Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Arkadaşlarım soruyorum mail gelmeden nereden öğrendiniz diye şuraya bak bu konu başlığına bak diye yazıyorsunuz bazende cevap bile yazmıyorsunuz dediğiniz yerlerde bakıyorum kafam karışıyor çeşitli çeşitli yorumlar var yahu zormu geliyor kardeşim şuraya mail at cevabını bekle demek benim sizin gibi geçmişe dayalı bilgim yok özeldende bilgi verilmiyor yani anlayamadım bu siteyi çok moralim bozuldu 😡gitmiyorum Amerika’ya beni gruptan çıkarın kusura bakmayın sitemim için teşekkürler.

• herkese merhaba case numberımız EU0000103X maddi sebeplerle erken mülakata girmek istemedik ağustos 30da ds formunu gönderdik. Önceki senelere bakarak bunun sorun olmucağını düşünmüştük ama şuan hata yaptıgımızı düşünmeye başladık. Sizce sıra gelir mi hangi tarihler arasında gelir bir tahmini fikri olan varsa bir yoruma ihtiyacımız var. Dosya taşımayı düşünmelimiyiz ?

• Hong Kong'da mülakata girecek arkadaşlardan 2NL maili gelmeyen var mı?

• @ceyda01 bu daha farklı bir belge ama karekodu var. Benimkinde xxx öğrencimiz xx tarihinde mezun oldu. Diplomasını kaybetmiştir bu belge geçerlidir gibi bir yazı var. Müdürün imzası var. Ama eğer lise mezun belgeniz edevlette varsa ona ek bunu birlikte sunmanızı öneririm. Hem orijinalini hem fotokopisini götürün ve tercüme ettirin.

• ⭐⭐⭐⭐

@Umayalp07, içinde söyledi: DV Başvuru Ücreti Resmileşti! (1$) - Eylül 2025

@EzgiLera Merhaba, geçmiş iletilerinizin çoğunu okudum, anladığım kadarı ile üst üste 2 yıl kazanmışsınız, gerçekten büyük şans tebrik ederim ama üst üste 2 yıl beklemiş olmakta büyük stres bunun içinde ayrıca tebrik ederim, eminim çok zor süreç olmuştur, 2021 senesi sıramı gelememişti onu merak ettim. Bizde 4 yıldır çekilişe katılıyoruz ve 2026 kazananıyız ancak başvuru esnasında eşimin bilgilerini girmeyi atlamışım (sayfada geri gidip adres satırında bir yanlışlığı düzeltip tekrar eş ve çocuk bölümü sayfasına geçip eşimin bilgilerini girdiğimi düşünüp çocuğumuzun bilgilerine atlamıştım, ve sayfa kapanmasın diye hızlı bir şekilde kontrol etmeden submit etmiştim) ve DS260 formlarını doldurmak için açtığımızda sadece benim ve oğlumuzun adına ds260 formları vardı ve add aplicant'ı tıklayarak eşim içinde ds260 formunu doldurduk. Fakat eşi yada 21 yaş altı çocuğu başvuruda listelemediyseniz diskalifiye olabilirsiniz diye bir madde var ben yinede bir umut mülakat alabilirsek ve 10 yıllık evli olduğumuzu her şekilde kanıtlayabileceğimiz için bunun sadece başvuru esnasında anlık dikkatsizlik ve acele etmekten kaynaklı bir hata olduğunu izah edeceğiz. (Çünkü sayfa kapanabiliyordu internetten kaynaklı ve başvuruların bitmesinede 3 gün kalmıştı formları doldurduğumuzda aceleyle doldurmaya çalışıyorduk). Umarız bu sebepten dolayı diskalifiye edilmeyiz, bunca zaman bekleyip diskalifiye olursak çok üzülürüz. Biz yine de her ihtimale karşı 2027 çekilişine de başvuru yapacağız, size sormak istediğim soru tecrübelerinize dayanarak ikinci kez kazandığınızda DS260 formunu hemen doldurdunuzmu çünkü bir sene önceki doldurulmuş olan ds260 formu birbirini etkilermi (Şayet tekrar kazanırsak sizin gibi şanslıysak 🙂 ds260 formunu 2026 kazanmamızın sonucunu bekleyelim şayet diskalifiye olursak yada sıra gelme ihtimali olmazsamı daha sonramı dolduralım, yoksa 2027 de kazandığımızı öğrendiğimiz anda 2027 ds260 formlarını dolduralımmı, çünkü bu durumda işlem bekleyen 2 tane ds260 formları olacak, bu durum birbirlerini etkilermi. Tabi yine de umudumuz 2026 sürecimiz hazır kazanmışken diskalifiye ile bitmesin diye umut ediyoruz 🙂

Merhaba. Üzülerek söylemeliyim ki bu seneden umudu kesmelisiniz. İçinizde kalmaması için evet mülakata giderek şansınızı deneyebilirsiniz ama sağlık raporu gibi şeylere boşuna para harcamadan bunu deneyin ve olumsuz cevap için kendinizi hazırlayın. Mülakat yeri olarak Viyana yazıyor, eğer oturumunuz yoksa artık Ankara’da mülakata gireceksiniz (ya da sıra gelmeyeceği için giremeyeceksiniz).

