Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @ugursway Teşekkür ederim uğur bey

• Şu Türkiye'deki geliri bildirme işini resmen beceremiyorum, uzman biri varsa aramızda yardımını rica ederim.

• @diclemre Eger online bir tax website kullaniyorsaniz, sizi step by step yonlendirmesi gerekir. Gerekli bilgileri girip, devam edin.

Asagidaki linkte IRS websitesindeki bilgiler var:

• @MySea, içinde söyledi: Gelir vergisi / beyani

@diclemre Eger online bir tax website kullaniyorsaniz, sizi step by step yonlendirmesi gerekir. Gerekli bilgileri girip, devam edin.

Asagidaki linkte IRS websitesindeki bilgiler var:

Açıkçası Tax Slayer kullanıyorum ve Foreign Tax Credit 1116 doldurmam gerekiyor. Ancak çözemedim her ne kadar video izlesem de okusam da.

• Daha önce Form 1116 dolduran varsa yardımları çok makbule geçer.

• Selamlar, fiziken Türkiye'deyim Amerika'ya henüz tamamen taşınmadım. Bu sebeple Türkiye'deki gelirlerimi beyan etmek için ve vergi formunu doldurmak için tavsiye edebileceğiniz bir avukat ya da vergi uzmanı var mıdır? Bir de bu süreçte neye dikkat etmem lazım hangi bilgileri paylaşmalı/paylaşmamalıyım destek alacağım kişiden?

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Serapp Serapp 

• Merhabalar,

Mayıs sonu gibi ABD'ye ilk girişi yapacağız Greencard ile. Freelance ve TR'den maaşlı çalışanım (remote). Sanırım freelance çalışanlar estimated tax ödeyerek yıl sonu yüksek vergilerden kaçınabiliyorlarmış. Zorunlu olduğunu duydum eğer bir yerde çalışmıyorsam.

Benim durumumda April 1–May 31 periyoduna denk geliyorum anladığım kadarıyla fakat bir muhasebeciye sorduğumda ilk yılımda ceza olmaz gibi bir ifade kullandı.

Yine de tahmini bir gelir yazıp ödemek gerekir mi? Eşim de çalışmıyor bu arada. Kafama çok takıldı. Bilgisi olan yazarsa sevinirim. Teşekkürler.

Kaynak :

• @evr anladigim kadariyla siz ilk girisinizi yapmadiniz. Dolayisiyla gelecek sene Nisan 15 e kadar vergi bildirimi konusunda sureniz var. (15 Nisan 2026) TR den maasli calistiginiz kisim icin burada vergi odemezsiniz hatta vergi iadesi bile alabilirsiniz tutara bagli olarak. Freelance icin bir adresiniz olmadigi icin onu burada yani ABD de bildirmeniz gerekir. Buna vergi cikar. Burada hersey beyana gore. Siz ne kadar kazandiysaniz yada kazanmayi tahmin ediyorsaniz onu yazin. En nihayetinde yil sonunda bir hesaplasma olacak. Ya ek vergi vereceksiniz yada iade alacaksiniz. Bu vergi konusunda yuksek vergilerden kacinmak yada ceza olmuyormus gibi durumlari nacizane dikkate almamanizi oneririm. Bildirim yaptiginiz surece ceza odeme gibi bir durum zaten mumkun degil. 1000 dersiniz 2000 olur farkini odersiniz. 2000 dersiniz 1000 olur iade alirsiniz.

• Öncelikle herkese merhaba tax free vergi beyanını uzaktan bu yıl gerçekleştirmiştim bazı sebeplerden dolayı amerikaya bir daha geri gidemeyeceğim banka hesabımı felan kapamıştım adıma tahsis edilen çek şuanda kuzenimde bu çeki geri nasıl tahsis edebilirim? Bu konuda bilgisi olan varmı yardımcı olabilirseniz çok sevinirim

• ⭐⭐⭐⭐

@mrym çeki türkiyeye gönderirse bankadan bozdurabilirsiniz. Ancak her banka veya her şube kolay kolay kabul etmez işi bilmedikleri için biraz banka ve şube gezmeniz gerekebilir

• Merhaba eşim ABD Vatandaşı açıkcası uzun bir süredir ABD Dışında yaşıyor Meksika'da ailesinin yanında kendisi anlattığına göre IRS Vergi bildirimlerini yapmamış para kazanmadığı için Meksika'da çalışmamış Amerika'da kazanç olmadığını düşünürsek yinede vergi beyanı doldurup yollaması gerekiyormuydu yollamadıysa bunun sonuçları ağır olur mu? çalışmadığnıdan para kazanmadığından eminiz fakat vergiden ötürü sorun yaşamasından korkuyoruz bu konuda bilgisi olan birisi paylaşabilirse çok sevinirim teşekkürler...

• @Emre-Kurtulmuş teşekkür ederim Emre Bey

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ugursway ugursway 
  • ⭐⭐⭐⭐

Merhaba, bu seneye kadar sadece W2 ile gelirim mevcuttu hem eşimin hemde benim onun için hep sene başında vergi bildirimimizi yapıyorduk. Fakat bu sene başından beri ek iş olarak arada delivery yapmaya başladım şu 1 senede yaptığım oradan gelir 5bin doları geçtiğini sanmıyorum quarterlarda hiç estimated tax payment gerçekleşmedim. Geçen gün uygulamadan sadece bildirim gelmiş tax ödeme tarihinizi kaçırmayın diye o noktada böyle bir durum olduğunu farkettim ben kendimi hep sene başında w2 ile birlikte bu dlivery kazancımında taxini ödeyeceğim diye bekliyordum. Araştırdığım kadarıyla quarter ödemesi yapmazsan çok ufak bir penalty fee gibi birşeyi varmış ancak daha önce bu durumu yaşayan var mı ne kadar bir cezadan bahsediyoruz ve şu an ne yapabilirim bunun için

• @Ekto-Oktan Anladigim kadariyla esinizin vergi beyan etmesine gerek yok. Detayli bilgiye alttaki linkten ulasabilirisiniz.

• @Emre-Kurtulmuş
    Merhaba, hangi eyalettesiniz bilmiyorum ancak genel olarak evet, independent contractor oldugunuzda her ceyrekte vergi beyani yapmaniz gerekiyor ancak kullandiginiz delivery uygulamalari size 1099 formunu yilda sadece 1 kere veriyor. Eger bu tarz gig islerden masraflarinizi cikarinca elde ettiginizin gelir sonucu odeyeceginiz vergi $1k altinda ise IRS genellikle ceza kesmiyor daha cok duzenli olarak bu isleri yapip yuksek kazanclar elde eden kisiler icin ceza kesildigini biliyorum. Sizin yine de bir CPA’ye sormanizi tavsiye ederim.
    Yanisira masraflarinizi iyi ayirt edebilmeniz icin aracinizinin bu isler icin ne kadar mile, gas, tamir, bakim vb. gibi masraflar yaptigini duzenli olarak kaydetmeniz vergi donemi islerinizi kolaylastiracaktir. Son olarak self-employment kazanclariniz 500 dolar uzerinde ise beyan edilmesi gerekmektedir.

• ⭐⭐⭐⭐

@ugursway californiada yaşıyorum mile üzerinden deductionları düşünce vergilendirilicek kazanç 2-2.5Bin dolar arası gibi birşey oluyor ödenecek vergi miktarı 1000$ bulmayacaktır tahminimce teşekkürler bilgiler için 🙏

• @Emre-Kurtulmuş Hocam, ilk yil 1099 ile calistiginizda, bir onceki yilla kiyaslama yapacak veri olmadigi icin, buyuk ihtimalle faiz/ceza cikmaz veya cok dusuk bir miktarda olabilir.

Ancak, onumuzdeki yil icin yine 1099 ile is yapacaksaniz, her 3 ayda bir quarterly estimate yapip, IRS'e odemeler yapin. Cunku onunuzdeki senenin verilerini bu yilki ile kiyaslayip, under/over payment olup olmadigini hesaplayacaklar.

IRS'e gore independent contractor olarak is yapanlar yani 1099 ile calisanlar, yilda 4 defa quarterly estimated tax odemeleri gerekiyor. Tipki isyerleri gibi.

Eger iciniz rahat etmezse, hala IRS uzerinden bir miktar odeme yapabilirsiniz. Google dan nasil yapabileceginizi bulabilirsiniz.

Genel olarak, 1099 ile elde ettiginiz kazancin 25-30% civarini estimated tax ve self-employment tax (FICA ve Medicare deductions) seklinde hesaplayabilirsiniz. Yasadiginiz eyalete gore, state income tax da olacaktir.

• Merhabalar. Doğru başlığa mı yazıyorum emin olmamakla birlikte çok fazla bilgi göremedim bu konu hakkında. Eğer yanlış başlık ise kusura bakmayın lütfen. Dv2026 sürecindeyiz. Asıl talihli benim ve eşim 2019 yılında work and travel yapmış ve sonrasında vergi işlemlerini NR olmadan turbo tax üzerinden gerçekleştirmiş, bu durum green card sürecine olumsuz etki ediyor mu ? Ya da bu durumu düzeltmek için ne yapabiliriz. Şimdiden teşekkür ederim.

• ⭐⭐⭐⭐

@eceslc anlattığınıza göre vergi bildirimlerini doğru bir şekilde yaptıysa herhangi bir sorun yok yani düzeltmeniz gerekende bir şey yok

• @Emre-Kurtulmuş Sanırım bir kısmı yanlış anlatmışım. Detayını paylaşıyım sizinle. Non resident aslında eşim o dönemde wat tan dolayı. sprintax ten yapılması gerekirken turbo tax ten yapmış vergi bildirimini bilmediği için. Turbo tax e de şu an giremiyoruz o sebeple turbo tax ten yaptığı işlemi non resident mı yaptı yoksa residant mı yaptı netleştiremiyoruz da. Çünkü döndükten sonra bir miktar corona yardımı da almış. Bu kafamızı karıştırıyor resident olarak tamamlamış olacağı ile ilgili. Yanlışlık var ise greencard sürecini olumsuz etkiler mi emin olamadık. Çok uzun zaman geçtiği için de hiçbir bilgiye ulaşamıyoruz. Ne irs ne de turbotax, sprintax girişlerimiz kabul olmuyor.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

146

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |