DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@swadze ekimde mülakata girecek arkadaşlara bile gitmedi 2nl emaili, daha doğrusu hepsi adına konuşmayayım da, 2nl emaili almamış olan ekim mülakatlı kisiler olduğunu biliyorum. Alan olursa bence yazarlar ya.
-
@aysegul, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
@swadze ekimde mülakata girecek arkadaşlara bile gitmedi 2nl emaili, daha doğrusu hepsi adına konuşmayayım da, 2nl emaili almamış olan ekim mülakatlı kisiler olduğunu biliyorum. Alan olursa bence yazarlar ya.
Aynen bencede bir problem var sistemlerde herhalde. Belkide shuwdown sebebi ile bişeyler var anlamadım. Ben mail gelmez ama KCC'nin tarih maili geçerli olur diye de bugün iş durumumu finansal durumumu ayarladım artık sağlık randevusunu zaten almıştık. Herhalde hocam yanlışlık oldu demezler

-
@mruzum yok siz buranın vatandaşısınız, burada oturumunuz var, aynı şey değil. O yüzden Serap Hanım size yazmanız gereken emailde de vatandaşlık vs bilgilerden bahsedin demişti yanlış hatırlamıyorsam.
-
Yeni bülten açıklandı mı 8-15 arası açıklanıyordu?
-
@denizezgi
Biz de aynı durumdayız. Eşimin lise diploması kayıp, okul sadece lise transkriptini verdi. Ama üniversiteye girişi olduğu ve kaydını sildirdiğinden e-Devlet’ten üniversite transkriptini de aldık. Görüşmede hem QR kodlu mezuniyet belgesini hem de lise mezuniyetini desteklemesi açısından üniversite transkriptini vermeyi düşünüyoruz. Ankara Konsolosluğu da Türkiye’deki bürokrasiyi biliyordur yani bir sorun olmayacağını ümit ediyoruz. -
@swadze yok demezler

2nl emailinin gelmeme ihtimalinin oldugunu, veya geç gelebildiğini(mülakattan 2 gün önce bile alan oldu yanlış hatırlamıyorsam) muhtemelen 765252773 kez yazmışımdır, ama sakalım yok diye oluyor sanırım bunlar 
şaka tabiki, yani bu seneye mahsus değil aslında, ama bu sene herşey bir değişik ilerliyor, o yüzden bu seneye bağlı bir aksaklık olabilir de
Bu sene hersey mümkün 
-
@swadze biz de tren biletlerini vs aldık. sağlık muayene randevusunu da. ceac sitesinde ankara görünüyor ama mülakat için saat bilgisi yazılmamış henüz. sadece kcc den gelen cevap maili var mülakat tarihi için. saati bilmiyoruz
-
Bu ileti silindi! -
@aysegul Evet en son Serap Hanım'ın belirttiği gibi mail attım ancak yine aynı dönüşü aldık.Şuan için beklemedeyiz. İnceleyip dönüş yapmalarını umut ediyorum. Benzer maili atıp aynı cevabı alıp hiç dönüş alamadıkları için böyle yorum yaptım.
-
@aysegul peki 2nl maili almasak da dosyamızı evlilik sebebi ile açtırıp değişiklik yapalım mı? Mülakatamız iptal olur mu bilemedik. Diğer yanda da değişikliği yapmakta geç kalırsak sorunu var. Konsolosluğa mülakat saati için mail attım ama pna cevap gelmedi. En azından konsolosluktan teyit edip değişikliği öyle yaparım diye düşünmüştüm. Sağlık mülakatıma da az kaldı

-
@denizezgi, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
@swadze biz de tren biletlerini vs aldık. sağlık muayene randevusunu da. ceac sitesinde ankara görünüyor ama mülakat için saat bilgisi yazılmamış henüz. sadece kcc den gelen cevap maili var mülakat tarihi için. saati bilmiyoruz
Ceac derken ds260 formunun o ekranında mı at Ankara gözüküyor yoksa check my visa status kısmında mı çünkü check my visa status bende sürekli hatalı Case number hatası veriyor
-
Buradan girince your case is currently at ankara yazıyor sağ üstte. green card çıktığını öğrendiğimiz sayfada ise altta Post: Ankara yazıyor başka birşey yazmıyor
bir kaç gün önce bize de yanlış case number diyordu düzeldi
Kasım ayı Mülakatı planlanmış olup da mail almayan ama check status sayfasında mülakat saati girilmiş olan varsa belki paylaşabilir
-
Merhaba,
Talihli eşim ve 2008 öncesi liseden mezun olduğu için e-devletten barkodlu mezun belgesine ulaşamıyordu. Okulla irtibata geçerek okul tarafından meb-ebys sistemine mezuniyet bilgileri girildi. Okul barkodlu mezuniyet belgesi verdi fakat halen e- devlette mezun belgesi görünmüyor . Belge geçerli imidir? Ayrıca yapılması gereken bir şey var mıdır? Ve okul adı“ Anadolu lisesi” olarak değişmiştir. Okul isim değişikliği için resmi evrak almak gerekli mi?
-
@ebd @denizezgi benim elimde diplomam var ama edevlet kaydım olmadığı için okuldan belge aldım benim de okulumun adı değişmişti diploma ve qr kodlu belgede farklı isimler yazıyor. Hong kong konsolosluğu önden belge olarak diplomamı ve qr kodlu belgemi istemişti attım ve sorun yok diye döndüler. 20 ekimde kesin cevabı yazmış olabilirim ama şuan sorun yok gibi duruyor

@Zeynep_Oz ben isim değişikliği belgesi istedim öyle bir evrak veremeyiz dediler. Ama benim okulumun umursamazlığı da olabilir
-
Merhaba,
Geçmiş tecrübeleri ve resmi yönergeleri incelediğim kadarıyla DV Lottery sürecinde lise diploması genellikle en kritik belge olarak öne çıkıyor.
Bunun temel nedeni, ABD Göçmenlik Bürosu’nun kontrol etmek istediği şeyin toplamda 12 yıllık temel eğitimin tamamlanmış olup olmadığını görmek istemesidir.
Yani esasen amaç, ABD’deki “high school” düzeyine denk bir eğitimin tamamlandığını doğrulamaktır.Her ülkenin eğitim sistemi farklı olduğundan, “üniversite” veya “college” kavramları da ülkeden ülkeye değişiklik gösterir.
Bazı ülkelerde teknik veya uygulamalı meslek programları (örneğin applied tech school) öğrencileri 12 yıllık eğitimi bitirmeden kabul edebilir.
Bu durumda kişi elinde bir diploma bulundursa bile, ABD açısından bu diploma lise denkliği sağlamadığı için eğitim kriterini karşılamaz sayılabilir.ABD Göçmenlik Bürosu’nun tanımına göre, “vocational” ya da “technical school” mezuniyetleri genellikle DV eğitim şartını karşılamaz.
Çünkü bu okullar, akademik bir lise eğitimi yerine belirli bir meslek üzerine odaklanan programlar sunar.
Bu nedenle elinizde uygulamalı veya teknik bir diploma olsa bile, lise diplomanızı veya denkliğini gösteren resmi belgeleri mutlaka hazırlamanız gerekir.Sizin durumunuz içinse;
DV Lottery sürecinde değerlendirilen eğitim seviyesi, alınan en yüksek diploma değil, tamamlanan temel eğitimin süresi ve düzeyidir.
Bu nedenle kişinin elinde lisans veya yüksek lisans diploması olsa bile, lise düzeyinde en az 12 yıllık temel eğitimi tamamlamamışsa bu diplomalar yeterli sayılmaz.ABD Göçmenlik Bürosu’nun aradığı kriter, ABD’deki “high school education or its equivalent” seviyesidir.
Yani akademik olarak lise mezunu olmak ya da ABD’deki lise denkliğini sağlayan bir eğitimi tamamlamış olmak gerekir.
Bazı ülkelerde uygulamalı veya teknik programlar (örneğin applied tech veya meslek yüksekokulu türü okullar) öğrencileri 12 yıllık temel eğitimi bitirmeden kabul edebildiği için,
üniversite veya yüksek lisans mezunu olunsa bile lise denkliği sağlanmadığında DV eğitim şartı karşılanmaz.Kısaca:
- Önemli olan en yüksek diploma değil, lise düzeyindeki eğitimin tam ve denk olmasıdır.
- Lisans veya yüksek lisans diploması bu şartı otomatik olarak karşılamaz.
- Bu nedenle lise diploması her durumda ibraz edilmelidir.
Son olarak, lise diplomanızı, mezuniyet belgenizi ve varsa destekleyici belgeleri (örneğin transkript)
önceden hazırlamanız önerilir.
Geçmiş deneyimlere göre, belgelerini net ve eksiksiz sunabilen adaylar mülakat sürecinde çok daha sorunsuz ilerliyor.Saygılarımla.
-
@koci benim diplomam mesleki açık öğretim lisesi diploması ayrıca şu anda aktif üniversite öğrencisiyim siz kabul edilmez yazmışsınız ama araştırdığımda kabul edildiğini okumuştum buna dair kesin bilginiz var mı acaba ?
-
@koci bilgilendirme için kendi adıma çok teşekkür ederim , yani bu durumda benim (üniversite mezunuyum, normal anadolu lisesinde okudum) lise diplomamın orjinaline mi ulaşmam gerekiyor , ulaşamazsam da destekleyici belgeler mi sunmam gerekiyor , örneğin ankara için e devletten çııkarttığım lise diplomam ve üniversite diplomamın orjinali yeterli olur mu acaba ?
-
@nsercan bilgi için teşekkür ederim
-
@koci tesekkur ederim uzun ugras sonucu lise diplomami buldum cunku 2008 oncesi kayitlar edevlette yok ancak diploma turkce bunu cevirtip noterde teyitletmem lazim degilmi viyana icin ? Eski sonucta 2001 yilina ait kase imzali ama okuldan
-
@bkio Merhaba ben de mülakata az kaldığı için mülakatla birlikte yazarım diye düşünüyordum. Sizin vesilenizle anlatayım. Forumda geçmiş yıllarda anlatılan deneyimlerden farklı hiçbir şey yaşamadık açıkçası. Sadece sabah saatlerine randevu almanizi ve erken gitmenizi onerebilirim kalabalık olabiliyor ortalama 3 saat harcadık. Olası bir aksilik durumunda tekrar da cagirabiliyorlarmis onu da hesap ederek bir tam günü Unganlar'a ayirmanizi öneririm. Bizden akciğer grafisi ve kan alındı 1 tüp. Nelere baktıklarını özellikle söylemiyorlar. Aşılar muayene sırasında yapılıyor. Aşı kartınızı götürebilirsiniz ancak bizde sadece Covid vardı artık gerek olmadığını söyleyip almadılar. Aşılar konusunda kabul etmeme inisiyatifleri her zaman var. Pasaportlarimiz yeterli oldu belge için ama websitelerinde yazan tüm belgeleri yine de goturmenizi öneririm ihtiyaç ya da bir uyuşmazlık vs. olursa kullanılabilir. İki kişi için TL olarak ödeme yaptık aşılar, röntgen ve muayene için 880 USD ödedik. Ek olarak kan tahlili aşamasında laboratuvara 3900 küsür TL de ödendi. Ama ödenecek tutar yapılacak tetkikler, uygulanan aşılar (bu ikisi durumunuza göre degisebilen unsurlar örneğin size daha az asi yapilabilir ya da bize yapılmayan idrar testi sizden istenebilir bunlar tutarı etkileyecektir) gittiğinizdeki USD kuruna göre değişkenlik gosterebilir. Kredi kartı ile, nakit TL ya da nakit USD ile ödeme yapılabiliyor.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
18
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum

Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari

Sağlamlıq: Viza görüşünüzə xüsusi olaraq təyin olunmuş həkimdən tibbi yoxlanışlar haqqında arayış da aparmalı olacaqsınız. Bu arayışı viza görüşünə daxil olacaq hər bir kəs təqdim etməlidir.