insanlar birbirlerini göremiyor diye ama ceza çekmeye devam edelim. Çok büyük haksızlık.

• @yeşim-yıldırım evet maalesef öyle inanılmaz bir şey 6 gün sonra tam 6 ay olucak kendi ülkemizde mülakat maili alamamamızın umarım bu önümüzdeki hafta artık gelir de rahatlarız 1 kasım itibariyle yeni yasa yürülüğe girdi bakalım artık sadece oturumu olan ve vatandaşı olan kişiler mülakata girecek umarım bu işe yarar

• @rock evet onu bende görmüştüm ama sanırım iranlılar ankarayı seçebiliyor hala, öyle değil mi?

• @rock discord da paylaşılan onaylara bakıyorum da türk eşi için başvuran kişilerin sayısı epey az (tabii bu sadece bir platform kullanıcıları) yani demem o ki sizlerin 6 ayı bırakın 2 ay bile beklememesi lazım. Hindistan, Filipinler gibi ülkelerden başvuranlar çok fazla oluyor buralarda bile bekleme süresi bizimkinden kısa

• @rock demek ki kendi ülkemizde 2. Sınıf değil 3. Sınıf insan muamelesi görüyorduk yıllarca. Hazmedemiyorum gerçekten.

• @Alternative12 artık iranlılar dubai ve yerevan ermenistan yönlendirilecek oturumu olan iranlıların bir kısmı da türkiyede

• @Alternative12 kesinlikle valla bu işi anlayamadık olay nedir neden böyle muamele görüyoruz

• @yeşim-yıldırım maalesef öyle berbat bir durum umarım bu işe yarar artık türk vatandaşlarına öncelik sonra da oturumu olanları alırlar

• @rock Başka ülke'ye dosya taşımanin kalkmasinin Turkiye ozelinde, vize sürelerine herhangi bir pozitif katki yapacagini sanmam. Ülkesinde konsolosluk olan kimsenin, isyisnalar haric, Türkiyeye dosya tasidigini sanmiyorum. Tr konsoloslugunda mulakat bekleyen yabancilar ülkesinde Abd konsoloslugu olmayan, direkt muhattabi Tr konsoloslugu olanlar.

Aksine Tr konsoloslugunun yavasligindan dolayi, Turk vatandaslari özellikle Dv için dosyalarini yabanci ülke konsolosluklatina tasiyorlardi. Bu durum ortadan kalktigi icin Tr konsoloslugunun iş yukunun artmasi olasi olabilir.

Umarim biran once işleri hizlandirip bekleyen herkese mulakat verirler. Sürecin ne kadar zor ve yipratici olduğunu yaşamayan anlayamaz. Zaten I130 surecinde gerekli tum evrak ve dokumanlarla ilişkinin gercekligi kontrol ediliyor. Nvc onayiyla da gerekli diger dokumanlar saglaniyor. Konsoloslukta sorulacak 3-5 soruya gerek var mi bilemiyorum. Çok gerekliyse bile aile birleşimini en kisa surede saglayip, mulakati belki Abd icinde cozmeleri lazim. Daha yeni evlenmiş insanlari 1 yildan fazla ayri yasamaya zorlamak insan haklarina aykiri olmali.

• @kadargo I couldn’t agree more

• @kadargo Zaten şu sistem banada saçma geliyor hocam DV konusundan geçende bahsetmiştim yani loto ile çekiliş ile hak kazanan insanların yükü gerçekten Ankara'ya kalıcak beklenen bir şey daha çok mülakat vermeyi deniyecekler haklarını kaybetmesinler diye tabi biraz bencilce gibi gelebilir ama Yani bunlar nasıl olsa aile birleşimi aylarca bekleselerde giderler önceliği DV verelim diyip kendi vatandaşını ve onların ailelerini mağdur etmek pek akıllıca değil ama süreç buraya doğru evriliyor. Bakalım sonu ne olucak...

• @kadargo onu bilemeyeceğim mesela eskiden afgan ve suriyeteliler de ankaranın mülakat alanındaydı şimdi bu yük kalkıyor umarım bir an önce halolur herkes mülakatına girer hayırlısı ile

Benzer Başlıklar

• 9
  • 2
  • 22
  • 3116
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

118

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |