Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @melisbasdurmus gerçekten çok stresli bir durum, sorsan dert sormasan dert . Hiç başka evrak falan deme bilmiyormuş gibi sadece hangi evrakları talep ediyorsunuz diye çok basic bir soru sormak daha iyi gibi . Yani diğer yandan zaten konsolosluk konu hakkında ne yapacağına karar vermiştir biz sorduk diye bişey değişmez diyorum dümdüz sorasım geliyor😩

• @yasinkoç Ayşegül hanımın çok detaylı bir anlatımı mevcut birkaç ileti üstte. Bu iletiyi de onun iletisine cevap olarak yazmıştım. Kontrol edebilirsiniz.

• @melisbasdurmus Yanlış yönlendirmek istemiyorum fakat oturum isteyip istemediklerini öğrenmek daha sağlıklı olabilir. Tayland için oturum almanın kolay olduğunu duymuştum.Diğer seçenekte mülakatta isterlerse nasıl bir yol izleniyor geri dönüşü var mı yetkili kişiler daha sağlıklı cevap verebilir. Biz de sizin tecrübenizle mülakata gireceğiz. Umarım oturum istemeden sorunsuz vizemizi alırız.

• @yasinkoç

Lütfen doğru yanıtlar alabilmek için sürecinizi imzanıza taşıyın.
    İmzanız gözükmüyor.

• @melisbasdurmus

Merhaba,

Mail ile yalnızca yanınızda götürmeniz gereken evrakları sormanız, sürece dair fikir edinmeniz açısından yeterli olacaktır.

Sonrasında aldığınız yanıta göre, eğer örneğin ilgili kurala atıfta bulunurlarsa, bu durumu doğrudan sormayı değerlendirebilirsiniz.

Saygılarımla.

• Bu ileti silindi!

• Merhaba,

Sonunda eşimi ekledim Unganlar randevumuzu da aldık. Ama küçük bir sorun yaşadık. Eşim formu doldururken sürekli hata aldı ve eğitim bilgilerini girerken sistem onu sürekli attı. O da daha sonra tekrar dönmek üzere iş deneyimleri gibi diğer kısımları doldurdu. Daha sonra geri dönemeden Submit edip formu kilitledi. Çok yoğun çalıştığımız ve geç kalmaktan korktuğumuz için böyle bir hata yaptık. Kendisinin üniversite ve lise diplomalarının asılları elinde. Konsolosluğa mail atmalı mıyız? Tekrar dosya mı açtırmalıyız? Ne yapsak başına gelen oldu mu? Eğitim şartı asıl talihliden isteniyor yalnızca bunu biliyorum ama formu da eksiksiz ve doğru doldurmak gerekiyordu. Bu beni endişelendiren kısım.

Kendi formumu asıl talihli olarak günlerce üzerine düşerek doldurdum ama küçücük bir hata yüzünden sürecimin etkilenmesinden korkuyorum. Yardımlarınızı bekliyorum. Herkese süreçte kolaylıklar dilerim.

• @SKUKAAN bu bir sıkıntı yaratmaz mı ki ya
    hani sonuçta doğru değil

• Ülkeye girdiğimiz anda pasaporttaki göçmen vizesiyle local recruitlere başvurabiliyor muyuz bilen var mı?

• ⭐⭐⭐⭐

@FROG-FROG Ankara'da mülakata girecekseniz ve aşı kartınız yoksa bütün aşıları yapacaklar size. Sizin aşılarınızın tam olduğunu bilmenizin bir önemi yok onlar için malesef.

• ⭐⭐⭐⭐

@Haksta-0 ikametgah bilgileri hiç önemli değil, sadece gerçekte nerede yaşadığınızı yazmalıydınız, doğru yapmışsınız. Ancak tam tersini yapmış olsaydınız da hiç sorun olmazdı, çünkü konsolosluk sizin ikametgahınızla vs ilgilenmez, bunlar vize sürecinizi etkileyen önemli şeyler değil. Yani sorun yok.

• ⭐⭐⭐⭐

@FROG-FROG ds260 ları kontrol ettiğimiz sayfada da dosyanızın konumu at Ankara olarak görünüyorsa zaten sağlık randevunuzu alabilirsiniz, beklemenize gerek yok, yine de tercih sizin. Saat bilgisi olarak da rastgele bir saat girebilirsiniz, ben 08:00 olarak girmiştim diye hatırlıyorum.

• ⭐⭐⭐⭐

@LG-LM6300 çok teşekkürler, inşallah hepimizin 🙂

• @aysegul teşekkürler Aysegul Hanım

• @Alpaslan-Alp

Merak ettiğiniz cevapların tümü bu forumda mevcut, biraz emek istiyor sadece hem de bedava, talihli olana kadar ne bu forumdan ne de süreç hakkında zerre kadar bilgim yoktu, hatta danışman arayışına girmiştim, şimdi iiyiki bu forumun farkına vardım diyorum ama forumun hemen hemen tüm başlıklarıma ve tüm mülakat deneyimlerine baktım ve şuan bir çok şeye hakimim diyebilirim, sizin için Amerika’ya göçmek önemliyse bunu sizin yapmanız gerekiyor, değilse zaten çok kasmayın derim. Herhün yeni bir gelişme oluyor, güncel hayatımız devam ederken burada da dinamik bir süreç işliyor biraz meşekattli ama bizim için keyifli çünkü bir idealimiz var o yüzden bana herhangi bir sorumda şu başlığa bakın diyen biri olunca önce teşekkür edip sonra da o başlığa bakıp cevabımı kolaylca buluyorum.

• arkadaşlar merhaba dosyamı 28 ağustos sonrası taşımak için kcc ye mail attım. ' dosyanızı inceliyoruz' maili attı ; 1 hafta sonra tekrar mail attım 'Bangkok'ta girmem için oturum gerekiyorsa talebimi iptal eder misiniz? ' diye mail attım bana 'dosyanızı hala inceliyoruz' maili attılar . case number 13xxx sizce Ankara'da sıra gelme şansı var mı ? yoksa başka ülkelere dil kursu vb ile gitmeye mi çalışayım? eğer gidersem ap bırakma şansı var Ankara'da kalsam sıra gelecek mi net değil hangi duruma ve sürecin hangi kısmında kesinlikle gitmeliyim Ankara'da sıra gelmez veya gelir diyebilirim ?teşekkürler

• Arkadaşlar selam,
    Bu fikrin hiç bahsi geçmiş miydi hatırlamıyorum ama bir yaklaşımım olacak. Ben ve benim gibi dosyasını taşımış ve CN numarası henüz aktif olmayan talihliler hepimiz 1 Kasım sonrası verilen mülakatlarda Bangkok'un yaklaşımını merak ediyoruz. Ancak Bangkok'un yaklaşımını kesin referans almak doğru bir yaklaşım olmayabilir. Çünkü her konsolosluğun yoğurt yiyişi farklı olabilir. Bu noktada en kötü senaryoları düşünürsek 1 Kasım sonrasına Viyana ve HK hiç randevu vermeyebilir. Bu gri alanı biraz daha aydınlatabilmek için Viyana ve HK'a randevuya gidecek arkadaşlardan bir ricam olacaktı. Öncelikle İnşallah randevularınız sonrası dilediğiniz vizenize kavuşursunuz. Vizenizi almanız sonrası konsolosluğa bizim gibi dosyası Viyana'da yada HK'da olan adaylara 1 Kasım sonrasına randevu verilip verilmeyeceğini sormanız mümkün müdür? Biliyorum bu tarz sorular hoş olmayabilir ama sizlerden gelecek bilgiler bizim sürecimize ışık olacaktır. Sağlıcakla kalın. Benim durumumda olan arkadaşlar sizlerin yorum ve görüşlerini de rica ediyorum.

• ⭐⭐⭐⭐

@emels

Beneficiary olan eşinizin DS260’da eksik eğitim bilgisi beyan etmesi herhangi bir sorun değil, mülakat öncesi evrak teslim esnasında gereken güncellemeyi rica edersiniz. Konsolosluğu meşgul etmeye gerek yok bu konuda.

Beneficiary esiniz eğitim durumunu kanıtlayan herhangi bir diploma goturmeyecek konsolosluk mülakatına zira konsolosluğun talep ettiği bir belge değil. Fazla evrak götürmeniz sadece sizi orada heyecana sokacaktir, eliniz ayağınız dolaşmasın evrak teslimi esnasında.

• @mertcank34 Mertcan bey, bence bu tarz bir soruyu sormak hiç kimsenin sürecine olumlu etki etmez. Sorulsa bile, konsolosluk çalışanının ''açıklamaları takip edin vb'' gibi bir cevap vereceğini düşünüyorum. Bu tarz bir soru sorulmuş olsa ve cevaplanmış olsa bile kimsenin bu sorunun cevabına veya duyuma göre hareket etmemesi taraftarıyım. Resmiyette elimize hiç bir dayanak sunmaz ama iyi hissettirebilir fakat süreçte hisler işimize yaramıyor - benzer bir vaka hong kong'da bir çevirmenin benzer bir soru sorduğu iddiasıyla kulis bilgisi olarak burada paylaşıldı ama bunu ne kadar yanlış olduğu forum yöneticileri dile getirmişti. Bence sadece resmi açıklamaları takip etmeli ve deneyimleri okumalısınız. Umarım sorunsuz bir süreç olur hepimiz için ve hepimiz vizelerimize kavuşuruz.

• ⭐⭐⭐⭐

@Selimdiskaya52

Pasaport üzerindeki göçmen vizenizi veya permanent resident kartınızı ABD’de ne amaçla olursa olsun online/offline hiç bir ortamda üçüncü şahıs ve kurumlar ile asla paylaşmayın. İşe alım sürecini geçerseniz background check için talep edilecek bilgileri vize/permanent resident kart üzerindeki bilgilere göre doldurarak firmanin gerekli araştırmayı yapmasini sağlayabilirsiniz. Background check’iniz temiz çıkarsa işe alım süreci (onboarding) devam eder zaten. Vize veya permanent resident kartı HR müdürü veya Genel Müdür ilk iş gününde fiziken görmek isteyecektir sadece.

İs basvularinizi göçmen vizenizi aldıktan sonra istediğiniz zaman uzaktan veya ABD içerisindeyken yapmaya başlayabilirsiniz.

Olası paylaşımlarınız identity theft kapsamında başınıza büyük işler açabilir.

Benzer Başlıklar

• 16399
  • 180
  • 19441
  • 8486
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

126

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |