Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
16.5k 784 513.8k 769

• Benim bir sorum olacaktı. Ne kadar mantıklı bilmiyorum :)
    Şimdi Aralık için bülten sabit kaldı (7,750). Aynı zamanda örneğin şuan da HK için mülakatlarını verip bitirdiğini söylüyoruz.
    Ocak bülteni için 13-14 bin current olduğunu düşünürsek. HK aralıkta kimseye mülakat vermedi ve boş olduğunu biliyoruz. Yine de aralıkta yeni current olmuş numaralara mülakat ataması yapılabiliyor mu, elinde aktif mülakat olmadığı için? İlla mülakat vermek için ocağı mı bekleyecekler?

• Bu ileti silindi!

• @uck Genelde süreç şöyle, örneğin Kasım'da yayınlanan bültenle birlikte verilen mülakatlar Ocak ayında gerçekleşir. İlgili bültende de "CUT-OFFS WHICH WILL APPLY IN JANUARY" diye yazar. Fakat geçen ay buna aykırı bir durum oldu yanılmıyorsam. Eylül'de bülten yayınlandı, akabinde verilen Hong Kong mülakatları Kasım tarihli olması gerekirdi ama 23 Ekim olarak geldi insanlara. Neden bilmiyorum. Fikri olan varsa yazabilir. 1 Kasım sonrası işleyişi de bu yüzden Kasım'da göremeyeceğiz. :(

Kasım ortasında yayınlanacak bültende benzer bir durumun (Aralık tarihli mülakat gelmesi) olmasını şahsen beklemiyorum çünkü Aralık'ın 2. yarısı Xmas vs. tatiller nedeniyle mülakat gerçekleşmez bence.

• @Meliha-Yalın selamlar meliha hanım. doğrudur mülakat geldikten sonra evlendim, aslında biz tarihimizi mülakat gelmeden önce almıştık ama sürpriz olarak evlenmeden mülakat gelmiş oldu :) biz nikahımızı yaptıktan sonra o gün memuru özellikle rica ettik sisteme direk bilgilerin girilmesi ve benim nüfus kayıt örneğimin güncellenmesi için. Sağ olsun o da destek oldu ve ben daha nikahtan çıkıp eve gitmeden bilgilerimi güncellediğini gördüm. Nikah pazar günüydü o yüzden hemen nüfustan randevuları alıp pasaport ve kimliğimin yenilenmesi için randevu oluşturdum. Bu süreçte ilgili ödemeleri yaptım ve hemen nüfus müdürlüğüne gidip talebimi olduğunu pasaport ve nüfusta değişiklik talep ettiğimi bildirdim ve bu belgelerin acil olduğunu o nedenle aciliyet bildirip bildirmeyeceklerini sordum onlarda şu an bir yoğunluk olmadığını o nedenle belgelerin hızlıca geleceğini söylediler. Nitekim de şükür ki öyle oldu ve üç gün içerisinde hem nüfusum hem de pasaportum elime ulaşmıştı. Bu süreçte forumda bir sürü şey okudum ancak açıkçası süreçte bana en mantıklı gelen ve en içime sinen şekilde ilerlemek istediğim için tüm belgelerim gelene kadar formu hiçbir şekilde ellemedik veya mail atmadık.
    tüm belgelerimi elime ulaştığında asıl tarihli eşim mail atarak formunun açılmasını talep etti ve aynı gün formu açıldı aynı gün biz de formu doldurup benim için ilettik. Aynı şekilde formum aktif olduktan sonra Unganlardan da randevumuz oluşturduk ve şu an için iki tarafta da bir sıkıntı gözükmüyor. Artık 14 Kasım’a bekliyoruz 14 Kasım sonrasında inşallah olumlu olursa süreç olumsuz da olsa buraya deneyimlerimizi yazacağım.şuan için sadece ustraveldocs kısmı ile uğraşıyoruz, onu da çözünce yine yazarım. sorunuz olursa özelden de yazabilirsiniz sürecinizin kolaylıkla geçmesini dilerim.

• arkadaşlar belge toplamaya ne zaman başlanmalı tahmini olarak erkenden halledersem sorun olur mu

• Merhabalar bi süredir foruma girmeye vakit bulamadım biz vizemizi hongkongdan aldık Amerika’ya 26 ekimde giriş yaptık şuan için ev bulmak/ kiralamak dışında her şey kolay oldu bizim için sürecimizi vakit bulduğumuzda yazacağım herkese bol şans diliyorum yeni hayatında

• @harun-can e-devlet'ten alacaginiz belgelerin bir gecerlilik suresi oluyor. Oradan aldiklarinizin guncel oldugundan emin olun.

• ⭐⭐⭐⭐

@doguyilma daha önce pasaportlarınızı alabilmek için eski sisteme bile olsa kayıt oluşturulmuştur, o sebeple bu mesajı alıyorsunuzdur.
    Şifremi unuttuma tıklayabilirsiniz, yine de o profilde oturum açamazsanız yeni bir email adresiyle(erişiminiz olan) kaydınızı yapabilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐

@harun-can 1 ay gibi süresi olabiliyor bazı belgelerin, o yüzden 15-20 gün iyidir, veya 7-10 gün de olabilir. Zaten toparlamak çok kolay, edevlet sağolsun 😊

• @Buse-Demir-0 harika, hızlı bir giriş yapmışsınız yeni yaşantınıza 😁 En kısa zamanda deneyimlerinizi bekliyoruz 👍🏻

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@MEB rengi farketmez, orijinallerinin ve kopyalarinin yaninizda olmasi yeterli

• Merhaba, geçen günlerde sağlık muayenesi deneyimimizi aktarmıştım, bazılarımıza rapor mail yoluyla da ulaşmış. Bize mail gelmedi. Bu bir problem olduğu anlamına mı geliyor?

• merhaba, mülakat belgelerindeki evlilik cüzdanı + eşler için birer tercümeli fotokopi mi olacak yoksa her eş için iki adet mi tercümeli fotokopi oluyor. Ayrıca türkçe diploma içinde tercüme gerekecek mi , yoksa slı+ fotokopisi yeterlimidir.
    slmlr

• Ustravel kaydı yaparken eşimi yanlışlıkla türkiye olarak seçmişim. Yeni kayıt açtık bangkok seçtik fakat pasaport numarası diğer hesapta ve silinmiyor bu sebeple farklı ülkede gözüktüğü için ekleyemiyorum :( ne hesap siliniypr eskisi ne pasaportu. Nasıl bi yol alabilirim

• @cake spam a dusmustur.Ya da mail adresiniz yanlis olabilir Ama yine de unganlardan gidip elden almalisiniz.Akciger filminin cd veriyorlar mail de yapilan asilar var.Benim kan tahlili yoktu.Cd nin ve asilarin amerika da lazim olacagini belirttiler. Hatta cd acmayin diye yazmislar ve asi dokumlerini çoğaltın diyorlar.Zaten sari zarfi mulatta verecegiz.

• Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

@Subutay, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

merhaba, mülakat belgelerindeki evlilik cüzdanı + eşler için birer tercümeli fotokopi mi olacak yoksa her eş için iki adet mi tercümeli fotokopi oluyor. Ayrıca türkçe diploma içinde tercüme gerekecek mi , yoksa slı+ fotokopisi yeterlimidir.
    slmlr

Evlilik cüzdanı aslı ve toplamda iki adet fotokopisi gerekli sadece, resimlerinizin ve kimlik bilgilerinizin yazılı olduğu sayfaların.

Defalarca bu konu başlığında yazıldığı üzere Ankara’da gireceğiniz mülakatta vereceğiniz evraklardan Türkçe veya İngilizce harici farklı bir dilde evrak var ise tercüme ettirmeniz gerekiyor sadece.

Diploma aslı ve bir adet fotokopisi yeterli.

Anahtar kelimeler: Ankara, mülakat, evlilik cüzdanı, tercüme, diploma, Türkçe, İngilizce

Mülakat deneyimlerini okumanız faydanıza olacaktır.

https://yesilkartforum.com/forum/post/515606

• @Subutay nasıl halledebildiniz acaba bu durumu

• @ATS16 çok teşekkür ediyorum. bazı şeyleri birkaçdefa okumama rağmen telaştan insan kendisiyle çelişir hale geliyor maalesef. emin olmak için birkezde sorayım haline gelmişim.
    tekrardan bilgilendirmniz için teşekkür ediyorum.

• Unganlar zarfında zımbalı olan ve maille de gelen aşı kartında benim doğum yerim olarak türkçe karakter kullanmalarından dolayı sanırım ğ yerine # yazılmış. Bunu düzelttirmeli miyim?

O gün yorgunluktan dikkat etmemişiz şu an farkediyorum

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

5

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k