@knnrn teşekkürler
-
-
Merhabalar,
Su anda Amerika’dayiz. Ben F2, esim de F1 statusunde. Esimin pasaportu suresi bitecegi icin degisti. Yeni pasaportta soyismi degisikligi oldu. Bu durumu okula bildirdik ve yeni soyisimle birlikte I-20’yi guncelleyip gonderdiler imzalamamiz icin.
Bu asamada biz kendimiz USCIS’e bu durumu bildirmeli miyiz? Yoksa zaten onu okul mu yapacak? -
@exclusive yeniden cektirin, fotografla oynamadan, arka zemini degistirmeden ham fotograf versin size.
-
-
@crazycells hocam aylardır bu sorunun cevabını arıyorum lütfen, lise sondayım mülakat tarihine kadar mezun olup diplomamı alırım, başvuruda lise mezunu seçmem doğru olur mu yoksa ds260’ta mı seçmeliyim (19)
-
-
Girne doğumluyum, e-devletten alacagim doğum belgem de girne kktc olarak yazıyor ama mülakatta benden ekstra bir belge talep ederler mi ? KKTC konsolosluğuna sordum, vatandaş olmadığınız için buradan belge alamazsınız minvalinde bir cevap aldım. Yine de hastaneden doğum raporu gibi bir şey almalı mıyım ?
-
Teşekkür ederim bunu dikkate alıp deneyeceğim 🙏
-
Arkadaşlar Mersin, Adana, ve Osmaniye şehirlerinde green card için fotoğraf çekilip kazanan arkadaşlar var mı? Varsa hangi fotoğrafçılarda çekildiniz Green Card için?
-
@deebee Anladım. Açıklamanız için çok teşekkür ederim. Yüreğime su serptiniz. Hem de sayenizde yeni bir bilgi edinmiş oldum.
-
@gucarslan evet kanıtlayabiliyorum işyeri yazısı sgk dökümü maaş bordrosu vs. Cok tesekkur ederim cvbınız için
-
@Kağan-Alp kolye sizinse sorun olmaz.
-
@Selim-Aksoy Maalesef
-
Değerli arkadaşlar,
Başvuru süreci ile ilgili tüm bilgi, yöntem ve kullandığımız taktikleri forumda herkese açık bir şekilde paylaşmış olmamız, ve her ne kadar başvuru yapanlardan belirlenmiş kâr amacı gütmeyen kuruluşlara cüzi bir miktar bağış yapmalarını istesek de, Türkiye'deki kötüleşen ekonomik şartlar nedeniyle bu süreçten kaçınmayı tercih etmemiz sonucunda, Yeşilkart Forum başvuru servisini yavaş yavaş sonlandırma kararı aldık.
Bu yıl başvuru yapacaklara tavsiyemiz, forumda geçen yıl yayınladığımız başvuru videosunu izleyerek formu nasıl dolduracaklarını iyice öğrenmeleri:
Videoda bahsedilen yöntemleri kullanarak başarılı bir şekilde başvurunuzu yapabilir, yine de aklınıza takılan soruları forumdaki uygun başlıklarda sormaya devam edebilirsiniz.
Daha önce yalnızca forumun başvuru servisini kullanmış olan ve bu yıl da bizim aracılığımızla başvuru yapmayı planlayan kişiler için, onları yarı yolda bırakmamak adına bu sene de bağış karşılığında başvurularını yapacağız. Bu kişilere özel olarak detaylı bilgileri e-posta aracılığıyla ilettim.
Bugüne kadar bu servisi kullanmış ve Türkiye'deki kâr amacı gütmeyen kuruluşlara bağışta bulunmuş herkese ayrıca teşekkür ederim.
Başvuru yapacak herkese bol şanslar!
-
@crazycells tamamdır bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim
-
@Özlem-Toraman, içinde söyledi: Greencard başvurusu yaş ve lise diploması
Merhabalar 2025 kazananıyım fakat lise diplomam sorumlu dersim olduğundan suan yok ama haziranda mezun olacagım hazirandan öncede mülakat maili gelcek mulakata diplomasz gitmek durumundaym bu sorun yaratır mı
Mulakat tarihi alin ama mulakata katilmayin, daha once diplomanizi alacaginiz tarihe gore konsolosluktan yeni bir mulakat tarihi isteyin. Surec 30 Eylul'de bitecegi icin vize almaya firsatiniz olacak.
-
Çok teşekkürler hocam..
-
Green Card Çekilişi için evde nasıl fotoğraf çekilir?
-
Arkadaslar merhaba birkaç sorum olacak yardimci olursanız sevinirim.
1- Beyaz arka fon denmiş. Benim evde çektiğim duvar şöyle, beyaz kolonu da cektim ki aradaki fark belli olsun diye.

2- Amerika’nin sitesindeki phototool sadece in person ya da mail (posta) yoluyla yapılan başvurular icindir yazıyor. Bu toolu evde fotograf çekip sonrasında dv lottery icin kullanmak uygun mu ?3- Normalde iPhone’dan çekip pc’ye aktarınca çekilis tarihi yazarken sitedeki photo tool uygulamasını kullanıp indirince çekilme tarihi yazmıyor. Son 6 ayda istendiği düşünülürse yapay zeka çekiliş tarihini algılayamayıp disqualified olma durumu olur mu ?
4- Evde benim duvara benzer bir sekilde çekip uygun boyutlara getirmek icin sadece US sitesindeki photo tool uygulamasını kullanarak başvuru yapıp DV-lottery kazanan oldu mu aranızda ?
-
@joker00 çektiğiniz duvar beyaz, olur gibi. Benim fotoğrafımda bir yandan başka telefonla yüzüme flash tutularak, böyle bir duvarda çekildi
, sonra kendi sitelerinde ki yapay zekaya yükleyip otomatik boyutlandırmıştım. -
@10urdmn, içinde söyledi: Green Card Çekilişi için evde nasıl fotoğraf çekilir?
@joker00 çektiğiniz duvar beyaz, olur gibi. Benim fotoğrafımda bir yandan başka telefonla yüzüme flash tutularak, böyle bir duvarda çekildi
, sonra kendi sitelerinde ki yapay zekaya yükleyip otomatik boyutlandırmıştım.Siz gecen sene mi başvurdunuz bu sene mi ? Gecen sen ise ve lottery ciktiysa demekki sorun olmuyor ama bu sene ise daha önceki senelerden tecrübeli arkadaslardan bir geri dönüş bekliyor olacağız

-
@crazycells bankada para gösteremeyen veya 3-5k usd gibi az gösterip alan gördünüz mü? Bekar çocuksuz birisi için.
-
@joker00, içinde söyledi: Green Card Çekilişi için evde nasıl fotoğraf çekilir?
Arkadaslar merhaba birkaç sorum olacak yardimci olursanız sevinirim.
1- Beyaz arka fon denmiş. Benim evde çektiğim duvar şöyle, beyaz kolonu da cektim ki aradaki fark belli olsun diye.
...
2- Amerika’nin sitesindeki phototool sadece in person ya da mail (posta) yoluyla yapılan başvurular icindir yazıyor. Bu toolu evde fotograf çekip sonrasında dv lottery icin kullanmak uygun mu ?3- Normalde iPhone’dan çekip pc’ye aktarınca çekilis tarihi yazarken sitedeki photo tool uygulamasını kullanıp indirince çekilme tarihi yazmıyor. Son 6 ayda istendiği düşünülürse yapay zeka çekiliş tarihini algılayamayıp disqualified olma durumu olur mu ?
4- Evde benim duvara benzer bir sekilde çekip uygun boyutlara getirmek icin sadece US sitesindeki photo tool uygulamasını kullanarak başvuru yapıp DV-lottery kazanan oldu mu aranızda ?
-
Duvar uygundur, renginde bir sorun yok

-
Evet, kullanabilirsiniz.
-
Hayir, bu konuda bir eleme oldugunu sanmiyorum, tam tersi eski fotolarla cekilisten secilen ve vizesini alan kisiler var forumda...
-
-
@baba-yaga, içinde söyledi: Green Card Çekilişi için evde nasıl fotoğraf çekilir?
@crazycells bankada para gösteremeyen veya 3-5k usd gibi az gösterip alan gördünüz mü? Bekar çocuksuz birisi için.
eger para gosteremiyorsaniz o durumda ya bir sponsor bulmalisiniz ya da is teklifi ile mulakata katilmalisiniz. Bazi durumlarda konsolosluk az miktarda para birikimi ile vize veriyor, ama hic gosteremeyen birine vize verdiklerini bugune kadar gormedim. Ayrica, yeni bir ulkeye tasinmak hem maddi hem de manevi anlamda kulfetli bir surec, hic birikim olmadan ABD'ye tasinmak cok da tavsiye ettigimiz bir hareket degil...
-
Arkadaslar herkese merhaba fotoğraf için sakalları kesmek kerekiyor mu ?
-
@crazycells sağlık raporu, vize başvuru ücreti filan diğer fee'ler bunlara param yetiyor. oraya gidince kolayca iş bulurum parada kazanırım benim için zor değil ama duyduğum kadarı ile benim gibi tek başına biri için bankada 15k dolar para göstermek gerekiyor gerekiyor buda 514.000 try ediyor.
-
@joker00 geçen sene başvurdum
-
@ugur, içinde söyledi: Green Card Çekilişi için evde nasıl fotoğraf çekilir?
Arkadaslar herkese merhaba fotoğraf için sakalları kesmek kerekiyor mu ?
hayir, gerekmiyor.
-
Resmimi telefonun ön kamerasından çekiyorum, arkaplan koyu ve biraz gölgeli gözüktüğü için arkaplanı silecek yöntemler düşünüyorum. Remove.bg ile sildim ve gayet güzel olduğunu düşünüyorum. https://www.idphoto4you.com/ Sitesi ile her şeyi ayarlıyorum daha sonrasında https://aipassportphoto.com sitesi ile resmimi kontrol ettiriyorum ve de green cardın resmi photo tool'u ile resmi kontrol ettiriyorum, herhangi bir sorun çıkmıyor. Remove.bg yada photoshop kullanmak elenme sebebi midir? Ne yapmam gerekiyor?
-
@baba-yaga merhaba. 15k dolar gerekiyor değil tavsiye ediliyor. Çok daha az miktarlar ile vizesini alanlar oldu. Bol şanslar
-
@DontTreadOnMe, içinde söyledi: Green Card Çekilişi için evde nasıl fotoğraf çekilir?
Resmimi telefonun ön kamerasından çekiyorum, arkaplan koyu ve biraz gölgeli gözüktüğü için arkaplanı silecek yöntemler düşünüyorum. Remove.bg ile sildim ve gayet güzel olduğunu düşünüyorum. https://www.idphoto4you.com/ Sitesi ile her şeyi ayarlıyorum daha sonrasında https://aipassportphoto.com sitesi ile resmimi kontrol ettiriyorum ve de green cardın resmi photo tool'u ile resmi kontrol ettiriyorum, herhangi bir sorun çıkmıyor. Remove.bg yada photoshop kullanmak elenme sebebi midir? Ne yapmam gerekiyor?
hayir, sadece arkaplani degistirdigi icin bir sorun olmaz.
-
merhaba arkadaşlar green card için elimde bir fotoğraf var ama bu fotoğrafta çok hafif bir gölge var. arka planda ama yüzüme yansımıyor. problem olur mu bilgilendirebilecek biri var mı aranızda
-
@crazycells, içinde söyledi: Green Card Çekilişi için evde nasıl fotoğraf çekilir?
@ahuramazda, içinde söyledi: Green Card Çekilişi için evde nasıl fotoğraf çekilir?
evde fotoğraf çekilirken herkesin dikkatli olmasını tavsiye ederim. çünkü bir arkadaşım evde çektirdiği fotoğrafla çekilişi kazandı. mülakatta vize için götürdüğü fotoğrafla çekilişi kazanırken sisteme yüklediği fotoğrafın birbiriyle eşleşmediği söylenerek red aldı. aşağıda da görebilirsiniz

acaba arkadasiniz baska birinin fotografini mi yukledi yanlislikla?
Benim aklım almadı bunu, anca yüzünü komple estetik olarak değiştirirse ve ya yanlışlıkla başkasının fotosunu eklerse olabilir, bir insanın yüzünün 1 sene de durup dururken tanınmayacak kadar değişmesi ve red edilmesi imkansız bir şey.
-
@iremmb, içinde söyledi: Green Card Çekilişi için evde nasıl fotoğraf çekilir?
merhaba arkadaşlar green card için elimde bir fotoğraf var ama bu fotoğrafta çok hafif bir gölge var. arka planda ama yüzüme yansımıyor. problem olur mu bilgilendirebilecek biri var mı aranızda
problem olmaz.
-
arkadaşlar merhabalar şimdiden sorduğum sorular için vereceğiniz cevaplar için ayrıca teşekkür ederim..
şimdi soracağım soru şu ben greencard için fotoğrafçıdan foto çektirdim. ilk başvurum olacak öyle foto ayarlama olaylarından da pek anlamam fotoğrafçı çekti bana mail olarak attı bende photo tooldan kontrol ettim kırpma yapmadı ve aşağıdaki yazdığım gibi bu şekilde yazı çıktıYour photo does not need cropping:
Photo dimensions are 600x600yani kırpmaya ihtiyaç yoktur başarılı diye yeşil tiki var ve bu yazısı var resmin uygun olduğunu düşünüyorum bi yandan da için huzursuz ya yanlış çekildiyse bu sayfadaki photo onayı varsa resim geçerli midir?
-
Çektiğim fotoğrafın boyutu çok küçük (55 kb) üstüne idphoto'dan düzeltince 36 kb'a indi. Ve bu fotoğrafı da greencardphotocheck.com kabul etmiyor. (En az 54 kb olmalı)
DV lottery sitesinde de min dosya boyutu kuralı var mı? Ya da çeşitli uygulamalar ile dosyanın boyutunu büyütmeye çalışsam fotoğrafta sıkıntı olur mu?
-
@minnesota merhaba öncelikle hayırlı olsun malum başvurulara az kalmışken fotoğraf özelliklerine tekrar bakmak istedim siz fotoğrafçıda çektirip kendiniz mi düzelttiniz neyi yanlış yapmıştı bizimde biyometrik fotoyu green card için düzenlerim dedi ve biraz rötuşlu bir fotoğraf sizce ne yapmalıyız ve siz neden beğenmemiştiniz teşekkürler
-
Merhaba https://www.greencardphotocheck.com/tr/check.php/ sitesi üzerinden fotoğrafımı kontrol edince her şey doğru ama resmin 54kb altı olduğunu görüyorum.
Gerçekte böyle bir zorunluluk var mı? İlk defa karşılaşıyorum
Benzer Başlıklar
146
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k