Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD Vatandaşı ile Amerika'da evlenip Green Card almak

• @seckinkurt Bunun hakkında bir çok avukatın videosu var. Remzi Kulen’in evlilik üzerinden green card videosunu izlemenizi öneririm. Tüm detayları söylüyor. Önemli olan I-94 formuna sahip olmanız, bu form zaten ülkeye vizeyle girdiğiniz zaman verilen bi belge. Amerikan vatandaşı ile evlilikte statü ihlalleri affediliyor.

• Selam herkese,

K1 vizesi icin bir sorum olacakti. Nişanlımin yeterli geliri var ancak calistigi yerde 4 aydir calisiyor ve daha once IRS tax return'u olmamış. Babasi affidative of support belgesini doldurmak istiyor. Ankara konsoloslugu joint sponsor kabul ediyor mu? Burada dikkat etmem gereken bir nokta varmidir?

• Sayın @eyuphanyl, bahsettiğiniz videolar 4 yıllık, bu uygulama ise daha yeni, 2 Aralık 2024 de yürürlüğe girdi.
    174c2e69-b63f-44d0-93f1-cd6d3729b7a1-image.png
    USCIS RFE sayısını azaltmak için böyle bir uygulama getirdiğini söylüyor.

• Selam herkese. Daha önce apostilli formül A gönderip green card alan oldu mu? Ya da sorun yaşayan? Doğum belgeme ulaşamıyorum. Kimisi almış kartını, kimisi RFE almış, kimisi formül A Avrupa için diyor kafam çok karıştı.

• @eyuphanyl kardeş merak etme sen ülkeye yasal girip 20 yıl sonra amerika vatandaşı ile evlensen bile affedilirsin. Sadece vatandaş ile evliliklerde overstayin affedilir. Gc sahipleri ile evliliklerde ve yasadışı girişlerde bu işlemez.

• Herkese merhaba,

ABD vatandaşı kız arkadaşımla evlilik kararı aldık.
    Bir avukatla görüşmeye gittik fakat verdiği fiyat çok fazla geldi. Bu işleri avukatsiz yapmak mümkün müdür? Avukatlar bu islemler için ortalama ne kadar talep ediyor? Son olarak, eğer avukatsiz olmaz diyorsanız Long Island, NY civarında referans olacağınız avukat var mıdır?
    Şimdiden cevap veren herkese çok teşekkürler.

• @Alper-Oktay Avukatsız yapmak gayet mümkündür süreç aslında genel hatlarıyla aynı forumdaki kılavuzlar ve burdan soru sormanız çoğu zaman yeterli oluyor yetmedigi durumlarda tüm gerekli bilgiler youtube kanallarından bulunabiliyor eğer tüm bu süreci ve stresi yöneticek sabrınız varsa kesinlikle kendiniz ilerletin derim dosyanız üzerinde tam kişisel hakimiyet çok iyidir tabi durumunuz karışıksa çalışma ihlali olabilir overstay olabilir yani durumunuzda normalin üzerinde gelişen sorunlar varsa o zaman bir avukatla çalışmanızı tavsiye ederim ama temiz ve sıradan bir profil için tek basiniza yapmaniz pek ala mümkün hocam.

• Herkese selamlar

Sadece benım gibi benzer durumu yasayan varmı merak ettim.14 nisan 2023 de amerıka icersinde basvurumuzu yaptık.Bu sırada eşim green kartlı idi.Ardından iki ay sonra calısma iznim geldım ve bir ay sonrada 130 onaylandı.Fakat ne hikmetse ogun bugun ses yok.Bu arada eşim kasım 2023 de vatandas oldu.Sisteme yükledik ve ayrıca uscis e vatandas sertifikasını gonderdik.Neyi bekliyorlar acıkcası halen anlamıs degilim.Acaba işk basvurumuz green kartlı diye bize halen vize bülteninemi tabi tutuyorar baska birsey gelmıyor aklıma.Benzer durumu yasayan varsa,bilgi verebilirse cok memnun olurum.Tesekkurler şimdiden.

• Merhaba,
    Amerika'da kiz arkadasimla evlendikten sonra basvuru asamasindayim, saglik kontolu icin elimde turkiyeden asiyla ilgili herhangi bir belge yok. Bu durumda ilgili asilari tekrar olmam mi gerekecek? 47 yaşındayım bu arada.

Cok tesekkurler,

• @Boticelli turkiyeden bir doktordan asilari oldugunuza dair yaklasik tarihlerle bir belge alirsaniz kabul ediyor doktorlar. Ekstra grip veya covid asisi istenebiliyor.

• @EfeNevada cok teşekkürler. Hangi asilar gerekiyor biliyor musunuz?

• @Boticelli, içinde söyledi: ABD Vatandaşı ile Amerika'da evlenip Green Card almak

@EfeNevada cok teşekkürler. Hangi asilar gerekiyor biliyor musunuz?

covid asisi zorunlulugu kalkti. https://www.uscis.gov/tools/designated-civil-surgeons/vaccination-requirements genel asi listesi burada. Ben basvurdugumda tekrar olmustum cogunu turkiyede zamaninda oldugum asilar icin asi karti vs olmadigi icin 🙂

• Dostlar selamlar. Turistik vizem ile Amerika’dayım. Ağustos ayında giriş yaptım. Kız arkadaşım ile evlenmeyi düşünüyoruz. Kendisi Amerikan vatandaşı. İşini taşıdığı için başka bir eyalete taşındık. Süreci avukatsız sürdürebilmek mümkün mü? Sormak istediğim diğer bir şey ise turistik vize ile giriş yapılıp evlendikten sonra bir kaç ay green card başvurusu yapmamak daha iyi şeklinde youtube vb ortamlarda bilgilere rastladım. Bunun geçerliliği nedir? Green card başvuru sürecini daha geç yapıp, öncesinde çalışma izni başvurusu yapılabiliyor mu? Teşekkür ederim.

• @Venom, içinde söyledi: ABD Vatandaşı ile Amerika'da evlenip Green Card almak

Dostlar selamlar. Turistik vizem ile Amerika’dayım. Ağustos ayında giriş yaptım. Kız arkadaşım ile evlenmeyi düşünüyoruz. Kendisi Amerikan vatandaşı. İşini taşıdığı için başka bir eyalete taşındık. Süreci avukatsız sürdürebilmek mümkün mü? Sormak istediğim diğer bir şey ise turistik vize ile giriş yapılıp evlendikten sonra bir kaç ay green card başvurusu yapmamak daha iyi şeklinde youtube vb ortamlarda bilgilere rastladım. Bunun geçerliliği nedir? Green card başvuru sürecini daha geç yapıp, öncesinde çalışma izni başvurusu yapılabiliyor mu? Teşekkür ederim.

ben avukatsiz yaptim herseyi hicbir sikinti yasamadim. Avukata bosa para vermeyin cok ozel bir durumunuz yoksa. trump doneminde her turlu mulakat veriyorlar zaten basvuruyu yapin evliliginiz gercekse problem yasamazsiniz.

• @Venom 90 day rule var yazili bir kural olmasa da non-immigrant bir vizeyle ulkeye girdikten sonra 90 day beklemek oneriliyor. Ayrica paket olarak gonderiliyor greencard basvurusu calisma izni ile beraber. Ben avukat araciligiyla yaptim hele bu donemde avukatla yapmanizi oneririm ama yine de tum belgeleri kontrol edin cunku insanlik hali avukatlar da bir seyleri yanlis yazabiliyor.

• merhabalar, daha once yazdigim gibi gecen yil turist vizesiyle ABDye giris yaptiktan sonra amerikali esimle burada evlendik. Ben Greencard basvurusunu avukatla yaptim ve ocaktaki biyometrik randevusundan sonra subatta mulakata cagrildim. Avukat mulakata hazirlik ve belgeleri hazirlama adina ekstra ucret istiyor, buna deger mi emin degiliz. Yakinlarda mulakata girenler deneyimlerini yazarsa sevinirim.

tesekkurler

• Selamlar. Yakın zamanda ne kadar sürede süreçlerin tamamladığını paylaşırsa sevinirim. Amerika'da amerikan kız arkadaşınla evlendiğin durumda soruyorum. Teşekkürler...

• Selamlar,green card dan feragat için form doldurup yolladık.Form I-417. Ne kadar zaman da sonuçlanıyor.Bilgisi yada deneyimi olan var mı ?

• Selamlar tüm süreç ne zaman başladı ve mülata kadar ne kadar zaman geçti?. Turist vizesiyle girdikten sonra kaç ay sonra evlendiniz acaba? Detay verirseniz çok sevinirim gerçekten...

• Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

• abd vatandaşı sevgilimin vatandaşlık ispatı

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    2
    0 Oy
    2 İleti
    217 Bakış
    Sezer HanS
    Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var. -- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir) -- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir) -- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin) SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor. -- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var.
  • -3 Oy
    2 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @xbeki maalesef bu sekilde toplama basliklara izin vermiyoruz zaten bu dediginiz konular ayri ayri ilgili basliklarda ayrintili konusuluyor, o nedenle yeni bir baslikta bilgi almak yerine ayri ayri basliklardan bilgi edinmelisiniz. Eger nereden baslayacaginizi bilemiyorsaniz "Bekleme Odalari"nda sorunuzu sorabilirsiniz, o basliklari sohbet basliklari olarak degerlendirdigimiz icin oradan teker teker yonlendirme yapabiliriz. su basliklari da incelemeyi unutmayin: https://yesilkartforum.com/forum/topic/440/dv-surecinde-tr-den-abd-ye-gitmeden-once-ve-gittikten-sonra-yapilan-masraflar https://yesilkartforum.com/forum/topic/1546/green-card-bankada-para-mevzusu https://yesilkartforum.com/forum/topic/309/amerika-da-yasanacak-eyaletin-secimi
  • 2 Oy
    17k İleti
    2m Bakış
    Nazmi ŞenerN
    @ozcancavus iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim
  • 11 Oy
    1k İleti
    205k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

15

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k