DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@drbaykal 2026 Aşamalar sayfasında bu durum bolca konuşuldu ve konuşulmaya devam ediyor. Tam emin olmamakla birlikte Ankara konsolosluğu için ustravel kaydı zorunlu diye biliyorum. Çünkü VFS ofisinden veya adrese teslim gibi bir seçenek var. Ancak gidip konsolosluktan elden teslim edilme durumu yok diye biliyorum. Ankara mülakatına girip süreci tamamlamış olanlar net cevabı yazacaktır.
-
"You have received this email notification to inform you that you have updates available at https://dvprogram.state.gov/ESC. Please log in using your confirmation number from your original application to complete further processing."
Şeklinde bir mail ile güne uyandık ve escden kontrol ettiğimizde 21 Kasıma randevunuzu ayarladığını öğrendik. Darısı tüm bekleyenlerin başına ☺️ -
@crazycells SSN için eğer istediyseniz ibaresi kullanmışsınız. Yani SSN otamatik olarak gelmiyormu ? alabilmek için ekstra birşey mi yapmalıyız?
-
@Onur-Artoriasoğlu kotaya Almanya dan gireceksin ama yaşadığın ve vatandaşı olduğunu yer Türkiye olduğu için işlemler Turkiyeden.
-
Mülakat esnasında, Adresimi belirtebilirim değil mi? Formu açtırmama gerek var mı kâğıda yazıp gitmeyi düşünüyorum burada anlatıldığı gibi.
-
@ismailipek Ben de geçen seneye göre tüm planlarımı yapmıştım ahahah... Ülkeye erken girip GC yi alıp geri döneceğim gibi gözüküyor devam eden okulumu bitirmek adına.
-
Herkese merhaba. Bu gün itibari ile 21 kasıma randevu verildi. Ancak şu anda hamileyim ve doğum için ön görülen tarih 20 Aralık. Mülakata gidip olumlu bir sonuç alsak dahi hava yollarının 36. haftadan sonra uçuşa izin vermemesi nedeniyle Türkiye de doğum yapmam gerekecek. Aklıma iki yol geliyor
-
seçenek Konsolosluğa mail atıp bu sebepler dolayısıyla randevumuzu doğumdan sonraki bir tarihe ertelemelerini istemek. Bu seçenek sonunda randevumuzu çok ileri bir tarihe atabilirler ve bize sıra gelene kadar kontenjan doldu diyebilirler.
-
Seçenek ise mülakata bize verilen tarihte gidip orada durumu anlatıp AP ye kalmak. Ancak AP sürece bu kadar uzun tutuluyor mu yaklaşık 1-1.5 ay kadar AP süreci bizi bekler mi. Bu konuda bilgisi veya tecrübesi olan varsa bana yardımcı olursanız çok sevinirim.
-
-
14 yas altı cocukları mulakata goturmuyoruz degil mi dogru anladım? Onlara da randevu aldıgım icin emin olamadım.
-
merhabalar benim mülakatım 25 kasımda şuan unganlardan randevu almayı denedim 9 kasımda alsam randevuyu bir sorun olur mu? yani o sağlık raporunun 6 ay geçerlilik süresi var diye biliyorum
-
@Serapp Cevabın için çok teşekkür ederim imzamı tamamladım bir hatam yok ise eğer.Yazdığım konu ile bir bilginiz varsa benimle paylaşabilir misiniz rica etsem
-
Merhaba
Şu an Türkiye'de 5500 lerde mülakat verilme numarası.Sorum şu diğer konsolosluklardaki en son verilen numaraları görebilecegimiz bir ekran varmı?Cevap için şimdiden teşekkürler -
@TRP yardımınız icin tesekkur ederim ozbekistana bilet almıstım panikle simdi denicem bir de elimdeki dogum belgesi ozbekce onu ceviri aposl mi yapmam lazım
-
@Emre-Çelik-1 tekrar Ankara'ya tasımanızı onermem. @Serapp Hanım'ın da dediği gibi " 1-1000 arası, 1000-2000 arası kaç kişi var bilmiyoruz. Eğer az kişi varsa bir çırpıda 3binli 5binli numaralara mülakat gelmiş olabilir. O zaman bu duruma Ankara hızlı diyemeyiz. " Suan dosya HK da , oturumunuz oldugu ıcın Ankara'ya tasıaybılırsınız fakat sonradan Ankara yavaslarsa HK' ya tasıyamazsınız. Yine tabiki sizin seciminiz ama ben sahsen bunun icin biraz daha bekleyip gormeyi tercih ederdim.
-
Saatlerdir belgelerle ugrasiyorum ceviriydi vs..
Ve suprizz..
Butun resmi belgelerimde dogru olan dogum yerim Askerlik Durum Belgesinde yanlis yazilmis (kutuk ilini yazmislar) ne olucak daha once boyle bir sorun yasayan varmi ?
-
@yagmurgunes rica ederim. Apostil Türkiye'deki Özbekistan elçiliğinde yapılıyor. Biz yapmıyoruz diye bilirler, ama yalandır, çünkü tanıdığım birisi gidip İstanbul'da Özbekistan elçiliğinde apostil yaptırmıştı. Elçilikte Apostil yaptıktan sonra Kaymakamlıkta onaylatmanız gerekiyor. Sonra tercüme edebilirsiniz.
-
@yagmurgunes oldu ki Özbekistana gidecekseniz orada evrak apostili en azından 7-10 gün sürüyor bilginiz olsun.
-
@Spectator bence çok haklısınız ve @Serapp hanimin dedikleri de çok doğru. Ya ilk 7500deki herkes foruma kayıtlıysa ve sayıları Ankaranin mülakat dağıtacağı hız kadar ise? Ya Türk kazananların yığılması 7500-15000 arasiysa? Bu sefer Ankaranın hızı bize gore cok yavaş kalmış olacak. Tam sayıyı bilmeden hızı hakkında da yorumlar net olmayacaktır bence. İnşallah bu görünen hız gerçekten hızlandığının göstergesidir ve bekleyen her arkadaşım minumum stresle mutlu sona ulaşır.
-
Merhabalar.Dün 2NL denilen maili aldım.Tıklayıp bilgilerimi girdim ve 14 kasım 2025'de mülakata gireceğim yazıyor. ( drive'a işledim )
Ben artık gereken tüm evrak ve muayene formlarını sadece basılı doküman olarak ileteceğim doğru mudur ?
Dijital olarak maile dönüş yapmama gerek yok gibi anladım.
Teyitlerinizi rica ederim.
Teşekkürler. -
@Emre-Çelik-1 13 K, geri taşımak için yüksek bir CN...Tam anlamıyla sonu bilinmez bir maceraya dönüşebilir durumunuz...
-
Merhaba, Dün mail aldım. ama bu mail içeriği "You have received this email notification to inform you that you have updates available at https://dvprogram.state.gov/ESC. Please log in using your confirmation number from your original application to complete further processing."
linke tıkladım bilgilerimi girdim ve 7 kasımda mülkatımın olduğunu öğrendim. daha sonra unganlardan da randevu aldım. bi problem olucağını düşünmüyorum ama sohbetlerde bahsedilen 2nl maili almadım bu şekilde bir mail aldım içeriğinde ise zaten randevu zamanım gibi bilgiler mevcut 2nl maili almak için mail atmam gerekir mi ?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
18
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum