Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @Alp-Kane cok tuhaf bir durum olmus, esinizin geliri olmamasina ragmen I-864 u istemeleri. 221G yi yeterli kosullari tamamlamadiginiz icin verilmis. Esiniz tum sene boyunca hic mi calismadi, eger turkiye de calistiysa bunu amerikada bildirmeli ve ona gore income tax odemek durumunda idi. Lakin 3 sene boyunca hic bir geliri olmadiysa sorun yok. Burda aslinda onemli olan durum onlar icin, siz amerikaya gelince devlete yuk olmayacaganizdan emin olmak istemeleri. Istenilen formlari eksiksiz doldurmaktan baska bir careniz yok. Amerikali bir gocmen avukati ile gorusmenizi tavsiye ederim. Bahtiniz acik olsun.

• @Bircan benim esim turkiyede calisiyor ama gelir az buldugu icin turbotax vergi bildirimi yapmasina izin vermemis ,onceki senelerde amerikadaydi o seneler mevcut umarim sorun yasamayiz, joint sponsorumuz olmasina ragmen,diger korkum da daha once ben cr1 vizesiyle greencard aldjm ama turkiyeye dondum ve expired oldu simdi ogluma ilk kez bana ikinci kez basvuru yapiyoruz hayirlisiyla aliriz umarim

• Bizde gerçekten anlamadık çünkü eşimin çalışmadığını gösterdik joint sponsorda bulduk ilgili bir şey istememişler sadece eşimin I-864 istemişler ama işte atmıştık yani neden bir daha istediklerini ve tax return falan istediklerini anlamadık yinele herşeyi hazılayop bugün teslim ettik beklemekten başka çaremiz yok.

• Bu arada dün konsolosluk çok kalabalık değildi sanki ama sorular direk ne zaman tanıştınız? Ne zamandır evlisiniz? Diye sordular fotoğraflara baktılar başka bişey sormadılar ve dediğim gibi 221g formu veriler

• Eşinin income olmayıp joint sponsor ekleyenler cevap verebilir mi? Eşiniz için I-864 dışında ne yüklediniz no income oluşunu nasıl gösterdiniz?

• @Alp-Kane hocam income olmasa dahi ı-864 formunu eşinin doldurmak zorunda onu da sumbbit etmek zorundasınız

• @rock hocam biz zaten önceden eklemiştik ama görüşmede yeniden istediler yani işte o değişik oldu biraz yeniden istemeleri.

• @Alp-Kane çok iliginç sumbbit ettiyseniz istmemesi gerekiyor income olması fark etmez tekrardan sumbit edin hocam isterseniz hallettik diyin deneyin şansınızı

• @rock zaten yeniden yolladık ve ekstra olarak IRS tax return yolladık para yapmadığına rağmen ama ceacta hiç bir şey demiyor refused falan. Acaba böyle bir durumu yaşamış bir arkadaş var mı? @Alfa-Centauri sanki joint sponsorla ilgili sıkıntı yaşamıştı. Eşiniz için ne yüklemiştiniz para yapmadığını göstermek için?

• Daha önce mülakat esnasında i864 formunuzu göremiyoruz dediklerini çok okumuştum.Halbuki herkes zaten yüklemiş oluyor .. acaba sizde de öyle bir olay mı oldu sonuçta aynısını tekrar verince be değişecek onlar için.Birde evrakları nasıl ulaştırdınız onu merak ettim.Elden mi posta mı email? Herkesin hikayesi farklı benim eşimde burda çalışıyor , her sene gerekli formları dolduruyor postalıyor vs günü gelince yeterli mi değil mi anlayacağız…sabırlar diliyorum mutlaka çözülecektir probleminiz

• @umutmuftahi merhabalar şimdi biz I-864 doldurmuştuk ama eşimin income yapmadığını gösteren bişey yollamadık yani IRS TAX RETURN sanırım para yapmasanız bile gerekiyormuş @rock sağolsun kendisi bize öyle belirtti. Eşim sadece o formu doldurup Amerika’ya geri döneceğine dair domicile örnekleri attı nvcye. Ama tax return falan atmamız gerektiğini bilmiyorduk. Neyse şimdi hepsini sabah hazırlayıp pasaport ile beraber Amerika VFS diye bir yer var oraya teslim ettik hemen mülakattan bir gün sonra. Sanırım pasaportta hazır olunca oradan alınıyor haberiniz olsun saat 9:30dan 1:30a kadar açıklar.

• @Alp-Kane Merhaba mülakat mektubunuzu ne zaman almıştınız?

• Bu ileti silindi!

• merhaba, bir sorum var yardımcı olursanız sevinirim.. Eşim amerika'da ailesi ve çocuğuyla beraber kalıyor ev epey kalabalık (bende orada kalacağım) ama I-864 formunda household size kısmına evdeki herkesi dahil etmeyecek değil mi? Sonuçta evdeki herkesten o sorumlu değil. Kendisi, çocuğu ve benden sorumlu olarak hesaplanıyor diye biliyorum yani household size 3 olarak yazması gerekecek, eğer yanlışım varsa düzeltmenizi rica ediyorum teeşkkürler

• @Alp-Kane I864 formunda tax return bolumunde, "son 3 yil tax return yaptiniz mi" kısmına hayır isaretlediyseniz ve Joint sponsorunuz varsa, problem olmamasi lazim. Belki I864 ceac sisteminde gorunmemistir. Ekstradan, neden tax return yapilmadigina dair durumunuzu aciklayan bir "durum mektubu" yazip yukleyebilirsiniz. Ayrica IRS sitesine girip ilgili yillara ait "Non-Filing" dokumani alip, gonderebilirsiniz.

• @Alternative12 Ben de bunu Avukaka sormustum. Bakmakla yukumlu oldugu kisiler sadece ekleniyor demisti bana.

• Merhaba,biz ne uscıs nede nvc aşamasında kanıtlayıcı hıç bır belge yuklemedık avukat bizden bunları istemedi hepside onaylandı umarım bir sorun çıkmaz benim merak ettiğim biz teldeki resimleri normal çıktı olarakmı çıkartsak yoksa normal resme dönüştürme şeklindemi olmalı acaba yazişmalar felan giderken götürmek için

• @zeynep1212 teşekkür ediyorum yanıtınız için

• @Seyduna Hello, have you received your Interview letter?

• @umayy 2-3 fotograf 1 sayfada olacak sekilde cikti alip goturebilirsiniz. Fotograflarin ustune veya altina tarih, event, ve fotograftaki kisilerin kim oldugu bilgisini yazmaniz tavsiye ediliyor.

Benzer Başlıklar

• 58
  • 1589
  • 3116
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

133

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |