DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
Merhaba arkadaşlar 17 eylülde de 2nli mailim geldi. Hala ankaradan dosyamı açmaları için mail beklemekteyim haftalar oldu :(
-
@koci cutoff olmadan dosyamızı tekrar kcc aracılığıyla ankaraya geri taşırsak. ankara nın taşıma ile ilgili bir insiyatifi olacak mı ? hayır ben almıyorum diyebilir mi ? ayrıca mülakat verirken cn numarasına göre ilerlemiyor mu ?
ben de forumdaki konuyla ilgili tecrübeleri okumuştum. direk ankara konsolosluğuyla iletişime geçerek taşımaya çalışmak zor deniyordu diye hatırlıyorum fakat kcc aracılığıyla taşıyınca ankara direk bu karara uymuyor mu ?
@serapp hanım siz ne düşünüyorsunuz ? -
merhaba, ds260 formunu gönderdikten sonra gelen confirmation number'ı resimdeki işaretli alana yazıyorum fakat sürekli kod hatalı uyarısı alıyorum ve giremiyorum. lütfen yardımcı olur musunuz?

-
@koci Numaramız cut-off olmadan KCC ile taşısak da bu durum bu şekilde mi ilerler? Yoksa söylediğiniz durum konsolosluk aracılığıyla taşımayla olduğunda mı geçerli sadece? Ankara, KCC ile geri taşımamıza rağmen böyle bir tutumda olabilir mi?
-
Merhaba dosya numaram 1700lerde at ankara olmuş fakat bana da randevu maili gelmedi sizce ne yapmalıyım ?
-
Bu başlığı konusu dışında kullanmamanız hem sizin hem de diğer süreci takip eden forum kullanıcıları için önemli.
Forumdaki arama butonunu kullanmaktan çekinmeyin anahtar kelimeler ile, kullanması ücretsiz ve sınırsız. Anahtar kelimeler: eyalet, yaşam, istihdam, eyalet seçimi
-
Çekilişte talihli olduğunuzu öğrendiğiniz zamanki numara bu sarı ile işaretlediğiniz, başvuru esnasında not aldığınız numara.
The Confirmation Number is 16 characters long (alphanumeric); the first four characters represent the program year.
Example: 20261O0DZWY3DOV9
-
@ugur077 şimdi de açtırmayı deneyebilirsiniz ancak bazı konsolosluklar 'sizin süreciniz yani dv2026 1 ekimde başlayacak, 1 ekimden sonra bize başvurun, o şekilde dosyanızı açalım' diye döndüler arkadaşlarımıza geçen günlerde. Dolayısıyla zaten yarın ayın 30u. Yarın gece veya 1 ekim sabahı konsolosluktan dosyanızı açmalarını talep edin bence.
-
@aysegul Henüz mail almamış olmam süreci sıkıntıya sokar mı peki?
-
@itsahmet teşekkürler, inşallah hep birlikte.
-
@ugur077 kcc den gelecek cevap emailinden bahsediyorsanız, en geç yarın akşam kcc size dönmüş olur zaten. O cevaptaki mülakat tarihi bilgisiyle talepte bulunabilirsiniz 1 ekimde. Sıkıntı olmaz merak etmeyin.
-
@Aslan-3 Ankara’nın performansının nasıl devam edeceğini önümüzdeki aylarda görmüş olacağız.
Dosyalarını 28 Ağustos’tan önce taşımış olanlar Kasım ayına mülakat alabildiler. Eğer oturum şartı aranmadan vizelerini alabilirlerse (inşallah), bu sizin için çok olumlu bir gösterge olacak ve Viyana'da kalmanız yerinde bir karar olacaktır.
Şu anda yapabileceğiniz en iyi şey Kasım ayını beklemek.
Olumsuz bir durumda, aktif olmadan önce dosyanızı KCC aracılığıyla tekrar Ankara'ya taşımanız mümkündür. O noktada Ankara'nın performansının iyi veya kötü her durumda beklemek zorunda olacaksınız. -
Selamlar herkese, Ankara’dan mulakat alan tum arkadaslari tebrik ederim, sorunsuzca vizelerinize bir an evvel kavusmaniz dilegiyle.
Cok uzun zamandan bu yana Ankara ilk defa bir ayin 3 ayri gununu DV mulakatlari icin ayirdigini goruyoruz. Umarim bu performanslari bu sekilde azalmadan devam eder. Gecmis senelerde de ozellikle DV2022’de Ankara bir ay icin 300-350 civari dosyaya birden mulakat planlamisti, bu planlamanin o donem goreve yeni gelen Buyukelci Jeff ve biz DV2022 talihlilerinin yogun bir sekilde yaptigimiz sosyal medya calismalarinin bir sonucu oldugunu dusunuyorum. Ancak mali yilin ilerleyen zamanlarinda ise neredeyse yok denecek kadar bir iki dosyaya mulakat planlayarak, aylarca bos gecmislerdi.
O donem bu sekilde birden planlanan toplu mulakatlardan sonra bircok arkadasimiz nasil olsa sira bize de gelecektir diye dusundukleri icin dosya tasima vb. gibi aksiyonlarini askiya almislardi ve maalesef bunun bir uzantisi olarak bircok kisi ilgili DV yilinda vizelerine kavusamamislardi. O zamanki bilinmezliklerle bir umut beklemenin nasil bir surec oldugunu sizlerin cok iyi anlayacagini biliyorum. Nacizene tavsiyem, eger halihazirda uzerinde calistiginiz oturum/vatandaslik gibi bir girisimiz varsa nasil olsa sira bize de gelecektir diye bu planlarinizi askiya almamaniz yonundedir.
Soz konusu Ankara olunca bir B plani her zaman hayat kurtarabilir. -
@aysegul merhaba benim de dosya numaram 1700lerde konum at ankara olmuş fakat hiçbir mail gelmedi sizce ne yapmalıyım ?
-
Arkadaşlar Hong Kong için randevumun verildiğini öğrenmiş bulunmaktayım.(14 Ekim) çok kısıtlı bir zaman diliminde evraklarımı hazırlayıp gideceğim. Fakat Doktor randevusu ve sonucunun, ayrıca gerekli belgeler husunda çok kafam karıştı. Alelacele bir sürece girdiğim için, hem dr'a ulaşabilmek ve randevu talep etmek, hem de gerekli belgeler için (hong kong özelinde) yardımcı olacak birisi varsa çok sevinirim. Gerekli belgeler hususunda forum başlıklaırnı takip etmeye çalıştım ama Hong Kong için eksik veya tercüme gerektiren belgeler hakkında tam bilgiye sahip değilim. Kısıtlı zamanda eksik evrak ve hatalı bir işlem yapmadan hemen gitmek istiyorum. Şimdiden teşekkürler.
-
Selamlar Amerika'da mülakatta göstereceğimiz adres için fikir verebilecek arkadaşlar var mıdır?
-
@mert267 Sorularınıza cevap alabilmek için önce imzanızı tamamlamanız ve excele bilgilerinizi girmeniz gerekiyor.
İmzanızı 👉 buradaki örneğe bakarak düzenleyin.
Sonra 👉 buradaki 2026 Excel tablosuna girip alt taraftaki beyaz alana bilgilerinizi ekleyin.
Kolay gelsin.
-
@Furkan9037, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
Arkadaşlar Hong Kong için randevumun verildiğini öğrenmiş bulunmaktayım.(14 Ekim) çok kısıtlı bir zaman diliminde evraklarımı hazırlayıp gideceğim. Fakat Doktor randevusu ve sonucunun, ayrıca gerekli belgeler husunda çok kafam karıştı. Alelacele bir sürece girdiğim için, hem dr'a ulaşabilmek ve randevu talep etmek, hem de gerekli belgeler için (hong kong özelinde) yardımcı olacak birisi varsa çok sevinirim. Gerekli belgeler hususunda forum başlıklaırnı takip etmeye çalıştım ama Hong Kong için eksik veya tercüme gerektiren belgeler hakkında tam bilgiye sahip değilim. Kısıtlı zamanda eksik evrak ve hatalı bir işlem yapmadan hemen gitmek istiyorum. Şimdiden teşekkürler.
Bu mesajımdan faydalanabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/post/467884İmzanızı güncellemeniz ve ayrıca 2026 Excel tablosuna bilgilerinizi eklemeniz rica olunur.
-
@ozelv bizim memleketi bilirsin , dakik işlemez bürokrasi , düzelir orası , çok dert edersen cimer üzerinden yaz , onlar doğru yere sorunu aktarıyor... Kendimden örnek vereyim 2009'da liseden aldığım belge e-devlette gözükmüyor , cimer'e yazdım ora ora attı , liseye gittim dilekçe verdim sonuç yok , en son ilçe milli eğitime gidicem ordan halledebilirsem halledicem
-
Arkadaşlar merhaba 2 tane sorum olacak
15 Ekim'de mülakata gireceğim nasipse.
İki kişi gireceğiz. Çok fazla bir nakit ayarlayamadım 9-10 bin dolar civarında ayarladım. Bu sorun olur mu? Yanında yaklaşık 3 milyon değerinde olan iki tane arsa tapusu götürmeyi düşünüyorum nakita karşılık bunu dikkate alıyorlar mı? Onu da biraz kaygılıyım ne düşünüyorsunuz- Sorum
Süresi 2 yıl kalan bir pasaportum var. Ben olur da vize verirseler pasaporta 2 yıl sonra bir daha vize bastırmamak için 10 yıllık bir yeni pasaportla gitmeyi düşünüyorum bu sorun olur mu? Veya böyle bir şeyi yapmaya değer mi gerek var mı? Sizce 2 yıllık pasaportumla ilgili mi gideyim yoksa Yeni alacağım 10 yıllık bir pasaportla mı?
- Sorum
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
37
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum