Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• Randevu tarihleri genelde müsait oluyor , bir sonraki haftaya bakın , o da yoksa İzmir’den alırsınız

• @Ronn bende direk randevu günleri çıkmıyor direk uyarı veriyor sadece. Yarın ararım bilgi alırım. Sizde duruyor mu randevu alma linki

• @Alp-Kane merhaba ne yaptınız randevu alabildiniz mi ? Boşuna aramayın ulaşamazsınız telefonları açmıyorlar. Mail attın hızlandırma talebiniz onaylandı randevu boşluğu yok diye yardımcı oluyorlar

• @seyyit1 Merhabalar evet bize 9 Ekim için gün verdiler hastane içinde 1ine aldık, sizce Ankara’da bekleyiş pasaportu ordan mı alsak?

• Merhaba arkadaşlar biz ikinci expedite yolliyacaz tekrardan , ama oncekini yanlis yeremi yolladik anlamadik, nereye ve nasil yollamamiz gerek ? Artik psikolojik sikintilarimiz basladi 2. Yi deniyecez

• Arkadaşlar merhabalar. Biz DQ olalı yaklaşık 5 ay olacak. Eşimi yeniden kısa bir süreliğine gördüm ve yeniden ABD'ye yolcu ettim. Bu vedalaşmalar çok zorluyor. Mental olarak gerçekten inanılmaz zorlanıyorum. Bir arkadaş ekime DV ve expedite request leri kabul edilen arkadaşlara randevu verildiği için Ekim ayında bize randevu verilmeyeceğini düşündüğünü yazmış. Sizce de öyle mi olur? Tahminleriniz nedir bu konuda? Bizlerden de araya sıkıştırmazlar mı?

• Herkese merhabalar, öncelikle Amerikada ikamet ediyorum. Amerikan ordusunda görevliyim. Eşim Türkiyede kalıyor ve şu an hamilelik süreci başladı. Morgan Lewis Military Immigration Attorney avukatıyla çalışıyorum. I-130 formumuzu avukat doldurdu ve neredeyse bir senedir avukatla çalışıyorum. Problem şu ki kendi bulunduğum pozisyondan dolayı eşimi hep ziyarete gidemiyorum izin almam zor oluyor veyahutta denizaşırı görevlere gidiyorum. Şu an yaşadığım bu durumdan dolayı avukattan I-130 formumuzu hızlandırabilir miyiz talebinde bulundum. Kendisi pek yanaşmak istemedi hep bir şekilde olumsuza çevirip vazgeçirmeye çalıştı. Bu yılın aralık ayında sözleşmemiz onunla bitiyor fakat şu anda eşimin hamile olması ve onun yanında bulunamamdan dolayı ve finansal olarak zorlayıcı olacağımdan dolayı nasıl bir aksiyon alabilirim? Eğer bebeğimiz Türkiyede doğarsa onun içinde vize beklememiz gerekicek mi? Bu durum vizede hızlandırma talebinde bulunabilir miyim? Şimdiden herkese beklediği bu vize yolunda Allah kolaylık ve sevdiğinize kavuşmayı nasip etsin.

• @isotti Merhaba, ordu da görev yapmanız ve eşinizin hamile oluşu hızlandırma talebi için bana göre yeterli sebepler, geçmişte eşin ordu da görev yapıyor olmasını daha önce kabul edilebilir bir sebep olduğunu bir yerde okumuştum (siz yine de araştırın) bu arada daha önce hamilelik konusunda hızlandırmayı kabul etmedikleri bir süreci de şahit oldum, ancak hem ordu hem hamilelik süreci birlikte olduğun da bence başvuru yapılması bana çok mantıklı geldi.

• @Alp-Kane bence Ankara’dan teslim almak çok daha garanti olur. Ben premium location seçtim yani bulunduğum şehirin şubesinden almayı ama keşke Ankara’dan teslim alsaydım

• Arkadaşlar merhaba online göndermeler nasıl oluyor her şeyi tek tek taratıp mı ekleyip göndermeliyim yoksa aynı dosya içinde bir kaç belge foto veya fiş vs. Gibi mi?

• @isotti bildigim kadarıyla türkiyede doğarsa onun icinde vize gerekiyor turk vatandası oluyor sız Amerikan vatandası olsanız bile. ama bu benim bıdığım bilgi sız yınede sorun

• @beta83 cok fazla hızlandırma kabul ettıklerını dusunmedıgım ıcın bıze randevu verme niyetleri varsa erteleme olacağını düşünmüyorum. hersey akısında gider bence

• @beta83 bızdede aynı durum var cok ıyı anlıyorum sızı. esımı 6 ay üstüne gordum 10 gün önce tekrar ugurladım.hem maddı hem manevi cok sıkılmaya basladık artık allah hepimize akıl saglıgı versin 🙂

• Bana artık birileri Mayıs ve Haziran dosyalarına randevu verildiğini söyleyebilir mi 😅 bu şanssızlık bizi tüketti, millet 2 ayda alıp gitti biz hala 3-4 ay oldu bekliyoruz çok haksızlık var bu işin içinde.

• @seda-2 Amin. 5 ay önce DQ olunca ev sahibime ağustos gibi evden çıkacağımı söyledim. Patronuma da işten ayrılacağımı. Belki yapmamalıydım ama benden sadece bir hafta önce DQ olanların sürecini görünce tamam dedim. En fazla 3 ay sürer. Her köşeden sıkıştırılıyorum ama mail hala gelmiyor. Anca burada sizlerle konuşarak biraz olsun anlaşıldığımı hissediyorum.

• Eşin 2024 yılı tax return yeterli değilse ve sponsor da yoksa fakat nakitteki parasını gösterip DQ olan var mı?

• @Alternative12 merhaba , bu grupta böyle bir
    Olay hatırlıyorum. Türkiye’de ki mal varlığı ile ilerlemiş ve dq olmuşlardı.Tabi 13000 postun neresinde hatırlamıyorum.Ayrıca başta bizde sponsor bulamadık.Bir avukata danışmıştım Türkiye’de yaşayan eşin üstüne olan mal varlığı ve nakitle olur mu diye , avukatta tercih edilen bir yöntem olmadığını , süreci uzattığını ancak yasal olarak olabileceğini söylemişti.Sonradan sponsor bulunca o konuyla bir daha ilgilenmedik.

• @umutmuftahi merhaba, yanıt için çok teşekkürler

• Merhaba, eşim 2024 yılının çoğunu Türkiye de geçirdiği için 2024 tax return yeterli değil. 2025 için paystublarini göstermeyi düşünüyoruz. Bu şekilde DQ olan var mı?

• @seda-2 konsolosluğa başvurup direkt abd pasaportu alabiliyor babadan dolayı, bizim de kızımız pazartesi günü doğacak nasipse avukatımız süreci çok etkilemeyeceğini bizim dq olup randevu beklediğimiz tarihe denk geldiği için hemen hemen işlemler kafa kafaya tamamlanmış olur hem bebeğin passportu hemde eşimin oturumu için dedi.

Benzer Başlıklar

• 148
  • 1360
  • 1589
  • 77
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

129

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |