Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Herkese merhaba, ustraveldocs kaydını az evvel tamamladık. Takıldığımız noktalarda @aysegul Hanımın yazmış olduğu entry'den faydalandık.

Ben bir tarayıcıdan önce kendime profil oluşturdum, aynı zamanda bir başka tarayıcıdan aynı şekilde eşime de profil oluşturdum. add aplicant gibi kısma geldiğinde eşimin UID numarasını ( profilde ismin yanında çıkan numara ) buraya girdim ve eşime ait bilgiler geldi. Burada gelen bilgileri tekrar kontrol ettim. Eşim için profil oluştururken DV 2 seçmeme rağmen burada DV-1 görünüyordu, bunu tekrar düzelttim. Burada eşimin bilgileri tamamlandıktan sonra benim case number'ımı istedi. Arada sıfırlar olacak şekilde girip submit edince barkodlu sayfa geldi.

Bu barkodlu sayfada confirmation number gibi bilgiler yer almıyor. Teslim seçeneği/teslim adresinden hariç olarak isim, pasaport numarası, UID numarası, vize türü yazıyor. Kendisinde farklı durum olan bildirsin lütfen.

Eğer çıkan barkodlu belge bir hata içermiyorsa ustraveldocs'teki sıkıntılar tamamen düzelmiş.

• Herkese merhabalar.
    Belge toplama işlerini bitirdik ancak aklımıza takılan bir konu oldu.
    Ben yaklaşık 2 sene bir devlet hastanesinde pratisyen hekim olarak görev yaptım. Zorunlu hizmetimi tamamladım. Geçen sene tus çalışmak için istifa ettim. Şu anda sigortalı olarak doktorluk yapmıyorum. Özel olarak hasta takibi yapıyorum.
    Şu anda aktif çalışmadığım için sgk hizmet dökümü götürmeli miyim?

• ⭐⭐⭐⭐

@bkio Aynen, güncel durumu güzel özetlemişsiniz, "İsim, pasaport numarası, UID numarası, vize türü" ne ilave bir de teslimat seçeneği bilgileri yer alıyor bende, muhtemelen sizde de aynısıdır. 👍🏻

• ⭐⭐⭐⭐

@drbaykal hayır hiç gerek yok, sgk dökümü götürseniz de almazlar, onunla ilgilenmiyorlar çünkü. Şuan ne iş yaptığınızı sorduklarında ne iş yapıyorsanız onu söyleyeceksiniz, yani doktorluk yapıyorsanız doktorluk yapıyorum demeniz gerekiyor, hepsi bu. Sigortalı, sigortasız kısmıyla onlar ilgilenmiyorlar.

• @aysegul Evet evet, teslim seçeneği haricinde demek istedim. Kişiye özel, ayırt edici bilgi olarak yazdıklarım yazıyor.

• ⭐⭐⭐⭐

@bkio ya pardon, demek istememişsiniz direk demişsiniz zaten 🙂 evrak dosyalıyordum az önce, kafam bir dünya oldu da, okuduğumu anlamamışım :)))

• Merhaba arkadaşlar,

DV-2026 sürecindeyim. DS-260 formunu doldururken çalışma iznim ve oturumum olduğu için Taşkent Konsolosluğu’nu seçmiştim. O dönemde Ankara oldukça yavaş ilerliyordu, bu yüzden Taşkent’in daha hızlı olacağını düşünmüştüm.

Fakat son aylarda durum değişti: Ankara Konsolosluğu hızlandı, Taşkent ise yavaşladı. En son edindiğim bilgiye göre Taşkent yaklaşık 2000’lere kadar randevu vermiş durumda ve bu gidişle randevular Şubat–Mart aylarına sarkacak gibi görünüyor.

Bu nedenle dosyamı Ankara’ya taşımayı düşünüyorum ancak kararsız kaldım.

Taşkent Konsolosluğu bana “bu konuyla KCC ilgileniyor” dedi.

KCC ise sadece “dosyanızı başka konsolosluğa taşımak istiyor musunuz?” diye sordu, ancak herhangi bir yorum yapmadı.

Şu anda emin olamıyorum:

Dosyayı Ankara’ya taşımam durumunda randevum araya sıkıştırılır mı, yoksa gecikir mi?

Bu değişiklikle Kasım–Aralık ayında randevu alma şansım olur mu, yoksa bir sonraki bültene mi kalırım?

Benim case numaramdakiler Kasım ayında randevu aldı, bu yüzden kararsızım.

Ayrıca ikinci bir konum daha var:
    Evliliğimi yakın zamanda Özbekistan’daki resmi kurumlar önünde yaptım ve uluslararası evlilik cüzdanı aldım. Talihli benim.

Ancak Türk makamlarına bu evliliği tanıtamadım, çünkü eşimin önceki evliliği sonrası iddet süresi beklenmesi gerektiği söylendi. Her ne kadar Türkiye ile hiçbir bağı bulunmasa da, bu sürenin yabancılar için de geçerli olduğu belirtildi.
    Avukatım, tanıma–tenfiz ve iddet süresinin kaldırılması için dava açmam gerektiğini söyledi.

Bu durum Green Card sürecinde sorun oluşturur mu?
    ABD açısından evliliğim geçerli olur mu — sonuçta şu an resmi olarak evliyim — yoksa tanıma işlemini beklemem gerekir mi?

Benzer durum yaşayan veya bu konuda bilgisi olan arkadaşların yorumlarını duymak isterim.
    Şimdiden teşekkür ederim. 🙏

• Bu arada, herhangi bir şeyi atlamamak adına önceden yazılanları da okudum ve bir şeyi teyit etmek istedim. Artık herhangi bir şekilde elektronik olarak belge göndermiyoruz değil mi? İstenen belgelerin tamamını yalnızca mülakat günü yanımızda götürüyoruz.

Kusura bakmayın bazen tekrar tekrar bakınca kafa karışabiliyor. 😞

• @bkio ben hala bakmakla hükümlü olduğum kişi sayısı uyumsuz hatası alıyorum 😞 sizde bu hata var mıydı?

• @bkio aynen

• @eceslc hayır ben herhangi bir hata almadım. Ama ben bu hatalar olduğu için hiç profil oluşturmadan bu zamana dek bekledim. Bugün ilk kez işlem yaptım. Sonunda hem eşimin hem benim bilgileri bulunan barkodlu sayfa oluştu.

• sağlık muayenesi için randevu gözükmüyor ayın 17 sine kadar başka bir yerde muayene olabilir miyiz ya da randevu açılır mı ne yapmam gerekir bilgisi olan var mı ?

• HERKESE İYİ GÜNLER DOKTOR RANDEVUSU ALAMIYORUM TARİH VE SAAT EKRANINDAKİ TABLO HEP (X) ŞEKLİNDE BİLGİSİ OLAN VARMI

• Bu ileti silindi!

• @emre-cebeci yeni gün açılır mı bir fikrim yok ancak Ankara’daki mülakatınız için rapor alabileceğiniz tek kurum Unganlar.

• @yasargorur sorularınıza doğru ve sağlıklı yanıtlar alabilmek için öncelikle sürecinizi imzanıza taşımanız gerekiyor.

• @emre-cebeci hayir baska yerede muayene olamiyorsunuz maalesef. 17sindeki saglik randevusu 19undaki mulakata yetisiyor. 17sinde muayene olup sonuclari ertesi gun alabiliyorsunuz bir problem olmadigi surece. benim tavsiyem o gunku randevuyu almaniz daha fazla bekletmeden. eger yetismezse de saglik randevusuna katildiginizi gosterebilirsiniz vize mulakatinda ve belgelerinizi alinca eksik belgeyi tamamlayarak vizenizi alabilirsiniz.

• @Muhammed-0 bir avukat olarak şunu söyleyebilirim siz türkiye de yasal işlem yapacaksanız tanıma davası açmanız gerekir, green card sürecinde o ülkeden aldiginız evlilik belgesi zaten geçerli o da bir uluslararası evlilik cüzdanı sonucta, siz kendi Ds formunuza esinizi ekleyin. iddet süresi gibi konular Türkiye’nin iç hukukuyla ilgili teknik durumlar olup ABD için evliliğin geçerliliğini ortadan kaldırmaz.

• @emre-cebeci Randevuları en erken mülakat tarihinden 30 gün öncesine alabiliyor sunuz. Unganlar sitesine randevu almak için girdiğinizde zaten randevu tarihinizi istiyor 30 günden fazla vaktiniz olduğu için randevu günü görünmüyor olabilir.

• merhaba, @aysegul hanımın da yardımlarıyla ustraveldocs kaydını eşim ve kendim için yaptık.
    fakat şöyle bir sorun yaşadım. eşime ayrı hesap açıp sonuna kadar gidip transaction completed yaptım. daha sonra kendim (asıl talihli olarak) için devam ettiğimde eşimi eklediğimde son adımda hata aldım. ("number of dependents does not match the number of applicants associated with my case" hatası)
    ben de eşimi eklemeden sonraki adımlara devam ettim. ve kendim için kaydı tamamladım ve transaction completed oldu.

özet olarak , kendi hesabımdan eşimi kaydetmedim. ayrı ayrı hesaplardan bağımsız olarak ilerledim. umarım bir sorun yaşamayız.

Benzer Başlıklar

• 16399
  • 57
  • 73
  • 180
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

136

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |