Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Listeyi kontrol ettiğimde Hong kong current olanların tamamına randevu verdi. Kasıma randevu verebilmesi için yeni bültenin artması gerekiyor. Umarım iyi bir artış olur

• @omurk Hk Kasıma kalmadan Ekim ayı içine tamamını verdi.

• @Zeynep_Oz teşekkürler şuanlık iyi gibi duruyor herşey

• @Murat-Dündar bülten artarsa durumumuzu daha iyi anlamış olacağız

• @hukukveonline Altın gümüş vb. emtialar dikkate alınmıyor. Dolar vb. döviz kabul görüyor diye biliyorum.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Flight101 Flight101 

• @Emre-Kurtulmuş teşekkürler

• @drbaykal
    bu hatayı bende yaptım
    yaptığınız işlem reddedilecek aşagı yukarı 7-8 gün sonra cevap geliyor mail ile.

başvuruyu kapatıp yeni başvuru açmalısınız tüm işlemleri baştan alıp farklı olarak asıl talihli için belge teslimi seçeneğini seçmeniz gerekiyor (en sonda bulunan ankara vfs pick up değil daha öncesinde dv1-dv2 bölümünü seçtiğiniz yerde olan ) işlem doğru tamamlandığında barkodlu bir yazdırılabilir ekran gelecek

• 28.08 kararıyla ilgli bugün güncelleme yapılmış. Ben bundan sonra talep edilmesi durumunda 1 kasımdan sonrayı belirterek taşıma işlemleri için kcc belge isteyecek gibi algılıyorum. Yani taşıyan taşıdı bundan sonra taşınacaksa belge gösterin kcc ye gibi anlıyorum başka fikri olan var mı ?

• 5 eylülde gönderdiğim maile bugün 3 tane mail geldi peş peşe yine.
    Thank you for your inquiry.

If you submitted a reassignment request prior to August 28, 2025, and it was approved, your case will remain assigned to the Post you requested. However, if you are not a legal resident of the selected Post, the Post retains the authority to decline the interview in accordance with the policy outlined here: Adjudicating Applicants in Their Country of Residence – August 28, 2025.

• @SKUKAAN ben direkt DV olarak seçmiştim. Asıl talihli benim dv1 mi seçmem gerekecek? Eşim için de dv2 mi seçmeliyim? Bir de sonda yazı yazmak için bir alan çıkıyor oraya bir şey yazmalı mıyım?

• @bketcrsur

Merhaba,

Sayfa içeriği eskiye kıyasla biraz daha sadeleştirilmiş ve anlaşılır hâle getirilmiş görünüyor.
    Ancak genel anlamda, aşağıda belirteceğim ifade dışında önemli bir değişiklik bulunmuyor.

Yani sizin “1 kasıma önce dosyalar taşınabilecek galiba” dediğiniz kısım için de söylemek gerekirse;
    zaten genel görüş bu süre zarfında dosya taşımanın yeni regülasyonlar çerçevesinde uygulanacağı yönündeydi.
    Nitekim son sayfalarda, dosyasını taşımayı deneyip başarısız olan örnekler de mevcut.

Dolayısıyla, mevcut bilgilerimize göre yeni duyuru ne bir ekleme ne de bir çıkarma getiriyor — sadece aynı durumu daha açık biçimde ifade etmişler diyebiliriz.

Eklenen bölüm şu şekilde:

“Applicants should check embassy and consulate websites for more detailed information about visa application requirements and procedures, and to learn more about the embassy or consulate’s operating status and services.”

Bu ifade, daha önce KCC’ye “dosyam ne olacak, oturum istenecek mi?” gibi sorular yöneltildiğinde verilen
    “Bu karar konsolosluk inisiyatifindedir” yanıtının duyuru sayfasına resmi bir şekilde eklenmiş hâli gibi duruyor.

Muhtemelen bu konularda çok fazla soru aldıkları için, açıklamayı doğrudan sayfa içine dahil etmişler.

• @bketcrsur

Evet Buket Hanım, bu bilgi bir süredir elimizde mevcut.
    Hatta bu geri dönüşlerin ilk alındığı dönemlerde, paralel olarak Kasım ayı için mülakat dağıtımları da yapılmıştı.

O dönem forumda öne çıkan görüşlerden biri de şuydu:
    KCC’nin konsolosluklarla istişare ederek, inisiyatifin tamamen onlara bırakıldığını bildirdiği ve bu doğrultuda gelen maillerde de aynı güncellemeyi yansıttığı yönündeydi.
    Nitekim bu sürecin hemen ardından konsolosluklar Kasım ayı için randevu vermeye başladılar.

Size, son sayfaları tekrar gözden geçirmenizi öneririm.
    Numarası size yakın bir dosya sahibi olarak da, üçüncü bülteni sakin ve rahat bir şekilde beklemenizi tavsiye ederim.

Saygılarımla.

• @koci evet tüm sayfaları takip ediyorum okuyorum daha önce de aldım bu maillerden hala aynı mailleri atıyorlar peşpeşe geldi 3 tane ısrarla acaba dedim başka bir durum olabilir mi diye paylaşmak istedim? 🙂 umarım viyana gibi bk ve hk de bizlere mülakat verir.

• ⭐⭐⭐⭐

@ygzsays 3700ün üzerinde mi sizin cn? veya case number bilginizi 37xx veya 38xx veya 39xx şeklinde yazabilir misiniz? Çünkü en son 34xx ve 37xx numaralar mülakat aldı olarak bilgi var burada. Sınır nerede bunu belirlemiş oluruz.

• Greencardlı olup ustraveldocs’u dolduranlar yardımcı olabilir mi?
    Alttaki yazdıklarım benim doğruluğunu teyit ettirmek amaçlı yazdıklarım. Takip etmeniz gereken şeyler değil. Hatam varsa düzeltilmesi için yazıyorum.

1. İlk olarak Immigrant visayı seçiyorum
    2. Daha sonra vize sonrası için belgelerin teslim edileceği yer seçeneğini seçiyorum.
    3. Asıl talihli olduğum için DV1 olarak seçiyorum. DS-260 confirmation numberımı yazıyorum
    4. Bakmakla yükümlü olduğum kişi olarak eşimi seçip ona da DV2 seçiyorum onun da confirmation numberını yazıyorum.
    5. Teslimat seçeneğini pick up olarak tercih ettim. Zaten Ankara’da yaşıyorum. Eşim için de aynı sayfa geliyor. Onda da aynı seçeneği seçiyorum.
    6. Son olarak case Number girip ön onay talebiniz alınmıştır, durumunuz değişince mail gönderilecektir sayfası çıkıyor.

Herhangi bir barkodlu yazdırılabilir sayfa çıkmıyor.
    Daha önce dolduranlarda böyle bir sayfa çıkmış. Burada eksik/fazla/hatalı olan yaptığım şey nedir? Mülakat zamanına yakın mı o barkodlu sayfa çıkacak? Sadece beklemek mi lazım?
    Bu sayfa hakkında herhangi bir şey olmadığı için körlemesine 8-10 kere barkod çıksın diye çeşitli caseler açıp sonlandırdım.
    Yardımcı olabilen olursa çok sevinirim.

• @kemal-tartar
    Merhaba, burada hicbirimiz bu tarz bir uslupla konusmuyoruz, lutfen senli benli soylemlerinizi kendi whatsapp arkadas grubunuzda yapiniz.

• @bketcrsur GC almaktan vazgeçip Eylül ayının başında tekrardan fikir değiştirmiştim, Eylül ayının 2. Haftasından bu yana 10 sefer mail atmışımdır hepsinde gelen cevap aynı. Aşağıya iletiyorum.

Thank you for your inquiry.

We are currently reviewing your request.

• Kıymetli yönetici dostlar; bir konuda bilgilerinizi rica ediyorum. Zira bu işin erbabı sizlersiniz.. internette 2026 çekilişiyle ilgili göz gezdirirken, DV 2026 çekilişine Birleşik Krallık vatandaşlarının da dahil edildiğini gördüm sanki. Bazı dosya numaraları vardı ; 120xxx vs gibi, daha üstleri de var hatta. Bu kadar yüksek dosya numarası olması mümkün mü ? Şayet doğruysa, bu kadar çok dosya olması bizi nasıl etkiler ? bizi aydınlatırsanız çok sevinirim. İyi çalışmalar..

• @drbaykal
    hayır onu kastetmiyorum bir üstündeki kutucukta
    "post visa category " seçeneğinden değiştireceksiniz bu kutucuğu asıl talihlide seçtikten sonra değiştiremiyorsunuz

• @aysegul merhaba 38XX diyebiliriz

Benzer Başlıklar

• 83
  • 180
  • 19441
  • 12173
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

171

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |