Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @excan

Merhaba,

Geçmiş tecrübeleri ve resmi yönergeleri incelediğim kadarıyla DV Lottery sürecinde lise diploması genellikle en kritik belge olarak öne çıkıyor.
    Bunun temel nedeni, ABD Göçmenlik Bürosu’nun kontrol etmek istediği şeyin toplamda 12 yıllık temel eğitimin tamamlanmış olup olmadığını görmek istemesidir.
    Yani esasen amaç, ABD’deki “high school” düzeyine denk bir eğitimin tamamlandığını doğrulamaktır.

Her ülkenin eğitim sistemi farklı olduğundan, “üniversite” veya “college” kavramları da ülkeden ülkeye değişiklik gösterir.
    Bazı ülkelerde teknik veya uygulamalı meslek programları (örneğin applied tech school) öğrencileri 12 yıllık eğitimi bitirmeden kabul edebilir.
    Bu durumda kişi elinde bir diploma bulundursa bile, ABD açısından bu diploma lise denkliği sağlamadığı için eğitim kriterini karşılamaz sayılabilir.

ABD Göçmenlik Bürosu’nun tanımına göre, “vocational” ya da “technical school” mezuniyetleri genellikle DV eğitim şartını karşılamaz.
    Çünkü bu okullar, akademik bir lise eğitimi yerine belirli bir meslek üzerine odaklanan programlar sunar.
    Bu nedenle elinizde uygulamalı veya teknik bir diploma olsa bile, lise diplomanızı veya denkliğini gösteren resmi belgeleri mutlaka hazırlamanız gerekir.

Sizin durumunuz içinse;
    DV Lottery sürecinde değerlendirilen eğitim seviyesi, alınan en yüksek diploma değil, tamamlanan temel eğitimin süresi ve düzeyidir.
    Bu nedenle kişinin elinde lisans veya yüksek lisans diploması olsa bile, lise düzeyinde en az 12 yıllık temel eğitimi tamamlamamışsa bu diplomalar yeterli sayılmaz.

ABD Göçmenlik Bürosu’nun aradığı kriter, ABD’deki “high school education or its equivalent” seviyesidir.
    Yani akademik olarak lise mezunu olmak ya da ABD’deki lise denkliğini sağlayan bir eğitimi tamamlamış olmak gerekir.
    Bazı ülkelerde uygulamalı veya teknik programlar (örneğin applied tech veya meslek yüksekokulu türü okullar) öğrencileri 12 yıllık temel eğitimi bitirmeden kabul edebildiği için,
    üniversite veya yüksek lisans mezunu olunsa bile lise denkliği sağlanmadığında DV eğitim şartı karşılanmaz.

Kısaca:

• Önemli olan en yüksek diploma değil, lise düzeyindeki eğitimin tam ve denk olmasıdır.
    • Lisans veya yüksek lisans diploması bu şartı otomatik olarak karşılamaz.
    • Bu nedenle lise diploması her durumda ibraz edilmelidir.

Son olarak, lise diplomanızı, mezuniyet belgenizi ve varsa destekleyici belgeleri (örneğin transkript)
    önceden hazırlamanız önerilir.
    Geçmiş deneyimlere göre, belgelerini net ve eksiksiz sunabilen adaylar mülakat sürecinde çok daha sorunsuz ilerliyor.

Saygılarımla.

• @koci benim diplomam mesleki açık öğretim lisesi diploması ayrıca şu anda aktif üniversite öğrencisiyim siz kabul edilmez yazmışsınız ama araştırdığımda kabul edildiğini okumuştum buna dair kesin bilginiz var mı acaba ?

• @koci bilgilendirme için kendi adıma çok teşekkür ederim , yani bu durumda benim (üniversite mezunuyum, normal anadolu lisesinde okudum) lise diplomamın orjinaline mi ulaşmam gerekiyor , ulaşamazsam da destekleyici belgeler mi sunmam gerekiyor , örneğin ankara için e devletten çııkarttığım lise diplomam ve üniversite diplomamın orjinali yeterli olur mu acaba ?

• @nsercan bilgi için teşekkür ederim

• @koci tesekkur ederim uzun ugras sonucu lise diplomami buldum cunku 2008 oncesi kayitlar edevlette yok ancak diploma turkce bunu cevirtip noterde teyitletmem lazim degilmi viyana icin ? Eski sonucta 2001 yilina ait kase imzali ama okuldan

• @bkio Merhaba ben de mülakata az kaldığı için mülakatla birlikte yazarım diye düşünüyordum. Sizin vesilenizle anlatayım. Forumda geçmiş yıllarda anlatılan deneyimlerden farklı hiçbir şey yaşamadık açıkçası. Sadece sabah saatlerine randevu almanizi ve erken gitmenizi onerebilirim kalabalık olabiliyor ortalama 3 saat harcadık. Olası bir aksilik durumunda tekrar da cagirabiliyorlarmis onu da hesap ederek bir tam günü Unganlar'a ayirmanizi öneririm. Bizden akciğer grafisi ve kan alındı 1 tüp. Nelere baktıklarını özellikle söylemiyorlar. Aşılar muayene sırasında yapılıyor. Aşı kartınızı götürebilirsiniz ancak bizde sadece Covid vardı artık gerek olmadığını söyleyip almadılar. Aşılar konusunda kabul etmeme inisiyatifleri her zaman var. Pasaportlarimiz yeterli oldu belge için ama websitelerinde yazan tüm belgeleri yine de goturmenizi öneririm ihtiyaç ya da bir uyuşmazlık vs. olursa kullanılabilir. İki kişi için TL olarak ödeme yaptık aşılar, röntgen ve muayene için 880 USD ödedik. Ek olarak kan tahlili aşamasında laboratuvara 3900 küsür TL de ödendi. Ama ödenecek tutar yapılacak tetkikler, uygulanan aşılar (bu ikisi durumunuza göre degisebilen unsurlar örneğin size daha az asi yapilabilir ya da bize yapılmayan idrar testi sizden istenebilir bunlar tutarı etkileyecektir) gittiğinizdeki USD kuruna göre değişkenlik gosterebilir. Kredi kartı ile, nakit TL ya da nakit USD ile ödeme yapılabiliyor.

• ⭐⭐⭐⭐

@mruzum anlıyorum sizi, sonuçta şu aralar dosya taşıma olaylarını eskisi gibi direk onaylamıyorlar, biraz vakit alabilir sizin başvurunuzu incelemeleri, o yüzden standart cevabı veriyorlardır ilk etapta. Umarım vaktinde olumlu şekilde dönüş yaparlar, çünkü sizin durumunuz tam da onların istediği şekilde aslında, yani oturumunuz ve vatandaşlığın olduğu yerde mülakata girme talebi.. Sorunsuzca vizenize kavuşmanızı dilerim.

• @denizezgi Merhaba dün de cevap vermişim ama eksik olmuş uykusuzdum bayağı, operasyonlar konusunda bildiklerimi cevaplayayim. Benim yağ bezesi aldırma operasyonu için izlerim vardı onu sadece sözlü beyan ettim büyük bir iz değildi ve yeterli oldu. Ameliyat olmadığı için epikriz almadım. Aynı şekilde 12 yaşında oldugum geniz eti ameliyatını da sadece sözlü olarak beyan ettim. Ki o da genel anestezi altında açık bir ameliyatti ama sanırım yaşım küçükken olduğu için başka bir şey demedi sadece bademcikler duruyor mu sadece geniz eti mi alındı dedi duruyor dedim.

Geçen yıl açık boyun fıtığı ameliyatı oldum onun raporu vardı yanımda. İstiyorsanız gösterebilirim dedim iz aşamasında izini gösterdim tamam sözlü beyanın yeterli dedi incelemedi nerede ameliyat olduğumu sordu sadece. Ayrıca boynumdaki ameliyatta yerleştirilen parça röntgeni çeken kişi tarafından fark edilip soruldu servikal disk ameliyati mi gecirdiniz diye evet dedim Ama ameliyatin ne kadar önemli olduğuna göre durum değişebilir.

• ⭐⭐⭐⭐

@Selimdiskaya52

• ⭐⭐⭐⭐

Ankara için; en son diplomanız yeterli. Eğer üniversite diplomanız elinizdeyse sakın lise diploması için uğraşmayın. Asıl talihli dışındaki aile bireyleri için de diploma sunmak zorunda değilsiniz. Gereksiz evraklar sizi süreçte yorar, strese sokar, konsolosluktaki evrak tesliminde işinizi zorlaştırır, gerek yok.

• ⭐⭐⭐⭐

@swadze check my visa app status kısmı(kırmızı işaretli satırın altındaki) bizim için 1 ocak 2026 tan önce açılmayacak, yani dv2026 talihlisi olan hiç kimse oradan şuan birşey kontrol edemez. 'Ceac'tan kontrol' deyince bu iki satır karıştırılıyor, ikisine de ulaştığımız adres ceac.state.gov olunca.. @denizezgi nin paylaştığı görseldeki ds260 lı kırmızı işaretli kısımdan kontrol edebiliriz dosyamızın Ankarada olup olmadığını, zaten sizin de yaptığınız gibi 👍🏻

• @aysegul teşekkür ederim 🙏

• @eceslc, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@aysegul peki 2nl maili almasak da dosyamızı evlilik sebebi ile açtırıp değişiklik yapalım mı? Mülakatamız iptal olur mu bilemedik. Diğer yanda da değişikliği yapmakta geç kalırsak sorunu var. Konsolosluğa mülakat saati için mail attım ama pna cevap gelmedi. En azından konsolosluktan teyit edip değişikliği öyle yaparım diye düşünmüştüm. Sağlık mülakatıma da az kaldı 😞

Ben de aynı durumdayım. Güncelleme yapsak sorun olur mu? Mülakat tarihi belli ama 2nl almadık henüz

• Merhaba formdaki arkadaş yazınca aklıma takıldı ben mesleki açık öğretim lisesi mezunuyum ds-260 formunda hıgh school yerine Vocational open education high school olarak doldurdum bu bir sorun olur mu konsolosluğa mail atıp dosyamı açtırmama gerek var mı ve mesleki açık öğretim lisesi diploması mezuniyet şartını karşılaşıyor mu acaba ek olarak lise transkript belgelsi ve üniversite öğrenci belgesi de alacağım.

• @excan

Merhaba,
    Bunun için bahsettiğiniz gibi bir prosedür uygulanıyordu ancak tam detaylarına hakim değilim.
    Geçmiş deneyimleri incelemenizi öneriyorum.

• Bize mail attıgımızda 5 kasım mulakat tarihiniz dendi ama hala sayfamız deişmedi ve mail almadık. Bunla ilgili bilgisi olan varmı

• @m4rtcan

Merhaba,

Başlık altındaki son 5-6 sayfada bu konunun birçok kez tartışıldığını görebilirsiniz. Bu nedenle başlığı yeniden incelemenizi ve geçmiş deneyimleri de gözden geçirmenizi öneririm.

Tecrübeli kullanıcılar, bu durumun şu anlık bir önemi olmadığını ve geçmişte mülakat tamamlandıktan günler sonra dahi bu mailleri alan kişiler olduğunu belirtmişlerdir.

Ancak ESC sayfasının güncellenmemiş olması konusunda benim bir bilgim yok.
    Lütfen geçmiş deneyimleri ve başlığın önceki sayfalarını inceleyiniz.

• ⭐⭐⭐⭐

@m4rtcan 'sayfamız değişmedi'den kastınız, dosyanız ds260 sayfasında 'at Ankara' mı olmadı yoksa kazandığımızı öğrendiğimiz sayfada güncelleme mi olmadı? Bu kısım önemli.

• @excan Merhaba, Hong Kong’un bir lise diploması hassasiyeti var fakat Viyana lisans diploması olduğunda sorun yapmıyor okuduğum kadarıyla. Ben lisans ve 2 yüksek lisansımın diplomasını götüreceğim. Lisem Fen Lisesi’ydi hala duruyor diplomam da muhtemelen Hacettepe’de ama bulmakla uğraşmayacağım açıkçası. E devletten lise mezuniyet sayfamı götüreceğim sadece tercüme bile yaptırmadan. Bu benim şahsi kararım tabii yine de siz bilirsiniz. 😊

• Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

• 221
  • 73
  • 728
  • 153
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

112

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |