Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@yigit55 evet atlanan dosyalar daha öncede görülen bir olay yapabileceğiniz bir şey yok. Hafta içi iş gününde tekrar dosya durumunuzu sorabilirsiniz halen 2. Tip mi mail geliyor kontrol edebilirsiniz

• @ugur077 Öncelikle şimdi DS-260'daki soruyu kontrol ettim. "have you traveled to any countries/regions within the last five years?" diyor yani 2020'den önce gittiyseniz bunu belirtmeniz bile gerekmiyor. ben 10'dan fazla ülke gezdim, formu doldururken sadece ilk giriş yaptığım ülkeleri (schengen bölgesinde serbest geçtiğim yerler hariç) -7 tanesini- DS-260'da belirttim, pasaportta damgası var. Siz pasaportum yoktu o vakit kimlikle girdim diyorsanız da hali hazırda çıkardığınız belgeyi içiniz rahat olsun diye götürebilirsiniz ama sorulacağını ya da isteneceğini sanmıyorum.

• ⭐⭐⭐⭐

@Dilan-Yalçın evet ayrı ayrı alıyorsunuz.

• @ozzytotheb Teşekkürler hocam. Ben de ds260da hayır olarak işaretledim ama mülakat deneyimlerinde gördüğüm kadarıyla, daha önce farklı bir ülkede yaşadınız mı diye soru soruyorlarmış. O yüzden netleştireyim dedim. Belgeyi çıkardım, isterse veririm istemezse hiç kafa karıştırmam sanırım en iyisi böyle olacak

• Bu ileti silindi!

• Bu ileti silindi!

• @betülkya bu şekilde de denedim ama yine olmadı 😔 siz ekimin ilk dağıtımında almıştınız bizi henüz sisteme tamamlamadılar

• ⭐⭐⭐⭐

@falsepoet

Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864) bu başlıktaki I-134 Form başlığı altındaki şartları karşılıyor mu kuzeniniz?

Bu istenen şartları eksiksiz karşılıyorsa kuzeniniz, mülakatınızı yapacak konsolos yeterli görürse vizeniz tabi ki onaylanabilir ama bu risk yerine borç dahi olsa etrafınızdan para bulup geçişi olarak hesapta göstermek gibi daha az riskli olan bir çözümü tercih ederdim ben olsam.

• ⭐⭐⭐⭐

@yasinkoç

1 yıldan fazla kaldığı ülkelerden polis raporu (police certificate) alması gerekiyor eşinizin. Beneficiary talihli (aile üyesi) olması fark etmez yurtdışında kalan kişinin, temin etmeniz gerekir.

• ⭐⭐⭐⭐

@c-kelen, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar,

Benim 7 Kasım 2025 tarihinde randevum var ve bazı sorularım olacak; çok değerli yardımlarınızı rica ediyorum.

Çocuğum DS-260 formunu doldurduktan sonra, 27.09.2025 tarihinde doğru bilgiler girildi ve ben mülakat e-mailini 15.09.2025’te aldım. KCC’ye, çocuk doğduktan sonra e-mail attım çünkü pasaportu hazır değildi. Pasaport yarın konsolosluktan çıkacak. KCC, durumun konsoloslukta olduğunu belirtti; bende e-mail gönderdim, ancak nasıl ilerleyeceğini bilemiyorum. Onay alsam bile, medikal rapor için randevu alamayabilirim çünkü tüm randevular dolu. Kendim ve diğer çocuklarım için randevu aldım; acaba ilgili testi yapan kuruluş yardımcı olur mu sizce?

Sanırım bu sene gereklilikler biraz farklı. Bana gelen e-mailde evrakların sisteme yüklenmesini istiyor:

Passport – valid for six (6) months beyond your intended date of entry to the U.S.

Two (2) color photographs (5 cm x 5 cm)

Medical report

Proof of registration for document delivery services on ustraveldocs.com (a printout of the "Transaction Complete" page displayed after completing the registration is sufficient). (Sayfa hata veriyor, ancak telefon ile görüştüm; çözülecek.)

Electronically processed cases: Originals of ALL documents uploaded to CEAC, including the original of petitioner’s birth certificate for IR5 and F4 visas

Paper cases: Originals, translations (only for documents not in Turkish), and copies of ALL required documents for your visa category

Özellikle 4. ve 5. maddeler için tam olarak bizden talep edilenler nedir, açıklayabilir misiniz?

1-İmzanızda CN numaranızın son iki hanesini kendi kişisel verilerinizin gizliliği adına XX olarak gizleyin lütfen.

2-Bebeğinizi sağlıkla büyütün, pasaportu doğrultusunda bebeğiniz için açılacak DS260 doldurun ve submit edin. Bebek için pasaport bilgilerini güncellemeniz ve asıl talihli formunda bilgilerin güncellenmesi gerekiyorsa Ankara konsolosluk ile visa navigator üzerinden https://tr.usembassy.gov/visas/contact-immigrant-visa-section/ iletişime geçebilirsiniz.

3-Evrak yüklemesi IR5 ve F4 vizeleri için, sizin kategoriniz DV kategorisi için belge yüklemesi yok.

4-DV2025 ve DV2026 Ankara mülakat deneyimlerinde belirtilen veya mülakat öncesi size gelecek emaildeki her bir kazanan için istenen belgeleri Türkçe veya İngilizce dilinde mülakata yanınızda götürmeniz yeterli.

5-Bebek için Unganlar’dan ileri bir tarihe randevu alın, siz ve diğer aile üyeleri için onaylı muayeneye bebeğinizi de götürün ve bebeğinizin de sizinle sağlık muayenesine alınmasını rica edin.

6-ustraveldocs’da asıl talihli ve tüm aile üyeleri için kaydınızı eksiksiz tamamlayın mülakat öncesi. Barkodlu konfirmasyon belgesini alamamanız majör bir sorun değil. Süreçte zorluk yaşayan talihliler var, bu başlıkta sorunsuz çözüme ulaşan talihlilerin deneyiminden yararlanabilirsiniz. Son 10-15 sayfada olsa gerek paylaşım.

Bol şans!

• merhaba arkadaşlar, az önce eşimle mülakattan çıktık. herhangi bir olumsuz durum yaşanmadı. konsolosluk içinde işlem 2 saat civarı sürdü. vize sonuçlanınca deneyimimizi baştan sona aktaracağım zaten.

bir sorum olacak. şu an vize durumumu kontrol edebileceğim bir sistem var mı acaba ? ceac üzerindeki my visa application status kısmında geçersiz case number uyarisi alıyorum. ap-issued-ready kontrolü yapan arkadaşlar nasıl kontrol ediyordu acaba ?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@bakarmisin100 çok elzem olmadıkça mülakatınızı ertelememenizi tavsiye ederim.
    taranmış hali / kopyası vs varsa onunla mülakata girip giremeyeceğinizi konsolosluğa mail atıp sorun.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Serkan-Mustafa-Ozturk ilgili veriyi 1 ocak'tan önce göremezsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@tuna_bey ilgili sistemle alakalı soruları gerçekten yapay zekaya mı soruyorsunuz?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@mert267, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Haziran ayında babam vefat etti bunun için ds formunu açtırmadım ama mülakat günü yanımda ölüm belgesi götüreceğim sadece bu belge için tercüme yaptırmama gerek var mı ?

başınız sağolsun.
    ne formu açtırmanıza ne de vefat belgesi götümenize gerek yok.
    anne, baba dv sürecinde vize almayacağı için ikisini de yapmayın.
    vukuatlı nüfus kayıt örneğinde zaten babanızın vefatı görünecektir.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Subutay sağlık muayenesine gittiğinizde bunu bildirin, orada güncelleme yaparlar.
    ustravel sisteminde ise bu güncelleme olasılığı olduğunu zannetmiyorum ama yine de kontrol edin.
    eğer bu mümkün değilse mail atarak güncelleme talep edebilirsiniz.
    onda da cevap alamıyorsanız mülakatta yeni pasportu teslim etmeniz yeterli olacaktır.

• ⭐⭐⭐⭐

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Dilan-Yalçın mail atmak yerine göçmen vize soru formu'nu kullanın.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Fer-0 onlardan resmi bir açıklama almadan olumsuz düşünmenin anlamı yok.
    şu an için bütün konsolosluklar (ankara dahil) randevu dağıtmaya devam ediyor.
    endişe etmek için şu an erken..

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@MKA ikametgah ilmuhaberi mülakat için talep edilen bir belge değil.
    resmi olarak evli olduğunuzu kanıtlamanız yeterli.

Benzer Başlıklar

• 57
  • 153
  • 7344
  • 16399
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

124

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |