Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Suudi Arabistan'dan Adli sicil kaydı/polis raporu alma işleminde 2025 yılı itibariyle güncellenme yapılmış.
    Daha evvelki mesajlarda belirtilen Riyad ve Cidde örnekleri artık gecerli degil.
    Riyad'daki Türkiye konsolosluğuna randevu alarak gittim ve forumda daha evvelden önerildiği üzere adli sicil kaydı almak için talep yazısı istedim. Surecin değiştiğini ve Absher sisteminden alındığını belirttiler.
    Ayrıca Riyad'daki Amerikan konsolosluğuna Noter İşlemleri kısmından randevu alarak gittim ve forumda daha evvelden önerildiği üzere adli sicil kaydı almak için talep yazısı istedim. Amerikan konsolosluğunda bu tip talep yazısını vermeyi önce pek bilemediler ancak konuştukça memur talebi anladı ve Arapça bir evrak düzenleyerek tamamladı. İsmimi Arapça yazmamı rica etti ancak Arapça bilmediğim için Iqama'mı kendisine verdim, o da oradan bakarak yazdı.
    Bu forumda belirtilen "bir adet 5x5 fotoğraf pasaportunuz ve Immigrant visa formu yanınızda olursa ücret ödemiyorsunuz" yorumu da geçerli olmadı, Memur benden fotoğraf almadı herhangi bir ücret talebinde de bulunmadı.

Suudi Arabistan'dan Adli sicil kaydı/polis raporu alma işlemi artık şu şekilde yapılıyor:
    Tüm Iqama sahiplerinin erişebildiği Absher sisteminden sırasıyla:
    +Electronic Services
    +Services
    +Public Security
    +Criminal Report Certificate Report Service
    +Request a Criminal Report seçiliyor.
    Burada ülke "United States" ve gerekçe "Visa" seçilerek talep oluşturuluyor.
    Talebin isleme alındığını belirten bir mesaj ile işlem kilitleniyor.
    1 gün sonra ayni şekilde:
    Absher sisteminden sırasıyla:
    +Electronic Services
    +Services
    +Public Security
    +Criminal Report Certificate Report Service
    +View Previous Reports seçilerek talep görüntüleniyor.
    Burada 57,5 SAR ödeme yapılması gerekli, bunu da Mada veya Visa kartları ile ödeyebilirsiniz.
    Dikkatli olunması gereken kısım, rapor sadece 3 gün boyunca görüntülenebiliyor, dolayısıyla 3 gün içinde ücreti ödeyerek raporu PDF olarak kayıt etmelisiniz. Vıze mülakatına giderken de çıktısını almanız gerekecektir.

• Arkadaşlar Türkiye'de Polonya için polis belgesi nasıl alınıyor bilgisi veya tecrübesi olan paylaşabilirmi?

Polonyada yaşayan tanıdığım yok Türkiyeye çakıldım tam olarak nasıl alabilirim bunu ben bilen varsa aydınlatırsa sevinirim bilgi açısından dursun köşede...

• @meke Öyle mi? Ben nedense forumda 6 ay diye okudugumu hatırlıyorum sırf bu yüzden mülakat tarihime denk getirmeye planlıyordum. Aşılar mıydı yoksa onlar? Aşıları da şu an yaptırsam acaba bir sıkıntı olur mu bilginiz var mıdır?

• ⭐⭐⭐⭐

@meke, içinde söyledi: Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak

@emrewhite Bunun sorun olacagini sanmiyorum. Adli sicil alindiktan sonra ayni ulkede yasamaya devam ediyor da olabilirsiniz.
    NVC'den gelen epostada yazdigi gibi alinan raporlar 2 yil gecerli. Giris cikis yapmaniz sorun teskil etmeyecektir.

@meke @emrewhite

“Giris cikis yapmaniz sorun teskil etmeyecektir” ifadesi hangi resmi bilgiye dayanıyor ama resmi yönerge aşağıda.

“Police certificates expire after two years, unless the certificate was issued from your country of previous residence and you have not returned there since the police certificate was issued.”

Resmi yönergede iletildiği üzere polis raporu aldığınız ülkeye geri donmediginiz sürece rapor iki yıl boyunca geçerli diyor resmi yönerge, bu yüzden rapor tarihi sonrası rapor aldığınız ülkeye tekrar seyahatiniz olacaksa mülakat esnasında gelmesi muhtemel soruya ve yeni tarihli polis raporu temin etme konusunda hazırlıklı olmanız yararınıza olabilir.

@emrewhite asi sorunuz ile ilgili mülakat deneyimlerinde bir çok Bangkok tecrübesi paylaşıldı, okumanız veya arama butonunu kullanmaniz tavsiyedir.

• @ATS16 çok kritik bir noktaya değinmişsiniz aslında açıkça yazıyormuş geçerlilik için ülkeye tekrar girmemem gerektiği. Uyarınız için teşekkür ederim 🙏🏼

• @ATS16 Behsettiginiz yonergeyi okudum, ancak ben baska bir ulkede ikamet etmeye devam ediyorum ve mulakata girip cikinca da Amerikaya giris yapana kadar o ulkede ikamete devam edecegim. Aldigim sabika kaydi da dolayisiyla gecerli olmus olacak.
    Turkiyeden aldigim ve basvuru evraklarima ekledigim Adli Sicil kaydimi da yenilemem gerekecek ve o sirada Turkiyede ikamet etmiyor olacagim, sadece mulakat icin Turkiyeye giris yapmis durumda olacagim.
    Goruldugu uzere bu tip kompleks durumlarda yazilmis olanlar pek yardimci olmuyor, bana gore baglayici olan tum evraklarin tamam olmasi.

Bahsettiginiz "Resmi yönergede iletildiği üzere polis raporu aldığınız ülkeye geri donmediginiz sürece rapor iki yıl boyunca geçerli diyor resmi yönerge, bu yüzden rapor tarihi sonrası rapor aldığınız ülkeye tekrar seyahatiniz olacaksa mülakat esnasında gelmesi muhtemel soruya ve yeni tarihli polis raporu temin etme konusunda hazırlıklı olmanız yararınıza olabilir." cok iyi bir ayrinti.

Demekki burada dikkat etmemiz gerekli 2 konu var:
    1-Daha evvelden ikamet edilen ulkeden cikarken aldigimiz sabika kaydi 2 yila kadar gecerli ve ancak o ulkeye tekrar donmemis isek gecerli.
    2-Baska bir ulkede ikamet ederken Turkiyeye donup mulakata giriyor isek guncel bir sabika kaydini mulakata goturmemiz gerekli.

• @Scythep Selamlar, evet Asilar ve saglik muayenesi 6 ay gecerli. Saglik muayenesini yaptirmak icin mulakat tarihinin belli olmasi daha iyi olur.
    Asi icin forumda cesitli ornekler var, oncesinde yaptiranlar var, daha evvelden yaptiranlarin karne ile ibrazi var.

• @Ekto-Oktan merhaba, bu sayfaya goz atabilir misiniz? https://yesilkartforum.com/forum/topic/150/türkiye-dışındaki-ülkelerden-adli-sicil-kaydı-almak/196?_=1758827419223

Ben gecen sene posta yoluyla cok kisa surede alabilmistim. Bir arkadas, yukarda linkini kopyaladigim sayfada deneyimini cok guzel ve anlasilir sekilde paylasmisti. Bana cok yardimi oldu. Dilerim size de olur 🙏

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   D dreamer32 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   meke meke 

• @dreamer32 Hocam ne bileyim hayatımı kurtardınız desem yalan olmaz şu bilgiyi bir türlü bulamamıştım hiçbir yerde çok çok çok teşekkür ederim tekrardan sağ olun. 7 Ay yaşadım polonyada aşağı yukarı az önce pasaporttan giriş tarihlerine baktım belki sormazlar bu adli sicil belgesini ama yinede işimi o gün için garanti etmek adına bu belgeyi almak istiyordum

Sayenizde nasıl yapıcağımı artık biliyorum bunun için çok çok teşekkür ederim gerçekten minnettarım

• @Ekto-Oktan ne demek rica ederim 😊 Haha aynı şekilde ben de çok strese girmiştim hatta Polonya'ya gitmek durumunda kalırım diye bayağı bir stres olmuştum geçen sene.

Siz her ihtimale karşı alıyorsunuz sanırım çünkü 1 sene ve üzeri yaşadıysanız adli sicil isteniyor.

Benim vize türüm için 6 ay ve üzeri diyordu istenilen belgeler listesinde ( ben de yaklaşık sekiz ay falan kalmıştım) ama mülakat sırasında vize memuru bu belgeye gerek yoktu çünkü 1 yıl ve üzeri için isteniyor demişti 😂 Ben de ama istenen belgeler listesinde "eğer altı ay ve üzeri yasadiysaniz polis belgesi gerekir yazıyor" demiştim. Kendisi liste güncel değil diyemedi tabi 🤣 Gülümseyerek hayır bir yıl ve üzeri isteniyor demişti 😂

• @dreamer32 Evet aslında gerek yok gibi duruyor ama yinede her ihtimale karşı almak istiyorum çünkü olur kıl bir durum olur ilerleyemeyiz bu belgeyi dayatırlar iyi ihtimalde bile elime geçmesi 7-10 gün sürücek bir belge gereksiz gecikmeye gerek yok o yüzden hazırda bulundurmak istiyorum bu belgeyi...

Polonyada Katowice'da 8 ay yaşadım Silezya güzel ama soğuk baya ya Hayatımda yemediğim soğukları Polonyada yedim ben ne yalan diyeyim hahahah Gördüğüm kadarıyla K1 Vizesi almışssınız sizde öncesinde bizde CR1/IR1 bekliyoruz hayırlısı diyelim ben tekrardan teşekkür ederim rehber için ^^

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   A aysegul 

• @Barsamagic ben de KKTC’de okudum üniversiteyi, daha önce forum’da da okudum KKTC‘den alınıyor ama Türkiye’de konsolosluklara gidip bunu talep edebiliyorsunuz diye okudum ekstra KKTC’ye gitmeniz gerekmiyor ama evraklar arasında istendiğinden eminim

• Merhaba Gürcistan dan polis belgesi nasıl alınır? Deneyimimi burada paylaşmak istiyorum.
    Benim bulabildiğim iki yol var ;
    ya kendiniz gidip alırsınız ya da orda bir tanıdığınız var ise onun vasıtası ile olabilir.
    Konsolosluk ile iletişimi geçtim ama verimli olmadı verecekleri evrakların bana faydalı olmayacagini apostil yaptiramayacaklarini söylediler. İki evrak lazımdı birinin ismini söyleyince anlaşamadık. Anlayamadı evrak ismini belki benim telaffuzdan olabilir bilmiyorum. Kısacası konsolosluk olmadı.
    Bende iç işleri bakanligini aradım ve ihtiyacım olan evrakları sordum bana en çabuk istenilen dilde iki gün içinde alabileceğimi söylediler. Ya gidip kendim alacaktım yada rıza mektubu yazıp biri benim yerime alabilecekti.
    Kendi el yazımla Gürcüce olarak arkadaşimin istenilen belgeleri ordan benim adıma alabileceğini içeren bir rıza mektubu yazdım ve arkadisima yolladim, pasaport ve oturum kopyası ile oda iki gün içinde ordan evraklari aldı.
    İki gün için iki evrak 360 gel(LARİ) ödedim. Acele olmasın derseniz daha uygun fiyatlarda mevcut.
    Evraklarin ismi certificate of conviction ve certificate and expungement and cancellation of conviction.

• @tumra ben gitmeyi düşünüyorum askere gideceğim kasımda, sonrasında kıbrısa gidip alacağım. Ben de kktc mezunuyum

• @Scythep sizin kararınız tabii daha erken alabiliyormuşsunuz gidip 2-3 gün içinde teslim ediliyor denildi bana da

• @tumra pul olmuyoumuş konsoloslukta gelende, uyarayım sizi alır gidersiniz sonra geçersiz derlerse greencardınız boş yere heba olmasın AP ye bırakmışlar bir arkadaşı öyle, forumda arayıp bulabilirsiniz.

• @Scythep teşekkür ederim ben de Kıbrıs’a gidip halletme kararı aldım zaten

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ugursway ugursway 

• @Ekremi merhaba, bilgilendirme için teşekkür ederiz. Hang kurumsan aldı acaba arkadaşınız? Şimdi eşim tifliste bu işlerle uğraşıyor. Bugün yetişmez ise o da bir arkadaşına vekalet verip gelecek.

• @Kamile-1 merhaba iç işleri Bakanlığı'nın hizmet binaları oluyor "momsaxurebis saagento"(birinci kelimenin içindeki "x" Türkçede "H" olarak okunur)olarak geçer buralardan polis belgesi alabilirsiniz.

• @Ekremi merhaba iki türlü police belgesi varmış birini hızlı çıkartıyprlarmış diğeri ise vukaatlı belge sanırım onun için 3-4 gün de çıkar demişler. Normal police belgesi yeterli oluyormu acaba? Bu arada yardımlarınız için teşekkür ederim🙏

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

125

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |