Merhaba arkadaşlar,
Ben DV Green Card sahibi olarak ABD’ye giriş yaptım ve şu anda Ohio’da yaşıyor/çalışıyorum. ABD’de iş, banka, araç, adres ve vergi düzenimi kurmuş durumdayım. Nişanlım ise şu anda Türkiye’de ve Ağustos gibi evlenmeyi planlıyoruz.
Evlilik sonrasında onu mümkün olan en kısa sürede ABD’ye getirmek istiyorum. Şu an en hızlı ve guvenli seçeneklerden biri dil okulu/F1 süreci gibi göründüğü için, aklımdaki plan onun bu şekilde ABD’ye gelmesi, burada evlendikten sonra benim üzerimden Green Card sürecine başvurmak. Hali hazirda Agustos ayina cok kalmadigi icin turist vizesi ile randevu almamiz cok zor gorunuyor ve turist vizesinin red orani ogrenci vizesine gore cok daha yuksek. Alternatif onerileriniz varsa alabilirim.
Ancak özellikle şunları merak ediyorum:
Bu yöntemin riskleri nelerdir? Duzgun ilerletilmesi icin neler yapilmali?
F1/dil okulu ile giriş yaptıktan kısa süre sonra evlilik ve AOS süreci problem yaratabilir mi?
“Immigrant intent” konusu ne kadar kritik?
Ülkeye giriş-çıkışlarda sorun yaşanabilir mi?
Daha güvenli / daha risksiz bir süreç önerir misiniz?
Benzer süreci yaşayanların timeline ve deneyimleri nasıl oldu?
Açıkçası öncelikli hedefim birlikte ABD’de yaşamaya hızlı şekilde başlayabilmek. Eğer bu süreç çok problemli/riskli görünüyorsa, alternatif olarak işimi bırakıp Türkiye’ye dönüp süreci oradan yürütmeyi ve bu sırada Re-entry Permit kullanmayı da değerlendiriyorum.Re-entry permit sebebine evlilik yazip, orada bu sureci yonetmek mantikli mi ? Bunu da yapan arkadaslarimiz varsa dinlemek isterim.
Benzer süreç yaşamış arkadaşların yorumlarını gerçekten merak ediyorum 🙏

Öncelikle mesaj atıp da geri dönemediğim kişiler için kusura bakmayın. Sadece 10 günlük bir vaktim vardı bütün her şeyi yetiştirmek için çabaladım bu yüzden vaktim olmadı. Ben size sürecimi anlatayım. 16 haziranda DQ oldum ben, malum herkesin beklediği gibi ben de uzun zamandır interview bekliyordum. Ama bir türlü gelmeyince ne yaparız dedik araştırdık ve hızlandırma talebinde bulunduk. Eşimin yaşadığı şehirde ki Congress’a mail attık hızlandırma için onlar da NVC ile iletişime geçtiler ve bununla beraber hızlandırma talebimiz onaylandı. Çok fazla sebeple beraber önemli bulduklarım; eşim benimle beraber Türkiye’de yaşıyor ve çalışma vizesi yok maddi olarak zorluklarımızdan bahsettik ve 2. Büyük sebeplerden ise benim askerliğimin tescili bu yılın sonunda bitiği için benim ABD’e giriş yapıp tescil etmem gerektiğini ilettim ardından onay geldi 10 gün sonrası için ve hemen hastane randevusu almaya çalıştık Websitesi üzerinden ama 10 gün için de hiç bir boşluk yoktu. Biz de hastaneye durumu iza ettik, hızlandırma talebimiz onaylandı randevu yok diye. Kendiler bir link gönderdiler bilgilerimizi sisteme yüklemek için ardından bir kod aldık. Kendilerine ilettim. Ankara’ya gidip hastane ye gittim 3 aşı, kan tahlili ve x ray’e girdim. Bütün işlem 4 saat kadar sürdü ve sonuçları dijital olarak göndereceklerini söylediler bir daha gelmenize gerek yok dediler. Ücret 500$ civarında tuttu. Ardından eve geçtik ve belgelerimizi hazırladık. 22.09.2025 de sabah 7 de görüşmeye gitmek için konsolosluğa geçtik. 7.30 gibi içeriye aldılar. İlk başta belgelerimi teslim ettim gerekenleri ve mülakat İngilizce olabilir mi dedi. Evet olur dedim. Arından mülakat kısmına çağırdılar. Güler yüzlü bir hanımefendi bir kaç soru sordu; nasıl tanıştınız? Amerika’ya gidince neler yapacaksın gibi sorular sordu ve her şey yolunda deyip 5 gün için de tarafında mesaj gelecek pasaportunuzun teslimi için dedikten sonra çıktım. Sizler için cevap almaya çalıştım neden randevu verilmiyor diye ama maalesef bilgi vermediler. Süreç bu şekilde ilerledi eğer sorunuz varsa iletebilirsiniz özelden yada forumdan yardımcı olmaya çalışırım.
o zaman tahminlerim doğru kasım aralık en geç ocak gibi randevu verilir. Umarım Ekim sonuna kadar davet mektuplarımız gelmiş olur.
bu yüzden genel olarak çok bilgimiz yok burası ile ilgili. Önceden ABD'ye giden bir kaç kişi ancak cevap verebilir sorunuza. Benim bildiğim kadarıyla kargo firması değişmişti ancak ismi UPS miydi onu hatırlayamadım. Öncelikle hayırlı olsun, yeni kıtada başarılar diliyorum. Size sormak istediğim bir konu var, bu kargo seçme işlemini nasıl yaptınız? Ya da şöyle sorayım, mülakat maili gelince sisteme nasıl giriş yapacağız, neye dikkat etmemiz gerekiyor? Siz bu aşamayı nasıl hallettiniz anlatabilir misiniz veya bir kaynak paylaşabilir misiniz? Öteki türlü mülakat maili gelince forumun içerisindeki diğer başlıklardan araştırmamız gerekecek.