Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@Alpaslan-Alp, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Cevap: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Mülakat tarihi nasıl öğrenilir?

Şöyle bir e-posta yazabilirsiniz:

E-posta adresi: [email protected]
    Konu satırı (Subject): CN bilginizi yazın

Dear Sir/Madam,
    I would like to ask whether my interview appointment has been scheduled.
    Thank you for your time and assistance.
    Best regards,
    Adınız Soyadınız

Full Name: Adınızı Soyadınız
    Case Number: xxxxxxx
    Date of Birth: Ay / Gün / Yıl

Not: İmzanızda sadece CN yazıyor diğer bilgileri de yazmalısınız:

CN: 2026EU00037XX
    DS-260 Gonderimi: gg/aa/yyyy
    Mülakat Yeri: Ankara
    Saglik Muayenesi: gg/aa/yyyy
    Vize Mülakatı: gg/aa/yyyy

şeklinde bu formata göre yazmanız rica olunur.

• Ds-260 formu onay sayfasını ilk doldurduğumda kaydetmiştim sonradan değişiyor muydu anlayamadım yani yeniden mi kaydetmemiz gerekiyor ?

• @Aslan-3 ben de diyorum ki bu kadar uzun uzadıya yazacağınıza şöyle yap kardeşim desen daha güzel olur

• @Serapp Allah razı olsun Serap kardeşim çok teşekkür ederim arkadaşlar benim gibi acemilere böyle net cevap verseler hani oraya bak buraya bak demeseler daha hızlı bilgi sahibi oluruz insanın kafası karışıyor bakıyorum Excel tablosuna oradaki yazışmalara kimisinin numarası bana yakın mülakat tarihi almış ama ben alamamışım ister istemez insan acele ediyordediğim gibi benim gibi acemilere.
    çok teşekkür ederim kardeşim

• Arkadaşlar tüm belgelerim hazır ve salı günü Cluj-Napoca'dan Bükreş'e yola çıkacağım. Umarım geç bir doğum günü hediyesi olarak Amerikan bayrağını alırım kazasız belasız. Başlığı takip edenler Türkiye'ye gitme ihtimalim olduğunu hatırlayacaklardır. Bükreş Büyükelçiliği e-devlet lise diplomasını kabul edeceğini açıkladı lisans ve yüksek lisans diplomalarımı da gönderince. Ekim ayında mülakata girecek herkese bol şans diliyorum. Bu arada foruma üye mi bilmiyorum ama case number'ı 6000'lerde olan bir arkadaşımız da benimle aynı gün Bükreş'te mülakata girecek. 2NL mailini ve konsolosluktan maili yaklaşık 2 hafta önce aldı. 8 Ekim akşamı mülakat detaylarını ilgili başlığa yazarım tüm detaylarıyla.

• @Alpaslan-Alp burası kişiye özel danışmanlık veren bir platform değil. Burada yüzlerce üye var ve her birinin durumu birbirinden farklı. Burada herkese özel hizmet verilmeye kalkılsa ne forumun amacı ve anlamı kalır ne de istenilen amaca hizmet eden bir durum kalır. Sorunuz ile ilgili arama yapmak çok zor değil. Sorunuzun cevabı geçmiş binlerce mesajdan birinde yoksa zaten sizin sorunuza özel, mutlaka araştırma yapılarak birileri tarafından cevap verilir. Size özel hizmet almak istiyorsanız, internette bolca parayla danışmanlık yapan kişi ve firmanın iletişim bilgileri mevcut. Birkaç 1000 dolara istediğiniz özel hizmeti alabilirsiniz.

• Merhaba bir sorumuz daha olacak,

Belgelerin yazılı olduğu konsolosluktan gelen mailde sonradan eklediğim eşim için şöyle bir ibare var: Valid Passport (Electronic submission), Please scan and provide your new passport’s bio page copy by email. If you renewed your passport and have not informed us recently, please send your new passport’s scanned bio page copy/copies via email to [email protected]. The subject line of this email needs to be NEW PASSPORT INFORMATION followed by your case number so that we can update our records as soon as possible.

Dosya açma talebi iletirken kendisinin pasaportunun görüntüsünü ve pasaport numarasını belirtmiştim. Eski pasaportu yok yani herhangi bir pasaport yenileme yapmadık bu süreçte. Burada ne yapmamız gerekiyor? Forumda anahtar kelimelerle arama yaptım ama ulaşamadım. Yine de pasaportunu iletmeli miyiz e posta ile?

• @elbruz evet beni çıkarın gruptan.

• @rainwhenidie geçmiş doğum gününüz kutlu olsun umarım alırsınız başarılar

• @emels kendi pasaport bilgilerinizi güncellediniz değil mi?

• @eceslc Evet güncelledim ve kendi bilgilerimi de güncelledim. Bu mail neden geldi anlayamadım benden değil eşimden istenen belgeler arasında yeni pasaport var ama pasaportu güncellenen kişi o değil benim. Yeni pasaport bilgilerimi de DS-260'ta ve dosya açma talebi mailinde bildirmiştim.

• ⭐⭐⭐⭐

@emels, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@eceslc Evet güncelledim ve kendi bilgilerimi de güncelledim. Bu mail neden geldi anlayamadım benden değil eşimden istenen belgeler arasında yeni pasaport var ama pasaportu güncellenen kişi o değil benim. Yeni pasaport bilgilerimi de DS-260'ta ve dosya açma talebi mailinde bildirmiştim.

Konu satırına NEW PASSPORT INFORMATION - CN bilginiz yazın.
    Kendi pasaportunuzu değiştirdiğinizi ve eski pasaportunuzun taranmış sayfasını gönderin. Ayrıca eşinizin ilk pasaportu olduğunu eski pasaportu olmadığını belirtin.

• ⭐⭐⭐⭐

@mertcank34 bu tarz bir sorgulamayı talihli olarak mülakat esnası veya sonrası yapılmasını önermem. Kendi dosyanız dışındaki dosyalar sizi bağlamaz diyip ters gitme durumuna çok müsait. Kaldı ki bu soruyu sordurmayı amaçlıyorsanız mülakattaki talihli yerine mail atıp sizin sormanız arasında hiç bir fark yok. Eşeğin aklına karpuz kabuğunu düşürdükten sonra ne şekilde düşürdüğünüzün bir önemi yok anlayacağınız

• @Serapp Dönüşünüz için teşekkür ederim. Yeni pasaport bilgilerimi taratmam gerekmez mi? Ya da hem eski hem yeni olanı çünkü yeni pasaport bilgileri istenmekte.

Bir de eşimin ilk pasaportu değil 2023 yılında pasaportunu yeniledi ve hala o pasaportu kullanıyor. Eski ve DV sürecimizle ilgisiz olan geçersiz pasaportunda herhangi bir vize yok. Yine de eşimin eski pasaportuna ihtiyacımız var mı sürecin herhangi bir aşamasında?

• @Furkan9037 benimde gelmedi ve şu anda hong Kong dayım benimde sağlık randevum 10 ekim saat 10:00 da

• ⭐⭐⭐⭐

@emels, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp Dönüşünüz için teşekkür ederim. Yeni pasaport bilgilerimi taratmam gerekmez mi? Ya da hem eski hem yeni olanı çünkü yeni pasaport bilgileri istenmekte.

Bir de eşimin ilk pasaportu değil 2023 yılında pasaportunu yeniledi ve hala o pasaportu kullanıyor. Eski ve DV sürecimizle ilgisiz olan geçersiz pasaportunda herhangi bir vize yok. Yine de eşimin eski pasaportuna ihtiyacımız var mı sürecin herhangi bir aşamasında?

Pasaport durumlarınızı bilemediğim için öyle yazdım. Siz eski yeni ne varsa, içinde ne olduğu önemli değil, tarayıp gönderin bence.

• @Ebruli44, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Furkan9037 benimde gelmedi ve şu anda hong Kong dayım benimde sağlık randevum 10 ekim saat 10:00 da

Merhaba bende 9'unda orada olacağım, sağlık 10'da, mülakat 24'de. 2nl mailini zamanında alırız umarım. şimdiden bol şanslar dilerim

• Aklıma bir şey geldi,
    Bangkok'a gidecek arkadaşların da nasıl yapacağını merak ediyorum:
    Şimdi Bangkok'ta vizesiz toplam 30 gün kalabiliyoruz ve ben dahil çoğunluğun vizesi olduğunu düşünmüyorum.
    Bangkok konsolosluğu maili attığından itibaren 1,5-2 ayımız olacak interview için.
    belgelerin tamamlanmasının çok zor olmadığını varsayarak Bangkok'a tam olarak ne zaman girmeliyiz? Çünkü sağlık randevusu da alacağız ama eğer mülakat tarihine yetişmezse mülakatımız iptal veya delay yer, bir yıl içerisinde 30 gün Bangkok'a girebildiğimiz için bu sene bir sonraki mülakatı Ankara'ya taşımazsak iptal olur. Sağlık muayenesinin yetişmesi için 15 gün önceden gelirsek mülakat tarihi dahil geriye 14 günümüz kalıyor ancak mülakattan sonra pasaportumuzu geri yollama süreleri de 10 15 gün gibi. Herhangi birinde bir aksaklık olmazsa mükemmel bir uyum içerisinde ama bunu şansa bırakamayız. Önceki deneyimleri okudum ve sağlık muayenesi kaç gün içine randevu veriyor göremedim. Ona göre Bangkok'ta ne kadar az süre geçirirsek o kadar iyi çünkü 30 günü geçirirsek deport yeriz ve muhtemelen de bu vize sürecimize kötü etki eder ve hatta vize almamıza bile engel olabilir. Önceden giden veya bu sene gitmeyi planlayan arkadaşların kafasında ne gibi planlar var?

• @mertcank34 böyle bir soruyu rahatça sorabilecek bir ortam değil orası herşey resmiyette yürüyor..Diyelim sorabildiniz cevap vermezler zaten böyle bir konuda...Herhangi bir talepleri olduğunda yazılı olarak bilgilendirmeleri esastır...Sözlü alınan bilginin zaten çok dikkate alınır bir yanı olmayacaktır....

• @Ege-Bey arama kısmına bangkok mülakat ya da Bumrungrad gibi kelimeler yazarsanız birçok yazıya ulaşabilirsiniz. İnsanların imzalarına da bakarak tarihleri görebilirsiniz. Benim mülakat deneyimimi de alttaki imzaya ekledim, okuyabilirsiniz. Genelde 5 iş günü içerisinde Vize onaylanıp basılıyor ama biz garantiye almak adına dönüşü mülakattan 10 gün sonraya almıştık, o süreçte de şehirde vakit geçirmiştik. Gidiş biletini ise muayeneden 2 gün önceye almıştık. Toplamda 17 gece+1 gün geçirdik.

Biz iptal edilebilir bilet almadık, değişimde 380 dolar+fark ücreti kesiyordu. Pasaportu alınca geri kalan günlerin kalma masrafı 380 dolar+farkı geçiyor olsaydı tarihi hemen sonraki güne değiştirecektik mesela. Ama kalmak işimize geldi, hem de gezmiş bir çok şey yapmış olduk. Eğer ki olağanüstü bir durum olup teslim süresi 10 günü geçseydi onu da artık beklenmedik, elimizde olmayan bir masraf olarak değerlendirip o şekilde kendimizi teselli edecektik. Yine de öyle bir durum olsaydı ne yapar eder elçiliğe ulaşıp durumumu açıklamayı da düşünürdüm. Nitekim sorun olmadı ve buradayız çok şükür.

Uçak bileti konusunda bir uyarı: gidiş dönüş bileti alıp değiştirilebilir seçeneği seçerseniz o değişim ilk uçuşu gerçekleştirmeden yapılabilecek değişimi kapsıyor. Yani ben dönüşü değiştirilebilir alayım duruma göre cezasız değiştiririm derseniz havayolu şirketi ilk uçuştan önce yapmanız gerekirdi diyecek. Gidiş dönüşü ayrı ayrı ve değiştirilebilir seçenekli da alabilirsiniz ama bu kez de gidiş dönüşten çok daha pahalıya gelmekte.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

136

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |