Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @emels detaylı yanıtınız için çok teşekkürler. Yolunuz açık olsun 🍀

• Ds260 formunu adres girmeden doldurmuştum orada tanıdığım-akrabam bulunmuyor mülakatta adres göstermesem sorun yaşar mıyım yoksa tanıdık yüz bulmak için araştırma yapacağım

• @melisbasdurmus ben ilk girişimden sonra bir daha hiç giremedim siz girebildiniz mi
    ekran bende sürekli böyle kalıyor 2-3 saniye sonra tekrar giriş sayfasına atıyor acaba ilk girişimde hiçbir bilgi girmeden çıktım diye mi böyle oldu siz de mi bilgi girmeden çıkmıştınız Ekran görüntüsü 2025-10-08 123805.png

• @ATS16 Aynen dediğiniz gibi, artık ocağa kadar izleyip ocakta duruma göre öğrenci vizesi vs ile aksiyon alacağım, teşekkür ederim

• @melisbasdurmus Muayene randevusu tarihini seçebiliyor muyuz? Direkt bana 2NL gelir gelmez benim işte mülakatım bu zaman bundan 2 gün önceye verebilir misiniz diye mail atabilir miyim? Bir de hangi muayeneciyi seçtiniz official embassy sayfasında bir sürü mail var?

• @ysftylan konsolosluğun mail adresini U.S Embassy Ankara olarak aratırsanız bulabilirsiniz. Dediğim gibi mülakata gitmeden önce pasaport değişikliğini konsolosluğa mail oalrak bildirirseniz sizin için daha garanti olur ve mülakat sırasında beklenmedik bir sürprizle karşılaşma ihtimaliniz azalır.

• @Ege-Bey Bangkok'ta vize için Bangkok Nursing Home(BNH) ve Bumrungrad International Hospital var. Değişmemiştir diye düşünüyorum, siz hangi sayfada bakıyorsunuz? Ben orada öyle mail adresleri yazdığını hatırlamıyorum. Hastane isimleri ve doktor isimleri yazar.

Burada ben de dahil olmak üzere neredeyse herkes Bumrungrad üzerinden aldı diye biliyorum. BNH'de muayeneye giren okumadım hiç. Sorunuz için de mülakat deneyimlerini okumanızı tavsiye ediyorum.

• @yagmurgunes Merhaba forumda bu şekilde ilerleyenler olduğunu okudum benim mailim gelmişti ama beklemeyenler de var. O durumda Unganlar'in sitesinde randevu olustururken sorulan mülakat saatine rastgele bir saat girmişlerdi diye hatırlıyorum. Forumu bir kontrol edersiniz yine de isterseniz.

• @LG-LM6300 Bangkok U.S Embassy Official Website üzerinden dv lottery bölümünü buldum ve orada doktorların isimleri, telefon numaraları ve e-mail adresleri vardı. https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/Supplements/Supplements_by_Post/BNK-Bangkok.html#pre_interview_checklist (CTRL+F ''Approved physicians'')

• ⭐⭐⭐⭐

@Selimdiskaya52, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Ds260 formunu adres girmeden doldurmuştum orada tanıdığım-akrabam bulunmuyor mülakatta adres göstermesem sorun yaşar mıyım yoksa tanıdık yüz bulmak için araştırma yapacağım

Green cardınızın ve SSN belgenizin teslim edilebilmesi için bir adres vermek zorundasınız. Sağlık muayenesi sonucunda size verilecek kapalı sarı zarf üzerinde bu adres mutlaka yazıyor olmalı. Mülakat ataması yapılmadan önce şimdiden bir adres temin edin.

• @Furkan9037 sağlık muyenemizi olduk konaklama için south nesti ayarlamıştık şuan buradayız. Antikor testlerimizi yaptırmıştık bende sadece polio eksikti eşimde eksik yoktu muayene ücretimiz iki kişi için ekstra polio dahil olacak şekilde 8.160 hkd tuttu.
    Hazır yemek mutlaka alın az almayın biz günde 4 paket yiyoruz kalacağınız günle çarpın çorba falan aldık kahvaltıda ısıtıyoruz hazır paketli var ve kalın kıyafet getirmeyin hırka bile gereksiz burda ve mümkün olduğunca usd getirin fazla olsun harcamazsanız geri götürürsünüz ben banka hesabımı yurtdışına açtırmıştım onu kullanabiliyorum bazı yerlerde tl hesabımdan çekiyor fark 5 10 lira çok değil kredi kartını bilemem hesap kartı benimki

• @Serapp Adresi belirledik diyelim bunu mülakat esnasında ibraz edemiyormuyuz ? Yoksa dosyamıI açtırıp ekletmelimiyiz?

• @mert267

Merhaba,

Yazıdaki Meslek Lisesi ve Açıköğretim kavramlarını yeterince net ifade edememiş olabilirim; bu nedenle böyle bir soru sormuş olmanız çok anlaşılır bir durum.
    Bu kavramları elimden geldiğince açık biçimde açıklamaya çalışayım — böylece hem regülasyonun hem de kavramların daha iyi anlaşılacağını ve içinizin rahatlayacağını düşünüyorum.

ABD’nin “High School Education or Its Equivalent” Tanımı

Diversity Visa (DV) talimatlarında high school education or its equivalent şu şekilde tanımlanır:

Completion of a 12-year course of elementary and secondary education comparable to completion of high school in the United States.

Yani ABD, üniversiteye giriş hakkı sağlayan genel veya mesleki bir lise diplomasını bu kritere uygun kabul eder.
    Ancak yalnızca mesleğe yönelik, akademik dersleri eksik, çıraklık veya ustalık odaklı bir eğitim bu tanıma uymaz.

Türkiye’deki Meslek Liseleri Nasıl Değerlendirilir?

Türkiye’deki çoğu meslek lisesi (örneğin Anadolu Meslek Lisesi, Teknik Lise, Sağlık Meslek Lisesi, Ticaret Lisesi) hem mesleki hem de akademik/kültür dersleri içerir.
    Bu okulların mezunları YKS’ye (eski adıyla ÖSS) girebildiğinden, bu diplomalar genellikle ABD’deki “high school” eşdeğerliği kapsamında değerlendirilir.

Örgün Eğitimdeki Meslek Lisesi Mezunları

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bir Anadolu Meslek Lisesi, Teknik Lise, Endüstri Meslek Lisesi, Sağlık Meslek Lisesi veya Ticaret Lisesi gibi kurumlardan mezun olan kişiler genellikle “lise mezunu” kategorisine girerler.
    Dolayısıyla genellikle sorun yaşamayacaklardır.

Ancak nihai değerlendirme, her zaman belgelerin içeriği ve mülakat sırasında sunulan bilgiler doğrultusunda yapılır.

Açık Öğretim Meslek Lisesi Mezunları

Bu durumda tablo biraz daha karmaşık olmakla birlikte, temel kriterler şunlardır:

• Diploma üzerinde “lise diploması” ibaresi yer alıyorsa,
    • 12 yıllık eğitimi tamamladığınızı gösteriyorsa,
    • Ve bu diploma üniversiteye giriş hakkı sağlıyorsa,

bu tür diplomalar da genellikle kabul edilmektedir.

ABD konsoloslukları Açık Öğretim Lisesi diplomalarını çoğunlukla eşdeğer olarak değerlendirir, çünkü bunlar MEB onaylıdır.
    Ancak Açık Öğretim Meslek Lisesi özelinde müfredatın tamamen mesleki ağırlıklı olması nedeniyle şu soruya bakılabilir:

“Bu diploma size üniversiteye giriş hakkı sağlıyor mu?”

Eğer cevap evet ise, genellikle sorun yaşanmayacaktır.
    Fakat bazı programlar yalnızca kalfalık veya ustalık belgesi veriyorsa (örneğin MESEM bağlantılı programlar), bu tür belgeler lise eşdeğeri olarak kabul edilmeyebilir.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

• ABD konsoloslukları, lise eşdeğerliğini bireysel belge incelemesiyle değerlendirir.
    • Açık Öğretim Meslek Lisesi diplomaları genellikle kabul edilse de, istisnai durumlarda konsolosluk ek değerlendirme yapabilir.

Ayrıca her büyükelçiliğin uygulama biçimi farklılık gösterebilir.
    Belgelerinizde bir belirsizlik veya eksiklik olduğunu düşünüyorsanız, benzer durumda olan kişilerin deneyimlerini incelemeniz yararlı olacaktır.

Bazı büyükelçilikler Türkiye’deki eğitim sisteminin detaylarına hâkim olmayabilir.
    Bu nedenle nihai kararın, mülakat memurunun değerlendirmesi ve sizin sunduğunuz belgeler doğrultusunda verileceğini unutmamak gerekir.

Saygılarımla.

• @koci yanıtınız için çok teşekkür ederim bahsettiğiniz gibi her ne kadar mesleki diploma olsa da akademik/kültür derslerini aldım (Türkçe matematik fizik edebiyat vs.) ve üniversite öğrencisiyim belgelerimi desteklemek amacıyla liseden transkript alacağım orada geçmişte aldığım dersler resmileşecektir

• @eceslc
    Merhaba, sorunuzdan anladigim kadariyla, kendi DS-260
    formunuzu actirip, medeni durum vb. bilgilerinizi guncellemeniz gerekiyor, ancak mulakat saatinizi bilmedigini icin bu degisikligi yapma konusunda tereddutesiniz sanirim. Formunuzu actirmak icin net olarak mulakat saatinizi ogrenmeniz gerekmiyor. Su an talepte bulunabilirsiniz, gerekli duzenlemelerinizi yapip yeniden submit edebilirsiniz. Bu durum sizin mulakat saatinizi degistirmeyecek merak etmeyin. Ankara konsoloslugu bu siralar emaillere gec cevap veriyor, konsoloslugun resmi sitesinde yer alan iletisim formu ile durumuzu anlatip talepte bulunabilirsiniz. Mulakat tarihinizi kadar dosyaniz acilmaz ya da cevap alamazsaniz eger, mulakata esiniz ile beraber gidip durumu guvenlige aciklayabilirisiniz. Genellikle buna gerek kalmadan mulakat tarihinize yakin donus yapiyorlar.

• @ugursway çok teşekkür ederim detaylı anlatımınız için 😇🙏

• @aysegul ds 260 ankara oldu ama kazandıgımızı gösteren sayfada bi degişiklik olmadı

• @Ege-Bey bumrungrad ben direkt forumdaki deneyimlere göre ordan oluşturdum. mülakat tarihimi ilettim, uygun zamanı söylediler ona göre seçtim. 2 gün önceye isterseniz belki verirler ama raporunuz yetişmezse sizin sorumluluğunuzda olur. yani ben öyle bi teklifte bulunmadım direkt uygun olanı seçtim.

• @ozangules62 merhaba, tekrar denemedim açıkcası çünkü bangkok için tercümanım gss kaydı yapmanıza gerek yok dedi (kimseyi yönlendirmeyeyim benim sorumluluğumda) ama evet girdikren sonra hiçbir bilgiyi güncellemedim direkt çıktım. eşimin bilgileri günceldi ona girebikdik mesela 😕

• @koci
    Merhaba öncelikle emeğinize sağlık, lise diploması hususunda çok faydalı bilgiler öğrenmiş olduk sayenizde. Bir sorum olacak, asıl talihli eşim o da MEB Kız Meslek Lisesi mezunu, sizin açıklamalarda bu kategoriyi göremedim ama bu diploma kriterleri karşılıyor mu acaba ?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

141

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |