DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@SKUKAAN bu bir sıkıntı yaratmaz mı ki ya
hani sonuçta doğru değil -
Ülkeye girdiğimiz anda pasaporttaki göçmen vizesiyle local recruitlere başvurabiliyor muyuz bilen var mı?
-
@FROG-FROG Ankara'da mülakata girecekseniz ve aşı kartınız yoksa bütün aşıları yapacaklar size. Sizin aşılarınızın tam olduğunu bilmenizin bir önemi yok onlar için malesef.
-
@Haksta-0 ikametgah bilgileri hiç önemli değil, sadece gerçekte nerede yaşadığınızı yazmalıydınız, doğru yapmışsınız. Ancak tam tersini yapmış olsaydınız da hiç sorun olmazdı, çünkü konsolosluk sizin ikametgahınızla vs ilgilenmez, bunlar vize sürecinizi etkileyen önemli şeyler değil. Yani sorun yok.
-
@FROG-FROG ds260 ları kontrol ettiğimiz sayfada da dosyanızın konumu at Ankara olarak görünüyorsa zaten sağlık randevunuzu alabilirsiniz, beklemenize gerek yok, yine de tercih sizin. Saat bilgisi olarak da rastgele bir saat girebilirsiniz, ben 08:00 olarak girmiştim diye hatırlıyorum.
-
@LG-LM6300 çok teşekkürler, inşallah hepimizin :)
-
@aysegul teşekkürler Aysegul Hanım
-
Merak ettiğiniz cevapların tümü bu forumda mevcut, biraz emek istiyor sadece hem de bedava, talihli olana kadar ne bu forumdan ne de süreç hakkında zerre kadar bilgim yoktu, hatta danışman arayışına girmiştim, şimdi iiyiki bu forumun farkına vardım diyorum ama forumun hemen hemen tüm başlıklarıma ve tüm mülakat deneyimlerine baktım ve şuan bir çok şeye hakimim diyebilirim, sizin için Amerika’ya göçmek önemliyse bunu sizin yapmanız gerekiyor, değilse zaten çok kasmayın derim. Herhün yeni bir gelişme oluyor, güncel hayatımız devam ederken burada da dinamik bir süreç işliyor biraz meşekattli ama bizim için keyifli çünkü bir idealimiz var o yüzden bana herhangi bir sorumda şu başlığa bakın diyen biri olunca önce teşekkür edip sonra da o başlığa bakıp cevabımı kolaylca buluyorum.
-
arkadaşlar merhaba dosyamı 28 ağustos sonrası taşımak için kcc ye mail attım. ' dosyanızı inceliyoruz' maili attı ; 1 hafta sonra tekrar mail attım 'Bangkok'ta girmem için oturum gerekiyorsa talebimi iptal eder misiniz? ' diye mail attım bana 'dosyanızı hala inceliyoruz' maili attılar . case number 13xxx sizce Ankara'da sıra gelme şansı var mı ? yoksa başka ülkelere dil kursu vb ile gitmeye mi çalışayım? eğer gidersem ap bırakma şansı var Ankara'da kalsam sıra gelecek mi net değil hangi duruma ve sürecin hangi kısmında kesinlikle gitmeliyim Ankara'da sıra gelmez veya gelir diyebilirim ?teşekkürler
-
Arkadaşlar selam,
Bu fikrin hiç bahsi geçmiş miydi hatırlamıyorum ama bir yaklaşımım olacak. Ben ve benim gibi dosyasını taşımış ve CN numarası henüz aktif olmayan talihliler hepimiz 1 Kasım sonrası verilen mülakatlarda Bangkok'un yaklaşımını merak ediyoruz. Ancak Bangkok'un yaklaşımını kesin referans almak doğru bir yaklaşım olmayabilir. Çünkü her konsolosluğun yoğurt yiyişi farklı olabilir. Bu noktada en kötü senaryoları düşünürsek 1 Kasım sonrasına Viyana ve HK hiç randevu vermeyebilir. Bu gri alanı biraz daha aydınlatabilmek için Viyana ve HK'a randevuya gidecek arkadaşlardan bir ricam olacaktı. Öncelikle İnşallah randevularınız sonrası dilediğiniz vizenize kavuşursunuz. Vizenizi almanız sonrası konsolosluğa bizim gibi dosyası Viyana'da yada HK'da olan adaylara 1 Kasım sonrasına randevu verilip verilmeyeceğini sormanız mümkün müdür? Biliyorum bu tarz sorular hoş olmayabilir ama sizlerden gelecek bilgiler bizim sürecimize ışık olacaktır. Sağlıcakla kalın. Benim durumumda olan arkadaşlar sizlerin yorum ve görüşlerini de rica ediyorum. -
Beneficiary olan eşinizin DS260’da eksik eğitim bilgisi beyan etmesi herhangi bir sorun değil, mülakat öncesi evrak teslim esnasında gereken güncellemeyi rica edersiniz. Konsolosluğu meşgul etmeye gerek yok bu konuda.
Beneficiary esiniz eğitim durumunu kanıtlayan herhangi bir diploma goturmeyecek konsolosluk mülakatına zira konsolosluğun talep ettiği bir belge değil. Fazla evrak götürmeniz sadece sizi orada heyecana sokacaktir, eliniz ayağınız dolaşmasın evrak teslimi esnasında.
-
@mertcank34 Mertcan bey, bence bu tarz bir soruyu sormak hiç kimsenin sürecine olumlu etki etmez. Sorulsa bile, konsolosluk çalışanının ''açıklamaları takip edin vb'' gibi bir cevap vereceğini düşünüyorum. Bu tarz bir soru sorulmuş olsa ve cevaplanmış olsa bile kimsenin bu sorunun cevabına veya duyuma göre hareket etmemesi taraftarıyım. Resmiyette elimize hiç bir dayanak sunmaz ama iyi hissettirebilir fakat süreçte hisler işimize yaramıyor - benzer bir vaka hong kong'da bir çevirmenin benzer bir soru sorduğu iddiasıyla kulis bilgisi olarak burada paylaşıldı ama bunu ne kadar yanlış olduğu forum yöneticileri dile getirmişti. Bence sadece resmi açıklamaları takip etmeli ve deneyimleri okumalısınız. Umarım sorunsuz bir süreç olur hepimiz için ve hepimiz vizelerimize kavuşuruz.
-
Pasaport üzerindeki göçmen vizenizi veya permanent resident kartınızı ABD’de ne amaçla olursa olsun online/offline hiç bir ortamda üçüncü şahıs ve kurumlar ile asla paylaşmayın. İşe alım sürecini geçerseniz background check için talep edilecek bilgileri vize/permanent resident kart üzerindeki bilgilere göre doldurarak firmanin gerekli araştırmayı yapmasini sağlayabilirsiniz. Background check’iniz temiz çıkarsa işe alım süreci (onboarding) devam eder zaten. Vize veya permanent resident kartı HR müdürü veya Genel Müdür ilk iş gününde fiziken görmek isteyecektir sadece.
İs basvularinizi göçmen vizenizi aldıktan sonra istediğiniz zaman uzaktan veya ABD içerisindeyken yapmaya başlayabilirsiniz.
Olası paylaşımlarınız identity theft kapsamında başınıza büyük işler açabilir.
https://www.usa.gov/identity-theft
https://consumer.gov/scams-identity-theft/job-scams-explained
-
@Alpaslan-Alp, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
Cevap: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
Mülakat tarihi nasıl öğrenilir?
Şöyle bir e-posta yazabilirsiniz:
E-posta adresi: [email protected]
Konu satırı (Subject): CN bilginizi yazınDear Sir/Madam,
I would like to ask whether my interview appointment has been scheduled.
Thank you for your time and assistance.
Best regards,
Adınız SoyadınızFull Name: Adınızı Soyadınız
Case Number: xxxxxxx
Date of Birth: Ay / Gün / YılNot: İmzanızda sadece CN yazıyor diğer bilgileri de yazmalısınız:
CN: 2026EU00037XX
DS-260 Gonderimi: gg/aa/yyyy
Mülakat Yeri: Ankara
Saglik Muayenesi: gg/aa/yyyy
Vize Mülakatı: gg/aa/yyyyşeklinde bu formata göre yazmanız rica olunur.
-
Ds-260 formu onay sayfasını ilk doldurduğumda kaydetmiştim sonradan değişiyor muydu anlayamadım yani yeniden mi kaydetmemiz gerekiyor ?
-
@Aslan-3 ben de diyorum ki bu kadar uzun uzadıya yazacağınıza şöyle yap kardeşim desen daha güzel olur
-
@Serapp Allah razı olsun Serap kardeşim çok teşekkür ederim arkadaşlar benim gibi acemilere böyle net cevap verseler hani oraya bak buraya bak demeseler daha hızlı bilgi sahibi oluruz insanın kafası karışıyor bakıyorum Excel tablosuna oradaki yazışmalara kimisinin numarası bana yakın mülakat tarihi almış ama ben alamamışım ister istemez insan acele ediyordediğim gibi benim gibi acemilere.
çok teşekkür ederim kardeşim -
Arkadaşlar tüm belgelerim hazır ve salı günü Cluj-Napoca'dan Bükreş'e yola çıkacağım. Umarım geç bir doğum günü hediyesi olarak Amerikan bayrağını alırım kazasız belasız. Başlığı takip edenler Türkiye'ye gitme ihtimalim olduğunu hatırlayacaklardır. Bükreş Büyükelçiliği e-devlet lise diplomasını kabul edeceğini açıkladı lisans ve yüksek lisans diplomalarımı da gönderince. Ekim ayında mülakata girecek herkese bol şans diliyorum. Bu arada foruma üye mi bilmiyorum ama case number'ı 6000'lerde olan bir arkadaşımız da benimle aynı gün Bükreş'te mülakata girecek. 2NL mailini ve konsolosluktan maili yaklaşık 2 hafta önce aldı. 8 Ekim akşamı mülakat detaylarını ilgili başlığa yazarım tüm detaylarıyla.
-
@Alpaslan-Alp burası kişiye özel danışmanlık veren bir platform değil. Burada yüzlerce üye var ve her birinin durumu birbirinden farklı. Burada herkese özel hizmet verilmeye kalkılsa ne forumun amacı ve anlamı kalır ne de istenilen amaca hizmet eden bir durum kalır. Sorunuz ile ilgili arama yapmak çok zor değil. Sorunuzun cevabı geçmiş binlerce mesajdan birinde yoksa zaten sizin sorunuza özel, mutlaka araştırma yapılarak birileri tarafından cevap verilir. Size özel hizmet almak istiyorsanız, internette bolca parayla danışmanlık yapan kişi ve firmanın iletişim bilgileri mevcut. Birkaç 1000 dolara istediğiniz özel hizmeti alabilirsiniz.
-
Merhaba bir sorumuz daha olacak,
Belgelerin yazılı olduğu konsolosluktan gelen mailde sonradan eklediğim eşim için şöyle bir ibare var: Valid Passport (Electronic submission), Please scan and provide your new passport’s bio page copy by email. If you renewed your passport and have not informed us recently, please send your new passport’s scanned bio page copy/copies via email to [email protected]. The subject line of this email needs to be NEW PASSPORT INFORMATION followed by your case number so that we can update our records as soon as possible.
Dosya açma talebi iletirken kendisinin pasaportunun görüntüsünü ve pasaport numarasını belirtmiştim. Eski pasaportu yok yani herhangi bir pasaport yenileme yapmadık bu süreçte. Burada ne yapmamız gerekiyor? Forumda anahtar kelimelerle arama yaptım ama ulaşamadım. Yine de pasaportunu iletmeli miyiz e posta ile?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
15
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum