IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
@rock zaten yeniden yolladık ve ekstra olarak IRS tax return yolladık para yapmadığına rağmen ama ceacta hiç bir şey demiyor refused falan. Acaba böyle bir durumu yaşamış bir arkadaş var mı? @Alfa-Centauri sanki joint sponsorla ilgili sıkıntı yaşamıştı. Eşiniz için ne yüklemiştiniz para yapmadığını göstermek için?
-
Daha önce mülakat esnasında i864 formunuzu göremiyoruz dediklerini çok okumuştum.Halbuki herkes zaten yüklemiş oluyor .. acaba sizde de öyle bir olay mı oldu sonuçta aynısını tekrar verince be değişecek onlar için.Birde evrakları nasıl ulaştırdınız onu merak ettim.Elden mi posta mı email? Herkesin hikayesi farklı benim eşimde burda çalışıyor , her sene gerekli formları dolduruyor postalıyor vs günü gelince yeterli mi değil mi anlayacağız…sabırlar diliyorum mutlaka çözülecektir probleminiz
-
@umutmuftahi merhabalar şimdi biz I-864 doldurmuştuk ama eşimin income yapmadığını gösteren bişey yollamadık yani IRS TAX RETURN sanırım para yapmasanız bile gerekiyormuş @rock sağolsun kendisi bize öyle belirtti. Eşim sadece o formu doldurup Amerika’ya geri döneceğine dair domicile örnekleri attı nvcye. Ama tax return falan atmamız gerektiğini bilmiyorduk. Neyse şimdi hepsini sabah hazırlayıp pasaport ile beraber Amerika VFS diye bir yer var oraya teslim ettik hemen mülakattan bir gün sonra. Sanırım pasaportta hazır olunca oradan alınıyor haberiniz olsun saat 9:30dan 1:30a kadar açıklar.
-
@Alp-Kane Merhaba mülakat mektubunuzu ne zaman almıştınız?
-
Bu ileti silindi! -
merhaba, bir sorum var yardımcı olursanız sevinirim.. Eşim amerika'da ailesi ve çocuğuyla beraber kalıyor ev epey kalabalık (bende orada kalacağım) ama I-864 formunda household size kısmına evdeki herkesi dahil etmeyecek değil mi? Sonuçta evdeki herkesten o sorumlu değil. Kendisi, çocuğu ve benden sorumlu olarak hesaplanıyor diye biliyorum yani household size 3 olarak yazması gerekecek, eğer yanlışım varsa düzeltmenizi rica ediyorum teeşkkürler
-
@Alp-Kane I864 formunda tax return bolumunde, "son 3 yil tax return yaptiniz mi" kısmına hayır isaretlediyseniz ve Joint sponsorunuz varsa, problem olmamasi lazim. Belki I864 ceac sisteminde gorunmemistir. Ekstradan, neden tax return yapilmadigina dair durumunuzu aciklayan bir "durum mektubu" yazip yukleyebilirsiniz. Ayrica IRS sitesine girip ilgili yillara ait "Non-Filing" dokumani alip, gonderebilirsiniz.
-
@Alternative12 Ben de bunu Avukaka sormustum. Bakmakla yukumlu oldugu kisiler sadece ekleniyor demisti bana.
-
Merhaba,biz ne uscıs nede nvc aşamasında kanıtlayıcı hıç bır belge yuklemedık avukat bizden bunları istemedi hepside onaylandı umarım bir sorun çıkmaz benim merak ettiğim biz teldeki resimleri normal çıktı olarakmı çıkartsak yoksa normal resme dönüştürme şeklindemi olmalı acaba yazişmalar felan giderken götürmek için
-
@zeynep1212 teşekkür ediyorum yanıtınız için
-
@Seyduna Hello, have you received your Interview letter?
-
@umayy 2-3 fotograf 1 sayfada olacak sekilde cikti alip goturebilirsiniz. Fotograflarin ustune veya altina tarih, event, ve fotograftaki kisilerin kim oldugu bilgisini yazmaniz tavsiye ediliyor.
-
@RabiaA Hello, no, not yet unfortunatelly
-
Bir haftadır turnedeyim buraya hiç giremedim. Şimdi girerken mülakat alan birilerini görürüm diye çok heyecanlanmıştım, kafayı yemek üzereyim.
-
@Refiks Kasım ayından ümitliyim. Geçen senede çok uzun bir süre mülakat vermemişler. Kasım başı gibi mülakatları dağıtmaya başlamışlar. Birçoğunu da Aralık ayına vermişler
-
Evet benim buradan anladığım konsolosluk sağ olsun insanlar konuya küstüler günlük 3-5 girdi okuyorduk mesaj falan geliyordu artık kimse konuya mesaj atmıyor yani bilmiyorum ama şaka gibi ya sadece randevu vermeleri gerekiyor fakat yapmıyorlar herkese bol şans ve sabır diliyorum inanıyorum bu günler bile geçicek...
-
@Ekto-Oktan because everyone is tired. We are so discouraged 🫤 I honestly can’t wait for all these to be over. I still check my email every now and then 🫣🫣🫣😫
-
@Ekto-Oktan Gerçekten inancımızı kaybettirdiler. Sadece işkence başka bir şey değil.
-
@seyyit1 merhaba
Hizlandirma talebini nasil yaptiniz? Ve ozel degilse sebep olarak ne gosterdiniz? -
Biz şimdi Mayıs-Haziran DQ lular olarak Eylül-Ekim DQ lularla aynı anda mı randevu maili alacağız? Arada 5 ay var? Bu nasıl bir sistem böyle.... Gerçekten delirmemek elde değil.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
27
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum