Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• Merhaba arkadaşlar 22.09.2025 itibaren bugün vizem onaylandı 🙌 Öncelikle mesaj atıp da geri dönemediğim kişiler için kusura bakmayın. Sadece 10 günlük bir vaktim vardı bütün her şeyi yetiştirmek için çabaladım bu yüzden vaktim olmadı. Ben size sürecimi anlatayım. 16 haziranda DQ oldum ben, malum herkesin beklediği gibi ben de uzun zamandır interview bekliyordum. Ama bir türlü gelmeyince ne yaparız dedik araştırdık ve hızlandırma talebinde bulunduk. Eşimin yaşadığı şehirde ki Congress’a mail attık hızlandırma için onlar da NVC ile iletişime geçtiler ve bununla beraber hızlandırma talebimiz onaylandı. Çok fazla sebeple beraber önemli bulduklarım; eşim benimle beraber Türkiye’de yaşıyor ve çalışma vizesi yok maddi olarak zorluklarımızdan bahsettik ve 2. Büyük sebeplerden ise benim askerliğimin tescili bu yılın sonunda bitiği için benim ABD’e giriş yapıp tescil etmem gerektiğini ilettim ardından onay geldi 10 gün sonrası için ve hemen hastane randevusu almaya çalıştık Websitesi üzerinden ama 10 gün için de hiç bir boşluk yoktu. Biz de hastaneye durumu iza ettik, hızlandırma talebimiz onaylandı randevu yok diye. Kendiler bir link gönderdiler bilgilerimizi sisteme yüklemek için ardından bir kod aldık. Kendilerine ilettim. Ankara’ya gidip hastane ye gittim 3 aşı, kan tahlili ve x ray’e girdim. Bütün işlem 4 saat kadar sürdü ve sonuçları dijital olarak göndereceklerini söylediler bir daha gelmenize gerek yok dediler. Ücret 500$ civarında tuttu. Ardından eve geçtik ve belgelerimizi hazırladık. 22.09.2025 de sabah 7 de görüşmeye gitmek için konsolosluğa geçtik. 7.30 gibi içeriye aldılar. İlk başta belgelerimi teslim ettim gerekenleri ve mülakat İngilizce olabilir mi dedi. Evet olur dedim. Arından mülakat kısmına çağırdılar. Güler yüzlü bir hanımefendi bir kaç soru sordu; nasıl tanıştınız? Amerika’ya gidince neler yapacaksın gibi sorular sordu ve her şey yolunda deyip 5 gün için de tarafında mesaj gelecek pasaportunuzun teslimi için dedikten sonra çıktım. Sizler için cevap almaya çalıştım neden randevu verilmiyor diye ama maalesef bilgi vermediler. Süreç bu şekilde ilerledi eğer sorunuz varsa iletebilirsiniz özelden yada forumdan yardımcı olmaya çalışırım.

I-130 Applied - 23/02/2024
    I-130 Approved - 8/05/2025
    NVC Letter - 12/05/2025
    NVC Docs - 20/05/2025
    DQ - 16/06/2025
    Medical exam - 16/09/2025
    Interview - 22/09/2025
    USA Entry - ??/??/????

• @seyyit1 Merhaba, mülakata giderken hangi belgeleri götürdünüz acaba bir de hangi hastaneden randevu aldınız?

• @seyyit1 Öncelikle hayırlı olsun darısı tüm bekleyenelere. İlk hızlandırma talebinde bulunup sonradan mı Congress'a mail attınız?

• @seyyit1 hayırlı olsun, yeni bir döneme merhaba dediniz. Her şey gönlünüzce olsun

• @gokcesak
    Merhaba teşekkür ederim. Amin darısı herkes için.
    İlk Congress’a yazdık onlar NVC ile görüştü

• @Turhan-0
    Çok teşekkür ederim… inşallah en kısa zaman da sizin de olacaktır

• @seyyit1 teşekkür ederim, yeni hayatınızda mutluluklar dilerim 🙂

• Bir şey sorabilir miyim Ekim ayında gerçekten Dv randevularını kapatıp IR1-CR1 randevularını açacaklar mı? Yani genelde böyle olmuş ama bilemiyorum sadece sormak istedim.

• Merhaba Eylül un sekizinde DQ olduk avukat bize mülakat günü bekleyin dedi ama evlilikle ilgili kanitlayici belgeleri yüklemeyle ilgili hiç bir şeyden bahsetmedi ama burda bir çok kişi resim bilet vs yükledik diyor biraz kafamız karışti birde diyelimki mülakat günü geldi ondan önce sağlık raporu için randevu bulamama sorunu olurmu acaba sadece web siteden mi randevu aliniyor telefonla olmuyor mu

• İyi akşamlar, bizim gruba ne zaman randevu verileceği hakkında ancak tahmin yürütebiliriz… Daha önce de yazmıştım ama tekrar edeyim.2025 dv talihlilerine 15 ekime gün verildi.Sanırım hızlandırma talebi yapan arkadaşa da 22 ekime randevu verilmiş.Yani ekim ayına planlama yok gibi bizim grup için.Gene daha önce yazdığım gibi 1 kasım da yeni bir kanun yürürlüğe girecek.Benim şahsi düşüncem şöyle ; kasım ayına bile randevu verecek olsalar ekimin 2. Yarısı mail atmaya başlarlar.Kasım Aralık ayları için mülakat mailleri beklentim var 🙂 tabi benim fikrim bunlar. Herkese sabırlar diliyorum umuyorum az kalmıştır belirsizlik daha kötü

• @umutmuftahi aslında ne zaman davet mektubu alırız demek istemiştim ben de 😊 o zaman tahminlerim doğru kasım aralık en geç ocak gibi randevu verilir. Umarım Ekim sonuna kadar davet mektuplarımız gelmiş olur.

• @umutmuftahi beklemek gerçekten çok büyük sabır istiyor yorulduk ama mükafatını alırız inşallah

• Merhaba arkadaşlar bana mail geldi pasaportunuz hazır diye ama Ankara’da bir adres. Ben adres seçimi yaparken mülakattan önce kendi yaşadığım şehiri yazmıştım şubeden teslim ups şubesi. neden o şekilde mail geldi. Daha sonra gönderecekler galiba diye anladım. Tahmini ne zaman gelir ?

• @lastvect
    Merhaba websitesinde yazılan bütün belgeleri götürdüm koca bir dosya götürdüm. Benden aldıkları sadece pasaport, adli sicil kaydı, evlilik cüzdanı, askerlik durum belgesi, ve doğum belgesi yada nüfus yeri bir tane de fotoğraf. Eşimden istenen belgeleri yada sponsorumdan istenen belgelere dokunmadım bile istemediler. Ama tabii siz yinede her şeyi götürün kişiye göre değişebiliyor.
    Hastane

• @seyyit1 Merhaba, buradaki genel kitle bende dahil olmak üzere, bu aşamaya daha gelemedik 😃 bu yüzden genel olarak çok bilgimiz yok burası ile ilgili. Önceden ABD'ye giden bir kaç kişi ancak cevap verebilir sorunuza. Benim bildiğim kadarıyla kargo firması değişmişti ancak ismi UPS miydi onu hatırlayamadım. Öncelikle hayırlı olsun, yeni kıtada başarılar diliyorum. Size sormak istediğim bir konu var, bu kargo seçme işlemini nasıl yaptınız? Ya da şöyle sorayım, mülakat maili gelince sisteme nasıl giriş yapacağız, neye dikkat etmemiz gerekiyor? Siz bu aşamayı nasıl hallettiniz anlatabilir misiniz veya bir kaynak paylaşabilir misiniz? Öteki türlü mülakat maili gelince forumun içerisindeki diğer başlıklardan araştırmamız gerekecek.

• @seyyit1

Merhaba öncelikle vizemiz hayırlı olsun tebrik ederim, vize basıldıktan sonra VFS global aracılığıyla Pasaportlar dagitiliyor siz her ne kadar vize teslimini bulunduğunuz şehri seçseniz de ama VFS global bulunduğunuz şehirde premium pick up locasyon olmadığı için size gelen mailde isterseniz randevu alarak Ankara’daki VFS global şubesinden alabilirsiniz gelen mailde randevu linki olması gerekiyor ya da yine aynı şekilde gelen mailde kargo aracılığıyla gelen ayrı bir link var onu tıklayıp bilgilerinizi doldurup bulunduğunuz şehre yeniden adresinizi girebilirsiniz biz Ankara’da elden almayı tercih etmiştik çünkü vize görüşmesindenee üç gün sonra pasaportumuz hazırdı ve hemen aldık garanti olsun diye

• @Seyduna
    Merhaba teşekkür ederim. Darısı başınıza.

Üzerinden üyelik açmanız gerekecek göçmen vize başlığı altında arından çıkan sayfada Start New Application yapanız lazım bilgilerinizi eksiksiz dolduracaksınız forumun sonunda sizden pasaportunuzu nasıl almak isterseniz kısmı var orda seçeneklerden birini seçebilirsiniz. Ben Premium Location seçtim yakınımda gidip şubeden alırım diye ama en garanti olan direk Ankara’da almak gibi duruyor. Ve o ücretsiz.

• @Ronn
    Evet dediğiniz gibi oldu mailde 2 link var ama şöyle bir sorunumuz var. Adrese teslimat linkine giriyorum bütün bilgileri giriyorum ama ilçe seçeneğinde bulunduğum ilçe yok daha doğrusu İzmir’in en önemli ilçeleri yok o yüzden ilerleme kat edemedim. Neyse o zaman Ankara’dan teslim alayım dedim sistem buna izin vermiyor. Ardından https://www.ustraveldocs.com/ üzerinden iletişime geçtim aradım bana dedikleri şey İzmir şubesine gönderilecektir atılan mail genel bir maildir diye ama benim içime hiç sinmedi açıkçası. Ne zaman gönderecekler yada göndereceksen neden mailde bana gelip alabilirsin yada yeni adres seçimi yapabilirsin seçenekleri var ? Ayın gelecek ayın 9unda uçağım var umarım yetişir. Sizce ne yapmalıyım ?

• @seyyit1 isterseniz Ankardan teslim alabilirsin hemen , ben olsam elden alırdım daha garanti olur sizin için , zaten gelen mailde Ankara’da teslim alma seçeneği olmalı , ama yoksa İzmir’de VFS GLOBAL şubesi varsa ordan da alabiliriniz

• @Ronn Ankara gitmek istiyorum link e basıyorum randevu için bilgimi giriyorum ama boşta randevu yok yazıyor. https://schedule.gtspremium.com/ Üzerinden.
    Ben ups İzmir seçmiştim teslim alma yarini interview’dab önce.

Benzer Başlıklar

• 226
  • 2
  • 1589
  • 58
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

140

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |