Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak
-
@Scythep Selamlar, evet Asilar ve saglik muayenesi 6 ay gecerli. Saglik muayenesini yaptirmak icin mulakat tarihinin belli olmasi daha iyi olur.
Asi icin forumda cesitli ornekler var, oncesinde yaptiranlar var, daha evvelden yaptiranlarin karne ile ibrazi var. -
@Ekto-Oktan merhaba, bu sayfaya goz atabilir misiniz? https://yesilkartforum.com/forum/topic/150/türkiye-dışındaki-ülkelerden-adli-sicil-kaydı-almak/196?_=1758827419223
Ben gecen sene posta yoluyla cok kisa surede alabilmistim. Bir arkadas, yukarda linkini kopyaladigim sayfada deneyimini cok guzel ve anlasilir sekilde paylasmisti. Bana cok yardimi oldu. Dilerim size de olur :folded_hands:
-
D dreamer32 bu başlıktan bahsetti
-
M meke bu başlıktan bahsetti
-
@dreamer32 Hocam ne bileyim hayatımı kurtardınız desem yalan olmaz şu bilgiyi bir türlü bulamamıştım hiçbir yerde çok çok çok teşekkür ederim tekrardan sağ olun. 7 Ay yaşadım polonyada aşağı yukarı az önce pasaporttan giriş tarihlerine baktım belki sormazlar bu adli sicil belgesini ama yinede işimi o gün için garanti etmek adına bu belgeyi almak istiyordum
Sayenizde nasıl yapıcağımı artık biliyorum bunun için çok çok teşekkür ederim gerçekten minnettarım
-
@Ekto-Oktan ne demek rica ederim 😊 Haha aynı şekilde ben de çok strese girmiştim hatta Polonya'ya gitmek durumunda kalırım diye bayağı bir stres olmuştum geçen sene.
Siz her ihtimale karşı alıyorsunuz sanırım çünkü 1 sene ve üzeri yaşadıysanız adli sicil isteniyor.
Benim vize türüm için 6 ay ve üzeri diyordu istenilen belgeler listesinde ( ben de yaklaşık sekiz ay falan kalmıştım) ama mülakat sırasında vize memuru bu belgeye gerek yoktu çünkü 1 yıl ve üzeri için isteniyor demişti 😂 Ben de ama istenen belgeler listesinde "eğer altı ay ve üzeri yasadiysaniz polis belgesi gerekir yazıyor" demiştim. Kendisi liste güncel değil diyemedi tabi 🤣 Gülümseyerek hayır bir yıl ve üzeri isteniyor demişti 😂
-
@dreamer32 Evet aslında gerek yok gibi duruyor ama yinede her ihtimale karşı almak istiyorum çünkü olur kıl bir durum olur ilerleyemeyiz bu belgeyi dayatırlar iyi ihtimalde bile elime geçmesi 7-10 gün sürücek bir belge gereksiz gecikmeye gerek yok o yüzden hazırda bulundurmak istiyorum bu belgeyi...
Polonyada Katowice'da 8 ay yaşadım Silezya güzel ama soğuk baya ya Hayatımda yemediğim soğukları Polonyada yedim ben ne yalan diyeyim hahahah Gördüğüm kadarıyla K1 Vizesi almışssınız sizde öncesinde bizde CR1/IR1 bekliyoruz hayırlısı diyelim ben tekrardan teşekkür ederim rehber için ^^
-
A aysegul bu başlıktan bahsetti
-
@Barsamagic ben de KKTC’de okudum üniversiteyi, daha önce forum’da da okudum KKTC‘den alınıyor ama Türkiye’de konsolosluklara gidip bunu talep edebiliyorsunuz diye okudum ekstra KKTC’ye gitmeniz gerekmiyor ama evraklar arasında istendiğinden eminim
-
Merhaba Gürcistan dan polis belgesi nasıl alınır? Deneyimimi burada paylaşmak istiyorum.
Benim bulabildiğim iki yol var ;
ya kendiniz gidip alırsınız ya da orda bir tanıdığınız var ise onun vasıtası ile olabilir.
Konsolosluk ile iletişimi geçtim ama verimli olmadı verecekleri evrakların bana faydalı olmayacagini apostil yaptiramayacaklarini söylediler. İki evrak lazımdı birinin ismini söyleyince anlaşamadık. Anlayamadı evrak ismini belki benim telaffuzdan olabilir bilmiyorum. Kısacası konsolosluk olmadı.
Bende iç işleri bakanligini aradım ve ihtiyacım olan evrakları sordum bana en çabuk istenilen dilde iki gün içinde alabileceğimi söylediler. Ya gidip kendim alacaktım yada rıza mektubu yazıp biri benim yerime alabilecekti.
Kendi el yazımla Gürcüce olarak arkadaşimin istenilen belgeleri ordan benim adıma alabileceğini içeren bir rıza mektubu yazdım ve arkadisima yolladim, pasaport ve oturum kopyası ile oda iki gün içinde ordan evraklari aldı.
İki gün için iki evrak 360 gel(LARİ) ödedim. Acele olmasın derseniz daha uygun fiyatlarda mevcut.
Evraklarin ismi certificate of conviction ve certificate and expungement and cancellation of conviction. -
@tumra ben gitmeyi düşünüyorum askere gideceğim kasımda, sonrasında kıbrısa gidip alacağım. Ben de kktc mezunuyum
-
@Scythep sizin kararınız tabii daha erken alabiliyormuşsunuz gidip 2-3 gün içinde teslim ediliyor denildi bana da
-
@tumra pul olmuyoumuş konsoloslukta gelende, uyarayım sizi alır gidersiniz sonra geçersiz derlerse greencardınız boş yere heba olmasın AP ye bırakmışlar bir arkadaşı öyle, forumda arayıp bulabilirsiniz.
-
@Scythep teşekkür ederim ben de Kıbrıs’a gidip halletme kararı aldım zaten
-
U ugursway bu başlıktan bahsetti
-
@Ekremi merhaba, bilgilendirme için teşekkür ederiz. Hang kurumsan aldı acaba arkadaşınız? Şimdi eşim tifliste bu işlerle uğraşıyor. Bugün yetişmez ise o da bir arkadaşına vekalet verip gelecek.
-
@Kamile-1 merhaba iç işleri Bakanlığı'nın hizmet binaları oluyor "momsaxurebis saagento"(birinci kelimenin içindeki "x" Türkçede "H" olarak okunur)olarak geçer buralardan polis belgesi alabilirsiniz.
-
@Ekremi merhaba iki türlü police belgesi varmış birini hızlı çıkartıyprlarmış diğeri ise vukaatlı belge sanırım onun için 3-4 gün de çıkar demişler. Normal police belgesi yeterli oluyormu acaba? Bu arada yardımlarınız için teşekkür ederim🙏
-
@Kamile-1 rica ederim. bir tanesi evet geç çıkıyor ama üç dört günde değil iki belgeyide eğer belge başına 160 gel öderseniz en erken iki gün içinde alabilirsiniz. Yarın cumartesi yarın basvurun en geç salı hazır olur
-
Bu ileti silindi! -
G gucarslan bu başlıktan bahsetti
-
A aysegul bu başlıktan bahsetti
-
Merhaba Bulgaristan'dan polis belgesi nasıl alabilirim ? eşim orada okudu ve 10 yıldan uzun süre kaldı bende evlendikten sonra gittim 3.5 yıl yaşadım oğlum orada doğdu. Mülakat için belirtilen şartlara göre bulgardan polis yada mahkeme belgesi almamız lazım. Edirne deki konsolosluğa mail atıyorum arıyorum ama ulaşamıyorum. Farklı başka yöntem var mı ? ülkeye girmem için C vize almam lazım çünkü. bunun için gerek var mı gerçekten vize alıp kendim yapmam için. ?
-
@bketcrsur, içinde söyledi: Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak
Merhaba Bulgaristan'dan polis belgesi nasıl alabilirim ? eşim orada okudu ve 10 yıldan uzun süre kaldı bende evlendikten sonra gittim 3.5 yıl yaşadım oğlum orada doğdu. Mülakat için belirtilen şartlara göre bulgardan polis yada mahkeme belgesi almamız lazım. Edirne deki konsolosluğa mail atıyorum arıyorum ama ulaşamıyorum. Farklı başka yöntem var mı ? ülkeye girmem için C vize almam lazım çünkü. bunun için gerek var mı gerçekten vize alıp kendim yapmam için. ?
Merhabalar, bu başlıkta Bulgaristan sözcüğü geçen mesajlardan bazıları işinize yarayabilir, mesajlara verilen cevapları da okuyun lütfen:
https://yesilkartforum.com/forum/post/24164
https://yesilkartforum.com/forum/post/24289
https://yesilkartforum.com/forum/post/24358 -
@Dev merhaba, eşim sofya da okudu ve sonrasında evlendik bende sofyada onunla birlikte 3.5 yıl yaşadım. artık türkiyedeyiz. oturumlarımız bitti ve yenilemedik dönmeyeceğiz diye. vatandaşlığımız yok. kalıcı oturum vardı eşimde o da bitti. DV sürecinde 2025 yılında mülakata giren birine sormuştum bu polis belgesini sadece bulgar vatandaşlardan istiyorlar demişti. ama sitede 12 aydan fazla başka bir ülkede kaldıysan alacaksın diyor ve bulgaristanı bu kuralın dışında tutmuyor gibi. Bende edirnedeki konsolosluğa mail atıyorum uzun zamandır dönmüyorlar. arıyorum açmıyorlar. gitmek için vize almak lazım artık. bu belgeyi nasıl alacağımı bilmiyorum. hala istemiyorlarsa mülakatta bu belgeyi uğraşmayayım boşuna. Ama durduk yere de bile bile eksik belge ile de gitmek strese sokuyor beni. Nasıl yapacağız bu işi anlamadım.
-
Sn. @Serapp Hanım bir önceki iletide sorunuzun çözümü olabilecek geçmiş deneyimleri sizin için derlemiş ve sorunuzu cevaplamış.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
20
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum