Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
16.5k 784 513.8k 769
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

@Arthur-Morgan 31.10.25 Cuma mı 07.11.25 Cuma mı?

• Size mülakatınızı HK vermiyor arkadaşlar. Konsolosluklar her ay KCC'ye kapasitelerini söylüyor, KCC randevuları dağıtıyor. KCC'nin size HK mülakat tarihi vermesi de, mülakat gününde oradaki memurun sizi oturumsuz kabul edeceği anlamına asla gelmez. "HK mülakat atarsa rahatız" değil o yüzden maalesef :(

Ha dosyasını 28 Ağustos öncesi taşımış ve onca masrafa girip oraya kadar gelen insanları gişede mağdur etmemeleri tabii ki hakkaniyetli olur, o ayrı. Bilemiyoruz ne yapacaklarını. Fevri kararlar alabiliyorlar. 28 Ağustos'un ertesi günü Viyana'nın millete attığı mailleri hatırlayın. Korkarım ki Ocak'ta yapılacak mülakatlara kadar Hong Kong'un tutumu öğrenemeyebiliriz gibi görünüyor çünkü tüm emaillere copy paste aynı şeyi dönüyorlar.

Yukarıda yazdıklarımı Ankara'ya taşımak doğru olur gibi de anlamayın. Ben de şu an 50-50 aradayım. Ankara süper diyoruz ama sadece Kasım'da öyleydi. Ekim'de kötüydü. Aralık'ta da çok az mülakatla 7.750'ye tamamladılar sadece. Ortada bir trend yok. Sadece Kasım'daki performansından Ankara'nın artık süper bir konsolosluk olduğunu ve bütün senenin böyle gideceğini çıkarımlayamayız. DV2025'de Ankara'da 2 ay üst üste hiç mülakat gerçekleşmemiş mesela. Gene öyle bir şey olmayacağını kim söyleyebilir? Ankara o güveni vermiyor şahsen bana.

Bu noktada, bu belirsizlikler altında en azından şunu net öğrenmemiz çok önemli bence. HK mülakat tarihi aldıktan sonra eğer dosyamızı Ankara'ya transfer ettirmek zorunda kalırsak, burada muhattabımız artık Ankara mı oluyor? Orada public inquiry formlarına dönüş yapan random bir memurun keyfine ve insafına mı kalacağız, bizi araya sıkıştırıp tarih saat mi verecekler, ve bu noktada ne kadar yardımcı/yapıcı bir tutum alacaklar, vs. Maalesef bu geçiş döneminin kobayları biz olduk.

• @ATS16 teşekkür ederim

• ⭐⭐⭐⭐

@tulay, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba 14 kasim 2025 da randevuma gidecegim D

Merhaba
    Mülakatınız nerede bilmiyorum ama öncelikle sizden ricamız imzanızı tamamlamanız ve excele bilgilerinizi girmeniz.

İmza için buradaki örneğe bakın.

Excel tablosu için buradaki tabloda alt taraftaki beyaz alana bilgilerinizi ekleyin.

Şimdiden hayırlı olsun.

• @zuzu4545, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

merhabalar, us travel docs sitesinde hem eşim hem de ben giriş yapmaya çalıştığımız gibi ‘You’ve been blocked’ alarak giriş yapamıyoruz.Bunu yaşayıp çözebilen var mı?

Bilgisayara mobil hotspot yaparak deneyin

• @Arthur-Morgan bu yuzden bu sorunun net bir cevabi yok. Konsolosluklarin nasil bir reaksiyon alacaklari bilinmiyor.

• @hkilic Daha önce bildiğim konular değil bu forum sayesinde
    bilenlerin, tecrübelilerin bakış açıları sayesinde okuyor ve bir yön çizmeye çalışıyorum. Detaylı ve yararlı yorumunuz için teşekkürler. Ankara noktasında nasıl bir muhattap bulunabilir acaba. Buna mı odaklanmalı o zaman.

• Bu sayfada bir eleştirim var
    Birisi soru soruyor cevap veren kişi veya kişiler ALINTI yerine değilde cevap yerine tıklayarak cevap yazıyor

Şimdi böyle olunca ne oluyor soruyu soran kişinin sorusu arka sayfada cevap bir sonraki sayfada ve en önemlisi cevap yazan kişi ALINTI yapmadığı için sorulan soruyuda bilmiyoruz , sonra sonra sayfayı okuyanlar sorulan soruları göremiyorki? Boşuna kürek çekmek gibi oluyor umarım anlatabildim

• @zuzu4545 merhaba benim konu dışı sorum olacak sorunuzu işgal etmiş gibi oluyorum kusura bakmayın, siz de mülakat tarihi sonrası evlenen talihlisiniz bizim gibi. Siz hangi aşamadasınız? Dosya açtırmak yeni kimlik gelmesi falan nasıl oldu gidişatınız

• ⭐⭐⭐⭐

@tulay İmzanızda dosya numaranız bir çarpı fazla olmuş, 44XX olmalı.

• Green card cekilisi bana cikti. Ve Ds260 formunu doldurdum ve esim de Ds260 oda doldurdu ve randevu tarihimiz 14 kasimda Ama esim simdi vazgecti.Doktor muayeneside gitmiyecek ve randevuya gelmiyecek ben tek gidecegim.Esas green card sahibi benim .Esimin gelmemesi benim vize mi etkiler mi?
    Bir de bankada en az ne kadar olmali.Evimiz ve arabamiz var ama hepsi esimin istune kayitli sorun olur mu?

• @drbaykal yakinda kirtasiye var cok isterlese cikartirsiniz.Arti orada bekliyorsunuz zaten Hic sikinti yapmayin yardimci oluyorlar.

• @heyysanadiyom şöyle ki buraya basarak soruya gidebiliyorsunuz.

Screenshot_20251030_003710_Chrome.jpg

Bir de forum kullanımı ile ilgili görüşlerinizi buradan yazarsanız daha hızlı ve sağlıklı yanıtlar alabilirsiniz

https://yesilkartforum.com/forum/topic/125/forum-ile-i̇lgili-hatalar-görüşler-öneriler-ve-sorularınız/628

• @hkilic dosyanızın current olduktan sonra dosyanızı taşımak istediğiniz senaryoda muhatabınız taşıma yapmak istediğiniz konsolosluktur. Bununla ilgili geçmiş deneyimler, gönderilen mail formatları vb tamamının forumda çokça örneği bulunmaktadır.

• @elbruz, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@heyysanadiyom şöyle ki buraya basarak soruya gidebiliyorsunuz.

Screenshot_20251030_003710_Chrome.jpg

bunu bilmiyordum ama bu bile uğraştırıcı , o alandan çıkınca soru gidiyor , soruyu görmek istersen tıklayıp başka yere gidiyorsun felan fistan

hızlı hızlı okuyup öğrenmek varken oraya gidip bakmak boşuna iş

benim şimdi yaptığım gibi alıntı yapsa kimse aynı soruyu sormaz , herkes faydalanır bu şekilde , arama çubuğu deniliyor burayı çok çok az kişi kullanır ama alıntı olursa sayfa sayfa okuyan şak diye soru ve cevabı görür:beaming_face_with_smiling_eyes:

• @heyysanadiyom alıntı yaptığınızdq sadece sizin mesajınız görülüyor. Cevapla yaptığınızda, cevap yazdığınız kişiye de ayrıca bildirim gidiyor. Bahsettiğim yere basıp soruya gittiniz, sonra geri sona gitmek istediğinizde tek yapmanız gereken en alttaki aşağı ok tuşuna basmak aslında. Birkaç defa yapınca alışırsınız

• @elbruz @hkilic
    Merhaba, bu konuda bir ekleme yapmak isterim. Bu zamana kadar current olmus dosyalarin transfer islemlerini, ilgili konsolosluklar KCC’den talep ederek gerceklestirdiler ancak 28 Agustos’da yayinlanan duzenlemeden sonra current olmus dosyalar icin KCC’nin de transfer islemlerini gerceklestirebilecegini dusunuyorum. Eger hali hazirda current olduktan sonra dosya transfer etmek isteyen talihliler varsa KCC ile de iletisime gecerek bir sansini deneyebilir. KCC bu istediginize olumlu yanit vermezse de siz yine ilgili konsoloslugun dosyanizi KCC’den talep etmesi icin girisimlerinize devam edebilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐

@mert267 ilk görselde; transaction completed ve alttaki veriler kaydınızın yapıldığını gösteriyor, hiçbir sorun yok, bu görselin çıktısını yanınızda bulundurun mutlaka, yeterli. (Ki onlar kayıt yapıldığını göreceklerdir sistemlerinde, bu çıktıya da yüksek ihtimal gerek kalmayacaktır.)

• Merhaba. Diploma ve evlilik cüzdanının fotokopisi renkli mi olacak? Hepsini siyah-beyaz çektireyim mi?

• @aimer Suudi Arabistan'da ikamet etmeyen yabancılar için adli sicil kaydı verilmiyor zaten. Rahat olun.
    "Non-citizens not currently residing in the Saudi Arabia cannot obtain a police certificate." Kaynak
    https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/Visa-Reciprocity-and-Civil-Documents-by-Country/SaudiArabia.html

Benzer Başlıklar

• DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    19k
    1
    25 Oy
    19k İleti
    886k Bakış
    oktay3847O
    @Serapp müteşekkirim size, içimi rahatlattınız.. çok sağolun 🙏
  • 33 Oy
    11k İleti
    783k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
  • 43 Oy
    7k İleti
    558k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

12

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k