Ankara birçok konuda çok anlayışlı bir konsolosluk ama Ankara bile bu hatayı kabul etmiyor maalesef. Geçen senelerden hatırladığım bir talihli vardı. Eşiyle boşanmış, çocuğunu 10 yıldır görmemiş, velayeti onda değil, tabi fotoğrafı bile yok çocuğun, o yüzden başvuruda çocuğunu belirtmemiş. Ona da olumsuza kendinizi hazırlayın dedik, ben gidip kendimi açıklayacağım dedi, kendine çok güveniyor ve onaylanacağını düşünüyordu. Konuşturmamışlar bile. Hatta yanlış hatırlamıyorsam konsolos, herhangi bir çocuğun stok fotoğrafını koyup çocuğunun bilgilerini bile yazsan kabul edebilirdim ama bu direkt yalan beyana giriyor diyerek reddetmişti.

Bildiğim kadarıyla eksik aile üye bilgisi girerek vize onayı alan olmadı şimdiye kadar. Ama tabi ki bu 2027ye başvurmak için ve eğer kazanırsanız vize onayı almak için bir engel değil. Birbirinden bağımsız yıllar, bağımsız süreçler. Mutlaka yeniden çekilişe katılmanızı tavsiye ederim. Eğer tekrar kazanırsanız da formlarınızı ilk kez dolduruyormuş gibi yeniden doldurun. Beklemenize gerek yok.

Ayrıca daha önce de belirtildiği gibi bu konunun yeri burası değil, Dv2026 başlığının altı olmalıydı. @gucarslan lütfen mesajları taşır mısın?

• @emels merhabalar ben de aynı şekilde eşimi sonradan add applicant yaptım ve konsolosluğa mail vs atmadan unganlar randevumu yrni bilgiler ile tamamladım. Bence beklemenize gerek yok. Konsolosluk için hangi mail adresini kullandınız. Form doldurup göndermemiz gerektiğini de okumuştum bir yerde. Maillere cevap vermiyorlar vs gibi

• Henüz 2nl mail gelmedi ustraveldocs sitesinden işlem yapmaya gerek var mı şu an?

• @Ege-Bey anladım umarım bi an önce mülakatınızı alırsınız bende bangkok ekibindenim süreçlerinizi merakla takip ediyorum

• @fuat-tönget 17 ekim e kadar 2NL mail atmazlarsa mülakat tarihlerimiz değişebilir mi? çünkü 2NL mail mülakata 1 hafta kalada gelebilir o zaman ne olacak?

• @olcay-san bu tarz sorularınızı 2026 aşamalarına sorarsanız daha hızlı cevap alırsınız. Hiçbirşey yapmadan bekleyeceksiniz. Mülakat tarihi aldıktan sonra ilgili konsolosluğa durumu açıklayan bir mail atıp formu açmalarını isteyeceksiniz.

• @Cem-Çeliker 2NL Maili KCC tarafindan size iletilen tarihle aynı olup olmadigini kontrol etmek icin gecerli şu tarihte mail gonderin demek zaten daha öncesinde iletmis olmamız gerekiyor tekrardan işleme koyalim anlami tasiyor diye dusunuyorum

• merhaba, unganlardan randevu aldım ancak kendi bilgilerimi doldururken adreste türkçe karakter kullandım sonrasında farkettim. bu durum sorun oluşturacak mı ne yapmam lazım??

• @cake sorun olmaz

• Cevap: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Mülakat tarihi nasıl öğrenilir?

• @Eyupp 4-5 gundur baska bir gelisme olmadi. Kasim ayinda Bangkokda mulakata girecek arkdaslardan gelecek bilgileri bekliyoruz. Ben Bangkokun istemeyecegini dusunuyorum sahsen.

• @gucarslan nasıl yani

• arkadaşlar, toplamda 6 aşı olacağım. antikor testi zamanı yetmeyeceği için yaptıramadım. yine de test gerekir mi? gerekiyorsa orada yaptırma imkanımız var mı?

• @Furkan9037 benim aşı kartım yok fakat tüm aşılarım tam ne yapmam gerek?

• ⭐⭐⭐⭐

@Furkan9037

Aşılarınızı Hong Kong’da sağlık muayenesine gireceğiniz saglik kuruluşunda olabilirsiniz. Tek farkı maliyeti size daha yüksek olacak diğer antikor testi yaptırıp saglik muayenesine girecek talihlilerden farkı olarak, test zorunluluğu yok tabiiki.

• KCC den dosya aktarımı yapılmışsa HK, BK ve VN nin bu dosyalara bakacağını düşünüyorum ben de... ama kesin mi onu diyemiyoruz şimdilik :)) Yakıın zamanda anlaşılır...

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

142

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |