Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

herkese merhaba,

öncelikle kasım bülteniniz hayırlı olsun. bildiğiniz üzere 3. ayda da aynı kaldı ve bir ilerleme kaydedilmedi.
    ilk bültende de bahsetmiştim. yüksek başlayıp konsolosluk kapasitelerini doldurmayı amaçladıkları yeni bir sistem izliyor olabilirler.

bunu şu şekilde düşünün;
    DoS; konsoloslukların kapasitelerini, ne kadar vize basabileceklerini az çok biliyor.
    buna göre de onlara, seçilen sayılarına göre bir vaka talebi yapmasını istiyor.
    konsolosluklar da buna istinaden slotlarını doldurmak için kcc'den, talep ettikleri dosya sayısı kadar dosya transfer etmelerini istiyor kendilerine.

EU7500 ile başlayan bir bülten 3 ay ilerlemediğine göre ve şu an için de ankara'da bile 7000lere gelmiş mülakat sayıları gördüğümüze göre önümüzdeki ay bir yükseliş görebiliriz.
    burada eğer bülten, CN15.000 gibi açılırsa, o zaman yeni stratejilerini az çok anlamış oluruz.
    3/4 ay bazlı bülten güncellemesi ve buna göre de mülakat dağıtımı.
    bunun bir sakıncası yok bence. çünkü sürekli artan bir bültende, konsolosluk mülakat planlayamazsa o zaman da yığılma olacak.
    bunun önene, konsolsoluklarla birlikte çalışıp geçiyorlar. oldukça mantıklı bir adım bana kalırsa.

ankara özelinde konuşacak olursak;
    geçmiş senelere göre daha sistematik ve fazla mülakat dağıtımı görüyoruz. bu olumlu bir adım elbette..
    ancak temkinli olmak ve her an değişebilecek dinamiklere hazırlıklı olmak gerek.
    her ne yaparlarsa yapsınlar, kendilerine güvenmek konusunda bizi hep yarı yolda bıraktılar.

bültenin ilerlememesi, dosyasını taşımış ve orada mülakatı kesinleşmiş (viyana) dosyalar için can sıkıcı olabilir.
    çünkü bülten ilerlese, onlar neredeyse 2026 olmadan mülakat alacaktı. ama bence bir sonraki bültende onlara da sıra gelecek.. bekleyip görelim.
    ankara özelinde de şu an için karalar bağlayacak bir durum yok. 1 ocak sonrası asıl manzarayı görüp ona göre çıkarım yaparız hep birlikte.

sürekli takip etmek, deneyimleri okumak, mülakata hazırlı olmak şu an için yapmanız gereken tek şey.
    bunları size forum olarak anlık sağlamaya çalışıyoruz.
    DV süreci için yanıtlanmamış, bilgisi verilmemiş, cevaplanmamış hiçbir konu yok. her şeyi forumda bulabilirsinz, yeter ki bakın ve okuyun.

onun dışında, forumda yazamayacağı kadar özel durumları olan arkadaşlar bana özelden ulaşabilir, çoğu ulaşıyor zaten.
    onların dosyaları ile özel olarak ilgileniyorum. kimsenin vizesiz bu yılı kapatmasını istemiyoruz..
    bu yüzden siz emek harcayın ki, biz de size destek olalım.

herkese sorunsuz, AP'siz mülakatlar diliyorum.

ışık sizinle olsun
    namaste!

• Bu ileti silindi!

• @Mirac-Skellrod % 85 gelmez 3 aydır tık yok. bu rakamlar eskisi gibi değil çok umutlu olmayın

• @istalin Bu yorumu neye göre yaptınız?
    Bence gelmemesi gayet normal, çünkü 7750 zaten son 8 yılın en yüksek açılış rakamı. İlk 3 ayda bu seviyenin üzerine çıkmaması da oldukça beklenen bir durum.

Benim analizime gelirsek, diğer arkadaşların da söylediği gibi 129,516 seçilen kişi var ama bunun yaklaşık 27,868 kişi seyahat yasakları veya çeşitli kısıtlamalar yüzünden vize alamayacak (kaynak), kalan ise 101,648 kişi. Bu yüzden Asya bölgesi 10 binden başladı. Önceki yıllara bakarsanız bu kadar yüksek bir başlangıç numarası bulunmuyor. Yani geriye ortalama 100 bin kişi kalıyor diyebiliriz.

Excel tablosuna bakınca, çoğu kişi Aralık ayı sonuna kadar mülakat tarihini almış durumda. Ocak ayında bir artış olması neredeyse kesin, ama ne kadar artar onu kestirmek zor.
    DV2024 ve DV2025 verilerine bakarsak, 8 bin civarındaki numaralar bile Hong Kong gibi konsolosluklarda ancak Ocak–Şubat aylarında vize alabilmiş. Bu yılsa, exceldeki kayıtlı kişilerin yaklaşık %30’u şimdiden randevusunu almış durumda.

Avrupa bölgesinde (EU) en yüksek case numarası 72 bin (İngiltere), diğer ülkelerde ise ortalama 48–49 bin civarında seyrediyor (Kaynak). Fakat kesin veriler Ocak ayında açıklanacak.

Yaklaşık 6–7 aydır forumu düzenli olarak takip eden biri olarak, tahminim bu yıl numaraların en az 30 bine kadar çıkacağı yönünde. Hatta “current” olma ihtimali de var, çünkü önümüzde hâlâ 9 bülten daha açıklanacak. Son 30 yıla baktığımızda, sadece 5 yıl 30 binin altında kapanmış, ve üst üste 28 binin altına düşen hiçbir yıl bulunmuyor.

Ne yazık ki piyango bu yıl DV-2025’e vurdu, ancak DV-2026’nın düşük numarada kapanacağına dair elimizde henüz veri yok.

Bu süreci yavaşlatacak tek şey hükümetin kapalı olması; onun dışında şu an için aklıma pek bir şey gelmiyor. Diğer arkadaşlar da bilgilerini paylaşabilir. 🙂

• @bkaraca çok güzel özetlemişsiniz durumu beklediğim cevap 👏 hiç bir şekilde enseyi karartmak yok en başında olumlu olmalıyız ve sabırla beklemeliyiz bu dönem cok güzel olacak inşallah

• Bu ileti silindi!

• Bu ileti silindi!

• Malum bültenin yayınlanması an meselesi tahminlerinizi alalım ???

• @Egemen-Eren-Gümüş önceki yıllara bakarsak 12bin olası. 15bin de gelebilir, travel ban sebebiyle.

• @bkaraca 15.000 açılsın diye totem adaklar neler diliyorum valla inşallah dediğiniz gibi olur ama bence 12.000 gayet olası

• @gucarslan bu her ay 7750 kişi ile mi görüşme olacak demek, yoksa tüm 2026 için toplam görüşülecek kişi sayısı mı oluyor?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@kemal85 bu başlığın ilk iletisini okuduğunuzdan emin olun lütfen.

• sadece 750 dosya artışı biraz beklenmedik oldu

• Yeni bülten 8500 olarak açıklandı, daha büyük bir sayı bekliyordum 😞

• Duran bir arabadan çok daha hızlılar

• Hnk ozelinde bize bir orneklem verir umarim, sayi random olarak degisecek bu cok belli, yil sonunu 25K ustu kapatacagina ait umidim suruyor.

• Yeni bülten herkese hayırlı olsun. Her yıl süreç farklı işliyor. Morelimizi yüksek tutarak, vize beklentisine aşırı kapılmadan, hayatımızı en iyi şekilde yaşamaya devam etmeliyiz.

• @gucarslan, içinde söyledi: Sayılarla DV2026

EU7500 ile başlayan bir bülten 3 ay ilerlemediğine göre ve şu an için de ankara'da bile 7000lere gelmiş mülakat sayıları gördüğümüze göre önümüzdeki ay bir yükseliş görebiliriz.
    burada eğer bülten, CN15.000 gibi açılırsa, o zaman yeni stratejilerini az çok anlamış oluruz.
    3/4 ay bazlı bülten güncellemesi ve buna göre de mülakat dağıtımı.

Merhaba, yeni bültene göre değerli düşüncelerinizi paylaşırsanız çok memnun oluruz.

• Analiz yapmanın bir anlamı yok, çok saçma. DV2025’ten beri doğru tahmin tutturabilen kimse görmedim. Tamamen şans ve mantık dışı bir süreç. En iyisi akışına bırakmak..

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

152

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |